Elddop nu eller senare?

Sprid kärleken

Hebréerna 12:28 & 29 ”Därför får vi ett rike som inte kan röras, låt oss ha nåd, genom vilken vi kan tjäna Gud på ett acceptabelt sätt med vördnad och gudfruktig fruktan, ty vår Gud är en förtärande eld.

Den andliga sanningen om att vår Gud är en förtärande eld nämns i hela Bibeln. Flera platser i Bibeln säger ”allt kött är gräs” och våra fiender kallas agnar och stubbar för att förtäras av Guds eld som förstör dem. (Fler referenser 5 Mosebok 8: 3, 5 Mos 4:24, Jes 5: 24-25, Jes 40: 6, alla använder detta begrepp bland många fler). Jag skulle tro att det vore bättre att arbeta mer i den anda där vi är säkra, snarare än i denna världs kött, vilket gör världen till vårt hem. Ordet säger att endast den filadelfiska kyrkan med broderlig kärlek kommer att undkomma den stora vedermödan som prövar jordboarna. Vi gör bäst himlen till vår bostad där elden bara förädlar oss som guld.

I Matteus 3:11 och Lukas 3:16 sade Johannes döparen att Jesus (Yahshua) kommer att döpa oss med eld.

Vi får alla två sätt att döpas med eld. En är att ansluta sig till Gud nu och låta hans ande av elden brinna ut ur oss alla skräp som den tas från silver. Detta åstadkommes genom den mest befriande sanna kärleken genom att lyda de faktiska Skaparens bud och korsfästa de korrupta delarna av vårt kött för att stämma överens med godheten i fullvärdigheten av uttryck för allt gott. Ja, vi börjar då få hans lag skriven i våra hjärtan och att älska och glädja sig över hans lagar. Det står att i slutändan kommer den heliga anden att "förstora lagen och göra den hedrad". Jesus sa att det största budet var shamaen "hör Israel, YAHWEH är en Gud, och ... talar om hans lag hela dagen ..." Annars är vi inte omvända alls bara försenade eller barn. De okonverterade kommer att få det ultimata priset och betala med den prövning som kommer över hela världen. Det säger att hela jorden kommer att döpas med eld. Vi måste välja vems sida vi är på (kom ihåg vad som händer med den ljumma). Det finns Guds sida som är sanning och kärlek, och världens sida som är lögner, mörker och hat. Kom ihåg att djävulen kommer som en ljusets ängel, och bred är vägen till förstörelse och smal är vägen till liv och få där som hittar den. Det skulle innebära att den gemensamma uppfattningen som hittades av 99% om propaganda som finns på TV skulle vara den breda vägen till förstörelse. Guds synpunkter finns i hans ord, och det är de som har betydelse. Jesus sa att det skulle vara värre än soda och gommorah, inte bara synden utan de brinnande konsekvenserna.

”Han gör sina ministrar till en eldslamma” (Heb 1: 7) Hans tjänare som övervinner nu med sann ren kärlek kan inte brännas i den kommande eld som kommer över hela världen. Den som tror på Kristus kommer att vara som guld eller silver som förfinas av elden, och om det fortfarande finns delar av våra liv där köttet fortfarande har dominans, kommer vi att förlora förlust, bara inte fullständig förlust, eftersom vår grund läggs för alltid, och det är Kristus (I Kor 3: 11-15).

Jesus nämnde detta dop om att förfina eller döda vår köttnatur i Lukas 12: 49-51. Paulus ber oss att räkna med att vår gamla köttnatur redan är död, som den rättsliga ställning vi har i Kristus att vandra i den andliga nya människans kraft. Efter att ha blivit döpt som begravd till hans död, så att Andens uppståndelsekraft kan fungera (Rom 6: 1-2) Hesekiel kapitel 1 talar om elden som helt omger dem som är fulla av liv, eftersom den har ljusbultar eller högre elektrisk kraft de är mättade i. Uppenbarelseboken 5: 9 säger att samma varelser återlöses genom Lammets blod; med andra ord är det vår andens natur som avslöjas. De kallas Guds härlighet i Hesekiel 8: 4, 9: 3, 10: 4 & 43: 2-4.

Att "konsumeras" med eld är som Bibeln säger att hans sanna folk är när den Helige Ande aktiverar inom oss att elektriskt stimulera oss till en högre livsstil och kraft. Som Jesus sa att vi skulle döpas "i" eld, inte bara "i" vatten, det är bibliskt talat om att vara nedsänkt och mättat i alla delar av ditt liv till en högre kraft. När Paulus talade om att alla israeliter döptes till Mose i I Kor. 10: 2 ”och vi döptes till Mose i molnet och i havet; och åt samma andliga medelvärde; och drack alla samma andliga dryck; för de drack av den andliga klippan som följde dem; och den klippan var Kristus. ” Så kommer hela våra liv att vara helt mättade och mer upplyfta av vår Guds elektriska eldkraft.

Det kommer att finnas två läger i slutet 1. De som känner Gud och lyder hans bud. 2. De som inte gör vem av vilka Kristus och hans änglar ska "i flammande eld hämnas på dem som inte känner Gud och inte lyder evangeliet om vår Herre Jesus Kristus." (2 Tes 1: 8)(Obs: I Johannes 2: 4 ”Den som säger att jag känner honom och inte håller hans bud är en lögnare och sanningen finns inte i honom.” Inte prickar eller titlar kan övergå från lagen förrän alla profetior och lagar är uppfyllda Matt 5 : 17-19) Först efter att 2 Tes 1: 8 (och många andra) har uppfyllts kommer vi att kunna ta bort några av skiljetecken eller ord från lagen; annars finns det ingen anledning för Jesus att vara vår överstepräst och vårt lammoffer, eftersom bara lagen säger att vi ISRAELITER behöver Lammet. (Vi moderna israeliter från de västra kristna nationerna följer fortfarande den viktigaste delen av Guds lag som säger att vi behöver ett lamm för att sona för våra synder, han heter Jesus.)

"Lagen är andlig, men vi är kött, sålda under synd." (Rom 7:14). Endast att vandra i anden eller vandra i Guds ord - lag - läror om kärlek och renhet kommer vi att stanna i Kristus som har frihet från syndens träldom. Hans lag kallas ”ordet” och ”sanningen” som frigör oss. Elden kommer att lysa ut för dem som finns omkring oss och för våra egna sinnen inom. Hans ord, ljuset som uttrycks genom kärlek, förvandlar oss och de som finns omkring.

Apostlagärningarna 14:22 ”... vi måste genom mycket trängsel komma in i riket.” David erkände att alla hans prövningar och korrigeringar från Gud var att lära honom Guds lag bättre och växa mer andligt. Hur mycket mer ger den Helige Andens kraft oss den gudomliga förmågan och kraften att lyda idag! Som Paulus sa är det när vi minskar att Han ökar. Ju mer vi förlorar våra liv för honom desto mer hittar vi det, som Jesus hade sagt, och att de som försöker hitta sina liv också kommer att förlora det.

Var glad om du har försöken att vara kristen nu, så att du inte bär de större prövningar som världen måste bära vid Kristi ankomst. 1 Petrus 4: 12-13 ”tycker det inte är konstigt om den eldiga rättegången, men gläd dig!” Det finns mycket uppmuntran och gott från Guds ord om du lider för att göra det som är rätt i denna tidsålder. Vi ska glädjas och vårda sådan förföljelse, vi ska anamma den! I Matteus 5:10 sa Jesus: "Välsignade är de som förföljs för rättfärdighetens skull: för deras är himmelriket." När vi förföljs betyder det att vi är mycket nära att bryta marken för att Guds kungarike ska fungera på jorden. Att våra fiender fruktar Guds lag och de vet att vi har all makt och måste stoppa oss. Vi har svaren eftersom Guds lag är svaret på alla världsproblem. Den nya världsordningen handlar bara om att tysta de människor som har Jesus och Guds lag, som det står i Uppenbarelseboken 12:17, men vi vet att det säger att vi i slutändan vinner och råder över hela djursystemet. Guds förbund som han gjorde för att skydda sitt folk från de 12 stammarna i västerländsk kristenhet kan inte och har aldrig brutits (dvs. Abrahams förbund att vårt rena säd skulle förökas och många böcker har täckt de långtgående ytterligare förbunden om detta rena frö av Isak, inte de falska judarna som kallas edomiter eller isaelitiska araber, utan Isaks rena söner, de saxiska nationerna, som skulle flytta nordväst för att förbli en mängd mäktiga nationer som separata stamnationer som Europa har idag, som täckt boken "Abrahams förbund" och i "Avtäcka mysterierna för din dolda arv.")

Lämna ett svar