Hedring av St Gall och St Othmar i den ortodoxa kyrkan i Culdees

Sprid kärleken

I traditionen med de höga Franko-gotiska adelsmännen utfärdades ständigt Sankt Columbanus kloster (den irländska Culdee-missionären) kontinuerligt i det germanska imperiets yttersta hörn.

I början av grundandet, med kungarna i det karolingiska riket, blev dessa stora keltiska skolor grunden för vår civilisation. De stora keltiska upplysta manuskripten och skolorna för vetenskap och lärande kom från denna stora anläggning i St Gall och St Othmar. Så de större officiella skolorna, så kallade St. Gall-klostret, grundades med kunglig stöd och hjälp av Charles Martels söner (kung Pepin och Carloman). De hade hjälpt till att avlägsna den inkräktande latinska regeln av Saint Benedict, och återinförde den ortodoxa sanna 7-dagars sabbatshållningen och den sanna hebreiska keltiska ordningen för Culdees (känd som St Columbanus-regeln). Se källan i den katolska uppslagsverkartikeln: http://www.newadvent.org/cathen/06347a.htm.

Nästan alla tidiga germanska platser för tillbedjan var av de keltiska kuldeerna, och efter att de hade konverterat tog latinerna över dem genom ordningen av St Benedict. Ibland inträffade en accepterad sammanslagning med Culdees och Benedictines. Se vår artikel om detta ämne, hur benediktinerna bara trampar där de keltiska kulderna först odlade: ”Spread of the Culdean Church” gratis kapitel från “Scottish Nation's History” eller The Celtic Church (The Three Volumes) History: History of Civilization From Pre-historical Times to Medieval Times.

Det första stora klostret byggdes där för att formalisera den sanna ursprungliga betydelsen av den germanska framgången, vilket säkerställdes av Culdees varaktiga styre. Så de behöll det som ett centralt tema i de ursprungliga västgermanska imperierna, mot denna rivaliserande ordning i Rom. Detta åstadkoms med återinförandet av Culdees i skolorna i St Gall, och den ortodoxa kyrkan i Culdees firar detta idag. Dessa stora skolor byggdes formellt på platsen för St Gall, ett kungligt germanskt territorium, vilket alltid höll oberoende i strid med Rom. St Gall var en av de tolv lärjungarna som kom till kontinenten från Irland tillsammans med missionären (Saint Columbanus). De är också allmänt ansedda att ha haft en status och plats vid Se av Glastonbury. Så St Galls ministerium var mest etablerat där i den delen av Schweiz, först med stöd av dessa efterföljande hus av den ursprungliga germanska gotiska adeln i de frankiska kungarnas hus, senare blodarvingar till Brunswicks hus. De första länderna som gjordes till St Gall och hans efterträdare där nära Arbon Schweiz registrerades för att komma från dessa frankogotiska kungligheter, nämligen från Sigebert II. Han gav den som en gåva till St Gall för att bota sin fru för en demonisk besittning, ges från den kungliga statskassan i syfte att grunda ett kloster där. Det tog lite tid för St Gall att organisera sig eftersom det var mycket motstånd från de latinska ordena och sedan försökte ta sig ur den ursprungliga rena ortodoxa religionen. Han erbjöds Abbice of Luxeuil (också en plats för stora keltiska skolor och upplysta manuskript), som han avböjde, och fortsatte där nära Arbon där han dog vid 95 års ålder. Inom de närmaste 100 åren uppfördes äntligen det stora monestern där. , med flera generationer av Franko-gotiska kungar som ger sitt ständiga stöd. Kung Pepin sägs ha personligen uppmanat St Othmar att återinföra den ursprungliga härskan över St Columbanus och ta bort den ständigt inkräktande regeln för St Benedict.

En anslutning till huset i Brunswick idag:

Från Facebook-sidan “D'Este Guelph Brunswick-Wolfenbuettel-Oels, Senior Branch, House of Welf”:

Följande postades av House of Guelph, det sanna originalhuset, som inser behovet av att återbetala och återuppbygga prästerskapet:

En av våra många bindningar från Guelphs hus till Culdees-kyrkan. Den här kom från ett utlovat kontinuerligt underhåll och återställande. Offer till klostret måste vara förnedrande till vårt huvudhus, vilket innebär att det tar en bit av oss. Som klostret St Gall när det leddes av St Othmar förföljdes av guelferna och nämnda abbot dog i exil. Härifrån blev en årlig biflod till det nämnda klostret, som kompenserade för våra synder att avskaffa ett sådant kloster, och gjordes under löften så för att säkra välsignelser för det kommande året följdes dessa religiöst. St Othmar stod i ställning som efterträdare för St Gall, grundaren av nämnda kyrkliga mark som heter St. Gallen. St Gall var en av de tolv följeslagare som kom med St Columbanus från Irland på 600-talet för att konvertera kontinenten till den ursprungliga och sanna religionen från aposteln Johannes och St Joseph av Arimathea http://celticorthodoxy.com/2019/12/numerous-ancient-manuscripts-confirming-st-joseph-of-the-sanhedrin-founded-the-british-hebrew-priesthood-at-glastonbury-in-36ad/ som under första århundradet med St Aristobulus och St Andrew konverterade hela keltiska länder. Den regelbundna sändningen av missionärer från de keltiska länderna till öst är väl dokumenterad, eftersom religionens centrum var i Glastonbury. Detta var att upprätthålla den sanna ortodoxa religionen i rivalitet med regeln om de förevigande av Petrus och Paulus i Rom. Glastonbury England hade blomstrat så mycket under kristenhetens första tio århundraden att det kallades andra Rom och fontänen och ursprunget för all religion. Alla senare sändebud i Rom gav också på denna punkt, vilket ständigt har bevisats att vår kyrka har mer anciennitet och bevis på antiken än Rom någonsin skulle kunna hävda.