Jerusalems kyrka flyttade till Storbritannien och den apostoliska stolen i Glastonbury, senare kallad ”det andra Rom”. Många brittiska helgon från 1: a-2: a århundradet intygar detta, se bifogad PDF av heliga

Sprid kärleken

Jersalems biskops och kyrkans arv. 

En studie från Priory of Salem Institute of Theology

Många människor är inte medvetna om hur mycket auktoritet Saint Joseph (Kristi farbror, Sanhedrinets läkare) hade. Han var allmänt erkänd som den mest berättigade arvtagaren till kung David. Många trodde att han skulle ta tronen från Rom och bli kronad till Israels kung. Han hade också mycket svängning i Sanhedrin, med en delvis blodlinje till Arons linje, vilket gjorde honom med mycket svängning bland Jerusalems överprästadöme. 

Om du kommer ihåg historien hur Aaron valdes, var det av hans personal. Det finns många hebreiska läror om auktoritetens personal / stav. Mose lät Aron tillsammans med huvudet från de andra 12 stammarna ta sina stavar till morgonen och vänta på ett tecken. Nästa morgon hade Arons personal knoppat och odlat mandlar. Detta var ett bra tecken. Ett sådant tecken finns också med Sankt Josef av Arimathea, som planterade sin spirande personal på Glastonbury. Hans personal på Glastonbury är välkänd som den heliga taggen, som har vuxit sedan 1: a århundradet.   

Det finns många som är intresserade av de präster och biskopar som ordinerats från prästadömet som inrättades i England (och Celtic Galilea etc) av Sankt Josef av Arimathea. Många präster från Wales har länge spårat sina anor till prästadömet levitiska (och Arons hus) via prästerna Saint Joseph (biskopernas arv följde dessa register för deras kyrkliga krav). Culdees (engelska, irländska och skotska) spårar sina linjer eller ordination i obruten följd tillbaka till St Joseph of Arimathea, och också från St John the Holy Apostle och andra apostlar.

I England fanns det flera biskopar från första århundradet som var medvigare dokumenterade. St Aristobulus var till exempel assistent för den heliga aposteln St Andrew. Han var den första biskopen i Storbritannien och han var väldigt gammal. Efter hans död intog St Joseph sin plats och invigdes formellt av den heliga aposteln St Philip. Flera register är överens om att aposteln kom med honom, St Mary och aposteln St James till Marseilles (Frankrike). Medan referenser från det första århundradet finns i överflöd, vet de flesta bara om Storbritanniens anslutning till Jerusalem ungefär vid tiden för kung Arthur, Columbanus och domstolen St David av Wales, som invigdes som ärkebiskop vid ett besök i Jerusalem. Den ortodoxa kyrkan i Jerusalem försvann strax efter den perioden, för att bara återupplivas av korsfararna. Men det har alltid funnits någon ortodox kyrka i Jerusalem. Den keltiska brittiska kyrkan är också mycket stolt över sina arvslinjer från den efesiska kyrkan (av St John the Holy Apostle). Även om efterträdarna till John undantogs från kyrkan i Rom, kom resten av den ortodoxa kyrkovärlden överens om att hålla full gemenskap. De senare vägarna har kommit överens, från alla håll att giltiga sakrament har fortsatt från denna linje av präster.

The church of Ephesus (as St Paul had commanded the representatives of Corinth and Galatians) had sent representatives to Jerusalem at least three times a year for the three Pilgrimage feasts of Israel. The more cultivated church in the farthest West became known as the “cities of God” and “new Jerusalem”. Although the Scriptures do afford the church to have local sites to do Pilgrimages to visit, still Jerusalem in Israel held an important place in their hearts, long after the destruction of the Temple. This led to the Crusades later as Christians would get killed on the routes to these commanded festival observances. The Eastern orthodox cried out for help from the farthest West Orthodox.

Saint James den heliga aposteln utnämndes till den första biskopen i Jerusalem av apostlarna. Han är listad i en av de flera raderna av apostolisk arv i östra kyrkan (även om den romerska kyrkan inte gillar att erkänna andra arv än Peter i Rom. Men det finns mer bevis för den brittiska arvet än någon annan).

Vissa människor vill påpeka de accepterade ortodoxa linjerna i Jerusalem apostoliska arv av biskopar att Marcus, biskopen i Jerusalem från 135 e.Kr. och framåt, hade gett upp sin kamp för hans föregångares hebreiska utformade tjänst. Det finns inga bevis för detta, förutom att han kallade deras första ”hedniska” biskop, och det var när judarna förbjöds av den romerska regeringen. Vi har emellertid gott om bevis för efterträdarna till Jerusalems kyrka längst bort. Många av bönerna i dessa Jerusalem-linjer inkluderar idag dagliga böner i kapellarna i den ortodoxa anglikanska kyrkan och sjunger den hebreiska bönen ”Hör, Israel”Vid den dagliga nattvarden.

Vissa gillar att ge ett stopppunkt för att vara när den icke-judiska biskopen Marcus tog över prästadömet i Jerusalem år 135 e.Kr. Historiker var dock överens om att de inte kan bevisa vad all biskop Marcus förändrade i Jerusalem utan att de alla var under stora förföljelsebandelser där. De var verkligen förbjudna av romarna att göra många saker, och därför lämnade många fler som Kristus hade instruerat dem "när du ser ödeläggelsen av ödeläggelse, fly till bergen osv.". Det verkar inte finnas några bevis på några läror som tagits upp av Marcus. Men i Didascalia som ekade till och med genom förföljelsens höjd är det uppenbart att bland de dagliga gudstjänsterna att sabbaten alltid hade en hög plats. Det finns mycket mer i vår bok “den 7: e dags sabbaten i den ortodoxa kyrkan“.

Kanske är Culdees-linjen från Saint John bättre, eftersom hans efterträdare (som Polycarp och Polycrates etc. höll fast vid påsk, högtider och sabbater starkare. De gav inte efter för Roms tryck och fortsatte att leda alla biskoparna. av Anatolien. Deras efterträdare blev biskoparna i Lyon i Frankrike / Gallien. De invigade senare många av de tidiga brittiska kyrkorna. Vissa säger att det var ömsesidigt stöd åt båda hållen, sändande och mottagande av de keltiska missionärerna. Den keltiska ortodoxa kyrkan i Culdees har ett stort bibliotek om ämnet.

Ändå kan det fortfarande finnas något i Jerusalem-linjen. Vi har längre registrerat historier om biskop (apostel) James, med namnet Just, som också var inblandad i att flytta Jerusalems kyrka till Storbritannien. Vänligen se bifogad i följande PDF, en kort lista över British Saints från 1: a-2: a århundradet. Dessa kom främst från Jerusalems kyrka och förblev i Storbritannien. Den senare interaktionen mellan dessa kulderier igen i Jerusalem började inte bara med Saint David. Det var en konstant interaktion. Constantines mor är bara ett exempel på familjetraditionen att segla från Storbritannien till Jerusalem, eftersom hon var på Arimathea-linjen via King Coel, som är begravd i Glastonbury. 
Så här är en partiell lista över vår Culdees-rörelse (Joseph kallades den första Culdee), där de framgångsrikt kom ut ur förföljelsen där i Jerusalem och senare i hela öst. Många historiker skrev om regionerna i Storbritannien (Skottland och Wales) där inga romerska vapen har trängt igenom. Detta var viktigt fram till tiden för Diocletian-förföljelser etc. I Storbritannien fanns det relativ frihet. Medan historikern Tertullian från början av 2000-talet inte kallade det ännu ”Andra Rom”, Han skildrade det som blomstrande, liksom många andra. Allt pekar på att det är ett viktigt ”Apostoliskt Stol”. När Storbritannien utvecklades under de kommande tio århundradena var det enhälligt överallt att Glastonbury var konkret ett oberoende apostoliskt stolar. Det var aldrig bibliskt att försöka utöva en sådan central kontroll, och därför gör det inte mindre viktigt att hålla sig borta från denna praxis. Många kyrkomöten gav efter för Englands kyrka på grund av dess anciennitet och äkthet som demonstrerades i dess apostoliska ursprung. Efter att ha läst det bifogade PDF av tidiga brittiska heliga (1: a-2: a århundradet) det bör börja bli tydligt att Glastonbury (och andra walisiska engelska ortodoxa kyrkor) var en satellit av Storbritannien. De flesta var överens om att Storbritannien alltid var under patriarkatet i Jerusalem, inte Rom. Det är verkligen visat ett mycket starkt samarbete.

Visste du Glastonbury Abbey var fyra gånger större än Constantinopels katedral?

In the Domesday Survey completed in 1088AD, the Abbey with it’s original twelve hydes is listed as the “Domus Dei” (House of God) and Secretum Domini (Secret of our Lord). No other church grounds in the Domesday shared that distinction. 

Över hela världen fick det olika titlar, som "det andra Rom", "den mest heliga jorden på jorden", "Den heliga ön", "Moderlandet", "den gamla kyrkan", "de heligas moder" , “Kristendommens vagga”, “Byggd av Guds händer själv””Fontänen och ursprunget för all religion”, “byggd av Kristus själv (- Augustins egen tillträde)”.

PDF-FIL: Brittiska heliga från första och andra århundradet

Läs mer här:

Numerous Ancient Manuscripts Confirming St. Joseph (of the Sanhedrin) Founded the British Hebrew Priesthood at Glastonbury in 36AD – St. Andrew’s and St. Joseph’s O.C.C.. Home of Watchman News, the Priory of Salem and TCAWW (celticorthodoxy.com)