Evig frälsning baserad på blod från (Jesus) YAHWEH Yasha, fungerar inte

Sprid kärleken
Många kristna tror att Paulus sa att vi inte alls behöver hålla lagen. Men den enda gången han sa något nära det var i ett helt annat sammanhang.

I varje fall sa publiken specifikt, ”du är inte berättigad till evig frälsning tills du gjorde alla de goda gärningarna i Mose lag perfekt. ” (Apostlagärningarna 15: 1, hebreerna osv.)

Det var alltid en tvist med hebreerna. De flesta av dem trodde att bara blod från tjurar och getter kunde rädda dem. Men vissa som tog emot (Jesus) YAHWEH Yasha, sade att "frälsning" kunde inte fås förrän efter att ha gått igenom en mycket lång process av omvandling till judendomen och blev erkänd som omskuren osv. Även om det var alla bra gärningar de hade i åtanke , de hade det i omvänd ordning. Frälsning tjänas inte. Bra fungerar bara senare bevis för att vi är räddade.
Paulus lade fram åtminstone flera saker vid tidpunkten för omvändelsen som även hedningarna redan skulle träna. Specifikt skisserade han lagarna som avser avgudar, sexuella synder, kost och blod, med nämnandet att de kan lära sig det i detalj i synagogorna i varje stad varje sabbatsdag. (se Apostlagärningarna 15 och Apostlagärningarna 25)
Om lagen skulle vara grunden för vår eviga frälsning skulle vi behöva hålla lagen perfekt som Jesus (YAHWEH Yasha) höll den.
Eftersom vi alla är födda syndare (utom YAHWEH YASHA / Jesus) kan ingen kvalificera den eviga frälsningen enbart baserat på gärningar. Evig frälsning är en gratis gåva som vår himmelske Fader ger till alla de som erkänner att de kommer att omvända sig från sina synder och låta YAHWEH Yasha (Jesus) ta dödsstraffet för synden i deras ställe.
Även om det inte förtjänar vår frälsning, vill vi behålla det nu, och det är nu alla våra hjärtans önskan att älska det och glädja oss mycket över alla hans underbara bud. Som Paulus sa vi alla glädjer oss över YAHWEHs lag efter den inre mannen (Romarbrevet 7:22).
Bra gärningar är bara för att "göra det bra" och i många fall hjälper vi oss att "bara överleva på jorden". Evig frälsning är för efterlivet. De goda gärningarna är bara för att ha ett bra liv vid denna tid, och glädjer sig mycket över all hans lag som Paulus och kung David sa att vi gör.

Lämna ett svar