Den sista ortodoxa kungen av England Harold Godwinson

Sprid kärleken

Många har läst om den ortodoxa historien, och våra Culdee-rötter bevarades genom ortodoxa biskopar både i England, inom de visigotiska, Waldensian, Ostrogothic och andra grenar som vägrade att gå med Rom. Officiellt var kung Harold känd som den sista ortodoxa kungen i England.

Sabbaten var det centrala temat för ortodoxa i England. Vägran att hålla Romas högtider som ”Herrens dag”.

Människor på de brittiska öarna, inklusive Irland, kan bli chockade över att lära sig detta, men sabbaten hölls i dem av många tills den engelska drottningen Margret gifte sig med Malcom III-kungen av skotarna, och började förbjuda Culdees och introducerade senare ”Lord's day / Söndag ”för att vara lika med Guds sanna folks sabbat. Margret dog 1093.

Söndag (Moffat, James Clement. Kyrkan i Skottland: En historia om dess antecedenter, den konflikter och dess förespråkare, från de tidigaste inspelade tiderna till den reformerade kyrkans första församling. Publicerad av Presbyterian Board of Education, 1882. Original från University of Wisconsin - Madison. Digitaliserad 13 mars 2008, s. 140).

"Det finns faktiskt inga historiska bevis för att Ninian eller Patrick eller Columba eller någon av deras samtida i Irland höll söndagen som en sabbat." (Ibid., Sidan 28.) (Celtic Sabbath-Keeping Study No. 264, från Cherith Chronicle, april-juni 1998, s. 46-47. Http://www.giveshare.org/BibleStudy/264.celtic-sabbath -hållande.html 24-06-06)

Thomas Bampfield ... hävdade att "den sjunde dagen hade hållits i England i obruten följd fram till trettonde århundradet." (Ball B. Seventh Day Men: Sabbatarians and Sabbatarianism in England and Wales, 1600-1800, 2nd edition. James Clark & Co., 2009, s. 21).

Den sista ortodoxa kungen av England, kung Harold, dödades vid Hastings av de papistiska inkräktarna år 1066. Efter erövringen flydde en del av Harolds familj till Kievan Rus, där hans olagliga dotter Gytha av Wessex gifte sig med Vladimir Monomakh, storhertigen. av Kievan Rus ', och är förfader till dynastierna i Galicien, Smolensk och Yaroslavl, vars spioner inkluderar Modest Mussorgsky och Peter Kropotkin. Följaktligen erkände den ryska ortodoxa kyrkan nyligen Harold som en martyr med den 14 oktober som sin festdag.

Harold II Godwinson från England
(Bayeux Tapestry)

Harold of England - OrthodoxWiki

Kung Harold II av England (ca 1022 - 14 oktober 1066) var den sista kronade angelsaxiska kungen av England. Han var son till Earl Godwin av Wessex, efterträdde St. Edward the Confessor till tronen i England, men tjänade som kung i mindre än ett år och dog på stridsplanen vid Hastings i sou ...

ORTHODOXWIKI.ORG

 

Lämna ett svar