Vikten av fasta och bön, för befrielse och läkning

Sprid kärleken

 

Mat 17:21 KJV - 21 "Men denna sort går inte ut utan genom bön och fasta."

Ibland när apostlarna fann att de inte lätt kunde läka människor eller driva ut sina demoniska sjukdomar, sa Kristus till dem att för att ha makt att driva ut sådana demoniska sjukdomar att de bara kunde göra det genom bön och fasta. I de flesta fall behövdes bara handpåläggning, smörjelse med olja och befallning av anden i Yahshuas namn. Men det fanns tider när detta fortfarande inte var tillräckligt, och det var ett starkare andligt fäste. Fasta och djup bön krävdes, ”vi måste minska så att han kan öka”. Djupare böner nås under fastor och offer.

Detta budskap är att uppmuntra alla att göra några stora fasta och böner, vilket är bibliskt och är mycket kritiskt för troende i de tider vi lever. Inte bara för befrielse av oss själva utan för förbön för våra nära och kära att bli levererade.

De fasta förstås av de gamla som så viktiga att extra helgdagar har införts, inklusive fasta. Även om många håller med om att de flesta av dessa fastor inte uttryckligen befaller, kan de fortfarande vara avgörande för de troendes överlevnad i tider med stor lidande. Men att begränsa denna viktiga praxis till att bara vara en tradition för män, eller ritual, skulle innebära att man missar alla orsakerna till befrielsen. Den främsta anledningen är att vi tar köttet under underkastelse så att vår ande kan dominera igen och föra oss själva till befrielse. Det är också ett ”bra arbete” att träna fasta och de som gör det religiöst är ofta mycket friskare.

Det finns andra som helt enkelt kallar fasta som "fungerar" som inte kan rädda oss och bortser från det. De trampar på någon skakig mark. Naturligtvis kan arbeten på egen hand (utan att först ta emot Kristus för frälsning) inte rädda oss, men det är totalt sett en stor utmaning för latskap och är obiblisk. När vi väl har räddats ska vi ”vara överflödiga av goda gärningar”. Varje kristen kommer att vara överens om att efter att Gud har räddat oss ger han oss den Helige Ande som ger oss supernaturlig kraft så att vi kan göra fler goda gärningar än vi någonsin kunde drömt om, inte färre.

Så för att ha frukt och bevis för frälsning (goda gärningar), så borde vi alla vara välkända av de omkring oss,

som Kristus sa, Mat 5:16 KJV - 16 ”Låt ditt ljus så skina inför människorna, så att de får se dina goda gärningar och förhärliga din Fader i himlen.”

Och som Paulus sa, Phl 4: 5 KJV - 5 ”Låt er måttlighet vara känd för alla människor. YAHWEH [är] till hands. ”

Att fasta borde säkert inte vara något vi är emot, som vissa protestanter säger att vi borde vara. I stället för att främja att bli frigjorda som Kristus har föreskrivit, går de in i "pick on the pius" -tävlingar, bara attackerar rättfärdighet. Denna uppfattning har blivit så populär idag att om du fastar kommer du att bli hånad av dessa ogudaktiga så kallade kristna. Det är inte som i gamla tider där någon respekterade dig för att du fastade. Redan då eftersom alla gjorde fastan var det inget speciellt eller extra. Kristus sa bara "De har sin belöning från människan, för att de bara gör sina goda gärningar för att människan ska se ..., om du bara gjorde det för Gud att se, då kommer han att belöna dig öppet [omskrivet]." (Matt 6: 4-6)  Inget sätt att fasta eller be fördömdes emellertid av Kristus, och ändå fördömer och attackerar fortfarande många människor för att göra goda verk i dessa dagar som onda och onda monster som David talade om som attackerar sina utvalda. Som det står "om de rättfärdiga knappt räddas (befrias från problem), var ska då de ogudaktiga och syndare uppträda?" (1Peter 4:18). Det står genom skrifterna att de ogudaktiga kommer att trampas ner som gräs men de rättfärdiga kommer att förbli som träd planterade av floder med levande vatten, som frambringar sin frukt under säsong, deras blad kommer inte att vissna. Det säger upprepade gånger att de ogudaktiga kommer att utrotas och de rättfärdiga kommer att stanna kvar i landet. Missförstå mig inte, det är inte syftet med detta meddelande att avslöja dessa förföljelsessynder som så subtilt har smygt sig in i kyrkorna, men det är att uppmuntra och bygga dem att lära sig att bli botade och befria från Satans många fästen för lögner som hindrar dig från att bli levererad!

Som Paulus sa, Phl 4: 5, 11-14 KJV - 5 ”Låt er måttlighet vara känd för alla människor. Herren [är] nära. ... 11 Inte för att jag talar med avseende på brist: ty jag har lärt mig, i vilket tillstånd jag än är, [därmed] vara nöjd. 12 Jag vet både hur man ska bli förnedrad och jag vet hur man kommer att bli överflödig: överallt där och i alla saker får jag besked både att vara mätt och att vara hungrig, både att bli överflödig och att lida behov. 13 Jag kan göra allt genom Kristus som stärker mig. 14 Trots att ni har gjort bra, så kommunicerade ni med min lidande. ”

Om du minns, till och med Kristus själv behövde be och fasta i 40 dagar. Vi uppmanas att efterlikna hans liv och visa hans typ av måttlighet. ”Ta upp ditt kors och följ mig”. Som han sade i varje evangelium, om någon inte förnekar sig själv och tar upp sitt kors kan han inte följa honom. Han sa att korsfästelsen av ditt kött måste göras. Fasta är en del av att förneka oss själva och följa efter Kristus. Ibland behöver vi göra det. Dessa religiösa sätt att fasta som i fastan är inte några dumma traditioner för människor, men är väl genomtänkta och bönderligt betraktade av tidiga äldste i kyrkan för att inrättas som Kristus-centrerade festivaler för Guds levande kyrka. Det var för att sätta in beprövade sätt som Gud levererar alla i samhället konsekvent.

Även om det är sant, producerar alla bra verk frukt. Ändå är det tron på varför du gör det som gör det desto kraftfullare. Fasta och bön är anledningen. Att ha seger över fiendens makt etc.

 

Fasta och bön ger oss en tid att stänga av de upptagna bekymmerna i världen, eftersom det står Jesaja ”gå in i dina bönkamrar” och fokusera på honom, och alla de värsta problemen kommer att försvinna på morgonen. "Den som håller sitt sinne kvar på honom skall vara i fullkomlig fred". "Meditera med dina egna hjärtan på dina sängar, etc". Vissa behöver extra fasta och bön. I vilket fall som helst eftersom vi alla blir för förpackade i alla världens bekymmer blir köttet chefen över våra liv. Köttet förstör och försvagar oss, så Kristus gav oss denna formel av fasta för att återställa oss till vår ursprungliga design. Vi har alla byggts för att upprätthålla och stödja hans kyrka och skapelse, och det är genom att fira honom skaparen som håller alla saker samman genom sin vilja. Det finns många fler saker vi kan säga om detta, men framför allt vet vi att vi fick tillbe honom. Så en återgång till de dagliga tjänsterna (morgon och kväll) kommer också att vara en bra sak att se till att denna princip följs under hela året.

Dagligen i vår keltiska liturgi (BCP) etc har vi de bibliska mandaten att göra dagliga böner och psalmer. Som Kristus sa till oss att be DAGLIGT, vilket bevisas att vi ska be för ”dagens dagliga bröd”. Och när han frågades vad är det största budet? Han sa att det var den dagliga shamabönen från hebreerna och kristenheten. Se texten som görs vid soluppgång och solnedgång Gudomliga tjänster.

Vissa kanske alla vill diskutera om fastan är biblisk eller inte. Det är allt annat ämne. Men vad allt handlar om är att vi befinner oss i farliga tider, och vi måste alltid be, fasta och vara förseglade under korsets tecken. Kristus är den som räddar oss och genom sina lagliga rättigheter betalade han för oss vid korset har vi rätt till seger och varje förbannelse bryts. Korset är den ultimata symbolen som påminner alla om att vi räddades av Lammet som dödades vid världens grundläggning. Att hålla fastan är en underbar sak att göra i företagsdyrkan, och när vi gör det tillsammans uppmuntrar vi varandra genom allt, precis som vi borde. Om du inte har det stödet för närvarande men vill lära dig mer om den keltiska kyrkan eller få liturgi för dagliga tjänster, kontakta oss på minister@celticorthodoxy.com så återkommer vi till dig.

Lite bonusmaterial på fastan:

Fastan är en HEBREW kristen festival! De brända palmgrenarna som används för utlåning har en rikare historia än man kanske vet. Jag kommer att gå in på det nästa. Men först vill jag berätta om betydelsen av att vara förseglad med korsets tecken. Det är ett större ämne och det är också bibliskt från hebreisk tid. Dop och smörjelse gjordes i tecknet på det hebreiska Tau-bokstaven eller korset. Det är också tecknet som gavs över hela folket, ett kors, som när förstöringsänglarna såg det visste de att de inte skulle döda dem, som finns i Hesekiels bok.

Läs DENNA ARTIKEL om den hebreiska signeringen med korset!  Jag hoppas att artikeln ger dig en helt ny mening om att försegla dig själv under skydd genom korset. Också i andlig krigföring hur vi bara kan slå några demoniska krafter genom fasta och bön! Hur detta tecken användes för att markera dig själv som förseglad från även de största nationella förbannelserna och domarna! Hur det användes när man smorde nydöpta hebreerböcker! Hur och var den här informationen kom ifrån och överlämnades till oss idag för vår seger! ”Och YAHWEH sade till honom: Gå genom staden mitt genom Jerusalem och sätt ett märke (tav) på pannan på de män som suckar och som ropar efter alla styggelser som görs i dess . ” (Hesekiel 9: 4). Detta är ungefär som påsktecknet på Lammets blod, som också spetsades på kors och profetiskt av blodet från Guds lamm som ger oss de lagliga rättigheterna att skyddas från dödsängeln.

Nu om de välsignade hebreiska palmerna som vi använder (och de använde) för asken som vi använder vid fastan för att försegla våra församlingar med tecknet korset över pannan. Först skulle palmgrenarna samlas i enlighet med budet "för evigt" i 3 Moseboken 23, för att årligen göra bås med palmerna (och andra grenar) för lövhögtiden. Det är en tid med stor jubel och glädjefest. Det var också det sanna datumet för Yahshuas födelse. Många hävdar bara att hans uppfattning var den 25 decemberth(eller omkring på vissa kalendrar) men det är ett helt annat ämne. På 7th stor festdag skulle alla vinka dem och sjunga "Hosanna" eller på hebreiska (Yahsha Ana, eller Jesus rädda oss nu på engelska). Den hebreiska texten för Hosanna är YASHA ANA (Jesus rädda nu). Vilket är en vanlig sång från psalmerna, Hillel (som också alla kristna ber varje månad i protestantiska reformerade, katolska och många andra kristendomen). Detta har antagits från de äldsta tiderna enligt mycket autentiska skivor som ska sjungas under höjdpunkten av denna glädjefest, Tabernacles, när alla palmer viftades i tro att Kristus en dag skulle besöka jorden och vara vår kung.

Hebréerna skulle rädda dessa glada festivalgränser "Hosanna", och när Kristus kom ridande på åsnan hade de lagt dessa palmgrenar inför honom och gjorde den hebreiska sången från Hosanna från tabernaklets högtid. Varje gång räddades samma palmgrenar som användes när de sjöng ”Hosanna” från den hebreiska högtiden. Några år hade hebreerna återanvänt sina palmgrenar, ibland väl bevarade även i generationer. De skulle rädda dem ungefär som julprydnader sparas i dessa dagar. För många hebreiska troende var det en påminnelse om denna fest av glädje och firande, att Messias skulle komma till världen och "tabernaklet" bland oss. Bibliskt borde vi alla använda dessa palmgrenar som samlades vid den årliga tabernaklerna för Kristi födelse och vinkade vid tidigt högtid för tabernaklerna, och sedan också för att fira minnet (men inte befalt) att använda dem vid "Palm söndag". I båda fallen, om du bara har palmer från palmsöndagen räcker det fortfarande, eftersom vi sjunger samma sak för samma kung, vår kung, Israels kung och den enfödde sonen till YAHWEH, Israels Gud och skaparen av alla saker. Många av de tidiga århundradena av kristendomen har visat att denna tabernakelfest hölls av majoriteten av kyrkan. Så alla de ursprungliga palmerna kom från deras sukkot och viftade under Hoshana Rabbah (הושענא רבא, "Stora Hosanna") på den hebreiska festivalen.