Några bibliska tankar om den ljumma

Sprid kärleken

Några bibliska tankar om den ljumma

Uppenbarelseboken 3: 15-16 ”Jag känner till dina verk, att du varken är kall eller varm. Jag skulle vilja att du var kall eller varm. Så därför att du är lunken och varken kall eller varm, kommer jag att spuga dig ur min mun. ” 

Eftersom kärlek (och omtänksamhet, utan blindfläckar eller domningar) är det bästa av hans eld, tror jag att du kommer att tycka om denna undervisning. Kärlek av hela hjärtat, stor glädje i alla hans bud, med hans lag fullt skriven i våra hjärtan. Det förklaras att vi älskar hans lag så mycket att det är vad vi pratar om hela dagen som den mest fantastiska frihet som man kan tänka sig. När vi älskar och läser Skaparens bokstavliga ord som bevaras för oss i Bibeln, tror jag att mer och mer fred, nåd och kärlek kommer att multipliceras för dig i all fullhet. Lämna alla förutfattade och falska idéer om kristendomen bakom.

Vad ska vi vara så brinner för?   

             ”       KUNGARIKET "
Matt 6:33 Men sök först Guds rike och hans rättfärdighet; och alla dessa saker ska läggas till dig.

Vad är det rike vi ska ”söka först” och dagligen be om att det KOMMER på jorden? HANS LAND, HANS LAG, HANS MÄNNISKOR, HANS KONGSKAP ÖVER HANS HELIGA NATION FÖR ATT Tvingas fram i JORDEN (Hans sanna israeliska kristna nationer som den första århundradets kyrka framgångsrikt upprättades, med alla högtiderna sabbater och dietlagar i den ursprungliga ortodoxa kyrkan).

Jud 1: 3     ”Mina älskade, när jag gjorde allt för att skriva till er om den gemensamma frälsningen, var det nödvändigt för mig att skriva till er och uppmana er att ni uppriktigt bör kämpa för tron som en gång överlämnades till de heliga. ”
Tron är att vi som ambassadörer och representanter för hans kungarike dagligen kommer att be som han ber oss att be, att hans kungarike kommer och kommer att upprätthållas på jorden, som det görs i himlen. Tron på löftet och profetiorna, att ”Genom att tvätta ordets vatten kommer vi en dag att göras till den kyrkan utan fläckar eller rynkor”(Efesierbrevet 5: 26-27). Att vi kan vara en ”vittnesbörd om kungariket för alla nationer, och då kommer slutet”(Matteus 24:14).
Efesierna 4:13 ”Till vi alla kommer i enhet av tronoch kunskapen om Guds Son, till en fullkomlig människa, till måttet på Kristus fullhets växt: ”

Apostlagärningarna 14:22 ”Bekräfta lärjungarnas själar och uppmana dem att fortsätta i tronoch det måste vi genom mycket trängsel gå in i Guds rike. ”

Kolosserna 2:12 ”Begravd med honom i dopet, där ni också har uppstått med honom genom tron på Guds verksamhet, som har uppväckt honom från de döda. ”

Befallde Gud blind tro? Tro kommer bara efter lydnad till hans lag / ord (Romarbrevet 10:17). Olydnad mot hans ord / lag kan aldrig betraktas som tro. Det kan till och med gå så långt som att tro på djävulen snarare än vår eviga kung som skapade himlen och jorden, och hans namn är Jesus alfa och omega, som var, som är och kommer att komma.

Även om det är sant räddas vi bara av Jesu Kristi blod, men vi kommer att förbli outvecklade spädbarn om vi inte börjar hålla buden. Som Jesus Kristus utarbetar i Matteus 5:19 "Alla som bryter och lär människor att bryta även de minsta buden kommer att kallas de minst i himmelriket, men de som lär människor att hålla och hålla det minsta av buden kommer att kallas stora i himmelriket."

1Johannes 2: 4 "Den som säger, jag känner honom och inte håller hans bud, är en lögnare och sanningen finns inte i honom."
Män som David och Salomo "visste vem Gud var", eftersom de otaliga gånger sa att de "glädjer sig mycket åt hela Guds lag". Detta var Salomos visdom. Som Jesus också tyckte om det, och han sade fariséerna förkasta Moses lag, genom deras konstgjorda traditioner, och det var deras synd. Vår eviga Gud, Herren Jesus, gav personligen lagen till Mose, och han sa om du inte tror på Moses lag kan du inte känna mig (Johannes 5: 45-47) och Om de inte hör Mose och profeterna, kommer de inte att övertalas, fastän en uppstod från de döda (Luk 6:31).

Gud ville aldrig att någon skulle stanna i synd eller falla, men genom syndsbekännelse och genom den Helige Andens kraft kan vi under långa perioder leva som en kristen (en smorde kunglig präst, helt vaken, övervinna, härska och regerar på sin tron nu). Vi ska köra loppet och vinna kronan, inte förbli fallna i gödseln. Genom att tvätta ordets vatten kommer vi så småningom att bli den kyrkan utan fläckar eller rynkor (Efesierna 5: 26-27).

Vår Gud befaller helighet (det är inte ett alternativ):

Matteus 5:48     ”Var därför fullkomliga, precis som din Fader i himlen är fullkomlig.”

1 Petrus 1:16 "Var helig, för jag är helig"

Hebréerna 12:14     "Följ frid med alla människor och helighet utan vilken ingen ska se Herren:"

Definitionen av synd är överträdelse av lagen (1Johannes 3: 4). Detta är den vägledande standarden mellan att bli kort eller att köra loppet. Om vi ”bekänner vår synd, kommer han att vara trogen och rättfärdig för att förlåta oss och rena oss från all synd och orättfärdighet” (1Johannes 1: 9).

Ingenstans i skrifterna står det att vi bara kan fortsätta att "falla" hela vårt liv, snarare än att gå i anden. Skriften säger upprepade gånger ”lagen är andlig”Och att vi måste korsfästa vårt kött och vandra i anden.

Romarna 6: 1 ”Vad ska vi säga då? Ska vi fortsätta i synd, så att nåd kan komma i överflöd? Gud förbjude. Hur ska vi, som är döda för synden, leva längre där? ”

Till och med mer vill han att vi ska förvandlas till samma bild av Kristus, och att vi tar upp våra kors efter honom och gör större gärningar än han gjorde. Som vi vet höll han lagen perfekt som det obefläckade lammet. Han främjade lagen mycket starkare än fariséerna på dussintals platser i Nya testamentet och till och med sa det om vår rättfärdighet (laghållning) inte överstiger den skriftlärdes och fariséernas, så ska du under inga omständigheter komma in i Guds rike (Matteus 5:20).

Vi läser konsekvent att ”synd skiljer oss från Gud” (Jesaja 59: 1).

Han säger inte att vi ska fortsätta tänka som slavar och stanna kvar i syndens träldom, en slav till vårt kött snarare än att leva efter hans lag som alla är anda. Han har gett oss vår Andes kraft uppifrån, och också hjälpredan, den Helige Ande, att ha mer övernaturlig styrka och förmågor, som i skrifterna kallas ”nåd”, den sanna nåd som är ”karisma” på grekiska, en stor talang att lyda “Kraft från Gud att lyda”(Romarna 1:15). Det är inte ett alternativ att vara gudomlig, det är ett bud till hans utvalda.

Han förändrar vårt tänkande. Omvändelse på grekiska är "vänd ditt tänkande". Hans tjänst var ”Omvänd er, ty himmelriket är nära”(Matteus 4:17) Vi ska förändra vårt tänkande och vi är mer än kapabla att göra det.Låt detta sinne vara i dig, som också var i Kristus Jesus:” (Filipperna 2: 5)

”Allt som inte är av tro är synd.” (Romarna 14:23) ”Men utan tro är det omöjligt att behaga honom:
för den som kommer till Gud måste tro att han är och att han belönar dem som flitigt söker honom. ” (Hebréerna 11: 6)
Att komma ihåg att tron kommer genom att höra, och (shama / lydnad) som Jesus sa var det största budet till Guds ord, vi prisar YAHWEH att det kommer att ge resultat:

1Johannes 5: 4     "Ty allt som är födt av Gud övervinner världen: och detta är den seger som övervinner världen, ja, vår tro."

VI SOM SÖKER FÖRSTA HANS KUNGARIKET KAN ALDRIG VÄRA
”Därför tar vi emot ett rike som inte kan röras, låt oss ha nåd, genom vilken vi kan tjäna Gud på ett acceptabelt sätt med vördnad och gudfruktig, för vår Gud är en förtärande eld.”(Hebr 12: 28-29)

Den andliga sanningen om att vår Gud är en förtärande eld nämns i hela Bibeln. Flera platser i Bibeln säger ”allt kött är gräs” och våra fiender kallas agnar och stubbar för att förtäras av Guds eld som förstör dem. (Fler referenser 5 Mosebok 8: 3, 5 Mos 4:24, Jes 5: 24-25, Jes 40: 6, alla använder detta begrepp bland många fler). Jag skulle tro att det vore bättre att arbeta mer i den anda där vi är säkra, snarare än i denna världs kött, vilket gör världen till vårt hem. Ordet säger att endast den filadelfiska kyrkan med broderlig kärlek kommer att undkomma den stora vedermödan som prövar jordboarna. Vi gör bäst himlen till vår bostad där elden bara förädlar oss som guld.

Vi får alla två sätt att döpas med eld. Det ena är att ansluta sig till Gud nu och låta hans andes eld brinna ut ur oss alla som det tas från silver genom sann kärlek genom att lyda hans bud och korsfästa vårt kött. Annars kan vi få det ultimata priset och betala med den vedermödan som kommer över hela världen och när hela jorden döps med eld. Vi måste välja vems sida vi är på. Det finns Guds sida som är sanning och kärlek, och världens sida som är lögner, mörker och hat. Kom ihåg att djävulen kommer som en ljusets ängel, och bred är vägen till förstörelse och smal är vägen till liv och få där som hittar den. Det skulle innebära att den gemensamma uppfattningen som hittades av 99% om propaganda som finns på TV skulle vara den breda vägen till förstörelse. Guds synpunkter finns i hans ord, och det är de som har betydelse. Jesus sa att det skulle vara värre än soda och gommorah, inte bara synden utan de brinnande konsekvenserna.

"Han gör sina ministrar till en eldslamma" (Hebréerna 1: 7) Hans tjänare som övervinner nu med sann ren kärlek kan inte brännas i den kommande elden som ska komma över hela världen. Den som tror på Kristus kommer att bli som guld eller silver som förfinats av elden, och om det fortfarande finns delar av våra liv där köttet fortfarande har dominans, kommer vi att förlora förlust, bara inte fullständig förlust, eftersom vår grund läggs för alltid, och det är Kristus (I Kor 3: 11-15).

Jesus talade om detta elddop i Lukas 12: 49-51. Paulus ber oss att räkna med att vår gamla köttnatur redan är död, som den rättsliga ställning vi har i Kristus att vandra i den andliga nya människans kraft. Efter att ha blivit döpt som begravd till hans död, så att Andens uppståndelsekraft kan fungera (Rom 6: 1-2) Hesekiel kapitel 1 talar om elden som helt omger dem som är fulla av liv, eftersom den har ljusbultar eller högre elektrisk kraft de är mättade i. Uppenbarelseboken 5: 9 säger att samma varelser återlöses genom Lammets blod; med andra ord är det vår andens natur som avslöjas. De kallas Guds härlighet i Hesekiel 8: 4, 9: 3, 10: 4 & 43: 2-4.

Att "konsumeras" med eld är som Bibeln säger att hans sanna folk är när den Helige Ande aktiverar inom oss att elektriskt stimulera oss till en högre livsstil och kraft. Som Jesus sa att vi skulle döpas "i" eld, inte bara "i" vatten, det är bibliskt talat om att vara nedsänkt och mättat i alla delar av ditt liv till en högre kraft. När Paulus talade om att alla israeliter döptes till Mose i I Kor. 10: 2 ”och vi döptes till Mose i molnet och i havet; och åt samma andliga medelvärde; och drack alla samma andliga dryck; för de drack av den andliga klippan som följde dem; och den klippan var Kristus. ” Så kommer hela våra liv att vara helt mättade och mer upplyfta av vår Guds elektriska eldkraft.

Det kommer att finnas två läger i slutet 1. De som känner Gud och lyder hans bud. 2. De som inte gör vem av vilka Kristus och hans änglar ska ”i flammande eld hämnd på dem som inte känner Gud och inte lyder evangeliet om vår Herre Jesus Kristus.”(2 Thesselonians 1: 8) (Obs: I Johannes 2: 4 ”Den som säger att jag känner honom och inte håller hans bud är en lögnare och sanningen finns inte i honom.” Inga skott eller titlar kan övergå från lagen tills alla profetior och lagar är uppfyllda Matt 5 : 17-19) Först efter att 2 Tes 1: 8 (och många andra) har uppfyllts kommer vi att kunna ta bort några av skiljetecken eller ord från lagen; annars finns det ingen anledning för Jesus att vara vår överstepräst och vårt lammoffer, eftersom bara lagen säger att vi ISRAELITER behöver Lammet. (Vi moderna israeliter från de västerländska kristna nationerna följer fortfarande den viktigaste delen av Guds lag som säger att vi behöver ett lamm för att sona för våra synder, han heter Jesus.) Om den delen tas bort, så är varje demon i helvetet tillåtet att sätta tillbaka dem som har förkastat Kristus under den gamla lagen och döda oss med alla slags plågor och ont.

Lagen är andlig, men vi är kött, sålda under synd.”(Romarna 7:14). Endast att vandra i anden eller vandra i Guds ord - lag - läror om kärlek och renhet kommer vi att stanna i Kristus som har frihet från syndens träldom. Hans lag kallas ”ordet” och ”sanningen” som frigör oss. Elden kommer att lysa ut för dem som finns omkring oss och för våra egna sinnen inom. Hans ord, ljuset som uttrycks genom kärlek, förvandlar oss och de som finns omkring.

Ta upp ditt kors och evangelisera korset! ".. Vi måste genom mycket trängsel komma in i riket."(Apostlagärningarna 14:22) David erkände att alla hans prövningar och korrigeringar från Gud var att lära honom Guds lag bättre och växa mer andligt. Hur mycket mer ger den Helige Andens kraft oss den gudomliga förmågan och kraften att lyda idag! Som Paulus sa är det när vi minskar att Han ökar. Ju mer vi förlorar våra liv för honom desto mer hittar vi det, som Jesus hade sagt, och att de som försöker hitta sina liv också kommer att förlora det.

Var glad om du har försöken att vara kristen nu, så att du inte bär de större prövningar som världen måste bära vid Kristi ankomst. 1 Petrus 4: 12-13 ”tycker det inte är konstigt om den eldiga rättegången, men gläd dig!” Det finns mycket uppmuntran och gott från Guds ord om du lider för att göra det som är rätt i denna tidsålder. Vi ska glädjas och vårda sådan förföljelse, vi ska anamma den! I Matteus 5:10 sa Jesus: "Välsignade är de som förföljs för rättfärdighetens skull: för deras är himmelriket." När vi förföljs betyder det att vi är mycket nära att bryta marken för att Guds kungarike ska fungera på jorden. Att våra fiender fruktar Guds lag och de vet att vi har all makt och måste stoppa oss. Vi har svaren eftersom Guds lag är svaret på alla världsproblem. Den nya världsordningen handlar bara om att tysta de människor som har Jesus och Guds lag, som det står i Uppenbarelseboken 12:17, men vi vet att det säger att vi i slutändan vinner och råder över hela djursystemet. Guds förbund som han ingick för att skydda sitt folk från västerländska kristenhetens tolv stammar kan inte och har aldrig brutits (dvs. Abrahams förbund att vårt rena säd skulle förökas). Många böcker har täckt de vidsträckta ytterligare förbunden om detta rena Isaks säd, inte de falska judarna som kallas Edomiter eller de isaelitiska araberna, utan Isaks rena söner, de saxiska nationerna, som skulle flytta nordväst för att förbli en mängd mäktiga nationer som separata stamnationer som Europa har idag, som täcks av boken "Abrahams förbund" och i "Avtäcka mysterierna i din dolda arv.")

* KRISTISKT FORUM * *HEMSIDA* * STRONGS KONKORDANS ONLINE *

Lämna ett svar