Scandinavian Legends and the Hebrew Bible

Sprid kärleken

Jag skulle vilja cirkulera denna bibelstudie från John R. Salverda, eftersom goternas adel är en ärftlig titel och som bekräftats smord till måste vi lära de äldre (före Moses) samma berättelser / texter som också är överens. . I detta arbete redogör han för uppfyllandet av Odin och Thor som den hebreiska guden och hans snart kommande son som kommer att återlösa världen från ormen och döda den (alla bibliska profetior).

Även om dessa inte är kanoniska bibliska texter (och anses ingenstans vara auktoritära) är de viktiga historiska texter. Slutsatserna kan vara felaktiga men utgör ett av många forskningsområden för studenter i biblisk historia.

Citaten från Norse Eddas är alla från bibliska berättelser om Genesis. Hela skapelseshistorien om trädet mitt i trädgården, frukt från Eden, ormen som fick dem att falla från paradiset och kastade ormen ut för att gå på hans mage genom jorden. Även floden av Noah och regnbågen, för att nämna några exakta citat från båda. http://www.britam.org/AesirSalverda.html