Morföräldrar till pastor Nott-Brunswick slog av blixt

Sprid kärleken

Såsom beskrivs av vår Primace, Rev Dr Stephen MK Brunswick:

När min GGGrandpa Robert Nott och spädbarn G.Grandpa George W Nott (6 månader gammal) båda drabbades av blixtnedslag 1909.

Babyfarfar flög i luften tillsammans med sin mamma ett långt avstånd och flög längre från hennes armar när han fick en mer betydande chock. Han och hans far (farfar och 2x storfarfar Nott) slogs båda av blixtarna, farmor påverkades också av bulten. De återhämtade sig båda och tjänade i militären och levde långa liv. Han var fantastisk. Jag älskade den här farfar, när jag var liten tog han alltid med mig 5 dollarsedlar tills jag var 9-10 år gammal när han dog. Han och hans fru, farmor Brunswick hade gått i pension i Mineral Virginia, där jag också besökte.

Morfar Robert Nots mor Sarah Cochran (familjen Celtic Chiefton, Earls of Dundonald, detta område runt Iona etc, yngre gren), var av en förföljd konfedererad familj, som förlorade sina pensioner (inklusive hennes farfar förlorade sin pension från kriget 1812 för sin lojalitet mot söder, konfederationen och hans stat, ovanför den nya federala regeringen). Robert hade arbetat sig upp som anställd från omkring 10 års ålder, troligen som ett resultat av att hela familjens förmögenhet var i de konfedererade pengarna, som blev värdelösa.

Där var de lika bra förvaltare av vad Gud hade gett, detta höll dem inte nere, men allt utmärkt.

Hela min familj tycktes älska Virginia, Alabama och Florida mer än norr. Jag är nu tillbaka till våra södra rötter med ett av våra huvudkontor på Dixieland Rd.

Tecken på saker som kommer?

Uppdaterad: april 19, 2022 - 5:11 f m