DAGLIGT ÖVERENSKOMMELSE: Den dagliga Shama-bönen, en keltisk ortodox och biblisk gudomlig liturgisk bön från den sanna israeliska kristenheten

Sprid kärleken

This great Biblical Liturgy (in New Testament and Old Testament) is called “the Shama”, and it, or it’s equivalent, is daily chanted in all Christian Orthodox circles. Some even do it twice or three times per day.

It daily binds you to the yoke of Nationalist Israel covenants in at the starting and ending of each day. We do this within the age old understanding of British Israelism. Our English Orthodox liturgy is found below.

You may also skip directly to the liturgical text itself (with the accompanying benedictions) here: https://www.celticorthodoxy.com/2022/01/benedictions-surrounding-shema-israel-prayer/

Det är en tid att reflektera över budet #1 och #2. Det är personlig ihågkomst med Gud och att sätta din dag rätt. Det är en del av att justera som med en kompass, att vara på den väg vi alla har skapats för. Startdelen "Hör" på grekiska och hebreiska användes för "lydnad", så det är att förklara för din kropp "Hör Israel" vilket betyder att svara på det du hört, lyd och härska med Gud. Det är meningen i originalet, ”Shama Israel”, som Kristus förklarade i Markus 12:29.

Nedan följer ett praktiskt tryck som du kan använda för din vägg. Rama in den eller håll den till hands för att påminna er om att meditera över orden. Det finns en kort version och en lång version, byt ut som du känner dig passande i din bön.

Detta är den äldsta av alla kristna liturgier, direkt från tempeltjänsterna som upprepades av Kristus. Det finns idag i den anglikanska boken om gemensam bön (den accepteras och används av alla ortodoxa) som en del av nattvardsgudstjänsten. Menigheten sjunger den före dekalogen (eller tio bud). I Rite II använder den anglikanska och biskopskyrkan i första hand denna tempelbön ”Hör o Israel” i stället för de tio budorden. Många av liturgierna säger ”Hör vad Kristus säger” istället för det, vilket också är samma tempelliturgiska betydelse eller betoning hela tiden.

Nedan följer en kopia av den officiella anglikanska missalen, där den är en viktig del av den dagliga nattvarden:

Anglican Missal (printed 1921)

Detta kallas "Shama". De sanna ortodoxa Culdees har alltid behandlat Shama, tillsammans med vår Fader, som en grund för kristna böner som används vid gudomliga tjänsten (morgon och kväll). Anglikaner gör det åtminstone vid middagstjänsten under nattvarden. I vilket fall som helst har de normala BCP-liturgiska böckerna i förordet att biskopen kan avvika något för att inkludera eller ta bort några av festivalerna för de lokala behoven. Detta beror också på tillgängligheten av ministrar, som biskopen kommer att hjälpa till i. Detta ger plats för de mer ortodoxa kuldes och vår mer bokstavliga keltiska israelitiska tro.

Vi ser i den bibliska berättelsen att Saint Paul, Jesus (Yahshua) och alla apostlarna iakttog bönens tempeltider och bad dessa böner två gånger dagligen som det är sedvanligt i dagens ortodoxa kyrka tillsammans som återfinns i Canonical Hours, och används under tiden av soluppgång och solnedgång fortfarande av judarna.

Shama reciteras tillsammans med andra välsignelser (eller tillsammans med vår faderbön), som Daniel bad, vänd mot Jerusalem vid morgon- och kvällstjänsterna, som är vid gryning och solnedgång.
Paulus sa att han erbjöd nasariska löftoffer i templet för att bevisa att kristendomen skulle följa dessa forntida vägar för bön (se Apostlagärningarna 21: 20-23). Han lärde att alla borde följa lagen, även om det inte är ett krav att alla först måste behålla allt perfekt innan de är berättigade till frälsning. Två gånger i Apostlagärningarna var han tvungen att korrigera några fariséer som sa att verk var en förutsättning för frälsning. Han gav sedan en översikt över lagarna "avhålla sig från avgudar, saker som strypts och från blod" en liten översikt över levitiska lagar och sa "då ska ni göra det bra" (vilket betyder för deras fysiska hälsa, inte evig frälsning) och förklarade att de kunde lära sig resten av lagen i detalj i varje stad där lagen predikas varje sabbatsdag (se sammanhanget i Apostlagärningarna 15:21).

Vi vet att goda gärningar kommer mer som en produkt efter att de har sparats, inte som en förutsättning för vår eviga frälsning. Endast Jesu Kristi blod kan en gång för alla, efter acceptans, för alltid besegla vår eviga frälsning. Men efter det kommer vi att vara överflödiga av goda gärningar, och våra belöningar ovanpå den säkra grunden i Kristus kommer alla att producera något som varar i evigheten, vare sig evig förlust eller evig skatt (1 Kor 3: 11-15).

Välsignelserna med att ha de goda gärningarna som de dagliga bönerna framgår av frukten av att ha börjat dagen rätt med YAHWEH. Det är daglig förnyelse av Kristus i oss när vi ber ”för dagens dagliga bröd” i Herrens bön. Varje dag kan kräva något nytt, och vi hävdar varje dag därefter. Det är en handling av tro och en högsta välsignelse att börja vår dag ut rätt, och till och med tillsammans sjunga samma ord i överensstämmelse med två eller flera. Mycket mer när när man sjunger i samförstånd med fler av hans kyrka över hela världen!

Böner tillsammans och böner i överenskommelse har en speciell kraft. Det passar oss då att be tillsammans dessa böner, inklusive hela dagliga gudstjänster. Om du använder vår vanlig liturgi-widget, då vet vi vilka psalmer vi ber och sjunger för dagen. Detta är också den grundläggande ortodoxa praxis, några psalmer på morgonen och kvällen som en del av Psalter, dag 1-30 varje månad. The Common Psalter ingår i Book of Common Prayer. Vi använder 1928-versionen för övergripande användning i kyrkan. När någon håller med om böner i Kristi namn har vi ett särskilt löfte från YAHWEH att det kommer att ske. De bästa bönerna direkt från Bibeln framhävs i vår liturgi, och även i Psalter, vilket är en ganska välsignelse att sjunga alla bibliska psalmer genom hela månaden. I den dagliga tjänsten finns också en skriftläsning, som säkerställer att vi också går igenom hela Bibeln och våra böner är helt bibliska för gudomlig inspiration. Vi håller en allmän predikan varje lördag (sabbat) som är baserad på den lektionella bibelläsningen för dagen. Så dagligen kan vi alla sjunga samma böner, psalmerna etc. och tillsammans reflektera över samma vers i Bibeln när vi strävar efter att gå igenom hela Guds ord. Människan lever inte av bröd ensam, utan (lever / blomstrar) av varje ord.

Men vi rekommenderar åtminstone varje dag, varje person bör inkludera inte bara Herrens bön utan också Shama. Det reciteras av majoriteten av hans kyrka och gjordes mer i den rena ortodoxa keltiska kyrkan (Culdees). Att erkänna att detta alla är nationalistiska (kungarikets) böner, inte bara för oss själva, utan det är en företagsbön när vi ber till "vår far" för "vårt bröd", "vår förlåtelse" och "vår befrielse". Vi ber överens nationellt som hans utvalda regering på jorden, och det är kraftfullt. Det kommer alltid att producera frukt.

Gud hjälper oss att förbättra oss mer och mer när vi dagligen söker honom, tar upp våra kors och följer honom. Ingen kommer att förneka att det bästa sättet att börja vår dag är i företagsbön.

Shama-bönen kommer från Bibeln och från Kristi förklaring nedan. Som tempelbön fastställdes den stadigt många århundraden före Kristus. Det inrättades först av patriarkerna och formaliserades av männen i den stora församlingen, som presiderades av prästerskribenten Ezra, omkring år 450 f.Kr. DET STORA MÖTET AV DE 120 MÄNNA AV ISRAEL INKLUDERADE: • HAGGAI • ZACHARIAH • MALACHI • MORDECHAI • NEHEMIAH • EZRA.

Hebreiska första århundradets Culdee-bön

Utskrifts- och ramversion, Culdee hebreisk-kristen bön

DET FÖRSTA OCH STÖRSTA UPPDRAGET

förbi

Jesus Kristus: ”DEN DAGLIGA SHAMAEN”

I Markus 12:29 citerar Jesus hebreiska första århundradet

Bön kallad ”SHAMA”, i 5 Mosebok 6: 4.

Och Jesus sa: ”Det första av alla buden är,

HÖR ISRAEL, YAHWEH VÅR ELOHIM ÄR

EN YAHWEH. Och du ska älska YAHWEH din Elohim

av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt hjärta

ditt sinne och med all din styrka: detta är det första

budord."

Hela bönen från 5 Mosebok 6: 4 (i KJV):

”Hör, Israel: HERREN, vår Gud, är en HERR:

Och du ska älska HERREN, din Gud, med allt ditt

hjärta och av hela din själ och av all din kraft.

Och dessa ord, som jag befaller dig idag, ska

var i ditt hjärta: Och du ska lära dem flitigt

till dina barn och tala om dem när du

sitta i ditt hus, och när du går förbi

vägen och när du ligger ner och när du reser dig

Och du ska binda dem till ett tecken på din hand,

och de ska vara som frontlister mellan dina ögon.

Och du ska skriva dem på posterna i ditt hus,

och vid dina portar. ”

Texten ovan är en funktionell liturgisk bön. För mer information om bakgrunden till den engelska liturgin kan du hitta en bra analys som vi har sammanställt i följande artikel:

Vår arv med vår gemensamma bön, vår primära liturgi

Benedictions Surrounding “the Shema Israel” Prayer of Christendom

 

Lämna ett svar