Utbildningsinformation om den ortodoxa kyrkan i Culdees

Sprid kärleken
Vill du lära dig mer om den ortodoxa kyrkan i Culdees?
Om du är medlem, kom ihåg att du är en evangelist vart du än går. Vi är levande brev. När vi ska "bevisa alla saker, hålla fast vid det som är bra" se till att du känner till historia till den ortodoxa kyrkans kyrka ganska bra. Då kan du vara den "arbetaren som inte behöver skämmas, som med rätta har delat sanningens ord ... som har studerat för att visa sig godkänd ..."
Om du är i vår ortodoxa familj, kom ihåg när någon frågar dig vilken kyrka du tillhör, för att svara med djärvhet:
"Den ortodoxa kyrkan i Culdees (den är keltisk)". Den keltiska kyrkan gör comeback, och de ursprungliga amerikanska grundarna och protestantiska reformatorerna var Neo Culdees. De följde en ortodox liturgi som många har tappat ur sikte, vilket finns i vår engelska bok om vanliga böner.
Vi är enare i vilken kyrka som helst, men vår huvudsakliga dyrkningsdag är lördag. Detta hjälper oss att smälta i nästan vilken kyrka som helst, att hyra helgedomen ut på lördagar, när byggnaden bara är upptagen på söndagar.
Tillsammans med andra ortodoxa kyrkor har vi också praxis att göra gudstjänster på lördag. Som sant ortodoxa har vi en mer kuldeansk anslutning till de dagliga och årliga hebreiska gudstjänsterna. Detta framgår av BCP 1928 (vår engelska liturgi). I inledningen står det att en biskop eller ärkebiskop kan ha ytterligare (eller färre) högtider som kan variera från de viktigaste BCP. Två av dessa punkter överensstämmer med den kanadensiska boken om gemensam bön, "Samla för lördag" och den vanliga användningen av "Hör o Israel" före eukaristisk dekalog.
Vår + Abp. Stephen Michael har varit en del av kuldekyrkan de senaste 25 åren. Han är medlem av AOC Holy Synod, och nu också biträdande minister inom den ryska kyrkan av sant ortodoxa kristna. Han har flera kanoniska invigningar i den ortodoxa kyrkan. Som vår nuvarande Primace kan du läsa mer om hans bakgrund som är infogad i vår allmänna kyrkans historia.
För att lära dig mer om vår Keltisk ortodox kyrka (Culdees), kanske du vill läsa flera av följande:
 1. Kort historia av den ortodoxa kyrkans kyrka (keltisk)
 2. Columbanus and the Celtic Church's, Quartodeciman (Nisan 14-20) Observation of Easter / Passover
 3. PDF: ”EKLESIASTISKA ANTIKER I CYMRINEN” ELLER DEN FORNLIGA BRITSKA KYRKAN SIN HISTORIA, LÄRANDE OCH RITER - fullständig historikbok om utgått copyright

 4. ”Spread of the Culdean Church” gratis kapitel från “Scottish Nation's History” eller The Celtic Church (The Three Volumes) History: History of Civilization From Pre-historical Times to Medieval Times.

 5. Honoring of the Sabbath in the Historic Orthodox Church *** GRATIS onlineversion av boken av + Abp. SM.
 6. Dietlagar i den ortodoxa keltiska kyrkan
 7. DE IRLÄSA PÅKONKARNA FÖRMÅLER BRITANIEN - historisk artikel i fulltext

 8. TABERNACLES (NÄR ÄN 25 DECEMBER) var mycket populär för kristna i alla ortodoxa områden - Min artikel
 9. Liturgisk BCP-bön, “THE SHAMA” En bön från kristenheten och av kuldeerna har upprätthållits från 450 f.Kr. till i dag - Min artikel
 10. De (Apostlarnas Didascalia) Amidah-böner skissera många av våra befintliga böntjänster från kristenheten. - Min artikel
 11. De Första århundradet "Didache" som accepteras av TCAWW, Culdee, och större gemenskap av kyrkor. - Min artikel
 12. Vår arv med vår gemensamma bön, vår primära liturgi - vår artikel

 13. Gratis kapitel från boken “Celt, Druid and Culdee”

 14. Hebreiska keltiska ursprung av den kristna kyrkan - vår artikel
 15. Den keltiska kyrkan i Storbritannien - Amazon-boklänk
 16. Sankt Josef av Arimathea - Amazon-boklänk
 17. Kristendommens ursprung och tidiga historia från dess gryning till Augustinus död - Amazon-boklänk
 18. Skotsk självständighetsförklaring, Skottlands mest värdefulla innehav - Amazon-boklänk
Vi är troende på Israels Gud och hans bud att hålla sabbaten helig. Alla religiösa valörer är överens om att det är från fredagskväll till lördagskväll. De flesta håller med om att Bibeln säger att den har varit för alltid etablerad. Se till exempel vår primära liturgi, Anglican Book of Common bön, ”Samla till lördag”. Lördagssabbaten är den främsta anledningen till att vi i vår kultur har begreppet ”helg” där arbetsdagarna eller ”veckodagarna” endast är måndag till fredag. Gud har bevarat det tecknet att vi är hans folk i varje generation, för alltid, som det står i 2 Mos 31:13 och Hesekiel 20:12. Men idag är det få som vet att det fortfarande är officiell ortodox doktrin att lördag är sabbat.
Sabbaten upprättades innan Mose och hans kristna israeliska kyrka också har hållit den under tiderna därefter. Det hålls fortfarande, och Bibeln säger att sabbaten kommer att fortsätta att hållas av sitt folk även när det finns en ”ny himmel och ny jord”.
Inte bara judar och sjunde dagen adventister lär ut detta, men det lärs också ut i den katolska och ortodoxa kyrkan. Vår huvudsakliga bekännelse är Apostles Creed, täcker egentligen alla valörer. Vi tror på en sluten nattvardsgång och närvaro bör endast ske på inbjudan. Detta hjälper till att skydda att människor som verkligen kommer in är intresserade av att omvända sig till tron. Att gå igenom en instruktionsfas, bli döpt och / eller bekräftad är en del av processen att bli en av Guds trogna i kyrkan.
Sabbaten har alltid varit viktig för dem som kommer att vara ortodoxa för vår tro. Det är som vi vet ett av de större buden. Det är det fjärde av de tio budorden. En del av oss måste helt enkelt känna till vår tro bättre, hur den har lärts ut i varje generation.
Eftersom våra förfäder ägnade våra länder åt Jesus Kristus är det nu viktigare än någonsin att vi är ansvariga som ett gott exempel för Guds rike. Vi lever i en tid då det finns stort uppror och faller bort från hans godhet. Hans underbara lagar är hälsa och välsignelser för alla. Hans kärlek och godhet borde vara ett lysande lysande exempel som kommer från oss, för att locka de av världen att komma ur synder, bekänna alla synder och vandra i livets nyhet i ljuset av Kristi lagstiftning.
Vi tror på vad som har lärt sig i varje generation, och att "det finns ingen privat tolkning av ordet".
Be om det, och om du vet att det skulle vara bra att samlas, så kom och samla. Vi kan också komma till dig. Vi har ett kyrkligt system som fungerar för att starta nya församlingar för dem som är kvalificerade. Vi kan också se möjligheter att bygga och förbättra befintliga kamratgrupper.
Vi har en ordnad struktur som hjälper till att bygga församlingar i ditt område. Vår huvudsakliga liturgi är den engelska liturgin, Book of Common bön. Kontakta Minister@ChristsAssembly.com om du vill samarbeta för att starta en ny församling i ditt område. Om du är ny i tron kan vi se om att rekommendera dig till en församling i ditt lokala område.