Nytt SARS-virusutbrott drabbar 12 i Storbritannien, WHO Global Health alert

Sprid kärleken

Nytt SARS-virusutbrott drabbar 12 i Storbritannien, WHO Global Health alert

Redigerad: 1:38 CET

Kristi församling över hela världen

Virus kan inte vaccineras mot. Det finns inga antibiotika för virus, de är för bakterier. Det enda du kan göra är att städa, tvätta dig och se till att de i din miljö också är rena och att skilja dig från dem som vägrar att städa sina tangentbord etc. Låter det konstigt? Vi citerar dig från CDC och HPA så att du kan lära dig att det är det minsta som krävs för att stoppa från att återinfekteras potentiellt hundratals gånger.

CNN: "WHO säger (SARS) coronavirus sprids till 12 i Storbritannien"

KANADISKT PRESS: ”Nytt (SARS) coronavirus som skickligt infekterar mänskliga lungceller som vanlig förkylning: studie”

Mot bakgrund av den nyligen släppta WHO-varningen för globalt hälsohot mot New SARS-viruset, tycker vi att det är klokt att följa protokoll för alla virus. På senare tid har Norovirus haft mest publicitet, tagit ner Hillary Clinton och dödat andra som har återinfekterats hundratals gånger. Så vi citerar från norovirushoten i hopp om att du formulerar en bra och balanserad förebyggande strategi för alla virus.

Enligt statistik från Health Protection Agency (HPA) orsakade noroviruset 1 500 stängningar på sjukhusavdelningen under norovirussäsongen 2011/2012. Siffror från HPA indikerar att den aktuella kräksäsongen kommer att orsaka fler stängningar på sjukhusavdelningen än förra årets säsong. 356 virusutbrott rapporterades på sjukhus enbart i oktober och november, vilket indikerar en 140%-ökning jämfört med samma period förra året.

Eftersom människor inte utvecklar immunitet mot norovirus, finns det den extra risken att människor kan hamna i en ond cirkel och upprepade gånger infektera sig från de kontaminerade datortangentborden. Att bombardera kroppen ibland mer än 100 gånger om dagen, äntligen ger kroppen upp, bryts ner och ger ännu värre symtom.

National Geographic: Norovirus kan överleva frysning och uppvärmning och rengöring med många kemiska desinfektionsmedel. År 2010 forskare undersökta ett sjukhus för norovirus och hittade 21 olika typer som satt på en enda bänkskiva. Det tar färre än tjugo norovirus som glider in i människans mun för att starta en ny infektion.

Dr Sanjay Gupta på CNN säger ny form av Norovirus, CDC säger att det var en reinfektion från Norovirus som dehabiliterade Hillary Clinton, och att det enda du kan göra är att du alltid är smittsam, tvättar ytor noggrant etc.

CDC säger att sprider sig snabbt till alla i ett trångt rum, och endast rengöringsytor är sättet att förhindra spridningen:

Norovirus kan spridas snabbt från person till person på trånga, slutna platser som långtidsvård, daghem, skolor, hotell och kryssningsfartyg. Norovirus kan också vara en viktig orsak till gastroenterit i restauranger och matställen om förorenad mat serveras.

Virusen finns i kräkningar och avföring hos smittade personer. Du kan få det med

  • Att äta mat eller dricka vätskor som är förorenade med norovirus (någon får avföring eller kräkas på händerna och rör vid mat eller dryck).
  • Vidröra ytor eller föremål som är förorenade med norovirus och lägg sedan handen eller fingrarna i munnen.
  • Att ha direktkontakt med en person som är smittad med norovirus (till exempel när man tar hand om någon med norovirus eller delar mat eller äter redskap med dem).

Personer med norovirussjukdom är smittsamma från det ögonblick de börjar känna sig sjuka till minst tre dagar efter att de återhämtar sig. Men vissa människor kan vara smittsamma ännu längre.

Norovirus: inget vaccin och ingen behandling

Det finns inget vaccin för att förhindra norovirusinfektion. Det finns inget läkemedel för att behandla människor som blir sjuka av viruset. Antibiotika hjälper inte om du har norovirussjukdom. Detta beror på att antibiotika bekämpar bakterier, inte virus. Det bästa sättet att minska din chans att få norovirus är genom att följa några enkla tips.

Stoppa spridningen av Norovirus

Foto: Tvätta händerna med tvål och vatten.Öva rätt handhygien

Tvätta dina händer noggrant med tvål och vatten, speciellt efter toalettanvändning och byte av blöjor och alltid innan du äter eller förbereder mat. Om tvål och vatten inte är tillgängligt, använd en alkoholbaserad handdesinfektionsmedel. Dessa alkoholbaserade produkter kan snabbt minska antalet bakterier i händerna i vissa situationer, men de ersätter inte tvätt med tvål och vatten.

Var försiktig i köket

Tvätta försiktigt frukt och grönsaker och koka ostron och andra skaldjur noggrant innan du äter dem.

Förbered inte mat medan du är smittad

Personer med norovirussjukdom bör inte förbereda mat för andra medan de har symtom och i tre dagar efter att de har återhämtat sig från sin sjukdom. (ser För livsmedelshanterare: Norovirus och att arbeta med mat)

Rengör och desinficera förorenade ytor

Efter att ha kastat eller haft diarré ska du omedelbart rengöra och desinficera förorenade ytor med hjälp av ett blekmedelbaserat hushållsrengöringsmedel enligt anvisningarna på produktens etikett. Om det inte finns någon sådan rengöringsprodukt kan du använda en lösning med 5 matskedar till 1,5 koppar hushållsblekmedel per 1 liter vatten.

Tvätta tvätten noggrant

Ta omedelbart bort och tvätta kläder eller sängkläder som kan vara förorenade med kräkningar eller avföring. Hantera smutsiga föremål försiktigt - utan att skaka dem - för att undvika spridning av virus. Använd gummi- eller engångshandskar vid hantering av smutsiga kläder eller linne och tvätta händerna efter hantering. Föremålen bör tvättas med tvättmedel med maximal tillgänglig cykellängd och sedan maskintorkas.

Lämna ett svar