Eftersom huvudet är oskiljaktigt från den levande kroppen, så är hans heliga också

Sprid kärleken

Eftersom huvudet är oskiljaktigt från den levande kroppen, så är hans heliga också

 

Psa 89: 5 ”Och himlen ska prisa dina under, YAHWEH: Din trofasthet i de heligas församling.”

 

Vi kan aldrig komma undan verkligheten att vi ber tillsammans med alla de heliga i himlen. Även om du ber ensam ”vår far” åkallar du alla de heliga som gick före dig. Vi vet att alla helgon slutar att inte be för oss natt och dag. Paulus uppmuntrade också dem i sina brev att ständigt be utan upphör och "be kontinuerligt för alla de heliga" i många avsnitt. Det är vad troende gör. Vi ber för Kristi militant på jorden.

Ef 6:18 ”Be alltid med all bön och bön i Anden, och vaka därmed med all uthållighet och bön för alla helgon.”

Det pågår mycket andlig aktivitet när vi ger oss själva att be för våra medhelgon på jorden. Rom 8:27 ”Och den som söker hjärtan vet vad Andens sinne är, för han förbön de heliga enligt Guds vilja.” Den har ett ömsesidigt flöde av bön och erkännande av hela hans kyrka, de i himlen "kyrkan triumferande" och de på jorden "kyrkans militanta".

Som alla som sa den bönen, märker att det inte står ”MIN Fader” eller ”MITT bröd”, det står ”VÅR far” och “VÅRT bröd”, “förlåt oss / DEM andra” etc. Dessa är inte din personliga böner att välja, ber du tillsammans med hela hans sanna israeliska kristna nationer. Det omfattar hela hans kyrka, förflutna, nutid och framtid. Naturligtvis håller vi fokus på nutiden och på ”dagens dagliga bröd” för hans nuvarande rättfärdiga kungarike som är framför allt makt, furstlighet, herravälde och makt.

Dessa heliga, som alla heliga, övervinnarna, ber så för hans kungarike att ske på jorden som i himlen. Söker det först framför allt annat. Alla de som inte är under kraften av den andra döden är med YAHWEH som lever och regerar med honom. Det står att de / vi är i förstfrukten. För att inte tala om, alla som aldrig smakade döden som Kristus lovade många skulle antas direkt i himlen som Enok och Elia. De heter inte alla, men det finns många traditioner om vem som gick direkt upp i himlen. Till exempel hade Paulus som kallade det ”märket för den höga kallelsen i Kristus” ingen registrerad fysisk död. Mary är ännu en. De ber alla och arbetar för oss som änglarna.

Profeterna som kommer tillbaka till jorden misstas ofta som en ängel. Till exempel när Johannes föll ner för att tillbe en ängel som visade honom synerna, svarade ängeln:

”Då sade han till mig: Se att du inte gör det, för jag är din medarbetare och dina bröder, profeterna, och av dem som håller orden i denna bok: dyrka Gud.” (Upp 22: 9)

Medan skrifterna är fulla av exempel på framställningar och böner direkt till änglar och andra i himlen, betyder detta INTE dyrkan. Några frågade Abraham i himlen direkt, andra talade till Gabriel, andra, liksom Jakob bad en ”Guds ängel” välsigna sina barnbarn.

Det finns många fall där de heliga adresseras direkt. Men för det mesta visar det sig i Bibeln att en ängel adresseras direkt i en välsignelse eller bön. Det görs först med att hedra och hänvisa till den som de tjänar, YAHWEH Gud. Vi kommer att gå in på några av dessa exempel.

I alla fall betyder bön att fråga, inte tillbe. Naturligtvis kan man gå för långt, som de gjorde i öknen med bronsormen YAHWEH befallde Mose att göra. Några generationer senare började de betrakta bronsormen som en gud, och därför bröts den snarare än att folket skulle falla i avgudadyrkan. Böjning och hälsning kallades aldrig avgudadyrkan tidigare, och många hedrar våra nationella hjältar idag och de kallar det inte heller avgudadyrkan.

Det finns många "Saints of Saints" precis som det finns många sånger av "nationella hjältar" i alla länder i världen. Ett exempel är att sjunga ”Moses sång” i Uppenbarelseboken,

Rev 15: 3 ”Och de sjunger sången av Mose, Guds tjänare, och Lammets sång och säger: Stora och underbara är dina gärningar, YAHWEH allsmäktig Gud! rättvisa och sanna [är] dina vägar, du heligas konung. ” Vi kommer att gå in på några fler av dessa exempel.

När vi sjunger av nationella hjältar, till och med dansar och firar, har en parad, bär gröna kläder, till exempel på Saint Patricks dag, är alla normala och fina minnesmärken till våra kristna ledare. Det är i andan "att hedra våra fäder och mödrar".

Tillbedjan är uttryckligen förbjudet att vara för någon annan än YAHWEH själv. Så den enda gången någon ortodox liturgi nämner att vi talar om de levande heliga när vi samlas är med frasen ”vänligen be för oss”. Som vi vet att de redan är upptagna med att be för oss, kan vissa hävda att det inte verkligen är att "be" dem att göra någonting nytt, utan när vi kommer in i Guds närvaro för att erkänna på vilken nivå av himlen vi går in,

I Hebreerbrevet 12, vers 22-23, står det, ”Men ni har kommit till berget Sion och till den levande Guds stad, det himmelska Jerusalem, och till ett otaligt antal änglar, till generalförsamlingen och kyrkan i förstfödda, som är skrivna i himlen, och till Gud, allas domare, och till de rättfärdiga människornas andar.

Cherubim är målade och huggen i alla Guds jordiska tempel ”runt dem” som det står i Ex 26: 1, 36: 8, 1Ku 6: 23-29, 2Kr 3 och Hesekiel 41: 18-20. I motsats till lögnerna från de oortodoxa hatarna i vår religion, har Gud befallt dessa skildringar att vara på våra platser för tillbedjan. Ja det här är den gamla Guds sanna gud. Bilder var inte förbjudna men befalldes! Vi har skrivit en omfattande artikel med många andra exempel där Israels Gud YAHWEH har befallt tillbedjare att inkludera många BILDER, TRÄSKRÄDNINGAR, GRAVERIER och andra konstverk i hela tillbedjan.

Medan vi redan är i vårt normala vardagsliv "omringade med ett så stort moln av vittnen och måste lägga bort varje vikt och den synd som lätt besegrar oss .." (Hebr 12: 1) måste vi inte heller ignorera att vi är när vi kommer närmare hans närvaro, i bön och i tillbedjan, att vi kommer i närmare kontakt med de stora kerubiska ordningarna, som de som,

".. vila inte dag och natt och säg: Helig, helig, helig Herre, den Allsmäktige Gud, som var och är och kommer att komma." (Upp 4: 8).

Dessa keruber som ska målas eller huggas genom helgedomarna är de som sjunger att de är "återlösta genom Lammets blod", och "Han har gjort oss till kungar och präster, och vi ska regera på jorden" (Upp 5 : 9-10).

Endast de heliga passar definitionen av dessa graverade keruber, eftersom det är den exakta texten från Uppenbarelseboken kapitel 5, vers 9 och 10, "... kungar och präster som styr på jorden" och "återlösta genom Lammets blod!" Visst "änglar" återlöstes inte av Lammets blod. Endast människor föll i Adam och behövde Lammets blod för att "återlösas". Texten fortsätter med att säga att det inte bara finns fyra, utan miljoner av dem, på tronen, på tronen och runt tronen.

De flesta ortodoxa är överens om att de fyra evangelierna Matteus, Markus, Lukas och Johannes, (som resten av apostlarna) är en del av Cherubim. Det är traditionellt att sammanfatta var och en med de fyra aspekterna av keruberna, Lion, Ox, Man och Eagle. Denna ordning av ”återlösta heliga” nämns också i Hesekiel 1 och andra platser som Hans ära. Dessa är också Israels fyra tecken för Dan-Eagle, Efraim-Ox, Reuben-Man och Judah-Lion, som symboliserar de övervintande israeliterna överlag, som ursprungligen skulle vara det "kungliga prästadömet". Nu är de kristna israeliterna den heliga nationen och ”kungliga prästadömet” (1Pet 2: 9).

Konstverket är bra så det kan inte ignoreras var du är. Ibland hjälper det att komma ihåg att de himmelska värdarna prisar YAHWEH, ber till honom och frågar till honom. De frågar också om hans nuvarande kyrkliga situation, eftersom alla fortfarande söker "Hans kungarike kommer och kommer att ske på jorden" och "söka först hans kungarike och rättfärdighet" även när de har gått vidare till den högre immateriella världen.

Eftersom de är i ett perfekt tillstånd och inte hålls nere av den korrupta fysiska köttkroppen, kan de mycket effektivt be mer än vi kan föreställa oss. Så det är inte en dålig praxis att erkänna den pågående kapaciteten hos de heliga.

David talade ofta om hur hela skapelsen borde prisa YAHWEH, att även vi skulle be vår själ att välsigna YAHWEH, som de i himlen ständigt berömmer honom.

Psa 89: 5 ”Och himlen ska prisa dina under, YAHWEH: Din trofasthet i de heligas församling.”

Alla i himlen har kunskap om vad som händer på jorden. I många bibelverser visar det att även det gamla testamentets heliga känner till våra böner till YAHWEH och att de verkligen förbön tillsammans med oss och ständigt för oss. Vi kommer att gå igenom några av de verserna som visar att de hör våra böner. Även om det finns större volymer som dokumenterar den aspekten, kommer huvuddelen av denna artikel att gå igenom mindre omtalade aspekter av att åberopa heliga. Att åberopa kyrkans triumferande (eller heliga) är verkligen ett beröm till YAHWEH och hans ära på jorden. Hans levande kyrka som ger honom ära.

Jesus (Yahshua) sa att han skulle erkänna oss, prata om oss och prisa namnen på sina förstfruktiga heliga namn inför de stora församlingarna.

Jesus sa i Upp 3: 5 ”Den som övervinner, han skall vara klädd i vita kläder; och jag kommer inte att utplåna hans namn ur livets bok, utan jag kommer att bekänna hans namn inför min Fader och inför hans änglar. ”

Jesus tycker att det är så speciellt att åberopa sina heliga inför sin far och änglarna. Vi ska också ära tillsammans i resten av hans kyrka, kroppen till honom som är huvudet, Jesus Kristus (Yahshua).

Han sa att hans stora ära gavs sina heliga, och hela de heligas kyrka är en på samma sätt som Yahshua var en med Fadern medan han var på jorden. Se Johannes kapitel 17, vers 21-23.

Paulus ville att vi alla skulle få en speciell upplysning av våra ögon "att känna rikedomen av hans härlighet i de heliga" som det står i Efesierbrevet 1:18. Du kan inte lindra ditt sinne utan denna speciella hjälp från den Helige Ande.

Denna ära Kristus sa att han har delat med sin enda kyrkans kropp, är ett supernaturligt, evigt liv som inte låter graven hålla oss nere (som båda föddes på nytt och numrerades i förstegrödet).

Detta ämne för de eviga förstfruterna är ett större ämne med många verser också i evangelierna. För enkelhetens skull kan vi ta en titt i 1 Korinthiernas kapitel 15, se specifikt på verserna 23, 49, 50 och 51.

23, ”Men var och en i sin egen ordning: Kristus förstegröden; därefter de som tillhör Kristus vid hans ankomst.

49 ”Och när vi har tagit bilden av det jordiska, kommer vi också att bära den himmelska bilden.

50 ”Detta säger jag, bröder, att kött och blod inte kan ärva Guds rike; inte heller arver korruption inkorruption.

51, ”Se, jag visar dig ett mysterium; Vi ska inte alla sova, men vi kommer alla att förändras, ”

Skriften är tydlig om de många som inte kommer att sova, det var de som gick först. Denna sanning nämns i Upp 20: 6 ”Välsignad och helig är den som har del i den första uppståndelsen: på sådan har den andra döden ingen makt, utan de ska vara präster för Gud och Kristus och skall regera med honom tusen år. ”

Vissa kan hävda att själarna av de halshuggna som vädjar till Kristus blev tillsagda att vila en liten stund (och därför tror de att det talar om ”själssömn”) Upp 6:10. Men det står inte att i Bibeln, på grekiska, det ordet för vila ska vitaliseras och faktiskt kan vara att använda energi på ett festligt sätt. Du kan se varje gång det grekiska ordet anapauō är använd för att bekräfta det. Det är dock möjligt att dessa befinner sig i en lyxig vilosituation, som de andra gångerna detta ord används. Det står att medan de är själar under altaret har de fortfarande en framställning och är inte tysta i graven. Detta nämns allt för att de tröstades och berättade att vänta, och alla fick vita kläder. Om de sover helt, skulle de inte behöva tröstas, och de skulle inte heller ha några av de högljudda framställningarna som de säger att de har i himlen.

Eftersom vi fortfarande är ett med Kristus, som citeras i hans bön, bad han att hans kyrka skulle vara en på samma sätt som han var med sin far medan han stannade i himlen och han som son stannade på jorden en tid. Det var på det sättet vi skulle vara ett med hela hans kyrka. Eftersom Paulus hade upprepat Kristi löften om att vi skulle få evigt liv, i 2 Korintierna 5: 8 ”Vi är säkra, säger jag, och vill snarare vara frånvarande från kroppen och att vara närvarande med YAHWEH.” (Även om inte alla är i denna förstfödersordning.)

Heb 2: 11-12 ”Ty både den som helgar och de som helgas är alla ett. Därför skäms han inte för att kalla dem bröder, 12 och säger: Jag ska förkunna ditt namn för mina bröder, mitt i kyrkan vill jag sjunga lovsång till dig. ”

På tal om händelser under det första århundradet förekom det mer än en gång att Kristus förväntade sig att namnen på sina heliga skulle prisas med hänvisning till Guds verk i dem. Även de som var emot hans ord, att han skulle skämmas för dem inför sin Fader och alla änglar:

Mar 8:38 ”Den som därför ska skämmas för mig och för mina ord i denna äktliga och syndiga generation; av honom skall också Människosonen skämmas, när han kommer i sin Faders härlighet med de heliga änglarna. ”

Det är etablerad lära eftersom de flesta teologer håller med om att vi anses vara en del av ”Kristi kropp”. Vi är en del av hans verkliga kropp. Han är vinstocken, och vi är grenarna. Medan grenar alltid är sekundära är det den delen vi pekar på, den delen vi ser på utsidan när vi hänvisar till hela vinstocken. Precis som templet har yttre delar och inre delar, och Gud bor i det heliga, kallas vi hans tempel såväl som hans kropp.

För att vidareutveckla dessa begrepp skrev Paulus, i Kol 2: 9-10 ”Ty i honom bor all gudomlighetens kropp. 10 Och ni är fullkomliga i honom, som är huvudet för all furstlighet och makt: ”

Så "all gudomlighetens fullhet" finns också i oss (åtminstone hos oss som är en del av förstfruterna). De som inte är förstfrukten är inte en del av Kristi kropp utan kan tas med som en del av Kristi brud.

Så att tala om de "levande epistlen" (2Kor 3: 2), "rikedomen av hans arvs härlighet hos de heliga" (Ef 1:18), är återigen en beröm av Jesus Kristus själv, som de är en del av .

Dessa ”Kristi prisordare” ska namnges mycket vördnadsfullt och hedersfullt (så länge det inte går till den nivå av tillbedjan mot dem). I de flesta ortodoxa kretsar kallas det vördnad (eller att hedra dina äldste) och inte dyrka. Det är en viktig levitisk lag att när vi kommer nära en äldstes ansikte, ska vi stå upp för att hälsa och hedra dem (Lev 19:37). Detta inkluderar "att hedra din far och mamma". Det var vanligt att erbjuda rökelse och andra gåvor på uppdrag av kungar och ledare, eftersom vismännen förde det till Kristus. Som Paulus kallade det "skatt till vilken skatt är skyldig, ära till vilken ära är skyldig" (Rom 13: 7).

När vi gör minne om deras bedrifter och prisar Gud, ger vi alltid YAHWEH beröm för hans boende Ande för att han har gjort dem till deras många goda gärningar. De var bra avkastningsfartyg som tjänade Israels Gud. De kallas också gudar eller elohim, som Kristus sa ”säger inte ordet att ni alla är gudar? (Joh 10:34, Ps 82: 6) ”, som det står i Ps 82: 1” Gud står i gudarnas församling och dömer bland gudarna ”.

Detta berättar för oss flera saker, inklusive att Gud kommer att döma (eller räkna) oss inte utifrån de ogudaktiga, utan på grundval av hur vi mäter oss jämfört med resten av de gudfruktiga (heliga). Gud kommer inte heller att mäta oss mot de fega och förlorarna, utan med vinnarna och "de mäktiga som lyssnar på hans ord och utmärker sig i styrka", och "det finns inte en svag bland deras stammar." (Ps. 105: 37) Som Paulus sa "vi är mer än erövrarna" (Rom 8:37) och Johannes skrev "Vi övervinner djävulen genom lammets blod och genom vårt vittnesbörd" (Upp 12:11).

Mycket ofta i Bibeln finner vi att böner till YAHWEH påkallar patriarkerna och andra som gick före oss och berömde dem och YAHWEH arbetade igenom dem, som berör grunden för de nya bönerna vi ber att han svarar för hans kungarike på jorden.

Jakob bad i sin välsignelse till sina barnbarn att hans fäders Gud och att Guds ängel (utan att nämna tetragrammaton) kommer att välsigna pojkarna. Naturligtvis i andra verser står det namnet YAHWEH, men i detta avsnitt användes inte tetragrammaton (eller YAHWEH), utan bara hänvisningen till YAHWEH när han sa 1 Mos 48: 15-16 ”den Gud som Abraham och Isak hade vandrat tidigare . ” (Mer bevis den enda Gud han åberopade var YAHWEH Gud, se också 1 Mos 24:40, eftersom det också står att Gud skickar sin ängel eller Malak på hebreiska.) Malak betyder ängel, medan Elohim har en bredare betydelse som normalt hänvisar till YAHWEH.

Så Jakob åkallade ängeln / Malak och YAHWEH sina fäders Elohim, av vilka han också hade berömt sina fäder och åberopat deras namn i bönen.

Mycket ofta börjar bibliska böner med frasen ”våra fäders Gud”. Att anropa alla typer av förfäder är passande.

Att nämna våra förfäder ger det hem till oss, i ett förbundsförhållande till mirakel och arv. Att föra dessa förfäder som avtalsparter i våra böner, med referenser till vårt förhållande till dem, ger en helt ny dimension i våra böneliv.

Vi håller med om att det är tillräckligt att åberopa Kristus Jesus (Yahshua), och det debatterar vi inte på något sätt. Att nämna hans härlighet i sina tjänare ger emellertid Kristus ännu mer ära genom att tala om Kristi verkliga kropp!

Alla människor är överens om att vi tillber "mot templet" som det står att vi ska göra i Bibeln. Men det betyder inte att vi dyrkar själva templet. Vi dyrkar den YAHWEH Gud som bor i och arbetar i det templet. Nu vi som kallas Kristi tempel OCH kropp, hans bokstavliga kropp, faller vi inte i avgudadyrkan genom att helt enkelt peka på Kungarnas kung, genom att sätta vår riktning mot hans (och den Helige Andes) bedrifter i kyrkan. Alltid nämna Kristi verkliga ära som arbetar i dem.

Massor av apokryfiska böcker nämner profeter som Jeremias ber för Guds nationalistiska folk (nu de kristna israeliterna).

De flesta håller med om att vi alla ska "urskilja andar", "krig mot andar", "utvisa andar" men få följer i linje med den andra sidan av myntet. Att bara veta att det alltid finns en öppen kommunikation i Anden, som vi har citerat för dig från Guds heliga ord, det är en kraftfull upplysning i och för sig.

Vi är kopplade till hela kroppen. Visste du varje ögonblick, alla dina celler kommunicerar elektroniskt med alla andra celler i din människokropp? Det är vetenskap. Hjärtat och blodet pulserar till alla kroppens celler. Hjärnan skickar också signaler till alla delar av din kropp, allt är i en anslutning och kommunikation. Varje cell kan också känna dina känslor och förändra att den fungerar.

När vi växer andligt kan vi gå upp i huvudet, Ef 4:15 ”Men om vi talar sanningen i kärlek, kan de växa upp till honom i allt, som är huvudet, ja Kristus:” och Paulus skrev flera gånger att vi är redan sitter med honom på himmelska platser långt över all makt, furstlighet, herravälde och makt. Också att "Och har lagt allt under hans fötter och gett honom att vara huvud över allt till kyrkan, som är hans kropp, fullheten av honom som fyller allt i allt." (Ef 1: 22-23)

Så de som övervunnit har verkligen den förmågan att ha omedelbar kommunikation och tjäna en stor tjänst för Israels Gud, förbön och be för hans kyrka på jorden.

Upp 3:21 ”Den som övervinner ska jag ge mig att sitta med mig på min tron, liksom jag också har övervunnit och sätta mig ner med min Fader på hans tron.”

Att be dem i himlen ”be för oss” går tillbaka till före Noas flod. I Enoks bok (tidigare en mottagen kanonisk bok), kapitel 9, vers 2-3:

”Jorden ropar deras ropande till himmelens portar. Och nu till er, himmelens heliga, mänskliga själar klä sig och säger: "För vår sak inför den Högste."

Vi upptäcker att inte bara människors vanliga själar visste att de framställt ärkeänglarna utan också betraktarens efterkommande.

I Enoks bok, kapitel 10, står det att alla jäklars söner (eller jättar) kommer att göra många förfrågningar från Gabriel, men YAHWEH befallde honom att inte svara på någon av deras framställningar.

Gabriel och Michael var båda tvungna att komma fysiskt till jorden för att besvara Daniels bön (se Daniel 10:13). Det står att ängeln (Gabriel) hade hjälp av ärkeängeln Michael att komma igenom jorden för att svara på bönen.

Maria och Joseph kontaktades av Gabriel för att meddela Kristi födelse. Deras interaktion med ängeln var mycket bra och vördnadsfull.

På förvandlingsberget identifierades Elia och Moses omedelbart av apostlarna och de ville ge dem ett hem att stanna i.

Jesus (Yahshua) sa att MÅNGA som var där med honom aldrig skulle smaka döden (Matt 16:28, Mar 9: 1, Luk 9:27, Joh 8:52). Detta ger tro på filosofin att Maria och många andra antogs i himlen som Enok och Elia. Det finns inte heller något register över Paulus (Saulus av Tarus) död.

I 2Timoteus kapitel 1 nämns att Paulus ber tillsammans med sina förfäder med gott samvete. Han fortsätter sedan med att nämna förfäderna till Timoteus, hans mor och mormor vid namn, som först fick sin gåva.

Vers 10: Men uppenbaras nu genom att vår frälsare Jesus Kristus framträder, som har avskaffat döden och har fört liv och odödlighet i ljuset genom evangeliet:

Han nämner sedan Onesiphorus som besökte honom även om han redan gick in i historien för sitt martyrskap. Ändå hjälpte han fortfarande Paulus i fängelset när alla andra hade vänt sig mot honom. ”

I Hebreerbrevet 12 klimaxer det på ämnet ”Hans nya och levande sätt” i hans prästadöme. I kapitel 10:20 nämns själva det nya templet och slöjan om att det är Kristi kropp bruten för oss. I vers 1 står det. Varför vi också är omringade av ett så stort vittnesmoln, låt oss lägga bort alla tyngder och synden som så lätt drabbas av oss, och låt oss tålamods springa det lopp som är framför oss .

Så för att avsluta på konstverk (eller ikoner av heliga), bör vi inte ge upp "försköna helgedomarna" på samma sätt som de forntida hebreiska synagogorna var "dekorerade med keruber" som vi behandlade i den här artikeln. Förutom de gamla testamentens förordningar om att keruberna ska graveras i synagogorna, här är flera fler som visar att sådana konstbilder är befallda av Gud. Det är verkligen en bra påminnelse för tillbedjanstider och att komma ihåg den Gud vi tillber. ”Våra fäders Gud” och ”Israels Gud” och ”värdarnas Gud”:

Träsnidade konstverk nämns vara ständigt i alla helgedomar i Psaltaren 74: 4-9, och säger i vers 6 ”emellertid” (starka sidorna 6256), de ogudaktiga har försökt bränna ner det.

 • Snyggt konstverk av “guld, silver och mässing” 2 Mos 31: 3-4
 • Försköning av templet Ezra 7:27
 • ”Våra faders hus”, Vapensköldar och andra konstsymboler lyfts i allmänhet upp för paradmontering, för civila byggnader och för genealogiska ändamål i 4 Mos 2: 2.
 • Graven staty konstverk av kors användes för att komma ihåg Han är uppvuxen som en orm på ett kors, som vår läkare i 4 Mos 21: 8. (Som Människosonen ska lyftas upp Johannes 3:14.)
 • Skildringar av de heliga i helgedomen som "de finaste guldstenarna i helgedomen" som kallas "heliga söner av Sion" och upprepar "finaste guld" som har blivit "uppskattat som lerkrukor, arbetet av krukmakarens händer ”Och” hälls ut på varje gata. ” Klagesångar 4: 1-2
 • Cherubim avbildas på tio vagnar och tio lavers 1Kungar 7:29, 36
 • Cherubim förknippas med platser Hans närvaro manifesterades Psaltaren 80: 1; 99: 1. Som David sa att han alltid skulle stanna kvar i templet, kan det hända att han tog bilder av keruberna vart han än gick. Utan tvekan är detta en av inspirationerna för att dekorera vår "bönskåp".
 • Hans majestätiska prydnad (förmodligen korset) har missbrukats av den onda Hesekiel 7:27. (Observera att korset är mycket gammalt eftersom Yahshua ”dödades från världens grundläggande” som det står i Uppenbarelseboken 13: 8 och 1Peter 1:20 som vårt offerlamm. De hebreiska påsklammen placerades alltid på en balk som såg ut som korset. Ett dussin fler skäl till att dekorera med eller bära ett kors finns också.)
 • Anmärkning: Flera kommentarer säger att "Hans prydnad" är kerubens dekorationer av Matteus, Markus, Lukas och Johannes som Kristus, konungens lejon-, oxe-, man- och örnrepresentationer.
 • Snedig konst av ”tofsar och fransar” i de fyra hörnen av våra kläder används för att ”titta” på varje dag för att påminna oss om hans bud och inte leds av köttpassioner som i 4 Mos 15:39.
 • Många keruber och omgivande konstverk är dekorerade över YAHWEHs tempel i Bibeln (dvs. Moses, Salomos och Hesekiels tempel) med mest listiga konstverk avbildade på slöjan i 2 Mos 26: 1 och 36: 8. I 1Kungarna 6: 23-29 huggas de in i alla husets väggar runt omkring med keruber, palmer och öppna blommor, både inom och utanför. Med större skildringar och fler dekorationer i 2Kronik 3. I Hesekiel 41: 18-20 står det att de också avbildades "genom hela huset runt omkring".

Skriften pekar på oss att de heliga också är eviga, vilket betyder att de går tillbaka i tiden. De förutbestämda var alltid i Faderns hand. Som Mose hade sagt i Deu 33: 2 ”Och han sa: YAHWEH kom från Sinai och stod upp från Seir till dem; Han strålade fram från berget Paran, och han kom med tiotusentals heliga: från hans högra hand gick en eldig lag för dem. Ja, han älskade folket; alla hans heliga är i din hand; och de satte sig vid dina fötter; var och en ska ta emot dina ord. ”

 

Låt oss alla komma tillbaka till dessa ortodoxa sätt och sprida medvetenhet mot dem som förtalar våra bröder som i avgudadyrkan, när de firar våra kristna ledare och förskönar templen precis som Gud hade befallt med Guds enda kyrka triumferande och kyrklig militant, i enhet.

Vi bör ständigt tala om kyrkan och fortsätta att efterlikna deras fromhet. ”Stridigt uppriktigt för den tro som en gång överlämnades till de heliga” (Jud 1: 3) när vi ger Gud ära för hans verk i deras liv, i våra liv och i livet för alla våra bibliska förfäder och ger vördnad till alla som är en del av Kristi kropp. När de ständigt ber för oss vet vi att det finns en ständig ”helgons gemenskap” som vi kan glädja oss över och uppmuntras. De flesta protestanter bekänner också apostlarnas trosbekännelse, att de tror på "helgons gemenskap".

Det är en sådan uppmuntran att veta att de heliga som gick före oss ber för oss.

Jesus Kristus (Yahshua) bad att kyrkan alla skulle vara en på samma mirakulösa sätt att han är en med Fadern.

Joh 17: 21-23 ”Så att de alla kan vara ett; som du, Fader, är i mig och jag i dig, så att de också kan vara en i oss: så att världen kan tro att du har sänt mig. 22 Och den härlighet som du gav mig har jag gett dem; så att de kan vara en, liksom vi är en: 23 Jag i dem och du i mig, så att de kan bli fullkomliga i ett; och att världen må veta att du har sänt mig och älskat dem, precis som du har älskat mig. ”

Detta talar volymer. Vi måste förstå hur det är att vi dödliga alla kan vara ett på samma sätt som Yahshua var ett med Fadern. Han var ett med Fadern på många sätt, och på samma sätt är vi alla ett med resten av hans kyrka. Yahshua fortsatte med att tala om den största härligheten i universum som gavs från sin Fader och hur han har förmedlat den härligheten till den här eviga kyrkan. Vi ber att denna artikel idag har fört flera av dessa mysterier fram. Dessa sanningar kan behöva läsas och läsas igen flera gånger tills det kommer in i ditt hjärta och förståelse. Det är viktigt att lära sig hela ordet, och det här är bara en av många uppmuntrande sanningar som du kommer att lära dig av vår Primace of the OCC, His Eminence ++ ärkebiskop Dr Stephen Michael.

Denna artikel har varit en annan iteration i lekmanns ord, av den ortodoxa teologin om skillnaden mellan en idol och en ikon. I tekniska termer (grekiska) är skillnaden mellan avgud och ikon huruvida latreia (gudomlig tjänst) i slutändan riktas till Gud (dvs. tillber mot templet) eller stannar vid personen eller saken, som sedan blir en avgud. Proskunesis (för att uttrycka tillbedjan, för att erbjuda relativ tillbedjan) är en vördnadsakt som kan vara lämplig för andra och andra människor än Gud, men detta beror på avsikt och sammanhang. Proskunesis är inte avgudadyrkan om det erbjuds i relativ mening med avsikt att hänvisa alla saker till den gudomliga källan. Till exempel är all ära tack vare Gud, men vi erbjuder ära till föräldrar och kungar / härskare med hänvisning till Gud som är källan och auktoriteten.