Bibelns konstverk är befalt av Gud för kyrkor

Sprid kärleken
För alla våra tvivelaktiga Toms / protestantiska vänner där ute, vill vi att du ska veta fakta om bibliska konstverk. De flesta ortodoxa teologer har inte gett dig några svar utan lämnat dig ute i kylan. Detta är en första insats i historien av den kanoniska ortodoxa kyrkan i Culdees. Slutligen har protestanter nu svar från ortodoxa, i ett publicerat arbete om varför kyrkor måste använda bra konstverk. Detta har kommit som första avslöjat från den ortodoxa kyrkan i Culdees.
Observera att det var några av våra främmande Neo Culdees som bildade rörelsen som kom till Amerika. Alla universitet och kyrkor i Amerika (som inte är anslutna till någon statskyrka) använde fortfarande våra Ortodox engelsk liturgi (BCP). Därför är det fortfarande de ortodoxa kuldernas ansvar att leda dem tillbaka till återintegrering.
 Jerusalem Synagogue 1st Century
PATTERNSOFEVIDENCE.COM
Bedövning bibliska mosaiker upptäcktes i forntida synagogan av Steve Law | 20 juli 2018 | Bevis, Moses-serien | En mosaik från synagogan på 500-talet i norra Israel som visar de israelitiska spionerna som återvänder från Kanaans land. (Foto: Jim Haberman, U. North Carolina vid Chapel Hill) Och ...

Här är några av de många formerna av bibliska konstverk för kyrkor

· Cherubimer är befallda att huggas in i helgedomarna. Många keruber och omgivande konstverk är dekorerade över YAHWEHs tempel i Bibeln (dvs. Moses, Salomos och Hesekiels tempel) med mest listiga konstverk avbildade på slöjan i 2 Mos 26: 1 och 36: 8. I 1Kungaboken 6: 23-29 huggas de in i alla husets väggar runt omkring med keruber, palmer och öppna blommor, både inom och utanför. Med större skildringar och fler dekorationer i 2Kronik 3. I Hesekiel 41: 18-20 står det att de också avbildades "genom hela huset runt".
· Träsnidade konstverk nämns vara ständigt i alla helgedomar i Psaltaren 74: 4-9, och säger i vers 6 "emellertid" (starka sidorna 6256), de ogudaktiga har försökt bränna ner den. · Snyggt konstverk av “guld, silver och mässing” 2 Mos 31: 3-4 · Försköning av templet Esra 7:27 · Det är också vanligt att hugga ”Fäderns husens tecken”, Vapensköldar och andra befallade bibliska symboler vi ska montera under, som används för civila byggnader och för genealogiska ändamål i 4 Mos 2: 2.
· Skildringar av de heliga i helgedomen as the “Most finest gold stones of the sanctuary” which are called “holy sons of Zion” and repeats “finest gold” that has become “esteemed as earthen pitchers, the work of the hands of the potter” och “are poured out in every street.” Lamentations 4:1-2 · Cherubim are depicted on ten carts and ten lavers 1Kings 7:29, 36
· Cherubim are associated with places His presence was manifested Psalms 80:1; 99:1. As David said He would always remain in the Temple, it may be that He brought depictions of the cherubim wherever he went. No doubt, this is one of the inspirations for decorating our “prayer closet”. · His Majestic Ornament (probably the cross) has been mis-used by the wicked Ezekiel 7:27. (Note, the Cross is very ancient as Yahshua was “slain from the foundation of the world” as it says in Revelation 13:8 and 1Peter 1:20 as our sacrificial Lamb. The Hebrew Passover lambs were always placed on a beam that looked like the cross. A dozen more reasons for decorating with, or wearing a cross can also be found.)
· Graven staty konstverk av kors was used for remembering He is raised up as a serpent on a Cross, as our healer in Numbers 21:8. We must lift up the cross ensign for Israel, just as it was necessary for Moses to lift up the serpent on a rod.

John 3:14 “And as Moses lifted up the serpent in the wilderness, even so must the Son of man be lifted up:”

· KORSET. Det tecknet var vi förseglade är Tau- eller T-korssymbolen, som användes vid alla hebreiska dop ”Och YAHWEH sade till honom (keruben vid altaret): Gå genom staden mitt genom Jerusalem och sätt ett märke (tav) på männens pannor som suck och som ropar över alla styggelser som görs mitt i dem. ” (Hesekiel 9: 4)
Så det råder ingen tvekan Cherubim (eller Seraphim) kommer att följa kors, as the Seraphim did in their first Biblical appearance. The cross symbol reminds of Christ’s victory on the Cross (the primary aspect of the gospel) and the sealing His redeemed for their victory over evil. Revelation 5:9 it says these cherubim(now morphed to higher seraphim) are the redeemed by the blood of the Lamb, and that there are hundreds of thousands of them “in the throne, on the throne and around the throne”. Therefore these depictions of cherubim are of those who are Saints. The main 4 cherubim are also called Matthew, Mark, Luke and John manifestations of Christ in their gospels. The cherubim of glory, winged symbols of Lion, Ox, Man and Eagle. These manifestations of Christ will be evident in the lives of His literal body, the Saintly church members.
Förr i tiden, före TV, hade de bara ikoner, så ikoner användes annorlunda för att animera dem med ljus / ljus, etc, men inte tillbedjan. De skulle också dekorera dem etc som hittades var bibliskt befalld, som finns i denna artikel. Inreda inte bara utan prata om deras härliga verk ... och måla det för några som inte kunde läsa, och kalla det ädelstenar i hans tempel, som befaller.
Att titta på TV skulle vara mycket mer hädligt om man tillämpar standarderna för dem som är emot ikoner. Människor som tittar på TV blir mycket mer känslomässiga och ändå är det inte dyrkan, så vi fördömer inte våra vänner som försöker hålla alla buden. Vi borde alla prata om de härliga verk som gjorts av resten av kyrkan som fortsatte före oss. Inte falla i falska stigmas.
Vår engelska liturgi finns främst i Book of Common Prayer. I det nämns inte ikoner, men det finns alltid tid att komma ihåg de stora vittnen och inspirationerna från dem som var före oss.
The Pictish Stones of Scotland (and those of Ireland) are great examples of churches following this Biblical principle of engraving sanctuaries with cherubim artwork and “lifting up crosses” the same way Moses lifted up the serpent rod.
Eassie Stone