The Living Exiled Brunswick-Wolfenbuettel House är den enda troliga efterträdaren till Piasterna (monarkin i Polen, Tjeckien / Böhmen, Ukraina etc)

Sprid kärleken

Armarna på Piast Oels, från deras senaste suveränitet i Schlesien. 

Armarna, familjenamnet Oels, egendom och territoriet till detta furstendömet ärvdes officiellt av den härskande prinsen av Brunswick som familj till den sista Piastprinsessan. Brunswick-Oels annekterades våldsamt av Preussen, förblir hos Wolfenbuettel som överste prins i exil.

BRAUNSCHWEIG-OELS:

 

 

 

 

Officiell anslutning till de bevingade husarer

 

 

 

 

En viktig del av Black Brunswickers personliga kejserliga armé som besegrade Napoleon. Hertigen av Brunswick, som general för denna vakt, var också överbefälhavare för alla allierade arméer mot Napoleon (liksom erkänd av de jure kungen av Frankrike att ha överhöghet över Frankrikes arméer). Dessa officiella titlar "GeneralFeldMarschal" som innehades av hertigen, överträffade de tre kejsarna (Österrike, Preussen och franska) i kejserlig lag, samt gav ett verkligt svärd för faktisk strid. Dessa lanser och ceremoniella regalier användes fortfarande på stridsfältet för att ladda i Napoleons krig. De leddes av hertigarna i Brunswick, som laddade från framsidan av deras formation. Dessa autentiska krigare uppfostrades från Piast Imperial Allold av blodrätten från Brunswicks, från deras furstendöme i Polen, känt som Wolfenbuettel-Oels eller Brunswick-Oels Furstendömet. 1776 hade traditionerna och statusen för de bevingade polska husaren officiellt överlämnats till Ulans av alla polska konton i denna heliga tradition. Jag firade med denna ceremoniella vakt på deras 200-årsjubileum som personlig vakt för hertigen men uppmärksammade dem för att de fallit ur ligan för den sanna linjen, och stödde nu bara juniorgrenen * Hannover snarare än den äldre * Wolfenbuettel. Dessa kommer alltid att komma ihåg mig och mitt besök hos den stora festmassan på över 20 000 människor där i Wolfenbuettel ...

Yours in Christ, + Stephen d'Guelph Brunswick

Uppdatering till artikel:

Var medveten om, följande mycket starka bevis på Brunswick Piast blodärv på flera Piast linjer som Brunswick ärver alla
genom de sista prinsessorna i Piast-dynastin, är inte utan ytterligare rättigheter.

De jure suveräna rättigheter har skyddats som exilregering av den äldre grenen av Wolfenbuettel-Brunswick, under fördrag med Frankrike, USA och Brunswick Dukes för deras arving i Amerika för att ärva alla gods. Dessa försvann inte bara på grund av Preussen ockupation av våra alloidiala Piast-gods på Olesnica.
Enligt Piast arvsregler kan kvinnliga linjer också ärva när det inte finns några män. Detta accepterades som lag i Polen.

Den polska kungen Louis från Piast-dynastin fick överenskommelse från den konfedererade adeln (Regnicolae Regni Poloniae) och lovade att acceptera sina döttrar som de kungliga arvingarna till Polen vid hans bortgång.

Vid möten för hela "rikets gemenskap" formulerades att döttrar till den sista Piast-monarken kunde ärva alla.
I det polska systemet behövde alla kungligheter detta samtycke, vare sig ärftliga män eller inte. Detta betonar huvudsakligen längderna som Piast House kunde utöva utövandet av huslagen för kvinnlig arv.

Detta är ett absolut bevis på den fortsatta rättsliga grunden som nu finns i Brunswick, som fastställdes med hela församlingen som samtyckte för att uppfylla löften om anslutning av en av Louis döttrar.

BRUNSWICK VAR PIASENAS ENDAST MÖJLIGA EFTERFÖLJARE

(ämnesområdena är Polen, Galicien-Volhynia, Mazovia, Schlesien och Böhmen) '

 

Inte känt - vi måste öka medvetenheten!
Mycket av detta är inte känt eftersom House of Brunswick har undertryckts för att vara för Anti-Habsburg, Anti-Preussian och göra mest krig mot Napoleon och Frankrike. Dessa större slagsmål är bland många andra nyare politiska situationer som har gjort ämnet mindre känt.Bildresultat för Ulan Husar Brunswick

Piast Brunswick-arvet måste återigen spridas allmänt för att världen ska veta att arvet genomfördes via äktenskapet genom den kvinnliga linjen, till den sista Piastprinsessan. Detta sista Piast-arv från Oels ärvades ner till vår linje som brorsonens efterträdare och förstfödda chef för Brunswicks hus. Men i den här artikeln kommer vi också att demonstrera ungefär ett dussin andra rader till Piasterna (inklusive Griffin Piasts). Vid den tidigaste grundläggningen av husen i Brunswick (både de nya och äldre husen) var ättlingar till Piasterna de viktigaste intressenterna i Brunswick. Dessa Piast-adelsmän gifte sig med cheferna för huset i Brunswick och Luneburg (Wolfenbuettel), och deras barn gifte sig med flera Piaster och polska. Även om Oels är en avgörande fråga om folkrättsligt arv, visar vi fortfarande fler bevis här som stärker inte bara rättigheterna för Brunswick kom från Piasts men Piasts rättigheter kom ofta från Brunswick. Därför är det obestridligt på många nivåer, hävdar Brunswick att Piast arv är de enda troliga efterträdarna.

För närvarande fortsätter de jure-regeringen i Olesnica Polen (Piast Alloidial Realm) att arbeta i exil och är giltig enligt de mest skeptiska advokaterna i internationell rätt. Allt har bekräftats mot de största tävlingarna inom föreskrivande lag, husrätt och internationell rätt. Dessa schlesiska kungliga titlar fortsätter att användas inte bara av Brunswick utan också Sachsen. Den här artikeln är främst för att återuppliva medvetenheten. Vi kan inte få dessa sanningar glömda av den stora befolkningen för mycket längre. Ju längre det går utan att diskuteras eller förstås, desto mindre relevant kan det vara att återställa den jure polska adeln till deras rättmätiga platser i samhället.

Av denna anledning spelar varje person en aktiv roll i monarkin i detta skede genom att öka medvetenheten om Piast efterträdarhus. Höj Brunswick-Oels-bannern högt, precis som Ulan Hussaria gjorde i många strider för Brunswick. Ulans firade nyligen 200 år (1809-2009) för att vara kejsarvakt i Brunswick. Hans höghet Prins Stephen Michael Nott d'Este-Guelph Brunswick deltog i 200 års ceremoni och delade ut medaljer till dem som i hög grad bidrog till huset.

 

Stettin-Pomerania var också känt som ett fäste i Brunswick fram till Napoleon.

Århundraden före detta var Brunswick länge etablerat i Stettin. På 1500-talet föddes hertigarna av Brunswick till huset Gryfici (Świebodzice) av Piast Adel. Vi har också register långt in på 1200-talet av denna gren av Piasts som gifter sig med Royal House of Brunswick.

Matilda av Brunswick-Lüneburg (1276-1318) hade genom sitt äktenskap med den Schlesiska Piast hertigen Henry III av Glogów födt nio barn, sju av dem blev monarker som styrde Polen (främst Piast Schlesiska riken). Hon förblev regent av alla Piast-riken vid sin mans död (förutom Glogów, som Henrik III gav henne i hans testamente som hennes medborgare) fram till 1312.

Barnim III (ca 1300 - 14 augusti 1368), den härskande Griffin Piast hertigen av Pommern-Stettin, gifte sig med Agnes av Brunswick, det första barnet till Henry II d'Greece i Brunswick, från vilken denna gren av Griffin Piasts härstammar. 

Sophie av Pommern, dotter till Wartislaw VI, hertigen av Pommern (Piast Griffins), gifte sig 1388 med Henry the Mild, hertigen av Brunswick och Luneburg. Han steg upp på tronen 1400. De (båda prinsessan Sophie av Polen och hertigen Henry the Mild) är stamfäder till alla efterföljande Brunswick-arvingar, vilket gör huset till Brunswick minst hälften Piast med blod.

In the 1400’s are several more examples, such as Duke Casmir of Pomerania marrying duchess Katherine of Brunswick-Luneburg(daughter of Bernard I, the brother of Emperor Frederick of Brunswick, which is the direct line of today’s family), and after her death he married her niece Joanna of Brunswick-Grubenhagen. Then she in like manner married Barnhim, the Duke of Pomerania. 

Uppenbarligen med härskande hertigar av Brunswick i Stettin förklarar det varför från 1300- till 1500-talet att flera av borgmästarna och kommunfullmäktige Stettin hade namnet Brunsvik. De ungerska greven i Brunswik de Korompa har en historia av att vara från denna pommerska gren, en kadettfilial i Brunswick. Så kadetter från Brunswick integrerades i Unglands adel. Mer information: http://familypedia.wikia.com/wiki/Brunswik_von_Korompa_family

Henry V Forefather of the Brunswick-Luneburg (Present ducal house-in-exile)

Förmodligen ett av de viktigaste äktenskapen som säkrar det äldre huset i Brunswick till det nyare (grundat 1465) som ett Piast Noble-hus, var Catherine (Katarina) i Pommern-Wolgast. Hon var dotter till Eric II, hertigen av Pommern (Piast Griffins). År 1465 gifte hon sig med Henry IV, hertigen av Brunswick och Luneburg. Han steg upp på tronen 1473. Han grundade det nuvarande huset Brunswick-Wolfenbuettel som härskar i dag. Hennes son Henry V blev härskande hertig av Brunswick och Luneburg under vilken det fortfarande är den enda linjen som kan producera den äldre monarken, härskande denna seniordynastiska linje av huset Brunswick och Luneburg, med alla underförstäder.

Henrys andra fru var Sophia Jagiellon i Polen (som var Brienne regent i Jerusalem), dotter Sigismund I, Jagiellon King of Poland (som inledde den "polska guldåldern"), och hon blev hertiginna av Brunswick. Hennes styvson Julius var prinsbiskop av Minden. Han blev, liksom sin far, också styrande prins av Brunswick-Wolfenbuettel och regerade prins Luneburg och Calenburg från 1568 till 1584.

En av döttrarna till Henry V var Clara av Brunswick och Luneburg. Hon gifte sig med Bogislaw XIII, och hon var mor till de allra sista härskande Piast Dukes of Stettin och Pomeriania. En av hennes söner gifte sig också igen med en kunglig Brunswick. Hennes son hertig Ulrich av Pommern gifte sig med Hedwig av Brunswick-Wolfenbuettel.

Så vi ser från toppen av Brunswick Sovereigndom till nuvarande tid, den polska adeln har förblivit ett viktigt familjeelement. Detta inkluderade inte bara från Pomeranian-filialer, men de Silesian Piasts, och även från de polsk-litauiska Jagiellon-linjerna.

Inte bara den yngre sonen till Bogislaw XIII, utan också hans äldsta dotterprinsessa Clara Maria av Pommern gifte sig med Brunswick Adel, hertigen Augusti den yngre av Brunswick-Wolfenbuettel, som under den sista halvan av sitt liv, från 1635, blev den härskande prinsen av hus. Hon producerade honom inte som en arving, men efter hennes död producerade hans nästa fru honom flera. Han och flera andra Brunswick-makar till de sista Piasts-adelsmännen överlevde dem som Piasts sista arvtagare. Brunswick ärvde den sista Piast-suveräniteten både i namn och i ägodelar fram till annekteringen av Preussen. Sedan dess har Brunswick-Wolfenbuettel fungerat som en exilregering.

Ledande professorer vid Francofurtanae University skrev också bland den berömda adeln i Brunswick, var hertigen av Pommern och Stettin. Fler material kom fram när detta universitet publicerades på latin, om våra anor som efterträdare för Karl den store och de italienska kungarna, Ferrara, Sachsen, Bayern och till och med adeln i Korinth! (som naturligtvis bekräftas bredare av specialhistorikerna på Este / Azzo House Adel). Det bör noteras att 5 av de fem sista hertigarna av Pommern och Stettin var hertigar av Brunswick, av denna rad som nämns i texten. Vårt hus är de enda överlevande från denna gren av Piast Griffin-adeln, inte bara Silesian Piasts efterträdare, vilket är vårt namn och suveränitet som fortfarande är giltigt i internationell rätt, Furstendömet Oels-Bernstadt. Sidan nedan är från “Genealogia Illvstrissimae Domvs Dvcvm Brvnsvic. Et Lvnaebvrg. Continva Patrvm Serie, Svpra Septintos [!] Annos, e regio Langobardorum sanguine, repetita, Ad Illvstrissimos Principes Ac Dominos, D. Ivlivm Ducem eius familiae clarißimum, & D. Ernestvm Lvdovicvm Ducem Pomeraniae, hujus generum ”
Pankraz Krüger. Publicerad 22 december 1576

 hela dokumentet kan läsas på denna webbadress https://play.google.com/store/books/details?id=mqlFr_RlNo8C&rdid=book-mqlFr_RlNo8C&rdot=1

The Last Griffin Piast Duke

Genom äktenskapet var alla barn till Bogislaw XIII, den sista hertigen av Pommern kadetter av Brunswick-Lunenburg, Inklusive
Hertig Philip II
Francis
Bogislaw XIV, den sista härskande hertigen i Pommern
George II, hertig av Pommern
Ulrich, hertig av Pommern
Anna de Croy, den sista medlemmen i dynastin
Clara Maria från Pommern-Barth

efter att detta hus släcktes vid Anna de Croys död var Brunswicks styre vid Stettin status quo fram till 1800-talet. Många krig mot Frankrike, mot Österrike och till och med Brunswick mot Preussen och kupéerna i Ryssland, Courland och Polen bromsade dock inte vår premiär i de sista Piast-fästena, eftersom detta huvudsakligen säkerställdes genom familjeärv.

 Duke Philip II, one of the last Piast Royals, also was a duke of Brunswick-Lunenburg[cadet].

Philip II tillsammans med sina sju syskon var den sista i denna serie av Piast Royals. De var alla Royalty av House of Brunswick genom sin mor och de många Brunswick-förfäderna.

Flera av de efterföljande guvernörerna i Stettin var hertigar av Brunswick-Wolfenbuettel.

August Wilhelm, prins av Brunswick-Wolfenbuettel-Bevern, var guvernör för Stettin till sin död 1781. Mer än ett halvt dussin hertigar av Brunswick hade redan haft en styrande position i regionen.

Charles Wilhelm Ferdinand, prins av Brunswick-Wolfenbuettel, var överbefälhavare för de allierade arméerna i HRE [Österrike] och Preussen. Han dödades från ett kulsår som upprätthölls på Jenas slagfält.

Friedrich Wilhelm, prins av Brunswick-Wolfenbuettel, befälhavare för den preussiska armén vid Auerstedt, skadades allvarligt och var tvungen att lämna striden, vilket resulterade i kapitulationen av Stettin 1806.

 

BRUNSWICK-WOLFENBUETTEL-OELS

JagDet är fortfarande tydligt i historien och vårt släktnamn Brunswick-Wolfenbuettel-Oels
Since 1785 this last Piast Family title has been officially in international law, recognized as Brunswick Dynastic inheritance, with sovereign claims since then remaining uninterrupted through to today. No matter of the de facto usurping states, in international law Brunswick remains legal (de jure) princes in exile. This is confirmed on numerous measurements of soveriegnty, and there is so much evidence it really tips the scales. The sovereignty of Brunswick was printed in the money/ minted coins, maps, history books, and most of all, demonstrated publicly in the titles, the family name, and armorial bearings of the House of “Brunswick-Wolfenbuettel-Oels”. This title of Oels and Oelsnica-Bernstadt is also co-defended by the living Sovereign Royal House of Saxony. The de jure King of Saxony co-defends these living family rights and continuation of Oels to be a living sovereign principality. The de facto regimes now occupying the zones have not been recognized as legitimate. There are minted many coins over the centuries commemorating the continuation of the Piast dynasty, and now in the House of Brunswick. These all reached a wider circulation among the subjects, with the understanding that the last Piasts have continued. For example, the marriage who continued the line, celebrated in the coins etc (depicted herein).

 (Penny Cyclopedia 1850)

Vårt hus förblir linjära efterträdare till den ursprungliga Piast Dynastic alloidial rike med Piasternas höga adel, från Furstendömet Oels-Bernstadt. Familjetiteln övergår till Scion of our House, Stephen Michael II. Passeringen till vårt hus kom ursprungligen genom äktenskapet mellan den sist överlevande Piast Princess 1647 när det härstammade med sin make hertig Silvius Nimrod från Wurtemberg, grundare av linjen Wurtmberg-Oels.

När denna äldre linje från Piasterna (Schlesien - Oelsnica osv.) Förklarades utrotad 1695, hade detta ingen effekt i huset, lag för många okunnighet. Huslagen hade alltid tillåtit kvinnor och hade ingen strikt salisk lag om endast de förstfödda som fick arvet. Det överfördes automatiskt lagligt till nästa rättmätiga arvingar. När den sista hanen dog 1679 var titlarna redan inställda för att framgångsrikt övergå till nästa familjemedlemmar som var i rad efter arv. De passerade därefter till Piasternas tidigare konfedererade hus. Först gick alloiden av Oelsnica över till Böhmen House (Münsterberg), sedan till Wolfenbuettel-Brunswick. 

För Polen accepterades Piast kvinnliga arv formellt i Radomsk-förklaringen av den 27 november 1382 på uppdrag av 'herrarna och hela samhället' i Wielkopolska. Huset praktiserade redan ett öppet synsätt i denna fråga och delade ofta domänerna lika mellan alla söner eller andra arvingar. Detta stod i skarp kontrast till de strikta arvsreglerna för Agnatic primogeniture. Arvingar kunde väljas och detta försämrade inte släktskapet med blodlinjen. Med denna metodik hade det en kostnad i internationell rätt, att förlora kontrollen över den större nationen, till ägandet av andra hertigar, men ändå behöll husets struktur en blodsekvens tillgänglig för kvinnliga linjer och andra avlägsna kadettlinjer, som de av Wolfenbuettel Brunswick som senare som linjer utrotades. Så blandningen av den starkare primogeniturtaktiken bland deras kamrater (Brunswick) gav den eventuella återärvningen av deras förfädernas land Olesnica. 

Piasterna var de regerande monarkerna i Böhmen under en tid, och av den anledningen gick det först till dem. Piast Duke Boleslaw I the Brave, som blev Polens första kung, var också den härskande hertigen av Böhmen. Hans söner efterträdde honom också i dessa titlar. Bohemian Royals var redan länge etablerade som en peerage-familj till det kungliga huset Polen, Piasterna. Victor den äldre hertigen av Münsterberg (Kungliga huset i Böhmen) hade kraftigt utvidgat dessa familjeband med Piasterna, liksom hans far kung George av Böhmen. 

Vid tidpunkten för Oels efterträdelse i böhmiska händer hade Victor stärkt denna Piast-blodsrätt med flera äktenskap. Han gifte sig med Sophie, dotter till hertig Boleslaw II av Cieszyn från Silesian Piasts. Hans dotter gifte sig med Silesian Piast Duke Casimir II av Cieszyn, som födde honom Fredrik av Cieszyn och Wenceslaus II, hertig av Cieszyn. Victor's syster Ludmilla hade gift sig med Silesian Piast Duke Fredrik I från Legnica. At this same time of this passing of Olesnica these many interesting details transpired which evidence the closeness of the Silesian Piast house with that of Munsterberg (Bohemia). From 1495 till 1695 Oelsnica remained subordinate to it’s Piast House of Silesia, although it had been put under the rulership of the Bohemian House of Munsterberg. The Piast allegiances were evident from the very start. From 1488 till 1498 Ludmilla had assumed the regency of the Piast Duchies of Chojnow, Legnica and Lubin on behalf of her minor sons. According to the will of her Piast husband Frederick I, she also was given the direct sovereignty of Brzeg and Olwa to hold herself. After the death of her father (King George) in 1471, his widow proposed Prince Vladislaus (eldest son of King Casimir IV of Poland) as his successor. Shortly after, the Polish prince became in King Vladislaus II of Bohemia, and after having succeeded Matthias Corvinus in 1490, he also reigned as King of Hungary. Although King of Hungary, still Silesia and Moravia was retained in the hands and titles of the Corvinus family. History says this competing Hungarian Royal line went extinct in the deaths of the children of John Corvinus. 

This line of Piasts, descendant of the Polish, Hungarian and Angevin Imperial lines, had passed down the succession of the house with the successors of Munsterberg, in Wurtemberg-Oels for Centuries. Finally when that (Württemberg) male line became extinct in 1792, it went as per the original Piast House law, that the Piast inheritance can pass by choice, and by female branches. So it passed to the last daughter and heiress Sophia Frederica Charlotte, to her husband Duke Frederick Augustus who died in 1805. Dying childless, per house law the estates go to the firstborn of the sovereign royal house. So it passed it to the heir apparent, firstborn prince of Wolfenbuttel (who in 1806 when his father was killed in battle, he became the ruling prince of Wolfenbuttel-Luneburg and Wolfenbuttel-Brunswick Monarchy). So Duke Frederick William of Brunswick, from whence has continually been in the House of Brunswick-Wolfenbuettel. This principality of Oels to this day, remains a valid sovereign title in international law as a de jure principality of the Brunswick-Wolfenbuettel-Oels government in exile.

This Silesian (and Griffin) Piast family name of Oels and coat of arms are continually used by the House of Wolfenbuttel-Brunswick, as the chief bloodline heirs of this branch. The heirship continued although there have been many occupations, including by Prussia. The occupations and usurpations have always been met with the strong legal protests, affirming the estates remain for the heirs pursuant to public, dynastic house law, treaty and international law.

Several of the present and valid Suffrage populations of Brunswick-Wolfenbuettel (d’Este-Guelph) lay just outside our Silesian principle realms in the name and titles of our house. These recognized Piast family inheritance realms included.

Piast-titlar har inkluderat,

Kung av Polen
King of Rus '
Duke of the Polans
Hertig av Polen
Hertigen av Krakow
Hertigen av Kuyavia
Hertigen av Mazovia
Hertigen av Sandomierz
Hertigen av Storpolen
Hertigen av Schlesien
och flera andra hertigliga titlar (se Dukes of Silesia)
Hertigen av Sieradz-Łęczyca
Hertigen av Böhmen

Konungariket Galicien – Volhynia

Hertigdömet Böhmen

and many others. 

 

These (together with other Goths) and kindred peoples, consist of suffrage populations who are entitled to protections by the House of Wolfenbuttel-Brunswick.

Konungariket Polen
Konungariket Galicien – Volhynia
Hertigdömet Mazovia
Hertigdömet Schlesien
flera hertigdomar av Schlesien
Preussiska furstendömena i Schlesien
Hertigdömet Böhmen

Silesian Piasts blev senare den äldsta överlevande grenen av dynastin

Dessa länder har alla hävdat att vid laglig släckning av ett kungligt hus kan en försörjning för en oregelbunden avkomma till huset stiga upp till tronen. Detta kommer också via valrätten (folkomröstning).

Det finns intresse för dessa sfärer att anpassa sig till Piuns arvtagare i Brunswick, eftersom vårt House d'Este-Guelph Brunswick har upprätthållit fiendens och ärkrivalens ställning mot de österrikiska Habsburgarna (Guelph vs Ghibelline) och under några gånger mot Frankrike, Ryssland och preussiska regeringar. Också för att familjen är starkt kristen, är kristna på en gång förföljda, samtidigt som den stora majoriteten av befolkningarna förblir kristna.

Brunswick House of Guelph Horse och Piast Eagle regalia-jubileumsmynt för furstendömet “Brunswick-Oels”.

Mer information om Oels

Ett av flera mynt som bekräftar och några därefter jubileumsrekord sätter markeringen först på 500 år för att styra i 50 år i följd. Realiserades i Brunswick-mannen till den sista Piast Princess! Det finns många mynt som firar Brunswick som ärver den senaste Piast-suveräniteten, vilket också är lagligt i dag i vårt efternamn D'Este Guelph Brunswick-Wolfenbuettel-Oels, Senior Branch, Welf House. Denna medalj stämplades vid den avlidnes död den 4 november 1789 - Frederic Zofia Charlotta Augusta - hustrun till hertigen Brunswick-Oleśnica Frederic Augustus, diameter 38 mm, vikt 19,7 g.

Ett av flera mynt som bekräftar och några därefter jubileumsrekord sätter markeringen först på 500 år för att styra i 50 år i följd. Brunswick-mannen till den sista Piast-prinsessan! Alla mynt Bevisa eller fira att Brunswick ärver den senaste Piast-suveräniteten, vilket också är lagligt i dag i vårt släktnamn D'Este Guelph Brunswick-Wolfenbuettel-Oels, Senior Branch, Welf House Framsida: huvud till höger, runt inskriptionen: FRIEDERICVS AVGVSTVS BRVNSV.OLSN.DVX. Under huvudet, AS-signatur (Alt Stadt, enligt andra A. Ambramson).
Omvänd: figuren av prydnadsgudinnan som står bredvid pelaren; i avsnittet inskriptionen: FID.PRAEST.MDCCXCIII; runt inskriptionen: DVCATVS OLSNENS.
Hästkolonnen - vapenskölden av Braunschweig-kappan - syns på medaljpelaren.
Datum 1793 avser förvärvet av hertigdömet Oleśnica.
Författaren till medaljistens album placerade denna medalj i avdelningen för frimurarmedaljer. Men det kan vara olämpligt, eftersom hertig Ferdinand av Brunswick hade förbjudit all frimureri i Tyskland. Kolumnen i bilden bär vår Welfów D'Este Guelph Brunswick-Wolfenbuettel-Oels, Senior Branch, Welf House vapen.

 

Medaljen (mynt 2/3 thaler) välsignades för 200-årsjubileet den 1 september 1993 för hyllning av staten Brunswick-Oleśnica-furstendömet för den överlevande mannen, hans höghet Frederick August D'Este Guelph Brunswick-Wolfenbuettel-Oels, Senior Branch, Welf House av den sista Piast-prinsessarvingen till deras senaste alloidiala ärvda suveränitet.

Här är ett konstverk av släktträdet från Brunswick från 1400-talet. Som visar ett århundrade värt av de kungliga och kejserliga hus Brunswick härstammar från. Du kan se en stor del av det sista av Piast-dynastin (det polska originalet Royal House. Du kan se de baltiska pommerska Griffin-Piasts. Den listar fyra kungliga polska blodlinjer som finns kvar i familjen Brunswick i namn och titel som aktiva i internationella lag i dag). 
https://www.facebook.com/houseofguelph/photos/a.637696052975277/2280847188660147/?type=3&theater (spara foto nedåt och zooma in) Från “Stamm und Regentenbaum der Hertogen zu Branschweig” M DC LXXVII:

Mer information om att engagera sig finns nu på facebook, på gothiantemplar.org och andra webbplatser. Mejla marshalofsalem@yahoo.com för mer information.

Brunswick was not only a peer of the Piasts, but also of the Romanovs. The marriage of Tsar Ivan V’s eldest daughter to Duke Ulric of Brunswick Wolfenbuettel was one of many such relationships. His son Duke Ivan VI of Brunswick-Wolfenbuettel was crowned Emperor of Russia in 1740. By numerous methods of Russian law, Russian Dynastic law, and Brunswick Dynastic law, these Russian estate titles of Romanov-Wolfenbuttel-Brunswick passed to the head duke of Brunswick in 1764. Charles I of Brunswick had multiple sons fighting against Russia in the wars that followed the death of Emperor Ivan VI von Wolfenbuttel-Brunswick.