SA ex-president Zuma erkände stolt att han beordrade morden på vita medborgare i bombningen vid köpcentret Amanzimtoti

Sprid kärleken

 

6 maj 2019 - Sydafrikas före detta president Jacob Zuma medger att han beordrade bombattacken där fyra vita sydafrikanska civila - inklusive två afrikanerbarn - mördades i Amanzimtoti, KwaZulu-Natal den 23-12-1985.


  •  Zuma erkände detta i ett tal på sitt modersmål Zulu medan han donerade ett nytt hus till fadern till den avrättade bombplanen i kampanjtal: 

 

1 kommentar

  1. Jacob Zuma vittnade aldrig för sannings- och försoningskommissionen om sin roll i Amanzimtoti-bombningen och ansökte således INTE om eller erhöll amnesti enligt de regler som kommissionen fastställde vid den tiden. Tillträde till Zumas så många år senare gör att han kan ställas inför rätta för detta krigsbrott vid den internationella brottmålsdomstolen i Haag. Han medger att han beställde en bombattack mot civila mål i Sydafrika.

Kommentarer är stängda.