Trängsel och den större depressionen

Sprid kärleken

Det förvånar mig alltid hur många människor tror att vi aldrig kommer att se en "depression" eller ens någon "trängsel" för den delen.
Vi befinner oss redan i en mycket större depression än den som våra farföräldrar uthärde. Även under "STOR DEPRESSION" behöll Amerika en perfekt kreditvärdighet och hade knappast någon skuld alls.
Kommer du ihåg de senaste åren att Amerikas kreditbetyg fortsätter att nedgraderas?
Kommer du ihåg alla tips som mormor och farfar skulle göra om konserver, odla den? Vad sägs om ärligt arbete, och hur kommer det alltid att finnas att arbeta med svett på pannan för mat osv? Deras tips var viktiga för att överleva den stora depressionen.

Visste du att omkring 60 miljoner goda gudfruktiga, bibeltroande kristna dog under andra världskriget?
Resten som överlevde gjorde det knappt genom den värsta vedermödan du kan föreställa dig.
De flesta dog av svält efter kriget, och det räknas inte ens i siffran på 60 miljoner. För att inte tala om att gå utan saker som toalettpapper, korrekt infrastruktur, sanitet etc.

Jag minns att jag läste statistiken över troende (Jesus bekännande kristna) som registrerades före andra världskriget. Till exempel Holland handlade det om 99% bekännande kristna, som normalt inkluderade att ha bibeln öppen och läst efter varje måltid (nederländsk reformerad praxis). Hem bryter inte mot denna regel.
Tyskar och amerikaner var också mer än 95% som bekände bibeltroande kristna.
Ändå dog cirka 60 miljoner av dessa kristna under de hårdaste förhållandena under andra världskriget, och resten överlevde knappt under den allvarligaste trängsel som de flesta idag kan tänka sig.

Medan det står att vi alltid kommer att ha svårigheter, kom ihåg, det är ingenting jämfört med den stora vedermödan som kommer i slutdagarna. Även om den ”stora vedermödan” inte pågår i ytterligare 300 år spelar det ingen roll. Vi bör se vår förbunds Gud Israels hedra hans löften och behandla hans folk proportionellt för deras uppror och synder i denna generation, precis som han har gjort i varje generation. Han har varit en kärleksfull himmelsk Fader, barnträning, korrigerat och straffat för att föra oss tillbaka till honom genom sin son Jesus, snarare än att möta evig fördömelse.

Fråga till alla. Tänk bara, om 99% av befolkningen är starka troende. de erkände inte bara att Jesus var kung, utan de hade också böner i skolan, de hade skapelse i varje enskild vetenskapsbok (inte evolution), de respekterade äktenskapets och familjens helighet, de mest häftiga brotten i dag var tusentals gånger lägre per capita, sexuell promiskuitet var lägre, sjukdomarna var lägre, utbildningen var högre, hjärtan var mer givande.

Så du tror att vi är bättre än dem och Gud kommer att behandla oss bättre, även om nu mer än hälften av befolkningen förbannar och hatar honom?

Är det för sent att lära sig alla de färdigheter som mormor och farfar hade? Absolut inte! Låt oss alla dela och ha gemenskap även om de små sakerna, som hur man gör saker hemma som bröd, pasta etc. Det finns ett antal saker vi kan göra bättre än vad som finns i butikerna, kan hålla längre och spara mycket pengar. Vem vet, du kan göra några extra och vänner vill köpa dem eller betala för hälften av förnödenheterna för att gå i affärer tillsammans. Arbete är alltid en vinn-vinn-situation. (läs Ordspråksboken 31, det lyfter fram alla egenskaper hos en sann kristen dam, hon kommer att driva flera egna företag, ha många anställda, vingårdar, tillverkningsprodukter, internationell handel, etc.), vad mer kan någon modern kvinna vilja? Gud ger alltid det BÄSTA.

Tänk på ett bytmedium som 1 gram guldmetaller. Dessa är lågkonjunktursäkra, certifierade kort av guldguld 1 gram . Överväg även att öppna din egen Gratis guldfranchise. Marknivå möjligheter finns i överallt, men varför inte få en gratis jumpstart?

 

Lämna ett svar