Keltiska och bibliska trummor för hög beröm och militärparad

Sprid kärleken

Vissa har attackerat våra församlingar för användning av säckpipor och trummor vid våra årliga pilgrimsfester och korståg. Vi hoppas kunna göra rekordet att det här är ortodoxa bibliska instrument. Skriv till marshalofsalem (at) yahoo.com om du har några frågor, korrigeringar eller tillägg till den här artikeln.

De irländska ”trummorna” (taboret - KJV) och “bag pipe” (psalteri - KJV) dateras till det första århundradet f.Kr. (när profeten Jeremia kom med det aronska prästadömet, Davids harpa, Baruk skrivaren, kungens döttrar och Davids bokstavlig tron, scones sten. Det finns ett stort bevis som förkunnar denna bibliska transplantation av Guds kungarike till de brittiska öarna. Många register som Irlands annaler, släktforskning av heliga, Jeremias daterade grav och prinsessan Tea Tephis plats i släktforskningen irländska adelsmän alla står som ytterligare bevis på det israelitiska arvet i Irland idag.)

Bibliskt trumminstrument

Exempel på en historisk israelitisk trumma / taboret eller "Toph" på hebreiska. Den irländska bodhran.

Val av instrument av Arons söner. Det kallas ”Irlands infödda trumma från förkristen tid”. Ett av de keltiska ländernas traditionella militära instrument. Det upprätthöll tung användning i Skottland och England efter att de keltiska gallerna dödades av Rom. I traditionell Cornish-musik kallar de det en crowdy-crawn. Bodhran hittades också bland Galiciens keltiska musik, som ofta åtföljdes av gaita gallega (galiciska säckpipor).

 

Inbjudet över hela världen kallas "Irish Race" för "Arons söner". Det är en vanlig fras att säga, snarare än "han är en irländare" att säga "han är Arons son".

Detta grundades utan tvekan av Arons syster, profetinnan Miriam, som i följande avsnitt. Hon visade stor iver och ledde krigsmusiken från Israels första strid:

 

Exo 15: 20-21 KJV - 20 ”Och Mirjam, profetinnan, Arons syster, tog en trästomme i hennes hand. och alla kvinnorna gick ut efter henne med trummor och danser. 21 Och Miriam svarade dem: Sjung för YAHWEH, ty han har segrat härligt; hästen och hans ryttare har han kastat i havet. ”

 

Hebreiska här för timbrel är 'Toph'. Tamburiner och klingor nämns vid många tillfällen i hela Gamla testamentet och andra än cymbaler verkar vara de enda slagverksinstrument som det hänvisas till. ”Beröm honom med trästammen och dansen ...” Psaltaren 150: 3-6.

 

'The New Grove Dictionary of Musical Instruments' säger att "tamburin" i Skriften kommer från det hebreiska ordet "Tof" eller "Toph" (hebreiska; pl.tuppin), de andra engelska översättningarna är "timbrel" eller ibland "tabret" . Det står att dessa verkligen är ramtrummor (som bodhran) utan klingor, och tillägger att eftersom ramtrummor ofta användes i de omgivande områdena är det troligt att de forntida israeliterna använde dem också. Oxfords "Companion of Musical Instruments" i Oxford säger om "historiska tamburiner", att de är forntida ramtrummor, så långt man kan se, utan klingor.

'Percussion Instruments and their History' av de sena James Blades, hänvisar också till instrument från Mesopotamien och Egypten omkring 1100 f.Kr. Dessa inkluderar ramtrummor, små vattenkokare (baz) och vasformade trummor gjorda av lera. Blades kommenterar, "I bibliska referenser används orden tinkling och metall i samband med klockor och cymbaler, men inte med tabret eller timbrel, (ofta översatt som tamburin)."

 

Du visste inte att säckpipor var det bibliska Psaltry-instrumentet?

Det är översatt från det hebreiska ordet nebel. Om du bara tittar i Strongs ordlista eller något lexikon verkligen kommer du att läsa att det är ett instrument för en hopfällbar påse och rör.

 

 

Det finns många fler verser om att använda sådana högljudda krigsinstrument i vårt Andliga krig för att hans kungarike ska komma och göras på jorden, den stora inspiration och motiverande låtar för vår uppmuntran och framsteg på jorden. Himlen kommer säkert att ha några fantastiska instrument bortom vår nuvarande tekniska förståelse för alla moderna elektriska typer. Det finns många verser som kräver att vi förnyar och skapar nya låtar i vår kulturella stamkrig. Jag listar några av dessa nedan. Vi får höra att sjunga för honom "nya sånger", inte bara sjunga igen de äldsta. Vi ska ständigt skapa nya melodier (baserade på de universella sanningarna i hans ord) och sjunga i våra hjärtan för honom hela tiden.

 

Kärlek, omsorg och värde har många manifestationer. Det manifesteras inte alltid i leenden, det kan ofta manifesteras i gråt. Det kan manifesteras i ilska. Det kan också manifesteras i att "hata det onda" och sjunga hans hämndsord som han har lovat att han kommer att göra mot dem som har valt att förbli onda och inte ångra sig. Inte för att upplysa andra, som bara vår egen inspirerande sång. Vi ska ”varna de ogudaktiga” i kärlek, om så behövs, i behov av tårar, så länge det är möjligt och uppmana dem att de kommer att omvända sig.

 

Det finns många låtar för olika situationer. Sång och melodi ska ofta användas för undervisning och förmaning,

 

Kol 3:16 KJV - 16 ”Låt Kristi ord leva rikligt i er i all visdom; undervisa och förmana varandra i psalmer och psalmer och andliga sånger och sjunger med nåd i era hjärtan till YAHWEH. ”

 

Man kan säga att det finns många uppgraderade versioner av dessa instrument som ekar högt för tusentals att höra, som förr i tiden, för vår motivation och inspiration mot hans stora dundrande och mäktiga bedrifter som han har gjort på jorden. I himlen talar det om stora musikstörningar och höga ljud och tumult med sådana instrument. Å andra sidan finns det alltid den mer lugna och fridfulla musiken. Jag tror att utan det höga kan du inte riktigt njuta av de lugna eller lugnare låtar.

 

Att notera fred är något som skribenten säger som jagas efter eller granskas, KJV översatte det fel för att ”följa” efter fred. Fred är ett ständigt rörligt objekt. Det är inte något vi kan hitta genom att lägga ner, men det kan ta mycket ansträngning. Med det sagt kan det hjälpa att ha mer kraftfull musik! Säkert efter att ha läst några fler bibelverser om biblisk musik hittar du Guds sanna musik. Ordet Gud är ordet för ”mäktig”.

 

Många av Israels krig vann bara med hög musik och sång! Det är stor kraft i beröm! Det är inte alltid lugnt och tyst beröm, ibland är det mer högt och med stor kraft.

 

Här är några verser som ger dig en uppfattning om att musik inte var så begränsad som man kan säga:

 

Psa 150: 5 KJV - 5 Beröm honom på de höga cymbalerna: prisa honom på de högklangande cymbalerna.

Psa 149: 3 Låt dem prisa hans namn i dansen, låt dem lovsånga honom med tårna och harpa.

Psa 33: 3 KJV - 3 Sjung för honom en ny sång; spela skickligt med högt ljud.

Psa 98: 4 KJV - 4 Ljud för HERREN, hela jorden, högt ljud och gläd dig och lovsång.

Psa 150: 4 KJV - 4 Beröm honom med kors och dans: prisa honom med stränginstrument och orgel.

Psa 149: 5-9 Låt de heliga glädja sig i härlighet, låt dem sjunga högt på sina sängar. Låt Guds höga lovord vara i deras mun och ett tvådegat svärd i deras hand;

Att hämnas på hedningarna och straff på folket; Att binda sina kungar med kedjor och deras adelsmän med järnband. Att verkställa på dem den skrivna dom: denna ära har alla hans heliga. Prisa HERREN.

Psa 98: 4 KJV - 4 Ljud för HERREN, hela jorden, högt ljud och gläd dig och lovsång.

Psa 118: 14-16 KJV - 14 HERREN är min styrka och sång och har blivit min frälsning. 15 Glädjens och frälsningens röst är i de rättfärdigas tält; HERRENS högra hand gör tappert. 16 HERRENS högra hand är upphöjd: HERRENS högra hand gör tappert.

Psa 33: 2 KJV - 2 Prisa HERREN med harpa; sjung honom för psalterin och ett instrument av tio strängar.

Psa 144: 9 KJV - 9 Jag vill sjunga en ny sång till dig, Gud, på en psalteri [och] ett instrument av tio strängar vill jag lovsånga dig.

Psa 5:11 KJV - 11 Men låt alla dem som litar på dig glädja sig; låt dem alltid ropa av glädje, för att du försvarar dem; låt också de som älskar ditt namn glädja dig.

Psa 32:11 KJV - 11 Gläd dig i HERREN och gläd dig, I rättfärdiga, och ropa av glädje, alla [ni som är] uppriktiga i hjärtat.

Psa 47: 1, 5 KJV - 1 [[Till chefsmusikern, en psalm för Koras söner.]] O klappar i händerna, alla människor! ropa till Gud med triumferösten. ... 5 Gud har gått upp med ett rop, HERREN med en basun.

Psa 132: 16 KJV - 16 Jag ska också klä sina präster med frälsning, och hennes heliga skall ropa av glädje.

Zep 3:14 KJV - 14 Sjung, du Sions dotter! ropa, Israel! gläd dig och gläd dig av hela hjärtat, Jerusalems dotter!

1Th 4:16 KJV - 16 Ty Herren själv kommer ned från himlen med ett rop, med ärkeängelns röst och med Guds trump, och de döda i Kristus skall först uppstå:

1Kr 13: 8 KJV - 8 Och David och hela Israel spelade inför Gud med all sin kraft och med sång och med harpor och med sallar och med trummor och cymbaler och med trumpeter.

1Ch 15:16, 28 KJV - 16 Och David talade till leviternas hövdingar att utse sina bröder till sångare med musikinstrument, psalterier och harpor och cymbaler genom att lyfta rösten med glädje. ... 28 Så förde hela Israel upp HERRENS förbundsark med skrik och med kornets ljud och med trumpeter och med cymbaler, med ett ljud med hörlurar och harpa.

1Kr 16:42 KJV - 42 Och med dem Heman och Jeduthun med trumpeter och cymbaler för de som skulle låta och med Guds musikinstrument. Och Jeduthuns söner var portvakter.

1Kr 25: 1 KJV - 1 Och David och herrens befälhavare skildes till tjänsten för Asafs söner och Heman och Jeduthun, som skulle profetera med harpa, med salvor och med cymbaler, och antalet arbetarna enligt deras tjänst var:

2Kr 5: 12-13 KJV - 12 Och leviterna, som var sångarna, alla Asaf, Heman, Jeduthun, med sina söner och deras bröder, klädda i vitt linne, med cymbaler och psalterier och harpa, stod vid altarens östra ände, och med dem hundra tjugo präster som låt med trumpeter :) 13 Det hände till och med att trumpeterna och sångarna var som en, att låta ett ljud höras genom att prisa och tacka HERREN; och när de höjde sin röst med trumpeter och cymbaler och musikinstrument och prisade HERREN och sade: »Ty han är god; ty hans barmhärtighet varar för evigt: att huset var fyllt med ett moln, HERRENS hus;

Neh 12:27 KJV - 27 Och vid invigningen av Jerusalems mur sökte de leviterna från alla sina platser för att föra dem till Jerusalem för att hålla invigningen med glädje, både med tacksägelse och med sång [med] cymbaler, psalterier och med harpa.

 

Vår musik i hela kristenheten passar också in i bilden nedan. Som vi vet kommer han tillbaka för att kasta alla ogudaktiga i den stora vinpressen, tills blodet är upp till hästens träns i 600 mil (i dalen Armageddon). Han har lovat att straffa alla som inte kommer att vara gudomliga (gudomligt är "mäktigt" i originalet). Han lovar ännu värre för dem som tycker om och främjar framsteg av laglöshet eller orättfärdighet. Vi vill inte se någon förgås utan att de omvänder sig. Men Gud har sagt att de bara kan komma undan med att begå stora brott, bedrägerier och ondska så länge.

 

 

Lämna ett svar