TCAWW ministerdefinitioner

Sprid kärleken

OCC har gemenskap med ministerier som faller under "Kristi församling över hela världen" -strukturen. 

Kristi församling Världsomfattande ministerdefinitioner

Vi har listat upp tjänstnivåerna för Kristi församlingen över hela världen (TCAWW) nedan och en beskrivning av deras uppgifter etc.

Diakoner – (diakonoi) är biskopernas assistenter och har till uppgift att undervisa och administrera vissa kyrkofunktioner, såsom distribution av mat (Apg 6: 1-6). De betraktas som gemenskapens kapellaner och kan bära titeln pastor. Diakoner tjänar direkt under bemyndigandet av och är ansvariga inför biskopen. Alla diakoner i ett stift utgör en grupp av diakoner och ska träffas då och då efter behov. En ärke diakon kan utses av biskopen för att hjälpa biskopen i bildandet, utvecklingen, övervakningen och stödet av diakonerna och genomförandet av kanonerna. Diakoner rapporterar årligen till biskopen eller biskopens utsedda om deras liv och arbete.

Diakonrådet - Biskopen kan inrätta ett råd för diakoner för att övervaka, studera och främja diakonatet.
Präst – (presbuteroi) kallas också "presbyters" eller "äldste." I själva verket är den engelska termen "präst" helt enkelt en sammandragning av det grekiska ordet "presbuteros." De har ansvaret för att undervisa, styra och utföra sakramenten i en given församling (1 Tim. 5:17, Jak. 5: 14-15). Prästadömet kan någon gång delas in i order men vi ser ingen anledning inom den närmaste framtiden för det.

Präster bär det viktigaste ämbetet som tjänar flockarna, och även om de är lika och utbytbara som biskop, rapporterar de till och är under ledning av biskopen i deras region eller stift. Precis som med kyrkans interdomenationalitet kan prästen och biskopen tillsammans bestämma vilka behov och metoder som skulle vara bäst för deras samhälle med tanke på den lokala församlingens behov. Om en kyrka planteras i en mestadels protestantisk gemenskap kan implementering av boken med gemensamma böner och andra liturgiska krav vara invasiv och bör genomföras långsamt. Denna typ av fråga kan avgöras mellan prästen och biskopen eftersom tiden och behovet av sådana diskussioner ska uppstå. Den gemensamma bönens bok måste dock användas för alla ceremonier och sakrament. Prästen uppmuntras, men är inte skyldig att använda BCP i sina predikningar.
biskop – (episcopoi) är de som tar hand om flera församlingar och har till uppgift att utse, ordinera och disciplinera präster och diakoner. De kallas ofta "evangelister" i Nya testamentet. Exempel på biskopar från första århundradet inkluderar Timoteus och Titus (1 Tim. 5: 19-22, 2 Tim. 4: 5, Tit. 1: 5). Biskoparna skulle besluta om enskilda frågor i varje stift men kunde inte åsidosätta frågor som beslutas för valören, till exempel att en biskop inte kunde besluta att ordinera en icke-ångerbar syndare, såsom självförkunnad sodomit eftersom det strider mot läror och läror TCA, för att undervisa och utöva lydnad mot Guds lagar. Endast en biskop får ordinera präster eller diakoner. Biskopar rapporterar till och är under ledning av sin ärkebiskop.
Biskopernas allmänna konferens - Det skulle hållas en generalkonferens för biskopar för varje stat eller land, och de skulle rösta om alla frågor om beteende, praxis och regler för deras stat. Eftersom biskopar är på stadsnivå och ärkebiskopar på länsnivå, skulle det behöva mer än en ärkebiskop, eller den presiderande ärkebiskopen för att sanktionera en omröstning för deras stat. Det föredras att regioner har så många ärkebiskopar som att kunna rösta över alla praktiska frågor för deras stat utan den presiderande ärkebiskopens behov.
Ärkebiskop - Ärkebiskopen skulle vara ett valt kontor av biskopernas generalkonferens som den talande rösten för biskopernas generalkonferens i varje område eller stat (land). Han skulle inte ha någon extra makt över de andra biskoparna utan skulle hellre vara en ambassadör på biskopernas vägnar i hans län. Varje ärkebiskop skulle också vara en medlem av ärkebiskopernas råd och skulle rösta om frågor som berör valörer för deras region eller land. Ärkebiskopar rapporterar till och är under ledning av den presiderande ärkebiskopen.
Ärkebiskopernas råd - Erkbiskopernas råd skulle vara en årlig konferens som skulle se till att TCA-staterna är överens. De skulle rösta om frågorna om uppförande, praxis och regel för alla stater.

Evangelistisk prelat - Evangelistic Prelate är en som presiderar över flera stater eller mindre nationers evangelistiska uppdrag för att utvidga kyrkan. Sådana regioner kan grupperas i stora jurisdiktioner som Afrika, Benelux, MidWest USA, etc. Det är ett tillfälligt kontor för att hjälpa nya präster, biskopar och ärkebiskopar. Evangelistic Prelate rapporterar direkt till den presiderande ärkebiskopen.
Ordförande ärkebiskop - Den presiderande ärkebiskopen skulle presidera över TCAWW och skulle vara den person som skulle skriva för eller tala för själva valören. Den presiderande ärkebiskopen väljs från ärkebiskopernas råd och övervakar och leder ärkebiskoparna.
Stad, län, region och statlig jurisdiktion över Jesus Kristus.

En lokal församling med en präst är känd som Kristi församling vid * stadsnamn *. Vi accepterar äldre platsmärkesnamn eller församlingar som ska namnges efter en skyddshelgon. Men åtminstone underrubrikerna i stil, kyrka och litteratur bör också innehålla namnet "Kristi församling".

Ett stift jurisdiktion är två eller flera församlingar inom en region, under en biskop. Om de befinner sig i separata städer inom samma län använder de namnet "Kristi församling vid * länsnamn *", eller om de befinner sig utanför sina län kallas de "Kristi församling vid * statligt namn *". När det inte finns tillräckligt med biskopar eller ärkebiskopar kan en hel region betraktas som ett stift och kallas "Kristi församling under * regionnamn *".

En ärkebiskops jurisdiktion är ett betydande stift av olika skäl, oavsett om det är historiskt, etc, och ligger på länsnivå eller högre inom ett område som har en framstående ärkebiskop.

Under evangeliseringsfaser där biskopar saknas kan ett stift vara en större kyrklig jurisdiktion, beroende på om det finns ett ärkebiskopskontor i deras region. Men om ärkebiskopens kontor är i Santa Barbara, kan hans stift bara omfatta länet "Kristi församling i Los Angeles County". Men i brist på ministerstöd kan stiftet eller ärkebiskopen vara lika stort som angränsande stater som inte har någon biskop eller ärkebiskop. I så fall skulle hans stift omfatta de regioner som omger det tills en tid som en biskop kunde placeras över det området.

Regionala jurisdiktioner benämns främst när det helt enkelt inte finns tillräckligt med ärkebiskopar för att upprätthålla vår länstruktur. Den skulle delas in i så mycket utrymme som behövs och skulle förbli helt enkelt en region tills en sådan tid stift placeras över den. Dessa heter "* Regionnamn * jurisdiktion" och ska ha biskopar och evangeliska prelater under denna period.

Statliga jurisdiktioner skulle bestämmas beroende på hur många kyrkor och biskopar som fanns på plats. Om Island bara hade en kyrka och ingen biskop eller bara hade sex kyrkor och en biskop skulle den falla under ett annat territoriums regionala jurisdiktion tills den kunde växa. På detta sätt kunde en biskop inte konspirera för att rösta på landets vägnar, eftersom han inte har andra biskopar för att hålla honom ansvarig.

När en region som England skulle ta emot åtminstone två ärkebiskopar, skulle den kunna betraktas som sin egen stat och skulle behöva bilda för sig den allmänna konferensen för biskopar i England och Englands jurisdiktion skulle födas, men skulle fortfarande vara under paraplyet och underkastas regeringen ”Kristi församling över hela världen”.

I efterhand kallar sig Kaliforniens jurisdiktion för ”Kristi församlingen i Kalifornien”, och Englands jurisdiktion kan kalla sig ”Kristi församlingen i Storbritannien”, etc.

Uppdaterad: april 19, 2022 - 9:00 f m

Lämna ett svar