VILLE HA! NÅGRA GODA MÄN. - Ett kall för volontärer i Herrens armé!

Sprid kärleken

(Ett kall för volontärer i Herrens armé!)

av Brig. Gen. Jack Mohr, CPDL

'Var stark och sluta som män. Sluta som män och slåss, ”(1 Samuelsboken 4: 9).

”Se upp, stå fast i tron: Sluta som män, var stark!” (1 Korinthierna 16:13).

Det finns ett tema idag som verkar växa i popularitet bland alla klasser av människor. Det kan ses i filmer, på TV, i barnleksaker, i sport och i media i allmänhet. Detta tema är: "världen tillhör de starka!" Det är en ny variant av det gamla temat som sa: "kanske gör rätt!" Enligt detta tema har USA: s regering gjort sig till världens polisman och genom att blanda oss i andra staters angelägenheter har vi förtjänat fiendskap för de flesta av världen. Där vi en gång var älskade, eller åtminstone beundrade, är vi nu hatade!

Vi i den kristna identitetsrörelsen har också smittats av detta "macho" -tänkande. Om vi bara har tillräckligt med skjutvapen och ammunition; om vi bara kunde styra media, skulle vi vara i förarsätet och saker skulle köras rätt i vår regering.

Vi “ooh” och “aah” över mänsklighetens lysande prestationer; på briljansen hos kraftfulla chefer, på mäktiga muskler. "Om vi bara var starkare, kunde vi vinna detta krig", säger vi.

Men tyvärr är Gud inte imponerad av de saker som imponerar mänskligheten och ett överraskande antal bekännande kristna, inklusive ett stort antal i den kristna identitetsrörelsen, vilseleds av fienden för att försöka bevisa för världen att vi inte är en massa "svaga sinnen. 'Vi är tuffa! du vet! ”

Några av våra identitetsfolk har gått ytterst för att försöka bevisa detta genom att paradera i kamouflagedräkter och bära sina vackra vapen, som om dessa saker var märket för ”krigare för Jesus Kristus”. Genom att göra detta har vi ställt oss upp som ”extremister, en fara för alla andra som inte tror som vi.” Det här är dumt! Krig vinns inte av parader och höga ord av braggadocio. De vinns inte genom att berätta för andra hur modiga vi är. Det är därför jag tror på att ”gå mjukt; men bär en stor pinne! ” Med andra ord: ”Gå inte runt och skryta hur du kommer att slå på minoriteterna och judarna; ropa inte ditt hat mot andra från hustaken och berätta hur du ska eliminera dem. ” Var istället beredd! Var redo för striden, men inte skryta med det.

Det finns ett gammalt ordspråk som är sant här: ”Låt inte den skryta som tar på sig sin rustning, som den som tar av den.” Med andra ord, gör din skryt efter striden, inte förut. Nio gånger av tio, om du väntar tills dess, måste du erkänna att det inte var din egen styrka eller briljans som vann dagen, utan ledningen för vår högsta befälhavare, Jesus Kristus!

Idag uppmanas män och kvinnor överallt att bekräfta sina styrkor och ignorera sina svagheter och misslyckanden. Men när kristna försöker bevisa för världen hur lysande och framgångsrika vi är, bekräftar vi världens felaktiga idé att "stort och starkt" är bra, oavsett vad som går med det.

Varför vill kristna vara imponerande i världens ögon när Jesus sa att om världen älskade oss, så var vi inte en av hans? Bibeln lär oss att: ”Gud har valt världens dåraktiga saker för att förvirra de kloka, och Gud har utvalt de svaga i världen för att förvirra de mäktiga.” (I Kor. 1:27).

De flesta av oss har sett målningar av bibelhjälten, Samson. De skildrar honom som en jätte av en man med utbuktande muskler - ett kraftfullt hus. Men det är något fel med detta koncept, eftersom det inte är bibliskt. Bibeln säger att filistéerna inte kunde räkna ut var Simsons styrka kom ifrån. Detta tyder för mig att han var en man med normal kropp. Domarboken 14:19 berättar om källan till hans styrka när ”Herrens Ande kom över honom.” Han var en vanlig man tills han tillät Gud att använda honom.

Det finns många styrkor som kristna bör önska. Att vara säker på att våra beslut är korrekta och fattas i enlighet med Guds vilja är ett av dem! Att kunna motstå frestelser; mod att göra Guds vilja, även när det tjänar människors förakt. Dessa är alla värdefulla styrkor vi borde längta efter och önska.

Men vi gör ett allvarligt misstag i vårt tänkande när vi ignorerar våra svagheter. Du förstår, den stora skillnaden kommer i om vi förlitar oss på våra jordiska resurser eller på ”Herrens Ande”. Missförstå mig inte nu. Jag tror att Gud vill att Christian ska förbereda sig för de prövningsdagar som väntar. Han vill att vi ska ta hand om vårt eget folk. Hans egna läror indikerar detta. I Lukas 22 hittar vi honom diskutera kungarikets ansträngningar med sina lärjungar. Han påminner dem om de dagar då han skickade ut dem utan resurser för att predika budskapet om kungariket och när han frågade: ”Behövde du något?” De kunde svara: ”Nej, Herre! vi behövde ingenting. ” Men sedan i vers 36 gör han en mycket viktig anmärkning som de flesta kristna predikanter helt har ignorerat. Han sa "Men nu!" Vad indikerar detta uttalande? Det indikerar en förändring. Det står: ”En gång sa jag till er att gå ut utan någon förberedelse, men en förändring har ägt rum och nu, om du inte har ett skyddsmedel, skaffa ett, även om det innebär att sälja dina kläder för att få det!”

I 1 Timoteus 5: 8 ger aposteln Paulus ytterligare en kristen föreskrift när han säger: ”Ta hand om din egen; speciellt din egen familj. Ge dem mat, kläder, skydd, skydda dem. Ty den som inte vill göra det här är värre än en otrogen. ” (Detta är en parafras av denna vers - ED.)

Precis som Gud talade till Paulus i 2 Korinthierna 12: 9 och sa: ”Min nåd är tillräcklig för dig, för min styrka fulländas i svaghet,” så talar han till sitt folk idag.

När Jesus åt den sista påskmåltiden med sina anhängare i det övre rummet berättade han om sin kommande rättegång och avrättning. Han kände deras hjärtan, så han berättade hur de skulle överge honom i hans stund med största nöd. Peter, den starka i gruppen; den som alltid hade svar på någonting sa: ”Inte jag Herre! Oavsett vad alla andra gör är jag redo att dö med dig! ” Då sa Jesus: ”Ikväll ska du förneka mig tre gånger,” (Matteus 26:35). Det är intressant att notera att alla lärjungar sa samma sak.

Misslyckades de testet? De misslyckades redan före testet! De kunde inte ens hålla sig vaken medan Jesus bad i trädgården och när fienden kom var de redan en piskad besättning. Jag vet hur Peter piskade ut sitt svärd och tog en svep mot en av fienden, men det här var hans sista show av braggadoccio; från och med nu gick han i bitar!

Jag kände en man nyligen som var besatt av sin egen styrka. Han hette Randall Rader. Han var ansvarig för militärutbildningen av CSA (korset, svärdet och Herrens arm). Han sa till mig: ”Jag kommer aldrig att ge mig! Om regeringen trasslar med oss, kommer vi att ge dem en chans att ge upp innan vi utplånar dem! Han älskade att struta runt i sin kamouflageuniform, med en pistol fastspänd i midjan och en Mini-14 slungad över axeln. Han var själva bilden av en modig man! Sedan blev han inblandad i BESTÄLLNINGEN i Washington och när den gruppen ”sprängde” var han den första mannen som slog sig under regeringstryck. Han samarbetade så grundligt med dem som han en gång hade kallat sin fiende att han nu är på rätten medan hans kamrater avtjänar långa fängelsestraff. Rätt eller fel. Hans fysiska styrka betydde ingenting när "marker var nere."

Herren har sagt till oss i Jeremia 17: 5: ”Förbannad är den som litar på mänskligheten och gör köttet till sin styrka.” Detta är en av de största svagheterna i Identity Movement. För många av oss tror att vår styrka är i vår beväpning och i vårt fysiska mod. Vi litar på människan.

Nyligen när jag såg en trend inom rörelsen att förgudla och förhärliga Adolf Hitler skrev jag ett litet avsnitt med titeln THE HITLER CULT! Det var en varning till vårt folk att inte lita på människan utan på Gud. Det har dragit alla möjliga otroliga fläckar och förolämpningar. Jag har till och med anklagats för att vara agent för Jewish Anti-Defamation League. Men oavsett om du vill acceptera det eller inte. Vår styrka kommer inte genom vår egen högra arm.

Psaltaren 33: 16-17 säger att ”Kungen räddas inte av en mäktig armé; en krigare räddas inte av stor styrka. ” I Habbakuk 1:11 läser vi: ”Men de kommer att hållas skyldiga, de vars styrka är deras gud.” Vissa män i Identitetsrörelsen har trotsat sig själva genom att tro att de kan lyckas med sin egen styrka.

Det enkla faktum är att alla män i sig själva är svaga. Jag hade en medlem av nazistpartiet, som inte var överens med min trakt om Hitler, som skryter om de gatukampar han varit i och hur han har slagit judar. Han trodde att detta gjorde honom till en man! Han utmanade till och med mig att träffa honom i boxningsringen, för att bevisa att han hade rätt och jag hade fel. (Han är ungefär 40 år min yngre - ED). Vi kanske inte vill erkänna våra svagheter, men vi har dem ändå. Jesus sa till sina efterföljare - sitt folk i Johannes 15: 5 - "Utan mig kan ni göra ingenting." Vi kommer bäst ihåg det här! Utan Kristus som vår överbefälhavare är vi ett piskat folk, en besegrad nation.

Det spelar ingen roll hur rent ditt israelitiska blod kan vara. Det kommer att vara värdelöst för dig under testdagen, om du inte är på kungens sida. Det betyder att du MÅSTE ha en personlig relation med honom. Bibeln hänvisar till detta som att vara ”född på nytt”. Jag vet att många av oss inte gillar den termen eftersom den har använts så fruktansvärt i den grundläggande kristna världen. men det är en bra term i bibeln. Jesus använde det en dag när han talade med en renblodig israelit vid namn Nikodemus, som frågade honom hur han kunde komma in i Guds rike. Jesus sa: ”Nikodemus, om du någonsin vill se Guds rike, måste du födas på nytt”, (Johannes 3: 3).

Är detta en mystisk formel? Vissa kyrkor har gjort det så! Det finns ingen magi i det alls. Det är enkelheten i sig. Först kan du inte få det om du inte kallas av Guds Ande. Bibeln lär tydligt detta. Sedan när denna kallelse kommer måste du först erkänna dig själv som en rebell mot Gud, en som medvetet har brutit mot sina lagar. Så ditt första steg måste vara att söka hans förlåtelse. När han nådigt förlåter dig, lovar du honom "fealty" till honom som din liege Lord. I huvudsak lovar du: ”Du är min Herre från och med denna dag och framåt; dina lagar är mina lagar; Jag kommer att vara sann mot dig till döden! ” När du har gjort detta ändrar den Helige Ande din natur och du blir ett ”Guds barn” och en israelit redo för kungariket.

Det är många gånger när det verkar som om oddsen är staplade mot oss. Fienden har makten, pengarna, media, till och med stöd från de flesta av de så kallade kristna kyrkorna, de judisk-kristna kyrkorna. Vad har vi kvar?

Så vi lämnar in våra biblar till domarna 6 och 7 och läser den inspirerande historien om en man vid namn Gideon. Gideon var en blygsam man, han beskrev sig själv som "den yngsta medlemmen i den minsta familjen i landet." Ändå var det denna blygsamma jordbrukare som Gud kallade för att leda sitt folk Israel ur träldom till midianiterna.

När midianiterna samlade sin armé på 135 000 man mot denna uppstart kunde han bara höja 35 000 dåligt beväpnade män, de var fler än fyra mot en. Men Gud sa till honom: ”Gideon, din kraft är för stor. Om du besegrar fienden kommer männen att säga, se vad vi gjorde! Bli av med alla de som är rädda. ” Så när Gideon tillkännagav att alla de rädda kunde lämna, lämnade 22 000 och lämnade honom med en armé som var över 13 till en. Återigen sa Gud: "De är för många!" Du kommer ihåg hur han testade männen och hur han avsatte 300 disciplinerade män för att hantera en uppgift som 32 000 inte kunde hantera. Med dessa 300 disciplinerade män vann Gud en stor seger utan att någonsin använda en Coon.

Vilken läxa för det moderna Israel när vi står med ryggen mot muren, omgiven av en fiende som menar att förstöra oss, med begränsade medel. Vi kan inte se hur vi kan vinna och många av oss är fast beslutna att dö om det behövs, snarare än att leva som slavar. Men Gud säger: ”Några hängivna män är allt jag behöver. Var beredd, lita sedan på mig så ger jag dig segern. ” En del av oss kommer utan tvekan att dö i den kommande konflikten, men vi kan dö med denna kunskap, vi kommer att vinna, för vår Gud har lovat detta. Om vi är villiga att göra saker på hans sätt. Och när striden röker rensar bort, kommer vårt israeliter och fienden att utan tvekan veta att vi inte vann segern på grund av vår överlägsna styrka; vi vann inte på grund av vår överlägsna mod eller militära strategi; vi vann det i ”Herrens styrka”.

Detta är anledningen till att Gud ofta måste "fälla ner oss" till den punkt där vi är beroende av honom snarare än av oss själva. Han vill att vi ska lita bara på honom. Det finns ingen anledning för oss att skryta om vår styrka, eftersom vår "kraft är fulländad i vår svaghet."

Detta betyder inte att Guds folk inte ska förbereda sig för den kommande konflikten, som vissa lär. Vissa säger att om du förbereder dig är det ett tecken att du har tappat din tro på Gud. Inte så! Noah arbetade inte på 120 år, byggde en båt och lyssnade på världens jättar, för han ville ta med sin familj på en semesterkryssning. Han byggde arken för att han hade tro på Gud och Gud använde den för att frälsa sitt folk. Josef lagrade inte spannmål i Egypten på sju år så att han kunde sälja det till Egyptens fiender, som vårt land gör; han gjorde det för att skydda Guds folk. Människor, vi är på väg mot "visa upp striden i världen." Våra människor kommer inte att bli borttappade ur röran de är åtminstone delvis ansvariga för, till någon stor "fest på himlen", medan världen går igenom helvetet på jorden. Men låt dig aldrig lura dig att tro att du är tillräckligt stark i din egen styrka för att hantera allt som följer. Bror, syster, om du gör det, rider du för ett chockerande fall!

Det är när vi erkänner för oss själva och våra medmänniskor och framför allt för Gud, att vi inte kan erövra fienden i vår egen styrka, att Gud kommer att gå in med det mirakulösa. "Lita på Gud av hela ditt hjärta, och luta dig inte till din egen förståelse." (Ordspråksboken 3: 5).

Sann ödmjukhet betyder inte att vi ska berätta hur dumma vi är och hur vi inte kan göra någonting rätt! Detta är dumhet! Ändå har jag sett några kristna, identitetskristna som gör detta och tror att det är ödmjukhet. För mig är det illamående! Sann ödmjukhet består i att känna till våra egna svagheter, att erkänna dem och sedan stå inför den Allsmäktige Guden YAHWEH, medan vi tar på oss hans styrka istället för oand wn. Det är då hans fantastiska kraft kan träda i kraft för sitt folk.

När vi erkänner våra svagheter behöver vi inte sätta upp en show för världen. Det här är en familjefråga. Vi behöver inte gå ut och visa hur tuffa vi är. Jag har upptäckt att detta nästan alltid är en fasad för feghet. När vi erkänner våra svagheter för honom och är villiga att sätta på hans styrka och luta oss på honom för vår vägledning och förståelse, då kommer vi att se bevis på hans visdom och kraft, och sanningen i Jesaja 54:17 kommer att framgå: ”Nej vapen som bildas mot dig ska lyckas, och varje tunga som kommer att stiga mot dig i dom ska du fördöma. DETTA ÄR ARVET AV HERRENS TJÄNARE. ” (Min betoning tillagd.)

Gud har gett sitt folk denna direkta order, som det finns i Jeremia 9:23, 24 - ”Låt inte den vise ära sig i sin visdom och inte den mäktige ära sig i sin makt; låt inte den rike ära sig i sin rikedom; Men den som ära, ära sig över detta, att han förstår och känner mig (Gud), att jag är Herren som utövar kärlek, dom och rättfärdighet på jorden; för i dessa saker gläder jag mig, säger Herren. ”

I det 11: e kapitlet i Hebreerboken i Nya testamentet hittar vi den spännande berättelsen om män och kvinnor som var kristna hjältar. De gjorde extraordinära saker för att de litade på YAHWEH Gud. Verserna 33 och 34 berättar för oss att de på grund av sin ”tro” dämpade kungariken, gjorde rättfärdighet, fick löften, stoppade lejonens mun; släckte eldens våld, flydde från svärdets kant, av svaghet gjordes starka, vaxade tappra i strid, vände sig för att fly utlänningarnas arméer. ”

Kom ihåg, vår mästare, Jesus Kristus var inte någon ”muskelbunden” jätte. Han avbildades som ett ”lamm”, genomborrat för våra synder.

Men underskatta inte denna "ödmjukhet". För en dag snart kommer han att återvända och världen kommer att se honom och hans vrede, ”Lammets vrede” (Uppenbarelseboken 6:16). På den dagen kommer han att återvända som Lejonet av Judas stam, kungarnas kung och Herrens herre, för att inta sin rättmätiga plats som härskare över detta universum.

Så som en sista uppmaning till de av er som letar efter hans återkomst: ”Var stark i Herren och i kraften i hans makt. Sätt på HELA Guds VÄNSTER…” Du förstår, min kristna vän, din uppgift är att vara en "soldat" i stridens frontlinjer. Du ska inte vara en FOXHOLE DWELLER!

Slutet