Många gotiska bröder deporteras från Krim!

Sprid kärleken

Nyheter har just kommit till oss att flera bröder av gotiska Krim anständiga, födda på Krim avskaffas sitt ryska medborgarskap och deporteras till Ukraina!

De gotiska kyrkorna (av de äldre ryska ortodoxa, före bolsjevikiska kyrkorna) AKA Catacomb Church of True Orthodox Christians, har förblivit under kraftiga förföljelser.

Dessa förföljelser har nyligen intensifierats på gotiska Krim. Be för + Biskop David Akimoff. Runt den 17 juli förstördes en grottkyrka i Tepe-Kermen. Det är en mycket viktig historisk och religiös plats för den antika gotiska kyrkan! Att förstöra kyrkor faller ofta under kategorin krigsförbrytelser.

+ Biskop Akimoff arresterades och släpptes med en lösning för att beröva honom sitt ryska medborgarskap, och han är inställd för utvisning. Nu har vi fått höra att Ukraina förnekar att han är ukrainsk. Han föddes i en ukrainsk stad där, i Nilolaev. Så Ukraina går också med detta ryska förtryck mot den sanna ortodoxa kyrkan. Att attackera ännu en fredlig präst som har många blomstrande uppdrag på Krim, aktiv med ungdomar och populär.

 

Det kommer som en chock att Ukraina är självbelåten över de nya brotten som begås mot det gotiska kulturfolket på Krim.

Så just nu är biskop Akimoff en "statslös person". Den gotiska kyrkan kämpar för att hjälpa honom att få någon form av human status under denna fruktansvärda situation. Vi har hört att all denna information kommer att skickas till lämpliga avdelningar för mänskliga rättigheter i sinom tid!

Han är en mer synlig figur, men detta har hänt med alla våra bröder i den gotiska kyrkan där på Krim. Det är den nuvarande politiken att ta bort dem från sitt medborgarskap och sätta deras liv i extrem risk.

Be för + biskop Akimoff! Culdees kommer att hålla en konstant vaka!