Joshua, Jesus, Yahshua, Hosanna, Yahoshua är alla grekiska och babyloniska korruption av vår frälsares namn

Sprid kärleken

Avsikten med detta skrift är att uppmana dem som forskar djupare på det hebreiska språket och vet mer om det personliga namnet på vår kung YAHWEH YAHSHA, den som vi alla kommer att erkänna och böja för en dag. Denna artikel är inte riktigt för nybörjare men de är definitivt välkomna. Detta är för dem som söker en djupare promenad och förståelse. Under de senaste 15 åren har jag upprepade gånger lagt detta nummer av stavningarna av hans namn på bakbrännaren. Nu har den Helige Ande gett mig att dela med dig en djupare inblick i hans mest underbara namn och det har betydelsen av Befriare / Frälsare. I alla fall när jag undersöker hans namn är det enda väsentliga jag hittat att det är ordet Yasha #3467 som betyder Frälsare / leverantör. Resten av de delar som moderna judar har lagt till i hans namn har visat sig vara falska. Denna artikel ska hjälpa till att bevisa att hans namn verkligen är RÄDDARE YAHWEH Yasha, kungens kung.

Som vi uppmanas till ”Bevisa allt, håll fast vid det goda” (1Tessalonikerbrevet 5:21)Jag tror att de som föredrar att be i Anden med förståelse skulle vara mycket tacksamma för att få nedanstående förståelse.

[FRISKRIVNING: Detta är inte att säga att han inte behandlar oss i nåd när vi ropar till honom. Men det kommer en tid då vi inte längre är barn men förstår varje ord som Gud andas, till och med hans namn. Vi är inte bara befallda att leva efter varje ord utan det är ordet som är ett ljus på vår väg. Saknade delar kan betyda att du inte har synlighet på din väg.

Det finns de också på den andra ytterligheten som säger att vi ALDRIG kan känna hans namn och aldrig tala om hans namn. Om de säger detta, kom ihåg, ”... Han förstorar sitt ord Ovanför sitt namn ...” (Psaltaren 138: 2). Så eftersom hans ord är högre än hans namn, kunde vi aldrig veta vad något av hans ord säger heller? Nej! Vår Gud har bevarat hela sitt ord perfekt i originalet. King James-versionen är normalt tillräckligt bra, det hjälper ibland att använda de hebreiska och grekiska ordböckerna / lexikonerna / överensstämmelserna för exegetiska användningsstudier. Även om det ibland helt kan göras med King James version ensam, är dessa böcker alltid tillgängliga för djupare förståelse. Det är huvudsyftet med denna artikel. Han sa att om du fortsätter i hans ord kommer du att veta sanningen och sanningen kommer att göra dig fri. "De Den helige Ande kommer att leda oss till all sanning ”(Joh 16:13).]

Yahshua kan inte vara namnet på frälsaren eftersom SHUA betyder rikedom / rikedom / gråt INTE frälsning. Vi kommer att bevisa det i den här artikeln med de hebreiska och grekiska orden.

”Herrens ängel sa: Kalla hans namn Save (eller Frälsare) för han kommer att rädda sitt folk från deras synd. ” (Matteus 1:21)

Det enda namnet som betyder leverantör är Yasha

Observera att #3468, # 3469 och #3470 är från #3467, Yasha (yaw-sha). Du hittar det Räddare i Jesaja 43: 3 (”Ty jag är HERREN, din Gud, Israels Helige, din Räddare . . . , ”) och vers 11, (“Jag, även jag, är HERREN och det finns ingen Räddare Förutom mig.) och Hosea 13: 4 (Men jag är HERREN, er Gud, från Egyptens land. och du ska inte känna några andra gudar än mig, ty det finns ingen Räddare Förutom mig.) är alla från #3467: Yasha, det hebreiska ordet för Räddare.

Namnet Jesaja (#3470) stavades innan den skadades av översättare YashaYah, menande ”Yah har räddat. Många av namnen på profeterna och patriarkerna i Bibeln innehåller namnet på Fadern eller Frälsaren, men ingenstans hänvisar det dig till nummer #7769, shuwa eller #7770, shua, eller #7744, shuah. De är kanaanitiska eller kaldeiska / babyloniska ord och namn, inte hebreiska.

Yahshua, Joshua, Hoshana är från grekiska korruptioner.

Redan under det första århundradet använde de huvudsakligen den grekiska versionen av Septuagint av texten. Det var stort grekiskt inflytande, men vi vet alla att vår kung inte var en grek.

Alla är överens i alla möjliga teorier att hans namn kommer från roten #3467, men det går inte längre. Den här artikeln hjälper dig att ta denna studie vidare, snarare än att hålla detta helt enkelt som ett annat "okänt mysterium".

Människor har antagit att de moderna judarna kanske har rätt med sina 2000 år moderna mutationer av nyare hebreiska former och ord. De tycker att vi borde gå med dem snarare än Bibelns version av hebreiska.

BEVIS: Relaterat och orelaterat hebreiskt till vår kungens namn


Relaterad: #3467 = Yasha - maskulin en prim root betyder - hämnas, försvara, leverera, befria, hjälpa, bevara, rädda, vara säker, föra (ha) frälsning, rädda (iour) [Frälsare], få seger.

Orelaterad: #G2424 = Jesus / Jesus - grekiska för Joshua från #3091
Orelaterad: #3091 = Yehoshua / Joshua - Yah Crying eller Feminine Wealth of God.
(Joshua är också en babylonisk och grekisk korruption, Yasha är det oförfalskade namnet)

Observera att u- eller “oo” -ljudet i namnet Yashua är genom att lägga till en Qubbus, en vokalpunkt som inte finns i det ursprungliga hebreiska. Dessa typer av markeringar tillkom inte förrän 1000 år efter att Kristus vandrade på jorden. Babylonisk talmudism var redan dålig i hans dagar.

Orelaterad: #7768 = Shava - Att ropa ut (primitiv rot)
Orelaterad: #7769 = Shua - gråter
Orelaterad: #7774 = Shuaa - Ett kvinnans namn som betyder rikedom
Orelaterad: #3444 = Yeshuah - feminin. Från # 3467.
Orelaterad: #8668 = Teshuah - från 7768 i betydelsen # 3467.
Orelaterad: #4190 = Mowshah - från # 3467
Orelaterad: #7744 = Shuah För att falla ner eller sjunka

Relaterad: #3468 = Yesha - från #3467
Relaterad: #0477 = Eliyasha - Gud är frälsning
Relaterad: #3470 = Yeshayah - YAHWEH har sparat
Relaterad: #G5614 = Hosanna-Hoshia na - grekiskt ord för Yasha Ana (kombination 577 och 3467) som betyder Leverera nu.

Varje gång det finns ett "ua" som slutar är det feminint. (De flesta vet detta från icke-engelsktalande kulturer. Exempel, Fredrik-Fredrika, Alex-Alexa, Albert-Alberta, etc.). ”Ah-slutet” är också feminint på hebreiska. Att förstå språkvetenskapen för vad du säger är makt, Gud vill inte att du ska ha så lite makt om du är ett av hans barn.

Shua är ett flicknamn på en asheritess, dotter till Heber och syster till Japhlet, Shomer och Hotham 1 Krönikeboken 7:32. Det finns en annan kvinna som heter Shua i 2 Krönikeboken 2: 3 hon kallas en kanaanitisk kvinna.

Yasha är det sanna och maskulina namnet som ligger ovanför varje namn, vilket betyder "LEVERANTÖR". Beröm YAHWEH YASHA, värdigt är lammet att ta emot all beröm, inklusive beröm av hans sanna namn!

Fram till 10-talet skulle vår Frälsares namn bara ha stavats Yasha. Det var då den icke-troende talmudiska judiska babyloniska fördömde Iduméerna började lägga till de extra markeringarna till den rena hebreiska. Dessa nyare former skrivna av sådana icke-troende judar kan ha ett stort nytt kabbalistiskt inflytande av ondska. Visst kanske 95% för tiden ändrar det inte innebörden, dock saker som trival som mutationerna i uttalet av ett namn du kanske vill vara medveten om. Speciellt eftersom det var en helt ny kultur efter att ha kommit ut ur Babylon med Talmud och gifte sig och helt avlägsnade alla spår av hebreiska rötter från judiska övertygelser under 2000-talet.

Strongs ordbok och många lexikoner kan vara ofullkomliga på grund av att de förlitar sig på modernt judendom, men de ger dig åtminstone fullständiga rotord och fullständiga originalstavningar. Alla som är smorda av den Helige Ande kan sedan göra en djupare studie av Guds ord för att upptäcka att modern hebreisk kan vara motsatt originalet hebreiska.

Men även om alla säger "YAHWEH gråter" när de säger namnet Yahshua, tror de i sitt hjärta att de inte säger den judiska betydelsen, utan den ursprungliga betydelsen att YAHWEH LEVERERAR oss. Han kommer alltid att svara oss, även om vi inte vet hur vi ska säga hans namn perfekt. Men det är verkligen bemyndigande att känna hans sanna namn och betydelse att vi har en MÄTTIG LEVERANTÖR, inte ett gråtbebis för en Gud.

Modern hebreisk och ord är en del av en främmande kultur snarare än originalet. Tänk på det, vår kung Yasha sa om de inte tror på honom så tror de inte på Fadern. Det enda sättet till Fadern är genom Sonen.

”Vem är en lögnare utom den som förnekar att Jesus är Kristus? Han är antikrist, som förnekar Fadern och Sonen. ” (1Johannes 2:22)

Han sa till och med många gånger att de genom deras nya konstgjorda traditioner och människobud ”Förkastar Moses lag” (se Markus 7: 9 och Johannes 5:46)

Så beröm YAHWEH YAHSHA! Förkunna dem som han gjorde när han åkte in på åsnan, Hosanna på grekiska eller YASHA ANA! (Betydelse YAHWEH LEVERANTÖR NU). Snart kommer han att återvända på en vit häst, kasta sina fiender i vinpressen, tills varje knä böjer sig och erkänner att hans namn är suverän YAHWEH, och han kommer att kronas till vår kung vid Davids tron, scones sten. Låt oss slänga de konstgjorda traditionerna och komma tillbaka med YAHWEH i vad han har gett oss i vår andliga övertygelse. Vi måste bara svara till honom till slut. Jag hoppas det här hjälper.

Några referenser är från den starka överensstämmelsen, EliYah forum och Kristus det kreativa ordet.

Vi har publicerat en ny studie ”YASHUA IS 1/3 of YAHWEH” huvudsakligen på Skrifter som säger att Jesus / Yahshua är Gud och Jesus / Yahshua är YAHWEH.

Lämna ett svar