Walking on Serpents and Trampling Dragons * mp3 * föreläsning och text

Sprid kärleken

Följande predikan predikades av His Eminence ++ ärkebiskop Dr Stephen Michael vid sabbatsgudstjänsterna den 15 oktober 2016. Detta sändes LIVE online på Rikets budskap. klicka här för att ladda ner ljudet mp3.

Gå på ormar och trampa drakar

Jes 27: 1 KJV - 1 ”På den dagen skall YAHWEH med sitt ömma och stora och starka svärd straffa Leviatan, den genomträngande ormen, leviatan, den krokiga ormen. och han skall dräpa draken i havet. ”

Jesus sa att om du tror, kommer du att trampa ormar. Det står också om du blir biten av ormar att det inte skadar dig. Vad betyder det här?

Detta har varit ett intressant område för så många människor. Den första messianska profetian talar om kvinnans utsäde som blåser hans häl på ormens huvud. Många konstiga kulter har sagt att Jesus berättade för oss om vi blir bitna av en giftig orm skulle giften inte döda oss. Det har varit konstiga troshealers som går runt och låter sig bli bitna av ormar för att bevisa att de är smorda. Men det går ofta väldigt fel. Lite vet de i de flesta av dessa områden som Jesus talade om att de inte hade giftiga ormar!

Så låt oss diskutera vad Bibeln säger om det. Vi kommer att gå in på hebreiska och grekiska ord, och jag är uppriktig uppriktigt, något av detta kan bara spränga dig. J Kom ihåg att jag inte skrev Bibeln, men jag hjälper dig gärna att hitta någon av dessa verser eller leta upp några delar. Denna studie täcker inte alls allt, men eftersom jag bara presenterar ordet är det bergfast och bra för läran.

Mar 16: 17-18 KJV - 17 ”Och dessa tecken ska följa dem som tror; I mitt namn ska de driva ut djävlar; de ska tala med nya tungor; 18 De ska ta upp ormar; och om de dricker något dödligt, ska det inte skada dem; de ska lägga händerna på de sjuka och de kommer att bli frisk. ”

Psa 91:13 KJV - 13 ”Du ska trampa på lejonet och adderare: det unga lejonet och draken ska du trampa under fötterna. ”

I Bibeln hittar du ormar och ormar. Ormar är lägre än ormar. Ormar, som den som frestade Eva kan prata och gå, idag är de förmodligen mer förstås som drakar.

Ormar blev symbolen för sjukdomar och demonisk andlig attack för länge sedan. Än idag visar de flesta medicinska anläggningar symbolen för den spetsade ormen (som Mose lade upp i öknen). I vildmarken, som vi kommer att läsa, gick ”eldiga ormar” bland och dödade mycket av folket. De dog inte omedelbart, men kunde komma och titta på den spetsade ”eldiga ormen” och återhämta sig.

Dessa slags ormar talade Jesus ofta om. Denna typ säger också att det skulle bita de troende, men det kommer inte att skada oss. Det fanns inga giftiga ormar i många av de områden som nämns i Nya testamentet.

Han sa inte bara att de giftiga inte skulle döda oss utan också de icke-giftiga. Om det bara talade om vanliga ormar, skulle han ha talat om giftiga ormar. Eftersom ormar inte fanns i de flesta av dessa områden vet vi att det pratar om något helt annat helt.

Låt oss titta på skrifterna för mer information. Först hade de eldiga ormarna att möta i öknen (som skickades av YAHWEH för att straffa dem för deras förakt).

Num 21: 6 KJV - 6 ”Och YAHWEH sände eldiga ormar bland folket, och de bet folket; och många israeliter dog. (miljoner kanske) ”

När folket ångrade sig bad Moses till YAHWEH och han gav Mose en lösning,

Num 21: 8-9 KJV - 8 ”Och YAHWEH sade till Mose: Gör dig en eldig orm och sätt den på en stolpe, så att den som blir biten, när han ser på den, skall skaffa leva. 9 Och Mose gjorde en orm av mässing och lade den på en stolpe, och det hände sig att om en orm hade bitit någon, när han såg ormen av mässing, levde han. ”

Låter de som vanliga ormar för dig? Det var något mer med dessa ormar. De var inte bara eldiga (som elektroniska / subatomära) utan de kan också flyga. Detta går tillbaka till antiken, i många gamla traditioner. Dessa traditioner finns den dag i dag som legender om drakar, liksom om ormar.

YAHWEH lät detta hända för att visa folket i sin stolthet att de är och var ingenting utan YAHWEH. Att vända sig mot YAHWEH efter att han så mirakulöst har levererat dem var verkligen en hemsk sak att göra mot hans ansikte.

Moses personal hade också denna forntida hemlighet:

Exo 4: 1-5 KJV - 1 ”Mose svarade och sade: Men se, de kommer inte att tro på mig eller lyssna på min röst, för de säger: YAHWEH har inte dykt upp för dig. 2 Då sade YAHWEH till honom: Vad är det i din hand? Och han sa: En stav. 3 Och han sa: Kast den på marken. Och han kastade den på marken och det blev en orm; och Mose flydde framför den. 4 Och YAHWEH sade till Mose: Räck ut din hand och ta den i svansen. Och han räckte ut sin hand och fångade den, och den blev en stav i hans hand: 5 för att de skulle tro att YAHWEH, deras fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har dykt upp. till dig. ”

Många av Celtic Knotworks ger oss en inblick i förståelsen för detta ämne. Korsningarna har ofta dessa vävningar runt sig, eftersom korset stör, exponerar och förstör dem. Bibeln talar om djävulen är också en av dessa drakar som har krig mot dem som håller buden och vittnesbördet. (Uppenbarelseboken 12:17). Korset gör alltid demoniskt rädd, eftersom vår kung var ”är Lammet som dödades från världens grundläggande”. När vi kommer ihåg hans korsverk har det alltid denna effekt att förstöra ormar. Speciellt när du är en som har valt att också följa efter honom som han gjorde och hålla buden. Och det står att vi övervinner draken / djävulen med ”Lammets blod och genom vårt vittnesbörd”. Upp 12:11.

Här är ett keltiskt och ett gotiskt exempel.

Relaterad bildgothic-cross

Först och främst var förståelsen att påminna djävulen om att han kommer att förstöras av korset, eftersom Kristus dödades innan världens grundläggande. När han gick in i himlen gick han till innan tiden (eviga medel har alltid varit och kommer alltid att vara.) Adam meddelade förmodligen detta löfte till sina söner att Messias skulle komma.

Traditionerna med att använda korset går tillbaka till mycket gamla tider före Kristus. De hebreiska profeterna visste också att Kristus en dag skulle korsfästas vid ett kors, precis som påsklammet varje år spetsas på ett kors.

Du hittar i deras traditioner att kors användes som ett vapen för att bekämpa onda ormar. Dessa var från människor som trodde på en Skapergud YAHWEH, att han så älskade världen att han gav dem ytterligare en chans och seger genom sin sons offer. Många visste om den kommande frälsaren, och många var ättlingar till de tolv stammarna, som härstammar från dessa trosuppfattningar.

Knotwork övergripande förstås vanligtvis vara en lindad orm som biter på sin svans. Detta går också in i vikingamytologier, och verkligen i nästan alla kulturer finns denna kunskap. Det förstods ännu mer av apostlarna. Israels listiga konstverk inkluderade utan tvekan dessa skildringar. I de flesta mytologier blockerar och skyddar de världarna som leder till himlen. Ett liknande ord i Cherubic-ordningarna användes för att beskriva de som bevakar Edens trädgård så att ingen kan åka tillbaka dit. De har eldsvärd.

Orden för ormen är ett helt annat ord än orm (på hebreiska och på grekiska). Ormar är ibland inte en orm alls. Det kommer från ordet ”serafer” som är Strongs 8314. På den här länken du kan se varje gång det hebreiska ordet dyker upp i hela Skriften. Du ser att det uppenbarligen har en dubbel betydelse. De som i grunden har makten att stiga upp till Guds närvaro. Många gånger hänvisar det till den högre kerubiska ordningen (högre än ärkeänglar):

Jes 6: 2, 6 KJV - 2 ”Ovanför stod den seraferna: [H8314] var och en hade sex vingar; med två täckte han sitt ansikte, och med två täckte han fötterna, och med två flög han. ... 6 Sedan flög en av seraferna [H8314] till mig med ett levande kol i handen, som han tog med tången från altaret: ”

 

Broder Rav Jeff Smith delade med oss mer om dessa kerubiska ordningar (det verkar finnas det inte bara en kerubisk ordning). I Uppenbarelseboken står det att en av Serafims ordningar är återlösta genom Kristi blod som sjunger en sång som han har återlöst oss (kristna).

Han var tvungen att säga detta om "e'paniym" -ordningen för den välsignade närvaron av Yahwehs ansikte, ophan eller o'pennim från Seraphim eller Cherubim, änglar av Paniy / Face eller Presence, bestående av roterande vända, snurra och krossa runt och runt omkring i tid, flytta bort från eller i rörelse mot före OCH efter tid.

Det ordet är nyckeln, paniym gavs till Manasse som skulle väva in och ut med Efraim. Efraim att fortsätta med löftena och Manasse att köra med Paniyms välsignelse i 1 Mos 48:20 https://www.blueletterbible.org/kjv/gen/48/20/t_conc_48020, två brodernationer som har fått alla löften från hans utvalda att vara en stor nation och ett nationföretag (som vi vet uppfylls i profetior om bara två nationer på jorden) vet någon vilka nationer som uppfyller dessa profetior? Vi har många böcker om detta. Jacob Israel uttalade välsignelserna med korsade armar och sa att den ena kommer att fortsätta den andra, men den andra kommer att komma över honom. På tal om deras utsäde och uppfylla löften i slutet.

Ibland hänvisar dessa "serafer" / ormar till en speciell kraft för att straffa budbärare som YAHWEH skapade för att straffa de upproriska (som han gjorde mot israeliterna i öknen). Vi vet alla att satan ursprungligen var en bra skapad känd som en smord Cherub. De flesta vet bara att keruber och serafer är änglar. Men vissa vet inte att det finns drakar som har den titeln. Vi tror att de var 1/3 av änglarna som efter att de sparkats ut ur himlen blev fördärvade och fick se fula ut osv. Ändå används de ibland fortfarande av Gud för att straffa de upproriska. Djävulen förordnades också för länge sedan att vara domare i himlen och som alla änglar som är verksamma inom musik. Dessa lägre drakar eller serafiska ormar tros fortfarande existera i världen.

Här är lite mer om dessa serafer. Låter de som vanliga ormar?

Jes 14:29 ”Gläd dig inte, hela Palestina, ty staven på honom som slog dig är trasig; ty ur ormens rot kommer en cockatrice, och hans frukt skall vara en eldig H8314 flygande orm. H8314 ”

Jer 8:17 KJV - 17 ”Ty se, Jag skickar ormar, cockatrices, bland er, som inte [kommer] att bli förtrollade, och de ska bita digsäger YAHWEH. ”

Luk 10:19 KJV - 19 "Se, jag ger er makt att trampa på ormar och skorpioner och över all fiendens makt, och ingenting ska på något sätt skada er."

Låter det som en vanlig orm? En som kan flyga? Kom ihåg att de har en speciell uppgift. Det är inte för alla.

Så vad talade Jesus då om och vandrade på ormar? Jag tror att det kan hänvisa kraftigt till de "orena andarna", som de som Jesus sa orsakade sjukdomar. Låt oss titta på några verser som visar att ”orena andar” orsakar sjukdomar.

Mat 8:16 KJV - 16 När det blev afton, förde de till honom många som var besatta av djävlar, och han drev ut andarna med sitt ord och botade alla sjuka.

Mat 10: 1 KJV - 1 Och när han kallade till [sina] tolv lärjungar, gav han dem makt [mot] orena andar, att utvisa dem och att läka all slags sjukdom och all slags sjukdom.

Ormens medicinska symbol på en stolpe ser ut som vad Moses lyfte upp. Det verkar som om de vet något och inte delar det. Många människor vet inte vad som orsakar virus, det kan inte hittas i ett mikroskop, och det antas vara något eldigt (som dessa ormar som kan gå in och ut ur världen. Det finns sju himlar i Bibeln ( Enoch pratade om 12, och det var också bibelkanon förrän för 100 år sedan), så kanske dessa varelser lever mestadels i en annan himmel.

Men för nu föredrar de att Enochs bok inte är för alla att läsa, och låta alla ha droger etc. De skulle förlora mycket pengar om människor började bli fria utan sina pharamakia-droger och blev fria från blodet om Jesus Kristus och hans sätt att leva.

Det här ämnet kan ha en del 2 mycket snart. Det kan dock hittas i en utökad version i en av några få böcker vi kommer att komma ut. De omgivande ämnena finns också i vårt onlinearkiv för budskapet om kungariket. Andra läror som detta kommer också att undervisas i detta nätverk under de kommande veckorna.