En undervisning om budet ”Kärlek av hela hjärtat, själen, sinnet och styrkan”

Sprid kärleken
Sabbatshälsningar i Kristus till alla mina kära vänner. Många välsignelser och kärlek från Benelux ärkebispedom, ortodoxa kyrkans kyrka. De som inte kunde gå med i liturgin idag men gör hemifrån eller någon annanstans vill jag skicka denna undervisning för att påminna om att använda ditt hjärta och själ i bön. Denna undervisning (eller coachning) är en fortsättning på våra många studier, du kan fritt ladda ner på mp3 eller gå med oss live i chattrummet för att delta i gemenskap. Du kan också gå med oss (från ditt lokala hem i den dagliga liturgin och i Liturgisk BCP-bön, “THE SHAMA” En bön från kristenheten och av kuldeerna.)
Lycklig sabbat, som det står ”lära dessa och tala om dessa kärleksbud när vi sitter i vårt hem, vandrar på vägen, när vi lägger oss och reser oss upp” de goda nyheterna om hans kungarike som kommer på jorden. Jag ber alla mina vänner och nära och kära kommer att fortsätta i tron när Yahshua förmanade Petrus (den tron som en gång överlämnades till de heliga). Alla som arbetar mot hans rike, som det står "sök först hans rike, sedan kommer alla dessa saker (livsnödvändigheter) att läggas till er." Be det dagligen, inte bara för dagens dagliga bröd, utan för att vända om från alla de saker som lär mot hans kärlek till mänskligheten, hjälpa dem att vända, och ändå ett djupare budskap till "de kallade" "de utvalda", "de helgon ”,” förstfrukten ”,” de överkommande ”,“ de troende ”,“ de lydiga ”,” de rättfärdiga ”,“ de heliga ”,“ de förutbestämda ”,“ de utvalda ”,“ de helgade ”och“ de förhärligad ”. Och alla som skäms för till och med ett av hans ord, Yahshua kommer att göra en öppen skam inför hela världen, inför sin far och de heliga änglarna som han har lovat. All seger och kärlek.
 
Så eftersom kärlek är så viktig och nyckeln hoppas jag att detta kärleksbudskap "av hela hjärtat, själen, sinnet och styrkan" kommer att vara en välsignelse för dig. Eftersom det är det första och viktigaste (icke-förhandlingsbara) budet som nu är möjligt genom den Helige Andens övernaturliga kraft på ett högre och mer mirakulöst sätt som våra förfäder så nådigt hade åstadkommit i sina arv för oss alla att följa. Jag hoppas få många nya vänner i den här undervisningen som vi på många sätt utarbetar ofta i den ortodoxa kyrkan i Culdees som i våra senaste 400 inspelade mp3-filer på http://Christsassembly.com (och kommer fram i många kommande läror) om att älska "av hela hjärtat" och förnya sig i den kunskapen, som i studien nedan.
Lägg märke till den ordning som kärleksbudet ges "... med hela hjärtat, hela själen, hela sinnet och all styrka". Det står inte hela kroppen. Även i det gamla testamentet användes inte ordet sinne. Sinnet nämns inte heller för det i alla evangelier. Han som är ordet kött (Kristus) avbildas med en lärande betoning av känslor för varje evangelium (lejon, oxe, människa och örn ansikten avYAHWEHs härlighet som är evig och uttrycks konkret via Matteus, Markus, Lukas och Johannes). Sinnet kan betraktas som ett av de sista på listan eftersom tänkande kan koppla bort så snabbt resten. Du tänker också bara på vad du har valt för din inställning av hjärtat. David sa: Ditt ord har jag gömt i mitt hjärta för att jag inte ska synda mot dig. Sinnet är inte källan till tankar, det är hjärtat. Sinnet / hjärnan / intellektet är mer som en antenn, och ändå är det viktigaste överföringssystemet (och som en dator med en CPU, hårddisk, etc) där allt fungerar i hjärtat. Hjärtat, och till och med magen, och till och med varje organ registrerar information och lagrar den också som en hårddisk. Det finns många skrifter om dessa fakta. Vi måste omprogrammera våra kroppar och tömma ut det onda och hålla budet att "fyllas med anden". Vi vet att "Andens frukt är kärlek, glädje, fred, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, mildhet och självkontroll, mot sådana finns det ingen lag (bara seger och att kräva fler segrar) ”. Det står "människans ande är YAHWEHs ljus som söker mageens inre delar" och YAHWEHs fulla rustning får oss att stå emot alla fiendens eldpilar. Var och en av rustningarna täcker kroppens område (varje organcentrum) som rymmer frukten av den ande som älskar YAHWEH mer än bara sinnet . Sinnet tänker automatiskt och vill göra det som är rätt när hjärtat attityder har förändrats, eftersom det säger "ångra / förändra ditt tänkande" först och främst och sedan inte bara de botades och återställdes, utan de straffades inte för att han övergav honom (Kristus) och hans livsväg.
SÄKRA MED SINNEN I HJÄRTET
Teofanen den enskilda definierar bön som ”stående föreGud med sinnet i hjärtat. ” Vad betyder dessa ord? Fr. Kallistos Ware förklarar,

”Så länge det asketiska ber med sinnet i huvudet kommer han fortfarande att arbeta enbart med det mänskliga intellektets resurser, och på denna nivå kommer han aldrig att uppnå ett omedelbart och personligt möte med Gud. Genom att använda sin hjärna kommer han i bästa fall att veta om Gud, men han kommer inte att känna Gud. Ty det kan inte finnas någon direkt kunskap om Gud utan en mycket stor kärlek, och sådan kärlek måste komma inte bara från hjärnan utan från hela människan - det vill säga från hjärtat. Det är därför nödvändigt att asketen faller ner från huvudet till hjärtat. Han är inte skyldig att överge sina intellektuella krafter - anledningen är också en gåva från Gud - men han kallas att gå ner med sinnet i sitt hjärta. ”

ETT HUVUD OCH HJARTTRO
Huvudet söker Gud men det är hjärtat som hittar honom. ”För människan tror på sitt hjärta och det är rättfärdigt ...” skriver Sankt Paulus (Romarbrevet 10:10). När huvudet sjunker ner i hjärtat blir ”huvudtroen” en ”hjärttro”. Det blir inte bara en "huvud" -tro eller bara en "hjärttro" utan en "huvud-i-hjärtat" -tro. Precis som kärlek, välgörenhet och andra viktiga dygder inte bara kan finnas i sinnet utan är i första hand hjärtat, så är det med vår tro och tillit på Gud. Vi ska inte låta Jesus förbli i sinnet och endast ge honom en kall intellektuell trohet. Han måste gå ner i hjärtat där vi ska kunna känna hans närvaro och ge vår vilja till honom.

För att återvända till Theophan the Entry:
”Du måste be inte bara med ord utan med sinnet och inte bara med sinnet utan med hjärtat, så att sinnet förstår och ser tydligt vad som sägs i ord, och hjärtat känner vad sinnet tänker. Alla dessa kombinerade tillsammans utgör verklig bön, och om någon av dem är frånvarande är din bön antingen inte perfekt eller så är det inte alls bön. ”
St John Chrysostom säger att Gud hör våra böner mer högt när vi ber med sinnet i hjärtat.

EN FÖRENING FÖR SIND OCH HJÄRTA
De överintellektuella forskarna i Konstantinopel kritiserade St. Gregory Palamas och hans sätt att be. Tro för dem var bara en fråga om sinnet och inte om hjärtat. För Gregory Palamas var det båda. Och kyrkan stödde hans syn.

"Du måste gå ner med ditt sinne i ditt hjärta", insisterar Theophan. ”För närvarande ligger dina tankar om Gud i ditt huvud. Och Gud själv är som sagt utanför dig, och så förblir din bön och andra andliga övningar yttre. Medan du fortfarande är i ditt huvud kommer tankar att göra det. . . snurra alltid som snö på vintern eller myggmoln på sommaren. . . All vår inre störning beror på förskjutningen av våra krafter, att sinnet och hjärtat går sina egna vägar. Sinnet måste komma till en första överensstämmelse med hjärtat och så småningom växa till en förening av sinnet med hjärtat. ”

Vi tror att vi ber
Fader Johannes av Kronstadt talar om människor som ”kallar bön för det som inte är bön vid ali: till exempel går en man till kyrkan, står där en tid, tittar på ikonerna eller på andra människor och säger att han har bett till Gud; annars står han framför en ikon hemma, böjer huvudet, säger några ord som han har lärt sig utan att förstå och utan att känna och säger att han har bett - även om han med sina tankar och sitt hjärta inte alls har bett , men var någon annanstans, med andra människor och andra saker, och inte med Gud. ”

Han fortsätter med att säga, "Så den som inte ber med sitt hjärta ber inte alls, för bara hans kropp ber, och kroppen utan sinnet är inget annat än damm."

Theofan skriver,
”Gå ner från huvudet till hjärtat. Då kommer du att se alla tankar tydligt när de rör sig framför ditt skarpsynta sinnes öga. Men förrän du sjunker ner i hjärtat, förvänta dig inte att du har någon diskriminering av tankarna. . .
«. . föreningen av sinnet med hjärtat är föreningen av sinnets andliga tankar med hjärtans andliga känslor. . .
”Var inte lat om att gå ner. I hjärtat är livet, och du måste bo där. Tror inte att detta är något som endast den perfekta ska försöka. Nej. Det är för alla som har börjat söka Herren. ”

RESAN INOM
Genom att gå ner med sinnet i hjärtat genom bön uppmanar kyrkan oss att göra det som Dag Hammarskjold kallade ”den längsta resan, resan inåt” till centrum för vår varelse som inte är något annat än Guds närvaro inom.

Hemligheten med helighet och lycka är öppen för alla. Om vi i fem minuter om dagen kan tysta vår fantasi, stänga ögonen för våra sinnes saker, gå in i vår själ som är den Helige Andens tempel och där kommunicera med vår Herre, kommer livet att flyta lyckligt, fridfullt och tröstat även mitt i smärta.

När du är på ett havsgående fartyg är du inte tänkt att stanna på obestämd tid i någon hamn, oavsett hur attraktiv den kan vara. Du ska segla livets hav. Dina besök i vilken hamn som helst borde bara ha ett syfte - att göra dig till ett mer sjövärdigt fartyg. Syftet med bön är just det: inte att hålla oss förankrade i säkra hamnar utan att göra det möjligt för oss att segla livets hav oavsett väder.

Dyk in i bön ofta. Låt orden inte förbli bara på dina läppar. Låt dem gå från dina läppar till ditt sinne till ditt hjärta. Låt ditt hjärta vara utan ord men aldrig dina ord utan hjärta. När du ber så kommer Jesu stärkande närvaro att vara med dig. Jesu helande kärlek kommer att utgjutas över dig. Jesu uppståndande kraft kommer att flöda genom dig för att röra, välsigna och läka ditt sinne, själ och kropp.
”Chefer är svåra att se
Deras kostsamma tid får jag inte slösa bort;
Jag gör möten nervöst
Och prata med dem i brådska.
Men när som helst på natten eller dagen,
På platser som är lämpliga eller udda,
Jag söker och får utan dröjsmål
En intervju med Gud ”.
(Authur Okänd)
+ + + + + + + + + +
”Kom nu, lilla man!
Fly ett tag från dina uppgifter, göm dig själv
för lite utrymme från oron i
dina tankar. Kom, kast bort din
betungande bryr sig och lägg åt sidan
dina mödosamma sysslor. För lite
samtidigt ge din tid till Gud, och
vila i honom en liten stund. Stiga på
in i ditt inre kammare,
stäng alla saker utom Gud och
vad som helst som kan hjälpa dig att söka
Gud; och har spärrat dörren till
din kammare, sök efter honom. ”
- Anselm från Canterbury