Varför och hur har Kina "tappat" de tidiga värdproverna av det ursprungliga covid19-viruset?

Sprid kärleken
Varför har Kina fortsatt att begränsa forskningen till ursprunget för CORONAVIRUS? (Biden bryr sig inte, han gjorde det bara olagligt enligt Executive Order att kalla det ett kinesiskt virus). 
Medan de flesta har sett de många tal av Gates som klimaxar med applåder när han säger "om vaccinerna lyckas" eller "om vi gör ett riktigt bra jobb”Att vi kommer att minska miljarder människor från jordens befolkning (eller ta itu med någon enorm andel av befolkningstillväxten) med”vacciner och sjukvård“. De flesta vet inte varför han finansierade hälften av laboratoriet Wuhan Bio Weapons. Den Wuhan-virusforskningsanläggning som han finansierade (och Faucis organisation finansierade den andra hälften) erkändes av CDC-chefen där Covid19-viruset måste ha sitt ursprung. Biovapenforskning är olagligt i Amerika så de var tvungna att hitta någonstans att göra det. Under tiden, medan Gates finansierade det, varnade han sin virusforskning “skulle kunna användas av terrorister för att döda miljoner“. Denna anläggning var under kontroll av den kinesiska militären som verkligen har flera filosofier och strategier som är kända för att inkludera biologiska (inklusive virala vapen) eller någon annan smutsig krigföring för att besegra sina fiender. Detta var på höjdpunkten av spänningarna mellan Kina och USA när folket i Kina sa att det var ett ”folkkrig” mot Amerika 2017 när detta biovapenlaboratorium gick fullt i drift.
Vissa skulle hävda att det finns många andra sådana "gröna krigsförbrytelser", eftersom AOC djärvt förkunnar att det är deras "världskrig III" (inte mina ord, utan hennes). De gör emellertid huvudsakligen sina egna utländska energibolag rika, medan de höjer energipriserna i USA och gör Amerika inte längre energioberoende. 
"Vad visste Bill Gates om Kinas biologiska vapenprogram?" Vi vet att han samtidigt finansierade deras huvudsakliga anläggningar för biovapen som han gick runt och varnade människor i den kinesiska regeringen https://www.theguardian.com/technology/2017/feb/18/bill-gates-warns-tens-of-millions-could-be-killed-by-bio-terrorism att dessa virus han finansierade kunde användas av terrorister eller i krigföring. Samtidigt finansierade hans stiftelse deras mest utrustade anläggning i Wuhan för att utveckla och experimentera med fladdermusvirus som gör just detta. Han överförde i själva verket vapenteknologi till Kina, sådana som är svårare att utveckla än kärnkraft, och skulle behöva mycket hjälp för att underlättas. Om en välgörenhetsstiftelse, som han, tog över en anläggning i Nordkoreas kärnvapen, skulle den då tas på allvar?
 
DARPA (försvarsprogram) hade just investerat enorma summor i denna Wuhan-virusanläggning, Bill Gates, Fauci och andra. Går stort på bat-virusforskningen (Fladdermöss, genredigering och biovapen: Nya DARPA-experiment ger upphov till oro vid Coronavirus-utbrott) och ändå kan ingen få information därifrån, inklusive ursprungliga tidiga värdprover av covid19, så en bestämning om ursprunget kan göras.
 
Officiell WHO-studie gjord tillsammans med CCP om virusets ursprung
Ett år efter utbrottet (nov 2020) gav denna WHO-studie om ”virusets ursprung” som det kinesiska kommunistpartiet slutligen gick ner för att göra tillsammans med WHO, inga av de tidiga ursprungliga värdproverna. Rapporterna från detta möte (som nedan) säger att de inte kommer att hitta mycket väsentliga om virusets tidiga ursprung eftersom det nu har gått så länge och att de ursprungliga värdproverna har "förlorats":

Washington Post: Utrikesdepartementets kablar varnade för säkerhetsfrågor vid Wuhan-laboratoriet som studerade koronavirus från bat

Nedan från Washington Post 14 april 2020 visar många bekräftelser att det var ett fladdermusvirus. Det går in i mycket detaljer om Kinas låsning av information (fortfarande den dag i dag) på prover från de som var de första smittade. Detta hindrar alla från utsidan från att kunna avgöra om viruset var en del av deras officiella biologiska vapenprogram.

”Tanken att det bara var en helt naturlig händelse är omständig. Bevisen som läckt ut från laboratoriet är omständliga. Just nu är storboken på den sida som läcker ut från labbet full av kulpunkter och det finns nästan ingenting på andra sidan, säger tjänstemannen.

Som min kollega David Ignatius noterade, den kinesiska regeringens ursprungliga berättelse - att viruset kom från en skaldjursmarknad i Wuhan - är skakig. Forskning av kinesiska experter publicerad i Lancet i januari visade att den första kända patienten, som identifierades den 1 december, inte hade någon koppling till marknaden, och inte heller hade mer än en tredjedel av fallen i det första stora klustret. Dessutom sålde inte marknaden fladdermöss.

Shi och andra WIV-forskare ha förnekas kategoriskt detta laboratorium var ursprunget för det nya koronaviruset. Den 3 februari var hennes team först offentligt rapportera viruset känt som 2019-nCoV var ett koronavirus som härrör från fladdermus.

AD
Under tiden har den kinesiska regeringen lagt ned en total avstängning av information relaterad till virusets ursprung. Peking har ännu inte gett amerikanska experter prover av det nya koronaviruset som samlats in från de tidigaste fallen. Shanghai-laboratoriet som publicerade det nya koronavirusgenomet den 11 januari stängdes snabbt av myndigheter för "rättelse". Flera av de läkare och journalister som tidigt rapporterade om spridningen har försvunnit.
Den 14 februari, Kinas president Xi Jinping förtjänt en ny biosäkerhetslag som ska påskyndas. På onsdag, CNN rapporterade den kinesiska regeringen har lagt stränga restriktioner som kräver godkännande innan någon forskningsinstitution publicerar något om ursprunget till det nya koronaviruset.
AD
Vi vet inte om det nya koronaviruset har sitt ursprung i Wuhan-labbet, men kabeln pekade på faran där och ökar drivkraften för att ta reda på det, sa han.
”Jag tror inte att det är en konspirationsteori. Jag tror att det är en legitim fråga som måste undersökas och besvaras, sade han. ”Att förstå exakt hur detta härrör är kritisk kunskap för att förhindra att detta händer i framtiden.

Fladdermöss, genredigering och biovapen: Nya DARPA-experiment väcker bekymmer vid utbrott av koronavirus

Publicerat den 30 januari 2020 FörfattareWhitney WebbKommentarer (18)
DARPA spenderade nyligen miljoner på forskning som involverade fladdermöss och koronavirus, samt genredigering av "biovapen" före det senaste koronavirusutbrottet. Nu har byråns ”strategiska allierade” valt att utveckla ett genetiskt materialbaserat vaccin för att stoppa den potentiella epidemin.

WASHINGTON DC - Under de senaste veckorna har oro över framväxten av ett nytt koronavirus i Kina ökat exponentiellt eftersom media, experter och regeringsmyndigheter runt om i världen öppet har oroligt att denna nya sjukdom har potential att utvecklas till en global pandemi.

Eftersom oro för framtiden för det pågående utbrottet har ökat, har antalet teorier som spekulerar om utbrottets ursprung också ökat, varav många skyller på en mängd statliga aktörer och / eller kontroversiella miljardärer. Detta har oundvikligen lett till försök att bekämpa ”felinformation” relaterat till coronavirusutbrottet från både vanliga medier och större sociala medieplattformar.

Men även om många av dessa teorier är tydligt spekulativa finns det också verifierbara bevis för det senaste intresset hos en kontroversiell amerikansk regeringsmyndighet för nya koronavirus, särskilt de som överförs från fladdermöss till människor. Den byrån, Pentagons Defense Advanced Research Project Agency (DARPA), började spendera miljoner på sådan forskning 2018 och några av de Pentagon-finansierade studierna genomfördes på kända amerikanska militära biovapenlaboratorier som gränsade till Kina och resulterade i upptäckten av dussintals nya koronavirus. stammar så sent som i april förra året. Dessutom har bandet från Pentagons viktigaste biodefensationslaboratorium till ett virologiskt institut i Wuhan, Kina - där det nuvarande utbrottet antas ha börjat - hittills inte rapporterats i engelskspråkiga medier.

Även om det fortfarande är helt okänt om vad som orsakade utbrottet, är detaljerna i DARPA och Pentagons senaste experiment tydligt i allmänhetens intresse, särskilt med tanke på att de företag som nyligen valde att utveckla ett vaccin för att bekämpa koronavirusutbrottet själva är strategiska allierade av DARPA. Inte bara det, men dessa DARPA-stödda företag utvecklar kontroversiella DNA- och mRNA-vacciner för just den här koronavirusstammen, en kategori av vaccin som aldrig tidigare har godkänts för mänsklig användning i USA.

Eftersom rädslan för coronavirusets pandemipotential växer, kommer dessa vacciner att skyndas ut på marknaden för allmän användning, vilket gör det viktigt för allmänheten att vara medveten om DARPA: s senaste experiment på koronavirus, fladdermöss och genredigerande teknik och deras bredare konsekvenser. .

Undersöker den senaste berättelsen om Wuhan-Bioweapon

Eftersom koronavirusutbrottet har kommit att dominera rubriker under de senaste veckorna har flera medier marknadsfört påståenden om att det rapporterade epicentret för utbrottet i Wuhan, Kina, också var platsen för laboratorier som påstås vara kopplade till ett kinesiskt regeringsprogram för biovaror.

Men efter ytterligare granskning av inköp av detta allvarliga påstående har dessa förmodade kopplingar mellan utbrottet och ett påstådt kinesiskt biovapenprogram kommit från två mycket tvivelaktiga källor.

Till exempel var det första uttaget som rapporterade om detta påstående Radiofri Asien, den amerikanska regeringen finansierade media som riktar sig till asiatisk publik som brukades drivas hemligt av CIA och namngavs av New York Times som en viktig del i byråns ”världsomspännande propagandanätverk. ” Även om det inte längre körs direkt av CIA är det nu hanteras av det regeringsfinansierade Broadcasting Board of Governors (BBG), som svarar direkt på utrikesminister Mike Pompeo, som var CIA-direktör omedelbart före sin nuvarande befattning som chef för utrikesdepartementet.

Med andra ord, Radiofri Asien och andra BBG-hanterade medier är lagliga försäljningsställen för USA: s regeringspropaganda. Framför allt det långvariga förbudet mot inhemsk användning av amerikansk regeringspropaganda mot amerikanska medborgare lyftes 2013, med den officiella motiveringen att låta regeringen "effektivt kommunicera på ett trovärdigt sätt" och att bättre bekämpa "al-Qaidas och andra våldsamma extremismers inflytande."

Återgår till ämnet till hands, Radiofri AsienDen senaste rapporten om det påstådda ursprunget till utbrottet som är kopplat till ett kinesiskt statligt virologicenter citerade endast Ren Ruihong, den tidigare chefen för medicinsk hjälpavdelningen vid Kinesiska Röda korset, för det påståendet. Ruihong har citerats som expert i flera Radiofri Asien rapporterar om sjukdomsutbrott i Kina, men har inte citerats som expert av något annat engelskspråkigt mediauttag.

Ruihong berättade Radiofri Asien det där:

"Det är en ny typ av mutant koronavirus. De har inte offentliggjort den genetiska sekvensen, för den är mycket smittsam ... Genetisk teknik har kommit till en sådan punkt nu, och Wuhan är hem för ett viralt forskningscenter som ligger under ledning av China Academy of Sciences, som är den högsta nivån av forskningsanläggning i Kina. ”

Även om Ruihong inte direkt sa att den kinesiska regeringen gjorde ett biovapen vid Wuhan-anläggningen, antydde hon att genetiska experiment på anläggningen kan ha resulterat i skapandet av detta nya "mutanta koronavirus" i centrum för utbrottet.

Med Radiofri Asien och dess enda källa har spekulerat i kinesiska regerings kopplingar till skapandet av det nya koronaviruset, Washington Times snart tog det mycket längre i en rapport med titeln ”Virus-hit Wuhan har två laboratorier kopplade till kinesiskt biokrigsprogram. ” Den artikeln, ungefär som Radiofri Asientidigare rapport, citerar en enda källa för det påståendet, före detta israelisk militär underrättelsetjänst, specialvaror Dany Shoham.

När han läser artikeln gör Shoham inte ens direkt det påstående som citeras i artikelns rubrik, eftersom han bara sa till Washington Times att: ”Vissa laboratorier i [Wuhan] -institutet har förmodligen engagerat, i termer av forskning och utveckling, med kinesiska [biologiska vapen], åtminstone kollateralt, men ändå inte som en huvudanläggning för den kinesiska BW-anpassningen (betoning tillagd). ”

Medan Shohams påståenden är tydligt spekulativa, är det talande att Washington Times skulle bry sig om att citera honom alls, särskilt med tanke på den nyckelroll han spelade för att främja falska påståenden om att 2001 Miltbrandattacker var arbetet för Iraks Saddam Hussein. Shohams påståenden om Iraks regering och beväpnade miltbrand, som var används för att stärka fallet för invasionen av Irak 2003, har sedan dess visat sig vara helt falska, eftersom Irak befanns ha varken de kemiska eller biologiska ”massförstörelsevapen” som ”experter” som Shoham hade hävdat.

Utöver Shohams egen historia om att göra misstänkta påståenden är det också värt att notera att Shohams tidigare arbetsgivare, israelisk militärunderrättelse, har ett oroande förflutet med biovapen. Till exempel i slutet av 1990-talet var det rapporteras av flera butiker att Israel var i färd med att utveckla ett genetiskt biovapen som skulle rikta sig mot araber, särskilt irakier, men lämna israeliska judar opåverkade.

Med tanke på Shohams tvivelaktiga förflutna och den tydligt spekulativa karaktären hos både hans påståenden och de som gjorts i Radiofri Asien rapport, en passage i de Washington Times artikel berättar särskilt om varför dessa påståenden nyligen har dykt upp:

”Ett olycksbådande tecken, sade en amerikansk tjänsteman, är att de falska rykten sedan utbrottet började för flera veckor sedan har börjat cirkulera på det kinesiska Internet hävdar att viruset är en del av en amerikansk konspiration för att sprida bakterievapenDet kan tyda på att Kina förbereder propagandaförsäljningar för att motverka framtida anklagelser om att det nya viruset flydde från ett av Wuhans civila eller försvarslaboratorier. (betoning tillagd). ”

Som framgår av just den artikeln är dock anklagelser om att koronaviruset flydde från ett kinesiskt statligt kopplat laboratorium knappast en framtida laddning som både Washington Times och Radiofri Asien har redan gjort det påståendet. I stället föreslår detta avsnitt att rapporterna i båda Radiofri Asien och den Washington Times var svar på påståenden som cirkulerade inom Kina att utbrottet är kopplat till en ”amerikansk konspiration för att sprida bakterievapen”.

Även om de flesta engelskspråkiga medier hittills inte har undersökt en sådan möjlighet finns det betydande stödjande bevis som förtjänar att granskas. Till exempel var inte bara den amerikanska militären, inklusive dess kontroversiella forskningsarm - Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), som nyligen finansierade studier i och nära Kina som upptäckte nya, mutanta koronavirus med ursprung från fladdermöss, men Pentagon blev också nyligen bekymrad om den potentiella användningen av fladdermöss som biovapen.

Coronavirus

Fladdermöss som biovapen

Eftersom det pågående koronavirusutbrottet i Kina har spridit sig till andra länder och fått skulden för ett växande antal dödsfall har det uppstått enighet om att just detta virus, för närvarande klassificerad som ett ”nytt [dvs. nytt] koronavirus” tros ha sitt ursprung i fladdermöss och överfördes till människor i Wuhan, Kina via en skaldjursmarknad som också handlade med exotiska djur. Så kallade ”våta” marknader, som den i Wuhan, anklagades tidigare för tidigare dödliga koronavirusutbrott i Kina, såsom 2003-utbrottet av svår akut andningssyndrom (SARS).

Dessutom, en preliminär studie på coronavirus som ansvarar för det aktuella utbrottet fann att receptorn, angiotensin-omvandlande enzym 2 (ACE2), inte bara är densamma som den som används av SARS coronavirus, utan att östasiatiska presenterar ett mycket högre förhållande av lungceller som uttrycker det receptorn än de andra etniciteterna (kaukasiska och afroamerikanska) som ingår i studien. Sådana resultat är dock preliminära och urvalsstorleken är för liten för att dra några slutgiltiga slutsatser från dessa preliminära data.

Två år sedan, media rapporter började diskutera Pentagons plötsliga oro för att fladdermöss kunde användas som biologiska vapen, särskilt vid spridning av koronavirus och andra dödliga sjukdomar. De Washington Post hävdade att Pentagons intresse av att undersöka den potentiella användningen av fladdermöss för att sprida vapeniserade och dödliga sjukdomar berodde på påstådda ryska ansträngningar att göra detsamma. Dessa påståenden beträffande detta ryska intresse av att använda fladdermöss som biovapen går tillbaka till 1980-talet när Sovjetunionen bedrev hemlig forskning med Marburg-viruset, forskning som involverade inte ens fladdermöss och som slutade med Sovjetunionens kollaps 1991.

Liksom mycket av Pentagons kontroversiella forskningsprogram har fladdermössen som biovapenforskning inramats som defensiv, trots att inget överhängande hot som involverar fladdermusförökade biovapen har erkänts. Men oberoende forskare har nyligen anklagat Pentagon, särskilt dess forskningsarm DARPA, för att påstå sig vara engagerade i forskning som de säger är "defensiv" men faktiskt "stötande".

Det senaste exemplet på detta involverade DARPA: s “Insect Allies” -program, som officiellt "syftar till att skydda den amerikanska livsmedelsförsörjningen i USA genom att leverera skyddande gener till växter via insekter, som är ansvariga för överföringen av de flesta växtvirus" och att säkerställa "livsmedelssäkerhet vid ett stort hot", enligt båda DARPA och media rapporter.

Men en grupp väl respekterade, oberoende forskare avslöjades i en hård analys av programmet som, långt ifrån ett "defensivt" forskningsprojekt, Insect Allies-programmet syftade till att skapa och leverera "ny klass av biologiskt vapen." Forskarna, skriver i tidskriften Vetenskap och ledd av Richard Guy Reeves, från Max Planck Institute for Evolutionary Biology i Tyskland, varnade för att DARPA: s program - som använder insekter som medel för horisontella genetiska miljöförändringsmedel (HEGAAS) - avslöjade "en avsikt att utveckla ett leveransmedel av HEGAA för stötande ändamål (betoning tillagd). ”

Oavsett den verkliga motivationen bakom Pentagons plötsliga och senaste oro över att fladdermöss används som ett fordon för biovapen, har den amerikanska militären spenderat miljoner dollar under de senaste åren för att finansiera forskning om fladdermöss, de dödliga virusen de kan hysa - inklusive koronavirus - och hur dessa virus överförs från fladdermöss till människor.

Till exempel DARPA spenderade $10 miljoner på ett projekt under 2018 "för att lösa de komplexa orsakerna till fladdermusburna virus som nyligen har gjort hoppet för människor, vilket orsakar oro bland globala hälsotjänstemän." Ytterligare ett forskningsprojekt stöds av både DARPA och NIH såg forskare vid Colorado State University undersöka koronaviruset som orsakar Mellanöstern andningssyndrom (MERS) hos fladdermöss och kameler "för att förstå vilken roll dessa värdar har för att överföra sjukdom till människor." Andra amerikanska militärfinansierade studier, som diskuterades i detalj senare i denna rapport, upptäckte flera nya stammar av nya koronavirus som bärs av fladdermöss, både inom Kina och i länder som gränsar till Kina.

Många av dessa senaste forskningsprojekt är relaterade till DARPA: s förebyggande av nya patogena hot eller PREEMPT-program, som officiellt tillkännagavs i april 2018. PREEMPT fokuserar specifikt på djurreservoarer av sjukdomar, särskilt fladdermöss, och DARPA noterade till och med i sitt pressmeddelande i programmet att den "är medveten om biosäkerhet och biosäkerhetskänslighet som kan uppstå" på grund av naturen av forskningen.

DARPA: s tillkännagivande om PREEMPT kom bara några månader efter att den amerikanska regeringen beslutat att kontroversiellt avsluta ett moratorium för så kallade ”gain-of-function” -studier med farliga patogener. VICE Nyheter förklarade "Gain-of-function" -studier enligt följande:

”Känd som” gain-of-function ”-studier handlar den här typen av forskning om att försöka ligga ett steg före naturen. Genom att göra supervirus som är mer patogena och lätt överförbarae, forskare kan studera hur dessa virus kan utvecklas och hur genetiska förändringar påverkar hur ett virus interagerar med sin värd. Med hjälp av denna information, forskarna kan försöka föregripa den naturliga uppkomsten av dessa egenskaper genom att utveckla antivirala läkemedel som kan avvärja en pandemi (betoning tillagd). ”

Dessutom tillkännagavs både DARPA: s PREEMPT-program och Pentagons öppna intresse för fladdermöss som biovapen 2018, men den amerikanska militären - särskilt försvarsdepartementets kooperativa hotreduceringsprogram - började finansiera forskning som involverade fladdermöss och dödliga patogener, inklusive koronavirus MERS och SARS, ett år tidigare 2017. En av dessa studier fokuserade på "Bat-Borne Zoonotic Disease Emergence in Western Asia" och involverade Lugar Center i Georgia, identifierat av tidigare georgiska regeringstjänstemänden ryska regeringen och oberoende utredande journalist Dilyana Gaytandzhieva som ett hemligt laboratorium för biovapen.

Det är också viktigt att påpeka det faktum att den amerikanska militärens viktigaste laboratorier som involverar studier av dödliga patogener, inklusive koronavirus, ebola och andra, plötsligt stängdes av i juli förra året efter identifiering av Center for Disease Control and Prevention (CDC). större ”biosäkerhet upphör” vid anläggningen.

US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) anläggning i Fort Detrick, Maryland - USA: s militärledande laboratorium för "biologiskt försvar" -forskning sedan slutet av 1960-talet - tvingades stoppa all forskning det ledde med en serie dödliga patogener efter att CDC fann att det saknades "tillräckliga system för att dekontaminera avloppsvatten" från sina laboratorier med högsta säkerhet och personalens underlåtenhet att följa säkerhetsprocedurer, bland annat bortfall. Anläggningen innehåller både nivå 3 och nivå 4 biosäkerhetslaboratorier. Även om det är okänt om experiment med koronavirus pågår vid den tiden har USAMRIID gjort det nyligen varit inblandad i forskning som framhållits av Pentagons senaste oro över användningen av fladdermöss som biovapen.

Beslutet att stänga av USAMRIID fick överraskande liten mediatäckning, liksom CDC: s överraskande beslut att låta den oroliga anläggningen "delvis återuppta" forskningen i slutet av november förra året även om anläggningen var och är fortfarande inte på ”full operativ förmåga. ” USAMRIID: s problematiska dokumentation om säkerhet vid sådana anläggningar är särskilt oroande med tanke på det senaste koronavirusutbrottet i Kina. Som denna rapport snart kommer att avslöja beror detta på att USAMRIID har ett decennier gammalt och nära partnerskap med University of Wuhan Institute of Medical Virology, som ligger i epicentret för det nuvarande utbrottet.

Pentagon i Wuhan?

Utöver den amerikanska militärens senaste utgifter för och intresse för användning av fladdermöss av biovapen, är det också värt att undersöka de nyligen genomförda studierna som militären har finansierat angående fladdermöss och ”nya koronavirus”, som den bakom det senaste utbrottet, som har ägt rum inom eller i närheten av Kina.

Till exempel, en studie genomförd i södra Kina 2018 resulterade i upptäckten av 89 nya "nya bat coronavirus" -stammar som använder samma receptor som coronavirus som kallas Middle East Respiratory Syndrome (MERS). Den studien finansierades gemensamt av den kinesiska regeringens ministerium för vetenskap och teknik, USAID - en organisation som länge påstås vara en front för USA: s underrättelsetjänst, och US National Institute of Health - vilken har samarbetat med både CIA och Pentagon om infektionssjukdomar och biovapenforskning.

Författarna till studien sekvenserade också hela genomerna för två av dessa stammar och noterade också att befintliga MERS-vacciner skulle vara ineffektiva för att rikta in sig på dessa virus, vilket ledde dem att föreslå att man skulle utvecklas i förväg. Detta inträffade inte.

En annan amerikansk statsfinansierad studie som upptäckte ännu fler nya stammar av "roman bat coronavirus" publicerades just förra året. Med titeln “Upptäckt och karakterisering av nya Bat Coronavirus-linjer från Kazakstan, ”Fokuserat på“ fladdermusfauna i Centralasien, som länkar Kina till Östeuropa ”och de nya fladdermuscoronaviruslinjerna som upptäcktes under studien visade sig vara” nära besläktade med fladdermuskoronavirus från Kina, Frankrike, Spanien och Sydafrika, vilket antyder att samcirkulation av koronavirus är vanligt hos flera fladdermusarter med överlappande geografiska fördelningar. ” Med andra ord identifierades de koronavirus som upptäcktes i denna studie i fladdermuspopulationer som migrerar mellan Kina och Kazakstan, bland andra länder, och är nära besläktad med bat coronavirus i flera länder, inklusive Kina.

Studien var helt finansierad av det amerikanska försvarsdepartementet, särskilt Defense Threat Reduction Agency (DTRA) som en del av ett projekt som undersöker koronavirus som liknar MERS, såsom den tidigare nämnda 2018-studien. Men utöver finansieringen av denna 2019-studie är institutionerna som är involverade i genomförandet av denna studie också värda att notera med tanke på sina egna nära band till USA: s militär och regering.

Studiens författare är anslutna till antingen Kazakstan-baserade Research Institute for Biological Safety Problems och / eller Duke University. Forskningsinstitutet för biologiska säkerhetsproblem, men officiellt en del av Kazakstans nationella centrum för bioteknik, har fått miljoner från den amerikanska regeringen, det mesta kommer från Pentagons Kooperativt program för minskning av hot. Det är Kazakstans regering officiell depå av ”mycket farliga djur- och fågelinfektioner, med en samling av 278 patogena stammar av 46 infektionssjukdomar.” Det är en del av ett nätverk av Pentagon-finansierade ”biovapenlaboratorier” i hela det centralasiatiska landet, som gränsar till båda USA: s främsta rivaliserande stater - Kina och Ryssland.

Duke Universitys engagemang i denna studie är också intressant med tanke på att Duke är det en nyckelpartner för DARPA: s Pandemic Prevention Platform (P3) -program, som officiellt syftar "att dramatiskt påskynda upptäckt, integration, preklinisk testning och tillverkning av medicinska motåtgärder mot infektionssjukdomar." Det första steget i Duke / DARPA-programmet involverar upptäckten av potentiellt hotande virus och “utveckla [ing] metoder för att stödja viral förökning, så att virus kan användas för nedströmsstudier. ”

Duke University är också gemensamt samarbetat med Kinas Wuhan University, som är baserat i staden där det nuvarande koronavirusutbrottet började, vilket resulterade i öppnandet av det Kina-baserade Duke Kunshan University (DKU) 2018. Framför allt Kinas Wuhan University - utöver sitt partnerskap med Duke - inkluderar också ett institut för medicinsk virologi med flera laboratorier som har arbetat nära med US Army Medical Research Institute for Infectious Diseases sedan 1980-talet, enligt dess webbplats. Som tidigare nämnts stängdes USAMRIID-anläggningen i USA i juli i fjol för misslyckande med biosäkerhet och korrekt avfallshantering, men fick delvis återuppta några experiment i slutet av november.

Pentagons Dark History of Germ Warfare

USA: s militär har ett oroande förflutet att ha använt sjukdom som vapen under krigstider. Ett exempel involverade USA: s användning av bakteriekrig under Koreakriget, när det riktade sig mot både Nordkorea och Kina genom att släppa sjuka insekter och voles som bär en mängd olika patogener - inklusive bubonisk pest och hemorragisk feber - från flygplan mitt på natten. Trots berget av bevis och vittnesmål från amerikanska soldater som var inblandade i det programmet nekade den amerikanska regeringen och militären påståendena och beordrade förstörelse av relevant dokumentation.

Under tiden efter andra världskriget har andra exempel på amerikansk forskning som syftar till att utveckla biologiska vapen dykt upp, av vilka några nyligen har uppmärksammats i media. Ett sådant exempel inträffade i juli, då USA: s representanthus krävde information från den amerikanska militären om sina tidigare ansträngningar för att beväpna insekter och Lyme-sjukdomen mellan 1950 och 1975.

USA har hävdat att de inte har bedrivit stötande biologiska vapen sedan 1969 och detta har ytterligare stöttats av USA: s ratificering av konventionen om biologiska vapen (BWC), som trädde i kraft 1975. Det finns dock omfattande bevis att USA har fortsatt att dölja forskningen och utveckla sådana vapen under åren sedan, mycket av det genomfördes utomlands och outsourcades till privata företag, men ändå finansieras av den amerikanska militären. Flera utredare, inklusive Dilyana Gaytandzhieva, har dokumenterat hur USA producerar dödliga virus, bakterier och andra toxiner vid anläggningar utanför USA - många av dem i Östeuropa, Afrika och Sydasien - i strid med BWC.

Bortsett från militärens egen forskning, den kontroversiella neokonservativa tankesmedjan, den nu nedlagda Projekt för ett nytt amerikanskt århundrade (PNAC), främjade öppet användningen av ett rasspecifikt genetiskt modifierat biovapen som ett "politiskt användbart verktyg." I vad som förmodligen är tankesmedlets mest kontroversiella dokument med titeln ”Återuppbygga Amerikas försvar, ”Det finns några avsnitt som öppet diskuterar nyttan av biovapen, inklusive följande meningar:

"... striden kommer sannolikt att äga rum i nya dimensioner: i rymden," cyber-space ", och kanske mikrobernas värld ... avancerade former av biologisk krigföring som kan" rikta "på specifika genotyper kan förvandla biologisk krigföring från terrorriket till en politiskt användbart verktyg. ”

Även om många medlemmar av PNAC var framträdande i George W. Bush-administrationen, har många av dess mer kontroversiella medlemmar återigen blivit politiska framträdande i Trump-administrationen.

Flera år efter det att "Rebuilding America's Defences" publicerades publicerade US Air Force ett dokument med titeln "Bioteknik: genetiskt konstruerade patogener, ”Som innehåller följande avsnitt:

”JASON-gruppen, bestående av akademiska forskare, fungerade som tekniska rådgivare för den amerikanska regeringen. Deras studie genererade sex breda klasser av genetiskt modifierade patogener som kan utgöra allvarliga hot mot samhället. Dessa inkluderar men är inte begränsade till binära biologiska vapen, designergener, genterapi som vapen, stealthvirus, värdbytessjukdomar och designer-sjukdomar (betoning tillagd). ”

Bekymmer för Pentagon-experiment med biologiska vapen har fått förnyad medieuppmärksamhet, särskilt efter det avslöjade 2017 att DARPA var den främsta finansieraren av den kontroversiella ”gendrift” -teknologin, som har förmågan att permanent ändra hela befolkningens genetik och samtidigt rikta andra till utrotning. Minst två av DARPA: s studier med denna kontroversiella teknik klassificerades och ”fokuserade på den potentiella militära tillämpningen av gendrivningsteknik och användning av gendrivning i jordbruket”. enligt media rapporter.

Uppenbarelsen kom efter att en organisation vid namn ETC-gruppen erhöll över 1000 e-postmeddelanden om militärens intresse för tekniken som en del av en begäran om Freedom of Information Act (FOIA). Meddirektör för ETC-gruppen Jim Thomas sa att denna teknik kan användas som ett biologiskt vapen:

”Genenheter är en kraftfull och farlig ny teknik och potentiella biologiska vapen kan ha katastrofala effekter på fred, livsmedelssäkerhet och miljö, särskilt om de missbrukas. Det faktum att utveckling av gendrivning nu främst finansieras och struktureras av den amerikanska militären väcker alarmerande frågor om hela detta fält. ”

Även om den exakta motivationen bakom militärens intresse för sådan teknik är okänd, har Pentagon varit öppen om det faktum att den ägnar mycket av sina resurser mot inneslutning av vad den anser som två största hoten till USA: s militära hegemoni: Ryssland och Kina. Kina har citerats som det största hotet av de två av flera Pentagon-tjänstemän, inklusive John Rood, Pentagons främsta rådgivare för försvarspolitik, som beskrev Kina som det största hotet mot "vårt sätt att leva i USA" vid Aspen Security Forum i juli förra året.

Sedan Pentagon började ”redesign”Sin politik och forskning mot en”långt krig”Med Ryssland och Kina, den ryska militären har anklagat USA: s militär skördar DNA från ryssar som en del av ett hemligt biovapenprogram, en avgift som Pentagon med allvar har förnekat. Generalmajor Igor Kirillov, chefen för den ryska militärens strålnings-, kemiska och biologiska skyddsenhet som gjorde dessa påståenden, hävdade också att USA utvecklade sådana vapen i närheten av ryska och kinesiska gränser.

Kina har också anklagat den amerikanska militären för att skörda DNA från kinesiska medborgare med dåliga avsikter, som när 200 000 kinesiska bönder användes i 12 genetiska experiment utan informerat samtycke. Dessa experiment hade genomförts av Harvard-forskare som en del av ett amerikanskt statligt finansierat projekt.

Coronavirus

DARPA och dess partners valt att utveckla koronavirusvaccin

Förra torsdagen meddelade Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) att de skulle finansiera tre separata program för att främja utvecklingen av ett vaccin för det nya coronavirus som ansvarar för det nuvarande utbrottet.

CEPI - som beskriver sig själv som "ett partnerskap mellan offentliga, privata, filantropiska och civila organisationer som kommer att finansiera och samordna utvecklingen av vacciner mot högprioriterade hot mot folkhälsan" - grundades 2017 av regeringarna i Norge och Indien tillsammans med World Economic Forum och Bill and Melinda Gates Foundation. Dess massiva finansiering och nära anslutningar till offentliga, privata och ideella organisationer har positionerat det för att kunna finansiera det snabba skapandet av vacciner och sprida dem i stor utsträckning.

CEPI: s senaste tillkännagivande avslöjade att de skulle finansiera två läkemedelsföretag - Inovio Pharmaceuticals och Moderna Inc. - samt Australiens University of Queensland, som blev en partner av CEPI i början av förra året. Framför allt har de två valda läkemedelsföretagen nära band till och / eller strategiska partnerskap med DARPA och utvecklar vacciner som kontroversiellt involverar genetiskt material och / eller genredigering. University of Queensland har också band till DARPA, men dessa band är inte relaterade till universitetets biotekniska forskning, utan istället teknik och missilutveckling.

Till exempel de bästa finansierarna av Inovio Pharmaceuticals inkluderar både DARPA och Pentagons Defense Threat Reduction Agency (DTRA) och företaget har fått miljontals dollar i bidrag från DARPA, inklusive ett bidrag på $45 miljoner att utveckla ett vaccin mot ebola. Inovio är specialiserat på att skapa DNA-immunterapier och DNA-vacciner, som innehåller genetiskt konstruerat DNA som får mottagarens celler att producera ett antigen och permanent kan förändra en persons DNA. Inovio utvecklade tidigare ett DNA-vaccin mot Zika-viruset, men hittills har inget DNA-vaccin godkänts för användning hos människor i USA. Inovio var också nyligen tilldelats över $8 miljoner från den amerikanska militären för att utveckla en liten, bärbar intradermal anordning för att leverera DNA-vacciner som utvecklats gemensamt av Inovio och USAMRIID.

CEPI-bidraget för att bekämpa koronavirus kan dock ändra det, eftersom det specifikt finansierar Inovios ansträngningar för att fortsätta utveckla sitt DNA-vaccin för koronavirus som orsakar MERS. Inovios MERS-vaccinprogram började 2018 i samarbete med CEPI i en affär värt $56 miljoner. Vaccinet som för närvarande är under utveckling användningsområden "Inovios DNA-läkemedelsplattform för att leverera optimerade syntetiska antigena gener till celler, där de översätts till proteinantigener som aktiverar individens immunsystem" och programmet samarbetar med US Army Medical Research Institute of Infectious Diseases (USAMRIID) och NIH, bland andra. Det programmet genomgår för närvarande test i Mellanöstern.

Inovios samarbete med den amerikanska militären när det gäller DNA-vacciner är inget nytt, eftersom deras tidigare ansträngningar att utveckla ett DNA-vaccin för både ebola- och Marburg-virus också var en del av det Inovios VD Dr. Joseph Kim ringde dess "aktiva biodefensionsprogram" som har "samlat flera bidrag från försvarsdepartementet, Defense Threat Reduction Agency (DTRA), National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) och andra statliga myndigheter."

CEPI: s intresse av att öka sitt stöd till detta MERS-specifika program verkar strida mot påståendet att detta kommer att bekämpa det nuvarande koronavirusutbrottet, eftersom MERS och det nya koronaviruset i fråga inte är analoga och behandlingar för vissa koronavirus har har visat sig vara ineffektiva mot andra stammar.

Det är också värt att notera att Inovio Pharmaceuticals var det enda företaget som CEPI valt med direkt tillgång till den kinesiska läkemedelsmarknaden genom sitt partnerskap med Kinas ApolloBio Corp., som för närvarande har en exklusiv licens att sälja Inovio-tillverkade DNA-immunterapiprodukter till kinesiska kunder.

Det andra läkemedelsföretaget som valdes ut av CEPI för att utveckla ett vaccin för det nya koronaviruset är Moderna Inc., som kommer att utveckla ett vaccin för det nya koronaviruset av intresse i samarbete med det amerikanska NIH och som helt kommer att finansieras av CEPI. Vaccinet i fråga, i motsats till Inovios DNA-vaccin, kommer att vara ett bud mot RNA (mRNA). Även om det är annorlunda än ett DNA-vaccin, använder mRNA-vacciner fortfarande genetiskt material "för att rikta kroppens celler för att producera intracellulära, membran- eller utsöndrade proteiner."

Modernas mRNA-behandlingar, inklusive mRNA-vacciner, utvecklades till stor del med hjälp av ett bidrag på $25 miljoner från DARPA och det är ofta strategisk allians med DARPA i pressmeddelanden. Modernas tidigare och pågående forskningsinsatser har inkluderat utveckla mRNA-vacciner skräddarsydda för en individs unika DNA såväl som ett misslyckat försök att skapa ett mRNA-vaccin för Zika-viruset, som finansierades av den amerikanska regeringen.

Både DNA- och mRNA-vacciner involverar införandet av främmande och konstruerat genetiskt material i en persons celler och tidigare studier har hittat att sådana vacciner "har betydande oförutsägbarhet och ett antal inneboende skadliga potentiella risker" och att "det finns otillräcklig kunskap för att definiera antingen sannolikheten för oavsiktliga händelser eller konsekvenserna av genetiska modifieringar." Icke desto mindre kan klimatet av rädsla kring koronavirusutbrottet vara tillräckligt för den offentliga och privata sektorn att utveckla och distribuera sådana kontroversiella behandlingar på grund av rädsla för epidemipotentialen för det nuvarande utbrottet.

De terapier som utvecklas av Inovio, Modern och University of Queensland är dock i linje med DARPA: s mål beträffande genredigering och vaccineteknik. Till exempel, 2015, DARPA genetiker överste Daniel Wattendorf beskrev hur byrån undersökte en ”ny metod för vaccinproduktion [som] skulle innebära att man gav kroppen instruktioner för att göra vissa antikroppar. Eftersom kroppen skulle vara sin egen bioreaktor kunde vaccinet produceras mycket snabbare än traditionella metoder och resultatet skulle bli en högre skyddsnivå. ”

Enligt media rapporter på Wattendorfs uttalanden vid den tiden skulle vaccinet utvecklas enligt följande:

”Forskare skulle skörda virala antikroppar från någon som har återhämtat sig från en sjukdom som influensa eller ebola. Efter att ha testat antikropparnas förmåga att neutralisera virus i en petriskål, skulle de isolera den mest effektiva, bestämma generna som behövs för att göra den antikroppen och sedan koda många kopior av dessa gener i ett cirkulärt utdrag av genetiskt material - antingen DNA eller RNA, som personens kropp sedan skulle använda som en kokbok för att montera antikroppen. ”

Även om Wattendorf hävdade att effekterna av dessa vacciner inte skulle vara permanenta har DARPA sedan dess främjat permanenta genmodifieringar som ett sätt att skydda amerikanska trupper från biologiska vapen och infektionssjukdomar. ”Varför gör DARPA det här? [Att] skydda en soldat på slagfältet från kemiska vapen och biologiska vapen genom att kontrollera deras genom - att genomet producerar proteiner som automatiskt skulle skydda soldaten inifrån och ut, ”dåvarande DARPA-regissör Steve Walker (nu med Lockheed Martin) sa det förra september av projektet, känt som “Säkra gener. ”

Slutsats

Forskning som genomförts av Pentagon, och specifikt DARPA, har ständigt väckt oro, inte bara inom biovapen och bioteknik, utan också inom nanoteknik, robotik och flera andra. DARPA har till exempel utvecklat en serie oroande forskningsprojekt som sträcker sig från mikrochips som kan skapa och ta bort minnen från den mänskliga hjärnan till programvara för röstmaskiner det är rik på problem.

 

Eftersom rädslan för det nuvarande koronavirusutbrottet börjar toppa har företag som har direkt anknytning till DARPA fått i uppdrag att utveckla sitt vaccin, vars långsiktiga effekter på människor och miljö är okända och kommer att förbli okända när vaccinet förväntas att gå på marknaden om några veckor.

Dessutom har DARPA och Pentagons tidigare historia med biovapen och deras nyare experiment med genetisk förändring och utrotningsteknik samt fladdermöss och koronavirus i närheten av Kina i stort sett uteslutits från berättelsen, trots att informationen är allmänt tillgänglig. Uteslutet från berättelsen i media har varit de direkta banden mellan både USAMRIID och DARPA-samarbetade Duke University till staden Wuhan, inklusive dess Institute of Medical Virology.

Även om mycket om ursprunget till coronavirusutbrottet fortfarande är okänt, är den amerikanska militärens band till de ovannämnda forskningsstudierna och forskningsinstitutionerna värda att beskriva eftersom sådan forskning - även om den är motiverad i "nationell säkerhet" - har den skrämmande potentialen att resultera i oavsiktlig , men ändå världsförändrande konsekvenser. Bristen på öppenhet kring denna forskning, såsom DARPA: s beslut att klassificera sin kontroversiella genetiska utrotningsforskning och teknikens användning som ett krigsvapen, förenar dessa farhågor. Det är viktigt att undvika hänsynslös spekulation så mycket som möjligt, men det är denna författares uppfattning att informationen i denna rapport är i allmänhetens intresse och att läsarna bör använda denna information för att nå sina egna slutsatser om de ämnen som diskuteras häri.