Migrations of the Goths POSTER

Sprid kärleken

MIGRATIONS OF THE GOTHS

(enlarge in other window)

 

If any are interested in getting this graphic in the larger format kontakta oss. It is 12×18″ on thick poster paper, for mounting in your office. (From sid. 44 av Robert B. Guds (Sanna) utvalda folk
- Guthones / Goths / Getae / Jeats ("Guds folk"); och Teutons ("av hela stammen", namnet var ursprungligen Teutones Guthones och förkortades till Goth; Deutsche {tyska} och holländska kommer båda från ordet Teuton);
[* Det är också möjligt att den danska stammen Jeats härstammar från en variant av Jutes.]
- Celt / Keltoi / Galatai (som betyder "det dolda folket" - "Mitt folk har varit ett förlorat får ... de har avvisat dem på bergen: de har gått från berg till kulle, de har glömt sin viloplats ... Eftersom [ du] har övergett mig och inte hållit min lag ... Därför kommer jag att kasta dig ut ur detta land till ett land som ni inte känner ... [men] mina ögon är över alla deras vägar: de är inte dolda för mitt ansikte .... [men han kommer att samla dem igen] från alla länder dit han drev dem ”, Jeremia 50: 6; 16: 11,13,17,15).
- Gallier / Gallier (vissa tror att dessa två ord är en och samma, men jag tror att de är olika. Troligtvis kommer Gallien från den hebreiska gaw-alen, numrerad som #1350 i Strongs Concordance, vilket betyder "att vara närstående, att lösa ut "eller till och med" återlösas "eller till och med" blodhämnare "). Jag tror dock klart att ordet -
- Goth är från den israelitiska stammen Gad, som på hebreiska är #1410 gawd, från #1464 guwd, "att tränga, attackera, övervinna, invadera", vilket är relaterat till #1413 gawdad, "att tränga, gash (som genom att trycka in ) ”. Det är uppenbart att detta förklarar goternas beteende, liksom kelterna som sprids över Europa ännu tidigare än goterna.
Gadhael, Gaidheal eller Gaoidheal, var det nationella namnet på kelterna i Caledonia (Skottland). Den romerska Gallia var emellertid inte från den keltiska roten gal, utan en latinisering från den teutoniska wal (den germanska w blir ofta g på latinbaserade språk; vilket framgår av de berömda familjerna Welf och Waiblingen i Tyskland, som blev Guelph och Ghibellene. i Italien). Strabo, den grekiska geografen från de tidiga britterna, antecknade: ”ett rutigt lindat runt hans kropp,…. Han talade grekiska med flyt, att du skulle ha trott att han hade fötts upp i Lyceum och samtalat hela sitt liv med Akademin i Aten ”. Liknande saker har sagts om de tidiga skotten; vilket är ingen överraskning, eftersom de forntida britterna, Cornish, Welsh Silurians och Merovingian Frankish kungar alla spårade sina anor till trojanerna (greker från Troas). John Eadie skrev i sin, A Commentary on the Greek Text of the Epistle of Paul to the Philippians (1859) att orden Galatae, Galat, Galli och Kelti är samma ord och att det antika namnet Skottland, Kaledonien, uppkallat efter Caledonii, är från de grekiska orden Kalatia / Kalaton. Han säger också att Gael är sammandragning av Gadhael, Gaidheal eller Gaoidheal, och är ansvarig för namn som Argyll (Ar-gadhael). Han säger att orden verkar vara relaterade till irländarna, Gal, "ett stridsrop" och Gala, "vapen"; och betyder därför "beväpnad" (översatt som pugnaces, aramti, på latin). Strabo antecknade att de var ”krigsliknande, passionerade och alltid beredda att slåss”.