Många forntida manuskript som bekräftar St Joseph (av Sanhedrin) Grundade det brittiska hebreiska prästadömet i Glastonbury år 36AD

Sprid kärleken

 These days it has become popular, and the google ranking system seems to prefer these “new” sources who have agendas to ignore the older authentic records of Joseph at Glastonbury. There are now mostly authors that ignore the 1st-4th Century writings that were the original sources for the later historians they attack as being only “Templar legend” etc.  In effect these irresponsible new occupiers of our Glastonbury estates are helping censor the proof God has reached out to His covenant people. That is common these days to see leading funded institutes downplaying our Christian foundations. These like the current occupiers of Glastonbury have been making up new versions of the long established facts. This brings dishonor to our Parents and Grandparents, something God said would not last. While these wicked schemes are popular and lucrative, this dishonest rebellion from Christ won’t last for very long.

St. Joseph (av Sanhedrin) grundade det brittiska hebreiska prästadömet 36AD

Saint Joseph of Arimathea

The first Culdee at Glastonbury

Sankt Josef av Arimathea, var medlem av Sanhedrin i Jerusalem, och innehavare av de tolv hudarna i Glastonbury. Under det första århundradet monterade han sin hebreiska bemyndigande personal i marken, som blommade ut i ett träd. Idag betraktas det fortfarande som den ultimata symbolen för hebreisk lag över England, genom hans levitiska (Zadokian härstamning) som övergick till deras huvudarvtagare i MelchiZadoks ordning, slutligen till Yahshua Ha Machiac (Jesus Kristus).

Det finns tusentals skrifter och böcker tillgängliga som bevisar i detalj att Joseph of Arimathea var grundaren av First Century Church i Glastonbury. Men på något sätt på senare tid har vissa opportunister tagit över olika anläggningar i Glastonbury för att lära sig att St Joseph i Glastonbury bara har varit en legend och att han att vara i Glastonbury började inte som en undervisning någonstans förrän på 1100-talet. Detta är grovt falskt.  

Skam för så kallade historiker som har stulit det brittiska Israel förstfödslarätt för sin egen kortsiktiga vinst, glädjande män som önskar att Gud inte var trogen mot hans förbund!

De riktiga och faktiska forskarna förlitar sig på flera av dessa beviskällor (som dateras många århundraden tidigare):

1. Nikodemus Pseudo-evangelium (Evangelium Nicodemi), i avsnittet "Handlingar av Pilatus", bekräftade åtminstone 4: e århundradet, medan flera forskare (som Tischendorf) hävdar att det är ett tidigt skrift på andra århundradet.  

2. Melchini Fragmentum. Skriven av den walesiska barden Myrddin (Melkinus Avalonius / Maelgwyn från Llandaff) på 5-talet. Han var Lord of Anglesey och Snowdonia, och farbror till St David of Wales, som försvann i hans rike för att bli munk. Han har lämnat dessa ord: 'Josef av Arimathea, den ädla avgöraren, gick in i hans eviga sömn med sina elva följeslagare på Isle of Avalon'.  

3. De Origine Ecclesiae Britannicae. Skriven av Elvan från Avalon, en berömd brittisk forskare som hade utbildats vid Joseph of Arimathea School i Avalon, AD180. Han hänvisas till av den framstående romersk-katolska kyrkliga Pitsaeus och kardinal Baronius.

4. Gildas Albanicus, The Great English Historian ger samma år för konvertering av den brittiska nationen som året St Joseph anlände. Som visas i hans skrifter, från cirka 550 AD “De Excidio Britanniae” (eller On the Ruin of Britain) och “Aurelius Ambrosius seger”.

5. Maelgwyn of Avalon, wrote of St Joseph of Arimathea’s grave in his Historia de Rebus Britannicis, written in about A.D. 540 (as copied and quoted by John Leland): “The Isle of Avalon greedy of burials … received thousands of sleepers, among whom Joseph de Marmore from Aramathea by name, entered his perpetual sleep. And he lies in a bifurcated line next the southern angle of the oratory made of circular wattles by thirteen inhabitants of the place over the powerful adorable Virgin “.

6. Saint David’s Monuments. Från 546 e.Kr. tills kung Henry VIII förstördes förblev hans pelare och mässingstavla stående. Tabletten förvaras i dag i gott skick. Den lyder (som Sir Henry Spelman beskrev i sin bok "Concilia") "Den första marken för Gud, den första marken för de heliga i Storbritannien, uppkomsten och grunden för all religion i Storbritannien, och de heligas gravplats."

7. Ancient Vatican Manuscripts of the Historian Baronius, inspelad på 1500-talet, Annales Ecclesiastici, AD 35, sek. 5 Lasarus, Maria Magdalenes och Martas redovisning följde Josef av Arimathea till Storbritannien.

8. Roman texts regarding Vespian. Även om dessa har mer motstridig information, går de också till första århundradet och innehåller konton om Vespian (ledare för den brittiska utländska legionen) som frigör Joseph från fängelset. Olika forskare har använt sådana register för att lära sig hur Joseph ställde upp kyrkan i Glastonbury.


8. 11-13-talets forskare. Det finns många elfte och tolvte århundrade forskare som upprepar St Joseph grundade Glastonbury kyrkan. Till exempel John of Glastonbury, William of Malmsbury och John de Boron.

William M och John G var båda historiker med hög kaliber. Som någon bra historiker gör, citerar och citerar direkt från de mycket uppskattade historiska dokumenten. Till exempel var en av dessa Nikodemusevangeliet (eller Pilatusgärningarna).  

De Boron skrev i c. 1200 en enkel redogörelse för Josef av Arimathea som tog graalen till Storbritannien. Det finns flera antika texter som spelar in Joseph av Arimathea som går till Storbritannien "med den heliga gralen". Detta förstås emellertid inte vara själva koppen utan praxis att vara av Kristi kropp, kyrkan av blodlinjen i Israels hus (De tolv stammarna, inte bara den ena stammen som kallas Juda), och ta den heliga nattvarden som har inrättats av Kristus för att göra så ofta som vi offrar.  

After this date there are so many hundreds of scholars expounding on the subject. Among these were many great reputable historians. One closer to their time was Robert Avesbury’s Chronicle “Historia de Mirabilibus Gestis Edwardi III”, where Avesbury (died 1539)  authenticated the Glastonbury accounts as facts of history, and confirmed the line of King Arthur as a descendant of Joseph of Arimathea. It is grossly false for anyone to say these histories were merely as a monkish idea in the 12th Century (There’s much more proving the King Arthur – Glastonbury story.)

 

Nikodemus evangelium

When John of Glastonbury quoted the Gospel of Nicodemus, he wrote:

"Incipit tractatus de sancto Joseph ab Arimathia, extractus de libro quodam quern invenit Theodosius imperator i Jerusalem i pretorio Pilati"

(Översättning: ”Här börjar avhandlingen av St Joseph av Arimathea, hämtad från en bok som kejsare Theodosius hittade i Pilatus rådskammare i Jerusalem”)

Runt om i världen har olika ortodoxa ansett detta evangelium om Nikodemus som kanoniskt. Från tid till annan nådde den också officiella publikationer från kyrkan och listade den tillsammans med de fyra evangelierna. Den fick emellertid aldrig universell acceptans mer än apokryf och väsentlig.

Vissa hävdar att det inte är ett första århundradeskrift, men ingen håller inte med om att det användes allmänt från och med 4: e århundradet som ett nästan ”kanoniskt” evangelium. Det är mest överenskommet i hela den kristna världen att kejsare Theodosius avslöjade det ursprungliga manuskriptet från Pilatus råds sal i Jerusalem.

Vi kan täcka vart och ett av de manuskript som nämns i detalj men det är inte syftet med den här boken. Vi diskuterar emellertid kontexten för den brittiska ortodoxa kyrkan, och den grundar sig ganska allmänt i denna bok på sabbaten.

Den västerländska romersk-katolska kyrkan har också tvingats erkänna, så många gånger giltigheten av dessa tidiga dokument från 4: e till 6: e århundradet. I minst fem kyrkoråd (Pisa 1409; Constance 1417; Sens 1418; Sienna 1424; och Basil 1434) underbyggdes det att den brittiska kyrkan är den äldsta kyrkan utanför Bibelns länder; med rådet av Basil som förklarade 1434, "Kyrkorna i Frankrike och Spanien måste ge efter i antiken och företräde för Storbritanniens, eftersom den senare kyrkan grundades av St. Joseph av Arimathea omedelbart efter Kristi passion."

Bevisen bekräftar skrifterna från William of Malmsbury och John of Glastonbury för att vara helt korrekta i deras inspelning att Glastonbury Abbey grundades först av St Joseph of Arimathea. Några andra detaljer kan vara diskutabla, men när allt detta tas i perspektiv, är St Josephs berättelse i Storbritannien stark. Dessa forskares ord bör betraktas som den högsta myndigheten, med tanke på att de hade tillgång till de stora biblioteken i Glastonbury Abbey (det gamla klostret som var större än Konstantinopel). Detta bibliotek brändes senare och förstördes av Henry VIII.  

Sedan dessa bibliotek brändes har sekularisterna haft mest kontroll över de lokala fastigheterna i Glastonbury. Dessa verkar ha en agenda för att begränsa och bagatellisera detta bevis Kristus fanns på jorden, särskilt hans besök i Storbritannien. Det har länge varit etablerat och känt över hela världen att Kristus verkligen kom till Storbritannien tillsammans med sin farbror när han grundade den första kyrkan.

Ärkebiskop Parker, den första ärkebiskopen av Canterbury under drottning Elizabeth lovade i sitt brev till Calvin, om förslaget om en union mellan alla protestanter, och påminde honom om att Church of England skulle ”Behålla sin episkopati; men inte som från påven Gregorius, som skickade munken Augustin hit, utan från Josef av Arimathea. ” (Gildas, 1525)

Drottning Mary hade mottagit och legaliserat Glastonbury-klostrets dokument och handling för att gå till efterträdarna till den munk, John Nott, som vägrade att underteckna Henry VIII: s överhöghetsakt över kyrkorna. Det relevanta utdraget av dokumentet är: ”Att vara ett hus av sådan antikhet och berömmelse genom hela Christendome, först börjat av St Joseph av Arimathea (som tog ner vår frälsares Kristus döda kropp från korset) och låg begravd i Glastonbury och honom mest hjärtligt ber vi med oss att be till Kristus om god framgång till ditt ärade herravälde i alla dina herravälders affärer .. ”   Drottningen hade snart dött och kunde inte se uppföljningen av dessa arbeten för att återställa Glastonbury Abbey till de religiösa prästerna. Den dag i dag förblir den och dess institutioner i de sekulära händerna. Även om det juridiskt sett borde vara i händerna på efterträdare av den sena Lord Prior, John Nott.

Drottningen av England, Elisabeth I, hade bekräftat dessa etablerade frågor. Medan drottningen själv hade den bästa tillgången till de forntida biblioteken, instämde hon i den långa förståelsen av Royalty, av den brittiska kyrkans överlägsenhet. Hon hävdade att Josefs närvaro i Storbritannien var en sakfråga. Drottning Elizabeth I gav ett formellt svar till de romersk-katolska biskoparna 1559 med hänvisning till Josefs missionärsarbete i England, och hon hävdade att Church of England fördaterade den romerska kyrkan i England. Det var fantastiskt att hon, trots att hon var en protestantisk rival till sin katolska föregångare drottning Mary, fortsatte att hålla fast vid den ortodoxa läran att kyrkan grundades av Josef av Arimathea.

Royals of England från de tidigaste tiderna höll Glastonbury-kyrkan en stark punkt för påståendet om oberoende från Rom och överlägsenhet bland de ortodoxa.

St Dunstans liv (909-88), sammansatt omkring 1000 av en anonym saxisk munk, beskrev kyrkan som “Nulla hominum arte constructam” (byggd av ingen mänsklig hand) utan av Kristus själv, tillägnad sin mor.

Andra kopior av dessa konton finns på Bury St. Edmunds och i St Augustines, Canterbury, med texterna som "de tidigaste brittiska kristna hittade i Glastonbury en kyrka uppförd av ingen mänsklig myndighet och avskildes av Kristus själv till sin mor." William antecknade också att vissa dokument säger att 'inga andra händer än de av Kristi lärjungar uppförde kyrkan i Glastonbury'.

Visst skrev den tidiga engelska historikern Gildas i harmoni med dessa sanningar, som han antecknade omkring 550 e.Kr.

Vi vet verkligen att Kristus, den sanna Sonen, gav sitt ljus, kunskapen om sina föreskrifter, vår ö under det sista året av Tiberius Caesar ”(De Excidio Britanniae eller On the Ruin of Britain).  

Den forntida brittiska kyrkan, av vem som helst planterade, var en främling för biskopen i Rom och alla hans låtsade myndigheter. ” (Sir William Blackstone, Kommentarer till Englands lagar 1765–1769, Vol. IV, s.105.)

Obs! Blackstone-lexikon är standarden för alla juridiska universitet.

Den stora historikern Thomas Fuller skrev:

“... denna [Celtic Culdee] kyrka utan konkurrens var äldre för alla kristna kyrkor i världen. ” (Thomas Fuller, i sin ”The Church History of Britain, from the Birth of Jesus Christ…”)

Biskopen Usher skrev i sin "Brittannicarum Ecclesiarum Antiquitates": "British National Church grundades 36 e.Kr. 160 år innan hedniska Rom erkände kristendomen".

Theodore Martin, från Lvan, skriver om tvisterna om överlägsenhet i ”Disputoilis superDignitatem Anglis it Gallioe in Councilio Constantiano”, 1517 e.Kr.: ”Tre gånger bekräftades den brittiska kyrkans antikhet i kyrkliga Councila. Rådet för Pisa, 141 e.Kr. Constance Council, AD 1419; Council of Siena, AD 1423. Det konstaterades att den brittiska kyrkan hade företräde framför alla andra kyrkor, som grundades av Josef av Arimathea, omedelbart efter Kristi passion. ”

Det visades i de tidiga kyrkomötena att biskoparna i Storbritannien behöll sin anciennitet över alla andra biskopar.

I 314 e.Kr. bekräftar kyrkomötet i Arles register dessa fakta. Ärkebiskopen Restitutus i London, ärkebiskop Eborius av York och ärkebiskop Adelphinus av Caerleon deltog som huvudrepresentanter för den brittiska kyrkan. Representanter för samma ärkebiskopsråd var åter närvarande vid Sardica-rådet i Illyria 347 och Sulpicius Severus, att flera biskopar från Storbritannien var närvarande vid rådet i Ariminum (i Italien) år 359 e.Kr.

I Augustinus biografi, som kom från Rom 596 e.Kr., för att konvertera de hedniska saxarna, får vi veta att han hittade folket i Storbritannien i de mest allvarliga och outhärdliga kätterierna, "Ges till judisering, men okunnig om kyrkans heliga sakrament och högtider." Det vill säga, de höll bibelns sabbat och var okunniga om den romerska "söndagsfestivalen". (Fru Tamar Davis: ”History of Sabbatarian Churches”, s. 108. Phila 1851.) ...

Ett annat objekt som visar att Culdee-ministrarna stod ut i hebreiska praxis är att de hade ett släktforskningsarv av sina abbicer eller prästliga jurisdiktioner. Mycket av det är tydligt i "The Welsh Genealogies of Saints". Culdees har visat den bästa dokumentationen om levitiska anor som människan känner till. (Det finns mer om arv av autonoma kloster från far till son i våra andra artiklar. Äktenskap utövades och ändå var de hebreiska renhetslagarna strikta.)

Culdees, medan de var ministrar för hela Guds kyrka, ansåg de sig knappast vara under en annan utländsk biskop, vare sig i England eller utomlands. Culdee-abbotarna tyckte särskilt om detta i Glastonbury, där de sedan Saint Patrick visade en äktenskapspolitik för präster och abboter. Det är tills klostret förstördes och Henry VIII startade sin nya religion för England.

Kuldeerna uthärdade mycket fara för sin tro, ofta dödade. Det var under mycket fara de kunde stå ut och bevara de versioner av mosaiklagen som finns i hälsolagarna över hela kristenheten. Under mycket ansträngning bevarade de sabbaten i varje generation, och vi har dem att tacka för de framtida generationerna av kristenheten. Många dokumenterade Culdee-familjer är kända för att vara sjunde dags baptister och kongregationalister som främjade friheten att hålla sabbaten, mot alla odds ett hot från regeringen. Även mot lagar som förbjöd sabbaten gjorde de ett sätt att bevara den under hårda omständigheter.

Som tydligast framgår av de tidiga Culdee-prästerna och senare dokument trodde de på den bokstavliga hebreiska sabbaten. Kuldeerna ansåg lördag, den sjunde dagen i veckan, vara kristenhetens enda sabbat.

I andra publikationer i vår kyrka (OCC) täcker vi 130 andra heliga från de första århundradena i Storbritannien som är kända för att vara från den gamla kyrkans inställning av Saint Joseph of Arimathea.

Vid Arles råd 314A.D. det fanns bevis för en blomstrande brittisk kyrka. Men i rådet som följer efter det (av Nicea 325) är det tveksamt om några brittiska biskopar deltog. Orsakerna till det kanske var deras problem med kejsaren Konstantin och det faktum att det första rådet han kallade i stort sett godkände mycket kätteri av Arius. Det var mycket att bryta med kejsaren bland de ortodoxa.

”Det fanns fem brittiska kristna, inklusive tre biskopar vid Arles råd 314. Eborius, biskop av York, Restitutus, biskop av London, Adelfius, biskop av Lincoln (men detta är inte säkert eftersom skrivaren skrev Colonia Londoninensium snarare än Colonia Lindensium), en präst och en diakon ”(Edwards, ibid.) (Jfr General Distribution of the Sabbath-holding Churchs (No. 122)).

Medlemmar i den brittiska kyrkan var aldrig rädda för att distansera sig från de andra, inte ens inom västkyrkan. År 359 sammankallades Ariminum-rådet, i Italien, av Constantinus, sonen till Constantine, för att, som den föregående, besluta om den ariska kontroversen, som kejsaren själv var gynnsam för. Sulpitius Severus berättade att fyra hundra biskopar i västkyrkan var där samlade och tillade: ”Till alla ... kejsaren hade beordrat försörjningar och utnämningar. Men det ansågs obehagligt av akvitanerna, gallerna och britterna; och vägra det kejserliga erbjudandet föredrog de att leva på egen bekostnad. Tre endast från Storbritannien, på grund av fattigdom, använde den offentliga gåvan efter att de hade avvisat bidraget från de andra; anser att det är mer lämpligt att belasta statskontoret än individer ”(Sulpitii Severi Historiae, l. Ii, c. 55).

Även om resten av västerländska kyrkan var förenade var Storbritannien inte rädd för att skilja sig. Dessa tre demonstrerade vid vilka ytterligheter de var villiga att uthärda för att bevisa den brittiska Culdee-kyrkans oberoende. Detta motstånd kvarstod även mot en av deras egna, kejsare Constantine med sin brittiska anor via sin mor St. Helena var av kungliga huset i Juda. Fortfarande genom åren vägrade den keltiska kyrkan att överlämna sina rutiner till festens nya vidskepelser och höll fast vid de äldre högtiderna och den sanna sabbaten.

"I flera generationer, med de fel som vid den tiden rådde i kyrkan i Rom, verkar de (den tidiga keltiska kyrkan) inte ha blivit minst smittade." (Smiths liv i Columba, s. 114)

I Domesday-boken kallas Glastonbury Abbey Domus Dei “Guds hem”. It is catalogued as twelve hides of lands which have never paid tax. These lands were given by the British High-king Arviragus to Joseph and his companions, free from tax (among numerous other rights) in perpetuity. This has been upheld, reaffirmed and defended by numerous successive governments, foreign nations and church councils.

Visste du Glastonbury Abbey var fyra gånger större än Constantinopels katedral?

In the Domesday Survey completed in 1088AD, the Abbey with it’s original twelve hydes is listed as the “Domus Dei” (House of God) and Secretum Domini (Secret of our Lord). No other church grounds in the Domesday shared that distinction. 

Över hela världen fick det olika titlar, som "det andra Rom", "den mest heliga jorden på jorden", "Den heliga ön", "Moderlandet", "den gamla kyrkan", "de heligas moder" , “Kristendommens vagga”, “Byggd av Guds händer själv””Fontänen och ursprunget för all religion”, “byggd av Kristus själv (- Augustins egen tillträde)”.

Medan mycket av resten av kyrkan utövade celibat och att deras prästadöme var valda, hade Culdees en helt annan inställning. Bland Culdees förblev det ärftligt. Vi har ett häfte om detta ämne i serien om hebreisk renhet inom den keltiska kyrkan, där vi diskuterar den hebreiska bruket av gifta kloster och präster. Medan vissa integrerades med benediktinerklostret var det mer ett undantag, och dessa var främst inte celibat hela sitt liv heller. Att gå med i ett benediktinerkloster gjordes av Culdees som var redo att gå i pension. De flesta var gifta och hade många barn. Culdees hade en hög renhetsstandard för när det kom deras tur att prästa, att inte vara runt kvinnor åtminstone dagen innan. Fakta om dessa äktenskap kan vi visa i några av de mest kända kuldiska kyrkorna (i Skottland och Irland):

liksom prästerna under lagen (leviterna), efterträddes de av arv ”,“ i kyrkan Saint Andrews kom Culdees in på kontoret ärftligt ”” The Culdees of Ireland praktiserade också ärftlig arv, biskopsrådet i Armagh, kunde visa femton generationer. ” (Från Jamiesons "Ancient Culdees" kapitel 2)

Profeten Jeremiah och den skriftlärde Baruk är också väl dokumenterade för att ha inrättat det första ursprungliga prästadömet som St Joseph (och hans efterträdare) lättare kunde avancera och göra perfekt.

Inte bara dessa utan även Paulus aposteln registrerades allmänt av många myndigheter för att ha evangeliserats i Storbritannien.

Observera att vi har mer fördjupade artiklar om Joseph av Arimatheas historia i Glastonbury. Vissa böcker finns också gratis online, som Jowett's “Drama of the Lost Disciples”. Fråga för mer information.

Några av de stora verken om detta är som Capgraves "De Sancto Joseph i Aramathia;" Magna Tabula av Glastonbury, vid Haworth Castle; Heames "John of Glastonbury;" Bedes "Kyrkliga historia;" Gildas och Geoffrey från Monmouth, bland många andra, särskilt ”Glastonbury, The Saints of Saints”, av pastor L. Smithett Lewis; Hewins "Royal Saints of Britain;" Rees "Welsh Saints, of our own times." Och i mer aktuella böcker och artiklar för vår tid, som publicerades av den ortodoxa kyrkan i Culdees, som finns på www.celticorthodoxy.com.

Saint Columba, Culdee

Saint Columba, Culdee, följde efter sina landsmän St Patrick och St Bride, gjorde Glastonbury till sitt huvudkontor under en tid (enligt Malmesbury). Hans effekter på Glastonbury är uppenbara med de två kapellen i närheten, uppkallade efter honom (eller hans efterträdare Columbanus). Eftersom han var Culdee, kom irländsk och engelsk kunglig präst och apostel till Europa, var hans huvudkontor säkert i Glastonbury innan han flyttade till Iona.

Vid hans dödsäng var hans sista ord enbart för att respektera och hedra YAHWEHs sabbat på lördag. Under sina döende ögonblick upprepade han att lördag, den sjunde dagen i veckan var sabbaten. Detta har registrerats av många källor.

Regeln för Saint Columbanus

Monastic Rule of St Columbanus har flera omnämnanden av sabbaten som en vanlig del av tvisterna. Det står på de flesta heliga dagar som ”Herrens dag” och ”Sabbaten” att tre gånger så många psalmer sjungs.

I det 10: e kapitlet i hans styre, om munkens perfektion, står det:

Om han vill, låt honom förbereda offret för Herrens dag på sabbatsdagen; när ablusionerna är över ska prästerna förändras, om det är möjligt, men låt diakonerna utföra sin rätta tjänst antingen före eller efter uppmaningen. ”

 

Menande, om någon önskar, firar de de vanliga kristna tjänsterna under Herrens dag på lördagssabbaten.

Historisk redogörelse för Culdee "primitiva" kristna

I ”Dialog om Herrens dag”, s.189. Publicerad i London: 1701. Av Dr. TH Morer (Church of England): ”De primitiva kristna hade en stor vördnad för sabbaten och tillbringade dagen i hängivenhet och predikningar. Och det är inte att tvivla på, men de härledde denna praxis från apostlarna själva, vilket framgår av flera skrifter i detta syfte. Saint David, biskop av Wales

SAINT DAVID från Menevia Wales invigdes av Johannes III, biskop i Jerusalem. Saint David som den första att lägga till kyrkan i Glastonbury sedan kyrkan som Jesus byggde. Detta är i linje med St James the Just, och biskoparna i Jerusalem, han följde i fotspåren hos de många apostlarna som flyttade till Glastonbury. Josef av Arimathea var bara en stor prästledare i Jerusalem som gjorde det till sin tillflykt och sista viloplats. 

Jakob blev den första biskopen i Jerusalem, vilket erkändes av alla apostlarna (se Apg 14: vs 12 och 19). Kyrkan har fortsatt sin anslutning till Jerusalem, som länge har ansetts vara vårt patriarkat.

Ingenting anses vara mer keltiskt än det walisiska. Blomman av den keltiska kulturen finns i de walesiska triaderna, deras släktregister över heliga etc. Walesiska präster har noggrant registrerat sina släktregister i årtusenden för att bevisa att de härstammar från leviterna. Ursprungliga walesare har inget behov av översättningar när de läser från hebreiska originaltexter. Språken är tillräckligt lika.

Häri försöker jag sätta upp rekordet att det lärde sig att Joseph ställde upp kyrkan i Glastonbury långt före legenderna på 1200-talet. Jag kommer att citera för dig från många auktoritativa historiska etablerade positioner som hålls i hela den västra kristenheten i varje generation. Jag kommer att visa mycket av beviset på att det hölls som faktiska omständigheter (långt utanför graallegenderna och mycket långt före det) att Joseph av Arimathea verkligen hade grundat den första kyrkan i Glastonbury. Skivorna går genom tiderna så starkt auktoritära.

Det finns tusentals skrifter och böcker tillgängliga som bevisar i detalj att Joseph of Arimathea var grundaren av den första Century-kyrkan i Glastonbury. Den här artikeln är emellertid mer en motbevisning mot dem som felaktigt har hävdat att den första historien om Joseph grundade Glastonbury någonsin var inom Templar Grail-legenderna.

Vår kyrka försöker förstå hur så många ”så kallade historiker” har missat (eller hoppat över) de många 4: e århundradets (och tidigare) register över Josef av Arimathea i Glastonbury. Vissa tycker att detta har varit grov vårdslöshet och andra inkompetens. Men det finns de som tycker att detta är en mycket djupare konspiration som angriper den ursprungliga och sanna ortodoxa kyrkan, i motsats till grunden för vårt apostoliska ursprung. Det kan dock inte skada någon så långt, det är fortfarande ett område för uppbyggnad att veta att allt är sant. Det har en mycket bredare uppbyggnad. Det är allmänt överens om att de som begränsar den här berättelsen kanske också minskar några av de starkaste bevisen på att Kristus hade besökt jorden.

Giltigheten av dessa huvudsakligen manuskript från 1: a till 4: e århundradet erkändes över hela världen genom hela tiden. Under många perioder bevakades skrifterna som kanoniska och ingick i de fyra evangelierna.

Vissa aktivistiska så kallade forskare vill att du ska vara i mörkret om dessa fakta och punkter, medan de driver sin dagordning för att säga historien om Joseph i Glastonbury var begränsad som en templarlegend eller "myt".

Den västerländska romersk-katolska kyrkan har också tvingats erkänna, så många gånger giltigheten av dessa tidiga dokument från det 4: e århundradet. I minst fem kyrkoråd (Pisa 1409; Constance 1417; Sens 1418; Sienna 1424 och Basil 1434) underbyggdes det att den brittiska kyrkan är den äldsta kyrkan utanför Bibelns länder; med rådet av Basil som förklarade 1434, "Kyrkorna i Frankrike och Spanien måste ge efter i antiken och företräde för Storbritanniens, eftersom den senare kyrkan grundades av St. Joseph av Arimathea omedelbart efter Kristi passion."

Säkerligen kyrkhistoriker från 1500-talet, Baronius, hånade inte sina ord i sina "Kyrkliga annaler", när han skildrade Saint Joseph som anlände till Marseille Frankrike år 35AD och sedan hade passerat kanalen till Storbritannien. Som han skrev:

Det året (35AD) utsattes nämnda part för havet i ett fartyg utan segel eller åror. Fartyget drev äntligen till Marseilles och de räddades. Från Marseilles gick Joseph och hans sällskap till Storbritannien och dog efter att predika evangeliet där.

Bibeln själv registrerar tydligt den evangeliska uppsökningen av Paulus som besöker denna region samtidigt. Senare inkluderar det sista evangeliet om Apostlagärningarna (som har utelämnats från de flesta versioner idag) Paulus ankomst till Storbritannien. Paul nämnde sitt besök i Spanien med lätthet, som om det var en vanlig väg för hans ansträngningar. Som det framgår av Bibeln, Romarboken kapitel 15, vers 24 och 28. Detta överensstämmer med de många andra berättelserna, som Josef av Arimathea, Filippus, Aristobulus och många andra helgon från första århundradet som att de lämnat Judeen för att bygga kyrkbasen i Glastonbury England.

hånade inte hans ord när han citerade dessa många auktoritativa register med sin slutsats,

Låt oss komma in i några av de kärndokument som dessa ortodoxa ledare hänvisade till:

Nikodemus Pseudo-evangelium (Evangelium Nicodemi), i avsnittet "Pilatusgärningar" , autentiserad till åtminstone 4: e århundradet, medan flera forskare (som Tischendorf) hävdar att det är ett tidigt 2: a århundradet.

Nikodemus evangelium (Evangelium Nicodemi) eller "Pilatus handlingar" , ansågs från 400-talet till nyligen betraktas i nivå med de kanoniska evangelierna. I vissa regioner i världen hölls det som ett femte evangelium tillsammans med de andra fyra evangelierna, som i Sverige och England.

Flera vill säga att bara några forskare från 1100-talet var de första som skrev om Josef av Arimathea i Storbritannien. Så som du kan se kan ingenting vara längre ifrån sanningen. Det är så fast etablerat.

Omnämnanden av Joseph som grundade Glastonbury-kyrkan av John of Glastonbury liksom William of Malmsbury var citat direkt från det mycket uppskattade historiska dokumentet, Nikodemusevangeliet (eller Pilatusgärningarna). Vissa hävdar att det inte är ett första århundradeskrift, men ingen håller inte med om att det användes allmänt från och med 4: e århundradet som ett nästan ”kanoniskt” evangelium. Det är mest överens om att kejsaren Theodosius avslöjade det ursprungliga manuskriptet från Pilatus rådskammare i Jerusalem.

Men vi har så många många falska forskare som sådana nitiska aktivister för att ta bort dessa bevis. Gud har bevarat sitt förbundsfolk och hans ord. De bläddrar rätt över dessa mest absoluta fakta och skriver lögner att det inte fanns några skrifter om Josef av Arimathea i Storbritannien före 1100-talet. Sådana bedrägerier bör åtalas i domstol för ärekränkning av den sanna kyrkan!

Melchini Fragmentum var också bra. Skriven av den walesiska barden Myrddin (Melkinus Avalonius / Maelgwyn från Llandaff) på 5-talet. Han var Lord of Anglesey och Snowdonia, och farbror till St David of Wales, som försvann i hans rike för att bli munk. Han har lämnat dessa ord: 'Josef av Arimathea, den ädla avgöraren, gick in i hans eviga sömn med sina elva följeslagare på Isle of Avalon'.

“Joseph ab Arimathea nobilis decurio in insula Avallonia cum xi. Sociis suis somnum cepit perpetuum et facet in meridiano angulo lineae bifurcatae Oratorii Adorandae Virginis. Habit enim secum duovascula argentea alba cruore et sudore magni prophetae Jesu perimpleta.”–Thick vellum Cottonian Library(British Museum) MS., quoted also by Usher, “Melchini Fragmentum.” Joseph of Arimathaea is by Eastern tradition said to have been the younger brother of the father of the Virgin Mary. The records of Glastonbury, as cited by Malmesbury and others, preserved the genealogy of his descendants in Britain:- “Helias nepos Joseph genuit Josua, Josua genuit Amminadab, Amminadab Castellor,” 8:c.–“Historia de Glastonbury.”<

Maelgwyn från Llandaff cirka 450 e.Kr. var Lord of Anglesey och Snowdonia, och farbror till St David av Wales, som försvann i hans rike för att bli munk. Han har lämnat dessa ord: 'Josef av Arimathea, den ädla avgöraren, gick in i hans eviga sömn med sina elva följeslagare på Isle of Avalon'.

John of Glastonbury och William of Malmesbury hade tillgång till de stora biblioteken i Glastonbury Abbey (större än Konstantinopel) som senare brändes av Henry VIII. De hade kopierat släktforskningen till kung Arthur tillbaka från Josef av Arimathea som,

Helaius, Nepos Joseph, Genuit Josus, Josue Genuit Aminadab, Aminadab Genuit Filium, qui Genuit Ygernam, de qua Rex Pen-Dragon, Genuit Nobilem et Famosum Regum Arthurum, per Quod Patet, Quod Rex Arthurus de Stirpe Joseph descendit.

Drottningen av England, Elisabeth I, hade bekräftat dessa etablerade frågor. Medan drottningen själv fortfarande hade tillgång till de stora Glastonbury-biblioteken nyligen, instämde hon i den långa förståelsen av Royalty, av den brittiska kyrkans överlägsenhet. Hon hävdade att Josefs närvaro i Storbritannien var en sakfråga. Drottning Elizabeth I gav ett formellt svar till de romersk-katolska biskoparna 1559, med hänvisning till Josefs missionsarbete i England, och hon hävdade att Church of England fördaterade den romerska kyrkan i England.

http://www.lundyisleofavalon.co.uk/godsetc/vespasian.htm

Visst skrev den tidiga engelska historikern Gildas i harmoni med dessa sanningar, som han antecknade omkring 550 e.Kr.
"Vi vet verkligen att Kristus, den sanna sonen, gav sitt ljus, kunskapen om sina föreskrifter, vår ö under det sista året av Tiberius Caesar" ( De Excidio Britanniae eller On the Ruin of Britain ).

 

militie templi iurisdictiones gothorum imperii: More and more Scholars Agree the Glastonbury St Joseph history is valid, and not just a “grail legend” (gothiantemplar.blogspot.com)