Tabernaklesfesten Dag 1 Hög helig dag, Lectionary Reflection, Dr Stephen Michael, Primace OCC

Sprid kärleken

Dagens High Holy Day Main Lectionary Reflection, Dr Stephen Michael, Primace OCC

Lektionary Text denna stora högtid för tabernakler vid de forntida Piast-fästena i min familj och vår sanna israeliska kristenhetsnation (EMPIRE, flera förbundsländer). Vi klimax på elddagen som är den 1 november (en dag som alla polacker firar för att hedra sina troende förfäder). För kyrkan har vi vår Didascalia-beräkningskalender som landar på olika dagar i den moderna kalendern som vi gör varje år och bevittnar härligheten när vi gör pilgrimsfärderna med resten av ecclesia.

Kristi ord häri framhäver att PERFEKT enhet vi alla har i honom i hans härlighet. Han sa att hans direkta apostlar har samma härlighet och kommer att vara på samma plats som han har som en kropp, på samma sätt som han är en med Fadern och förblir en evig kropp i himlen och på jorden.
Han förbinder sina äldre apostlar med resten av sin ena kropp den regerande eliten ecclesia. Det står på många ställen att resten av lärjungarna som hör ordet begagnad ofta inte kunde överföra Andens gåvor genom handpåläggning. Det står att Kristus gav apostlarna den största makten att göra olika mirakel. Det finns dock en mängd olika gåvor som fortfarande alla kommer att få om de verkligen omvandlas, gör den dagliga liturgin som Kristus godkände, etc (eller andra överensstämmande ordnade ritualer). Apostlarna är de som hörde det direkt från Skaparen. De bedömer nu från tolv troner som det står att de härskar från över de 12 stammarna. Vi har också troner med vårt namn där uppe. Han talar för att ordna mer makt först genom sina äldre apostlar som han förordnade för att dela direkt kontakt med honom, för det andra till resten av sina lärjungar. Ibland var apostlarna tvungna att komma för att göra Andedopet, när bara vattendopet gjordes av lärjungarna (se Apostlagärningarna 8: 12-17). Gud gör valet genom sina höga tjänstemän, eftersom det står att de går upp enligt rang i sina order.
Jag var välsignad med att ha en lärare från 12 års ålder som togs upp till himlen 17 gånger och undervisade om sitt huvudbudskap i Esekiels bok, tabernaklet och de 4 äraherberierna och Seraferna, som är de fyra evangeliets symboler, de fyra huvudsakliga symbolerna för vår sanna Israels nation av förbundskristendom. Han hörde ordet (den exakta texten i texterna) som talades direkt från YAHWEHs tron och visade dessa troner som den talar om i Skrifterna, och de 4 gudomliga keruberna av ära (som är återlösta genom Lammets KRISTISKA blod i Upp 5: 9, och säger att det finns hundratusentals av dem på tronen, på tronen och runt tronen.) Det är en nyckelundervisning för apostlarna som blev urvattnade genom åren och glömda. Men det bevarades i forntida konst som denna kopia av Book of Kells, konstverk av de ortodoxa Culdees. De dyrkade inte ikoner, men de hade inte TV då, några skulle försöka tända ett ljus av dessa berättande berättande ikoner och visa ett intressant uttryck när de studerade och mediterade över Guds ära, som det står befalld att vara i konstverk, som vi har lagt fram här: https://www.facebook.com/notes/orthodoxchurchnl-orthodox-church-of-the-culdees/does-your-church-have-good-biblical-artwork-and-decorations-as-commanded-by-god/1713819608728723/ .

Men även om dessa symboler finns i nästan alla forntida fristäder (som befaller, visas i artikeln ovan) har lärorna om dem glömts bort. Så YAHWEH tog upp min äldre lärarpräst (och biskop) Leroy Crouch som lärde sig direkt från YAHWEH dessa sanningar hur man tillämpar det i våra personliga liv. Dessa praktiska vardagliga läror för seger i varje situation genom att använda dina fyra ansikten, var hörnstenen i hans läror i cirka 35 år. Många av dessa spelades in på kassett, (några tusen läror digitaliseras nu så att de borde finnas tillgängliga på mp3 och CD. Varje meddelande i hans undervisningsuniversitet är mycket unikt och sylt full av explosiv smord sanning. Nästan varje mening är gudomligt ord , mycket djupgående med mycket guldvikt av seger. En stor mängd kunskap som kan hämtas på ett praktiskt sätt och ändå vanligt tillämpligt sätt för den absoluta segern för kyrkans sanna Israels Guds folk, hans enda kropp.)

Huvudlektionstext, Höga heliga tabernaklerna 2018, festens första dag.

Johannes 17.20-slutet

”Be inte heller för dessa ensamma, utan också för dem som ska tro på mig genom deras ord;
Att de alla kan vara en; som du, Fader, är i mig och jag i dig, så att de också kan vara en i oss: så att världen kan tro att du har sänt mig.
Och den ära du gav mig har jag gett dem; så att de kan vara en, precis som vi är en:
Jag i dem och du i mig, så att de kan bli fullkomliga i ett; och att världen må veta att du har sänt mig och älskat dem, precis som du har älskat mig.
Fader, jag vill att de också, som du har gett mig, ska vara med mig där jag är; så att de får se min härlighet, som du har gett mig, ty du älskade mig innan världens grund.
O rättfärdig Fader, världen känner dig inte, men jag har känt dig, och dessa har vetat att du har sänt mig.
Och jag har förklarat för dem ditt namn och kommer att förkunna det: så att kärleken med vilken du har älskat mig kan vara i dem och jag i dem. ”

mer på www.celticorthodoxy.com