Gud ger dig inte alla

Sprid kärleken

Kallar Gud alla? 

Vissa tar verkligen inte Yahshuas (Jesus) ord på allvar när han sa att det verkligen kommer att bli som Noas dagar där endast en familj räddades (om än en stark familj).

Mar 4: 11-12 ”Och han sade till dem: Det är gett er att känna till Guds rikes mysterium. Men till dem som är utanför görs allt detta i liknelser: för att se att de får se och inte förstå; och hörande kan de höra och inte förstå; för att de inte vid något tillfälle skulle bli omvända och förlåta deras synder. ”

Matte 13: 13-15 ”Därför talar jag till dem i liknelser: för de ser inte se; och hör inte de hör, de förstår inte heller. Och i dem uppfylldes Esaias profetia, som säger: Genom att höra skall ni höra och inte förstå; och när ni ser, skall ni se och inte förstå; ty detta folks hjärta har blivit grovt, och deras öron är tråkiga av hörsel, och deras ögon har de slutit; för att de inte vid något tillfälle skulle se med ögonen och höra med sina öron och förstå med sitt hjärta och omvända sig och jag skulle läka dem. Men välsignade är dina ögon, för de ser: och dina öron, för de hör. ”

Mar 4:34 ”Men utan en liknelse talade han inte till dem, och när de var ensamma, förklarade han allt för sina lärjungar.”

Visst är ordet sant som säger "Många kallas men få utvalda" (Se Matt 20:16 & 22:14)

Rom 8:28 "Och vi vet att allt fungerar tillsammans för gott för dem som älskar Gud, för dem som är kallade enligt hans avsikt."

 

Vem är ”kallade till sitt syfte”?

Framför allt vad är hans syfte de kallas till? Hans syfte är hans ord. Hans ord och hans lag är en och samma. Lagen är bevarad i den heliga bibeln. 1Johannes 3: 4 säger att lagen definierar synd, och genom den vet vi vad vi ska omvända oss från. (dvs alla de nationella lagar som vi nu bryter mot att Jesus berättade för oss att lära alla nationer att lyda. AKA "Stora uppdraget" i Matt 28: 19-20.) Endast de som faktiskt följer hans befallningar att lära lydnad mot hans lagar. , de ”kallas till HANS SYFTE”. Resten lär ut synd och är ”fiender till Israels Gud”, eller åtminstone förlorar sina belöningar som Kristus sa i Matteus 5:19 och kallade ”den minsta i himmelriket” för att lära någon att bryta till och med de små buden . Det var hans sista ord innan vi steg upp, så vi bör ta hjärtat till det budet "lära dem att lyda" (även översatt som "observera"). Han hade sagt till oss att "be dagligen för att hans kungarike ska vara mer på jorden som i himlen" och att "först söka att kungarikets lagstyrning och sedan kommer alla livets nödvändigheter att läggas till oss."

 

De känner inte Gud:

1Jo 2: 4 "Den som säger:" Jag känner honom och inte håller hans bud, han är en lögnare, och sanningen finns inte i honom. "

Mat 7:23 ”Och då kommer jag att bekänna dem: Jag har aldrig känt er. Gå bort från mig, ni som gör orättfärdighet (praktiserar laglöshet).”

Psa 111: 10 ”HERRENS fruktan [är] början på visdom: en god förståelse har alla de som gör hans bud: Hans beröm varar för evigt.”

 

Inte bara de känner inte Gud, det är omöjligt att de älskar honom:

Vad vi älskar är det som ger oss glädje. Därav det första budet, älska Gud av hela vårt hjärta, hela vår själ, hela vårt sinne och all vår styrka. Till och med kungariket under höjdpunkten under kung David uppfyllde fortfarande inte alla ”nationella lagar”. 70% i Guds lag är nationell, och först i slutet kommer Hans folk att “ett vittne om kungariket innan slutet kommer.”(Matt 24:14)

Men människor vill förändra Israels Gud till något nytt som han inte är. Han sa "Jag är YAHWEH, jag förändrar inte, ... samma igår, idag och för alltid". Han har befallt sin lag i 1000 generationer. Han har sagt att inte ens ett skott kommer att passera från hans lag även efter ”nya himlar och ny jord” (se Matt 5:18).

Som Gud är ordet, bör hans ordlag vara vår glädje, precis som David "glädde sig mycket" över all sin lag och "mediterade på det dag och natt. Nu har vi den speciella förutsagda kärleken. Det säger att hans samma lagar nu är skrivna i våra hjärtan, vilket betyder att vi nu verkligen kan älska hans lagar. Det är vår glädje.

Joh 14:15 ”Om ni älskar mig, håll mina bud.”

Mat 22:37 ”Jesus sade till honom: Du ska älska Herren din Gud (YAHWEH Israels Gud) av hela ditt hjärta och av hela din själ och av hela ditt sinne.”

Vi ska dagligen be hans Davidiska stil "Rike kommer och sker på jorden" (Matt 6:10). Vi ska "först söka hans kungarike, sedan kan livets nödvändigheter läggas till oss." Matt 6:33.

 

Utan Jesu nåd och ett öppet och villigt hjärta att förändras är de i djupa problem:

Idag är många människor en del av det stora ”avfallet”, det stora fallet bort. I stället för att fortsätta att undervisa om samma evangelium som har funnits som majoriteten har hållit under de senaste 2000 åren, lär de ut nya icke-bibliska traditioner för män som främjar några av de största synderna. Sådana kampanjer kallas ”ondska och stort ont”, inte bara en liten synd. De är upphöjda från att bara vara en vanlig syndare, nu till "synder till döden" och stor ondska "och att de räknas" med de ogudaktiga "som bär en mängd förbannelser med sig. Fienderna på höga platser har lurat några kyrkor för att börja främja styggelser, för att inte bara krossa kyrkan utan hela nationer därigenom.

Detta förutsades. De tror att de fortfarande kan delta i nattvarden utan att bekänna sina synder och helt ändra sina vägar och vända sig från den för att leva i enlighet med hans lagar (med hans hjälp).

Nu har människor till och med kastat bort hans son, som var vårt enda hopp som höll oss förlåtna (när vi ångrade oss och erkände) att han skulle skydda våra nationer. Nu är det nationella skyddet borta.

 

Alla som tappar buden kommer att förlora sina BELÖN och vissa förlorar sin säkerhet:

70% av hans befallningar är nationella lagar som inte uppfylldes under toppen av kung David. Detta kommer bara att fullbordas en dag i den messianska inledningen av hans kungarike under de sista dagarna. Detta kommer i framtiden (eller snart), enligt dessa skrifter.

Till och med livets nödvändigheter kommer inte garanteras att läggas till oss om vi inte först söker hans rike framför allt annat. Som det står i Mat 6:33 ”Men sök först Guds rike och hans rättfärdighet; och alla dessa saker ska läggas till er. ”

Matt 5:19 läser ”de som undervisar det minsta av dessa bud och håller dem skall kallas STORA i himmelriket, och de som lär människor att bryta dem och bryta dem ska kallas de minsta i himmelriket . ”

Så vi ser att det finns belöningar för att hålla och undervisa även "det minsta av hans bud". Många verser talar om olika belöningsnivåer, till och med upp till att få sitta på hans tron:

Upp 3:21 ”Den som övervinner ska jag ge mig att sitta med mig på min tron, precis som jag också har övervunnit, och jag har satt mig ner med min Fader på hans tron.”

Upp 22:12 ”Och se, jag kommer snabbt; och min belöning är med mig, att ge var och en enligt hans arbete. "

Upp 22:14 "Välsignade är de som gör hans bud, så att de får rätt till livets träd och kan komma in genom portarna till staden."

Hbr 3: 1 ”Därför, heliga bröder, som har del i den himmelska kallelsen, betrakta aposteln och översteprästen i vår yrke, Kristus Jesus,”

Phl 3:14 ”Jag pressar mot märket för priset för Guds höga kallelse i Kristus Jesus.”

I Johannes 3:22 ”Och vad vi än ber om, får vi av honom, för att vi håller hans bud och gör det som är behagligt för honom.”

Jes 58: 13-14 ”Om du vänder bort din fot från sabbaten, från att göra din behag på min heliga dag; och kalla sabbaten en glädje, HERRENS heliga, ära; och du ska hedra honom genom att inte göra dina egna vägar eller finna din egen behag och inte tala dina egna ord. Då ska du glädja dig i HERREN; och jag ska låta dig rida på jordens höjder och äta dig med din fars arv, ty HERRENS mun har talat det. ”

Vi vet att Kristus är ordet Johannes 1:14 Som inkluderar alla bud som vi ska lyda från 2 Mosebok 20 till Uppenbarelseboken. Kristus sa Johannes 14:15 ”Om du ÄLSKAR ((MIG / HELT ORDET)) - Håll Mina bud”

För att "göra det bra på jorden" och inte "synda till döden" hade Paulus uppmanat de kristna icke-judarna att de skulle "kunna göra det bra" att de måste följa levitiska blodlagar, dietlagar och att bli av med avgudar, och sexuell renhet:

Akt 15:29 ”Så att ni avstår från kött som offras till avgudar och från blod och från kvävda saker och från otukt. Om ni håller er själva från, ska ni göra det bra. Far du väl. ”

(Observera att du mår bra på jorden, eftersom dessa levitiska lagar inte handlar om frälsning, utan bara välstånd på jorden, "så att du gör det bra".)

 

Annars har de inte kärlek eller känner inte kärlek:

De flesta kristna säger att vi bara behöver älska. Detta är sant, men Kristus sa att definitionen av kärlek är lydnad mot buden.

Johannes 14:21 ”Den som har mina bud och håller dem, han är den som älskar mig; och den som älskar mig ska älskas av min Fader, och jag kommer att älska honom och visa mig för honom.”

1Johannes 5: 3 "Ty detta är HERRENS kärlek att vi håller hans bud: och hans bud är inte svåra."

Det är också hur vi vet att vi älskar varandra,

1Johannes 5: 2 ”Av detta vet vi att vi älskar HERRENS barn när vi älskar HERREN och håller hans bud.”

 

Fler välsignelser för att hålla buden

Deu 30:16 ”Genom att jag idag befaller dig att älska HERREN, din Gud, att vandra i hans vägar och att hålla hans bud och hans stadgar och hans rättegångar, så att du kan leva och föröka dig; och HERREN din Gud skall välsigna dig i det land dit du går för att äga det. ”

Att leva, multiplicera, äga och äga mark har att göra med lydnad mot hans bud. Det är för vår nakna överlevnad på landet. (Motsatsen till detta är känd som de 10 plankorna i det kommunistiska manifestet. Ett konstruerat system för att ta bort våra suveräna friheter.)

 

Gud är inte orolig, så du borde inte vara orolig för att konvertera alla

Han kallar oss till sin kyrkans regering. Hans kyrka, "Ekklesia" kommer att vara större och kraftfullare än den någonsin varit. Hans stad ligger på en kulle. Han kallar oss inte att äkta kyrkan genom Babylons förordningar.

Oroa dig inte för att ringa alla, inte alla kallas. Vet bara de som Herren (YAHWEH) har skickat till dig kan kallas och du bör närma dig dem som en kunglig präst som inte behöver något,

1Pe 2: 9 ”Men ni är en utvald generation, ett kungligt prästadöme, en helig nation, ett märkligt folk; så att ni ska berömma den som har kallat er ur mörkret till sitt underbara ljus: ”

Joh 10:29 ”Min Fader, som gav dem mig, är större än alla; och ingen kan rycka dem ur min faders hand. ”

 

Lämna ett svar