ANC-regimen ignorerar trauma för somaliska ex-fångar

Sprid kärleken

ANC-regimen ignorerar trauma somaliska fångar Debbie Maritz och Bruno Pelizzari drabbas av

Deras somaliska fångare misshandlade den fångade afrikanska kristna kvinnan medan paret hölls i fångenskap från 26 oktober 2010 till 21 juni 2012

AfrikanerCoupleCaptivesFromSomalisReleasedPressKonferensBild

Ingenting illustrerar ANC-regimens brist på medkänsla gentemot dess 3,4 miljoner Afrikaner-medborgare bättre än det otrevliga sättet på vilket de behandlade somaliska fångar Debbie Maritz och Bruno Pelizzari - och visade ingen oro för deras välbefinnande under deras fångenskap; vägrar åtalet somaliska pirater när de fångades av den nederländska flottan - och ignorerar parets traumatiska situation därefter ...

22 september 2014 - av Adriana Stuijt ajstuijt@knid.nl ”Avsaknaden av medkänsla som detta vita par behandlades av ANC-regimen efter deras 20-månaders prövning från somaliska pirater är obeskrivlig.
      De förväntades helt enkelt att "fortsätta med sina liv" - även om de är fattiga. Paret fick inte ens tillräcklig traumabehandling från sin "regering" och fick heller ingen ekonomisk ersättning för sin prövning.

Paret har sedan splittrats, utan tvekan från stress: som "vita" måste de på något sätt överleva i ett land där "vita" som dem inte ens får hålla heltidsjobb - enligt lag.
Debbie Maritz har varit särskilt traumatiserad: hon berättade för de afrikanska nyhetsmedierna att hon våldtogs upprepade gånger av hennes fångare och att de aldrig gav henne något att bära förutom baddräkten hon fångades i. De behandlade den här godhjärtade kristna afrikanskvinnan med förakt. Den afrikanska kvinnan är enligt uppgift nu i allvarliga raka sträckor och försöker överleva på de tuffa gatorna i Boksburg, utan att kunna glömma rädslan efter hennes prövning. 

Men när de holländska marinisterna flyttade in och räddade Peter Eldridge - Richard's Bay-baserade ägare / skeppare som hade logerat sig i ett trångt hörn av kedjade sig till båten, fast besluten att inte fångas, arbetade det fattiga paret för honom som besättningen marscherades iväg under skjutvapen. Nu när fem av somalierna, fångade under brandbekämpningen, har dömts och dömts till tio år i ett holländskt fängelse, borde inte den nederländska regeringen också hållas delvis ansvarig för att försöka få paret - men särskilt Debbie - tillbaka på fötterna ?

Sedan finns det den sydafrikanska regimen - som har vägrat att åtala de fem fångade somaliska piraterna efter att den holländska marinen hade erbjudit sig att överlämna piraterna till de sydafrikanska myndigheterna. Det är inte förvånande: ANC-regimen vägrar också öppet att hjälpa någon afrikaner även när de sakta svälter ihjäl i små hakläger. Minst en tredjedel av Afrikanernationen på 3,4 miljoner människor lider av allvarlig fattigdom, enligt välgörenhet Solidarity Helping Hand, som kämpar för att hålla dessa familjer vid liv.

Dessa "vita" får inte arbeta, får inte äga mark, måste överlämna några magra vinster från företag som de driver till "ANC-kadrepartner", Afrikaner får inte ens utbilda sina egna barn i sitt hem Afrikanskt språk ... Ingenting framhäver den bristande oro som ANC-regimen visade gentemot Afrikaner bättre än deras fruktansvärda försummelse av den dåligt traumatiserade Debbie Maritz efter att hon och Bruno räddades av somaliska militärstyrkor.

Den sydafrikanska regimen kunde inte ens bry sig om att förhandla om det fattiga Afrikanerparets frisläppande.

Jag uppmanar det internationella samfundet att snälla hjälpa Debbie Maritz och Bruno Pellizari. Debbie är en dåligt traumatiserad kvinna vars prövningar beskrivs alldeles för kort för det internationella samfundet: efter att de hade tjänat sina pengar på den dramatiska historien om deras frigörelse ... alla ignorerade bara henne, inklusive hennes egen regering ...

''Somaliska säkerhetsstyrkor har räddat ett sydafrikanskt par som kidnappats av pirater i Indiska oceanen'. http://worldnews.nbcnews.com/_news/2012/06/21/12343356-south-african-sailors-freed-by-somali-pirates-after-20-months?lite
http://sabahionline.com/en_GB/articles/hoa/articles/newsbriefs/2012/06/21/newsbrief-01

—————————–
Holländska marinsoldater dödar 2 pirater utanför Somalias kust

AfrikanerParKaptiver holländskaMarinerFångst11Pirat april42011

4 april 2011 Mike Corder HAAGEN, Nederländerna - Holländska marinister dödade två pirater och fångade 16 andra under en operation för att befria en kapad iransk fiskebåt utanför Somalias kust, sade försvarsministeriet på måndagen.
Den dödliga brandbekämpningen markerade första gången nederländska styrkor dödade misstänkta pirater medan de patrullerade Adenbukten som en del av en internationell anti-piratkopiering. Marinsoldater från fregatten HMS Tromp öppnade eld på piraterna på den kapade iranska båten på söndag efter att de sköt på två holländska uppblåsbara motorbåtar som skickades för att undersöka fiskefartyget, sade ministeriet. Tio misstänkta pirater fångades när de försökte fly i en höghastighetsskiff och sex till fängslades på fiskebåten. Lik av två misstänkta pirater dödade i brandbekämpningen återhämtades också på fartyget. Holländska försvarsdepartementets talesman Marloes Visser sa att piraterna, av vilka några skadades i skottet, förhördes ombord på Tromp. De skadade fick medicinsk behandling, men det var oklart om fångarna skulle föras någonstans för rättegång. ”Det är ännu inte klart vad som händer härnäst. Åklagare måste besluta, säger Visser till Associated Press. Wim de Bruin från det nationella åklagarmyndigheten sa på måndagen att han inte hade någon information om ärendet. Även när holländska marinsoldater sökte efter den iranska dhowen, närmade sig en annan grupp pirater, uppenbarligen avsedda att kapa båten, sade försvarsministeriets uttalande. Tromp-besättningen avfyrade varningsskott för att tvinga den andra gruppen pirater att fly. Dhow och dess besättning fick segla bort från platsen för attackerna efter det nederländska ingripandet. Efter år av preliminära åtgärder mot pirater har den internationella armada som skickats för att skydda sjöfarten i bukten blivit mer påståendevillig och villig att åtala fångade kapare snarare än att släppa dem. Förra månaden attackerade den indiska flottan i självförsvar en fiskebåt som hade använts av pirater som moderskip. Sextio pirater fångades och fördes till Mumbai, Indiens finansiella huvudstad, för åtal. Och 2009 dödade US Navy SEAL-skyttar tre pirater som höll den amerikanska kaptenen på Maersk Alabama-skeppet.
Förra året dömdes fem somalier för att ha angripit ett nederländskt antiliflaggat lastfartyg med automatvapen och en raketdriven granat, i det första piratfallet som kom till rättegång i Europa i modern tid. De avtjänar fem års fängelsestraff i ett holländskt fängelse,

Fem av elva pirater som fångade sydafrikaner Debbie Maritz och Bruno Pellizzari arresterades av den nederländska flottan: ANC-regimen vägrade emellertid att åtala dem i Sydafrika så holländarna ställde dem inför rätta i Rotterdam, Nederländerna:

Ytterligare fem somaliska män som misstänks ha kapat en sydafrikansk yacht förra året (och fångat ett sydafrikanskt par under en brandbekämpning) väntar också på rättegång i ett fängelse i Nederländerna.
http://www.deseretnews.com/article/700124190/Dutch-marines-kill-2-pirates-off-Somali-coast.html
=======================
Släppa Bruno Pelizzari och Deborah Calitz i väntan: 20 oktober 1011: ”Till SA-yachtbesättningsmedlemmar sägs vara” säkra i Mogadishu efter missförstånd med somaliska pirater med en religiös agenda ”.
De två afrikanerkristna fångades från båten Choizil sedan 26 oktober 2010. Parets fångst beskrevs av Peter Eldridge, skeppare på båten, vittnar för nederländsk polis. 10 januari 2011 - Peter Eldridge, skeppare av båten Choizil, har beskrivit sin prövning från somaliska pirater som grep hans båt och kidnappade hans besättningsmedlemmar, Bruno Pelizzari och Deborah Calitz, till nederländska poliser och domstolsansvariga. Det har också rapporterats att det tillfångatagna paret i Durban, efter ett "missförstånd med somaliska pirater med en religiös agenda" sägs vara "säkert" i Mogadishu. Paret har inga pengar. Skepparen lyckades fly med hjälp av holländska marinsoldater när hans båt greps av somaliska pirater men de drog bort hans två olyckliga besättningsmedlemmar: två fattiga afrikaner som hade tagit en tur med honom för att komma tillbaka till Sydafrika. Brono Pelizzari och Debarah Calitz var bara klädda i sina baddräkter när de fångades. Pelizzaris syster Vera sa i går kväll att de fick veta om dömningen på fredag, men det förändrade inte det faktum att hennes bror och Deborah fortfarande hölls fängslade efter nio månader. Tanya Waterworth skriver i Cape Argus att familjerna vädjade till piraterna som höll dem, al-Shabaab och hela Somalia att "visa mänskligheten - befri vår familj från denna känslomässiga hungersnöd som har påförts oss."

Den desperata grunden kommer att spridas i somaliska medier på måndagen. I den känslomässiga vädjan om deras återkomst betonade Pelizzari det arbete som utförs av Sydafrikas välgörenhetsgåva i den hungersnödda staden Mogadishu och dess omedelbara omgivningar.

”Varje natt har vi hört i nyheterna hur Sydafrika, genom givarnas gåva och generositeten hos många sydafrikaner, hjälper Somalia i sin hungerkris och räddar otaliga liv.

”Dessa två sydafrikaner är människor i Afrika och oskyldiga för något brott mot sina bröder och systrar i Somalia.

"Vi ber piraterna som håller dem, al-Shabaab och hela Somalia visa mänskligheten - befri vår familj från denna känslomässiga hungersnöd som har påförts oss," sa de i sin grund. Deborah Calitz dotter, Kerri, sa att familjerna hoppades att medieförfrågan skulle hjälpa till att få sin mamma befriad.

”Piraternas dömande hjälper oss inte alls - min mamma och Bruno hålls fortfarande kvar.” - Oberoende på lördag
http://www.iol.co.za/news/africa/frantic-appeal-on-kidnap-by-pirates-1.1116982

Sydafrikanska myndigheter vägrade att åtala de fem somaliska piraterna efter deras fångst av den nederländska flottan:

Fem av de tolv piraterna prövades efter att de fångats av den holländska flottan. De sydafrikanska myndigheterna vägrade att åtala dem efter att den holländska flottan räddade den sydafrikanska skepparen och hans yacht och bogserade den till Richard's Bay hamn. Kaptenen på båten, Peter Eldridge, lämnade in vittnesmål till de nederländska myndigheterna och lagdomstolarna om de grymma omständigheterna under vilka han och hans två besättningsmedlemmar attackerades. Eldridge vägrade att lämna sin yacht och räddades av den holländska flottan. Holländarna fångade fem av piraterna men andra lyckades dra bort de två Afrikanerbesättningsmedlemmarna, Bruno Pelizzari och hans livspartner Deborah Calitz. De har varit i fångenskap ända sedan 26 oktober 2010, "någonstans i Mogadishu".
I januari i år återvände Peter Eldridge, skeppare på båten Choizil, till Sydafrika efter att ha beskrivit sin prövning från somaliska pirater till nederländska poliser och domstolstjänstemän.

Det har också rapporterats att det tillfångatagna paret i Durban, båda kristna, nästan dödades strax efter fångsten - på grund av "ett" missförstånd med somaliska pirater med en religiös agenda "men att de sägs vara" säkra "i Mogadishu sedan dess tid.

De sydafrikanska myndigheterna hävdar att de 'förhandlar om deras frisläppande'. Paret har inga pengar för lösen och inte heller deras familj. Det viktigaste nu är att få tillbaka Bruno och Debbie på ett säkert sätt, säger SA-seglare Peter Eldridge efter att ha vittnat vid rättegången mot fem tillfångatagna somaliska pirater i Nederländerna, vilket ledde till deras fängelse den 12 augusti 2011 i Rotterdam. Han identifierade positivt anklagade män som bland de väpnade piraterna som hade kapat Choizil. "Jag gick sedan inför domaren och sa nästan samma saker och fick sedan frågor av advokaterna." Han sa att att bevisa där och veta att några av männen hade arresterats inte hade hjälpt honom att hantera trauma av incidenten. "Det är nog något jag aldrig kommer över ... Det viktigaste nu är att få tillbaka Bruno och Debbie säkert", sa han då. - Mercury http://www.iol.co.za/news/africa/skipper-describes-hijacking-to-cops-1.1009939
 

Sydafrikanska talesman för internationella relationer, Saul Kgomotso Molobi: ”kidnapparna tog ingen kontakt med den sydafrikanska regeringen ...” (som har en ambassad i Mogadishu).

Enligt Sail Worlds påstådda "välplacerade källa" i februari i år en man vid namn Andrew Mwangura i Kenya, och vars kopplingar till piratindustrin i Somalia tidigare har sägs vara "extremt exakta", det bortförda paret Bruno Pelizzari och Debbie Calitz flyttades till Mogadishu efter att de fångats.

 • Sydafrikanska talesman för internationella relationer, Saul Kgomotso Molobi, sa den 12 augusti 2011 att ”kidnapparna inte hade tagit kontakt med den sydafrikanska regeringen eller med släktingarna till Bruno Pelizzari och hans partner, Deborah Calitz. 'De har inte skickat några lösenkrav så vi vet inte vad de vill', sa han. Molobi sa dock att hoppet om parets säkra återkomst inte har försvagats, eftersom pirater ibland tog lång tid att ställa lösenkrav. 'Vi tror att de lever. “

Brådskande uppmaning från familjer till fångna sydafrikaner att befria Bruno Pelizzari och Deborah Calitz efter nio månaders fångenskap. Fem somaliska pirater dömda till nederländska fängelsestraff http://bit.ly/qLbnPH  – http://www.iol.co.za/news/africa/frantic-appeal-on-kidnap-by-pirates-1.1116982

HUR TILLFÄNDES PIRATEN?
Piraterna prövades i Rotterdam i Nederländerna efter att de fångats av den holländska flottan.

 •  De sydafrikanska myndigheterna vägrade att åtala dem efter att den holländska flottan räddade den sydafrikanska skepparen och hans yacht och bogserade den till Richard's Bay hamn.
  Kaptenen på båten, Peter Eldridge, lämnade in vittnesmål till de nederländska myndigheterna och lagdomstolarna om de grymma omständigheterna under vilka han och hans två besättningsmedlemmar attackerades. Eldridge (band sig till skeppet) och vägrade att lämna sin båt och räddades av den holländska flottan. 
  Holländarna fångade fem av piraterna men andra lyckades dra bort de två Afrikanerbesättningsmedlemmarna, Bruno Pelizzari och hans livspartner Deborah Calitz. De har varit i fångenskap ända sedan 26 oktober 2010, "någonstans i Mogadishu".
  I januari 2012 återvände Peter Eldridge, skeppare på båten Choizil, till Sydafrika efter att ha beskrivit sin prövning från somaliska piraters händer till nederländsk polis och domstolstjänstemän (i Rotterdam).
  Det har också rapporterats att det tillfångatagna paret i Durban, båda kristna, nästan dödades strax efter fångsten - på grund av "ett" missförstånd med somaliska pirater med en religiös agenda "men att de sägs vara" säkra "i Mogadishu sedan dess tid. De sydafrikanska myndigheterna hävdar att de 'förhandlar om deras frisläppande'.
  Paret har inga pengar för lösen och inte heller deras familj. Alla presenter som Bruno och Debbie hade köpt för familjen hemma och deras pengar hittades. När de kom tillbaka sa vi upprepade gånger till dem att vi inte hade några pengar och att vi var sydafrikaner, sade han. Piraterna stannade på båten medan ett moderskepp med bensintrummor levererade mat och te till dem.
  De tre sydafrikanerna användes som mänskliga sköldar av muslimerna:
  Den 7 november såg piraterna som höll Eldridge och paret som gisslan på båten, ett franskt krigsfartyg i horisonten. 'Det fanns två båtar. En var från Amsterdam. Deras helikoptrar svävade över huvudet. Piraterna började sedan skjuta på krigsfartyget med sina AK47 och lanserade raketer. '
  Eldridge uppmanades att kontakta det franska fartyget. Eldridge kunde informera dem över radion att det fanns åtta pirater ombord. ”Därefter fick piraterna oss att sitta på sidan av båten, inför krigsfartyget. De hade vapen i våra huvuden, sade han.
  Piraterna körde båten tills motorn grep och den strandade på den somaliska kusten. Paret tvingades i land men Eldridge vägrade att lämna. "En av piraterna kom tillbaka", sa han. 'Han slet mikrofonen från radion och började slå mig. Jag vägrade att gå. Jag logerade mig så att han inte kunde dra ut mig. Han släppte sedan ut sitt vapen. Jag var oskadd. Han gick därefter. '
  Eldridge tog kontakt med krigsfartyget igen och räddades.
  I skrivande stund har ingen kontakt upprättats med kidnappningspiraterna, och inget lösenkrav har hittills gjorts. Plettenberg Bay / Sail-World Cruising
  http://www.sail-world.com/Cruising/international/I-would-have-gone-down-with-my-yacht.-Pirate-sailor-victim-tells/76978
  ———-
  Richards Bay-seglare Peter Eldridge, ägare av båten Choizil, var utmattad efter att ha återvänt från Nederländerna, där han intervjuades av polisen och domstolstjänstemän om hans kapning av somaliska pirater nära Tanzania den 26 oktober 2010, rapporterade Bronwyn Gerretsen. Eldridge's yacht piraterades på öppet hav nära Tanzania av AK47-svängande pirater den 26 oktober. Han, tillsammans med sitt besättning, Durbanparet Bruno Pelizzari och Deborah Calitz, hölls som gisslan i 13 dagar innan båten strandades. Eldridge lämnades kvar på båten efter att han vägrade att gå ombord, men Pelizzari och Calitz togs som gisslan. Fem somaliska pirater - bland dem som kapade Eldridge - arresterades av arbetsgruppen för piratkopiering och ställdes inför de nederländska domstolarna.
  Eldridge återvände till Richard's Bay av ett nederländskt krigsfartyg efter hans prövning och förra veckan flögs till Nederländerna för att vittna. Han intervjuades först av nederländsk polis, till vilken han relaterade information om händelsen.
  ”Det viktigaste nu är att få tillbaka Bruno och Debbie på ett säkert sätt”, sade SA-seglare Peter Eldridge efter att ha vittnat vid rättegången mot fem tillfångatagna somaliska pirater i Nederländerna, vilket ledde till deras fängelse den 12 augusti 2011 i Rotterdam.
  Han identifierade positivt de anklagade männen som att vara bland de beväpnade piraterna som hade kapat Choizil. "Jag gick sedan inför domaren och sa nästan samma saker och fick sedan frågor av advokaterna."
  Han sa att att bevisa där och veta att några av männen hade arresterats inte hade hjälpt honom att hantera trauma av incidenten.
     "Sydafrika har inte stört Somalia genom att skicka soldater" ..
   Sydafrikanska talesmannen för internationella relationer, Saul Kgomotso Molobi, sa igår att ”kidnapparna inte hade tagit kontakt med den sydafrikanska regeringen eller med släktingarna till Bruno Pelizzari och hans partner, Deborah Calitz. 'De har inte skickat några lösenkrav så vi vet inte vad de vill', sa han. Molobi sa dock att hoppet om parets säkra återkomst inte har försvagats, eftersom pirater ibland tog lång tid att ställa lösenkrav. 'Vi tror att de lever. Sydafrika har inte stört Somalia genom att skicka militär till landet, så vi tar detta som ett gott tecken på att gisslan från Sydafrika inte kommer att skadas. I en händelse krävde pirater en lösenkrav fyra veckor efter kidnappningen så det finns ingen anledning att förlora hoppet. ' http://www.sail-world.com/Cruising/international/Hope–for-kidnapped-South-African-cruising-sailors/77547

  Eldridges berättelse om parets fångst:
  I ett slag för slag berättar Peter Eldridge, 61, om den traumatiska kapningen utanför Tanzanias kust den 26 oktober att han var beredd att sjunka sin båt, SY Choizil, om piraterna gjorde det till sitt "moderskepp" att råna andra fartyg . "Jag hade gjort fred om att ... om de skulle gå vidare med sin plan att göra det till sitt moderskepp, var jag beredd att sjunka med min båt och piraterna", sa han. Eldridge vägrade att lämna sin båt när piraterna tog hans besättning som gisslan den 7 november 2011. Eldridge, en erfaren seglare, hade bott på sin båt vid Dar-es-Salaams kust i flera år. ”Jag bestämde mig för att segla till Richards Bay i november eftersom det var en bra tid att segla. Jag kontaktade Bruno och Debbie för att vara mitt besättning och de kom överens om att detta skulle göra det möjligt för dem att besöka sina familjer hemma, sa Eldridge på Zululand Yacht Club. Han sa att piratfrågan diskuterades helt i Dar-es-Salaam med paret innan de seglade i oktober. '' Vi trodde att vi skulle kunna bli rånade i den troliga händelsen att vi skulle attackeras och sedan skulle piraterna lämna oss '', sa han. 
  Den 26 oktober, 160 km från Tanzanias kust, drog två motorbåtar upp på vardera sidan om båten. Han kunde snabbt skicka ut en mayday signal. Tolv pirater, beväpnade med AK47-vapen och RPG-raketer, gick ombord på båten. ”Kommunikationen var dålig men de krävde satellitradion och alla mobiltelefoner vi hade. De kopplade bort den fasta radion och tog bort den. ' De tre hölls under skjutvapen medan fartyget genomsöktes.
  'Alla presenter som Bruno och Debbie hade köpt för familjen hemma och deras pengar hittades. När de kom tillbaka sa vi upprepade gånger till dem att vi inte hade några pengar och att vi var sydafrikaner, sade han. Piraterna stannade på båten medan ett moderskepp med bensintrummor levererade mat och te till dem. Den 7 november såg piraterna ett franskt krigsfartyg i horisonten. 'Det fanns två båtar. En var från Amsterdam. Deras helikoptrar svävade över huvudet. Piraterna började sedan skjuta på krigsfartyget med sina AK47 och lanserade raketer. '

tidigare rapporter:
Brådskande uppmaning från familjer till fångna sydafrikaner att befria Bruno Pelizzari och Deborah Calitz efter nio månaders fångenskap. Fem somaliska pirater dömda till nederländska fängelsestraff
http://bit.ly/qLbnPH  - 12 augusti 2011 - Efter att straffdomstolen i Rotterdam dömde fem somaliska pirater till upp till sju år i ett holländskt fängelse för att fånga två sydafrikaner under deras attack på en sydafrikansk båt, utfärdade fångarnas familj en uppmaning till somalierna släpp det unga paret efter nio månaders fångenskap.
http://www.sail-world.com/Cruising/international/Hope-for-kidnapped-South-African-cruising-sailors/77547
https://OrthodoxChurch.nl/2011/01/2-sa-citizens-captives-of-somalia-since.html