HISTORISKT BEVIS AV ISRAELS MIGRATIONER

Sprid kärleken

HISTORISKT BEVIS AV ISRAELS MIGRATIONER

förbi

Pastor Bertrand L. Comparet, AB, JD

I min föreläsning som heter ”ISRAELS FINGERPRINTS” har jag kort för dig skissat några av Bibelns bevis för att det angelsaxiska, skandinaviska och germanska folket i dag är de levande ättlingar till Bibelns ISRAEL. Detta bevis var i form av många bibliska profetior om Israels framtid som exakt har uppfyllts av dessa nationer och av inga andra. Om folket som faktiskt har gjort allt det som Gud sa att Israel skulle göra och som har fått de exakta välsignelser som Gud sa att han skulle ge till Israel, om de inte är Israel, hur skulle då Gud kunna misstas så mycket? Nej, Gud hade inte fel, han visste vad han skulle göra och för vem han skulle göra det. Genom att fullfölja alla hans profetior och löften har han identifierat dessa nationer som Israel.

Men det finns vissa människor som inte tror på Gud och inte accepterar hans identifiering av dessa nationer. I själva verket skrev en präst med vilken jag diskuterade detta, en kyrkans predikant i detta land, och krävde att jag skulle få veta ”vilka andra historiker i tiden, i vilka böcker, kapitel och verser, som registrerar deras migrationer till norra och västra Europa. och de brittiska öarna? ” Han är bara en av många skeptiker som frågar detta och till dessa skeptiker är svaret: "Ja, olika historiker från dessa århundraden har spårat olika steg i denna migration."

Vad jag tänker göra för dig nu är att spåra denna migration historiskt. Kom ihåg att inom de tidsgränser som nödvändigtvis måste fastställas på ett sådant samtal som detta kan jag bara “slå höga punkter”. Du vet hur stort ett bibliotek kan fyllas med historikböcker, så jag kan inte citera dem alla ordagrant. Men jag kommer att ha tillräckligt med tid för att visa er att historikerna har spårat denna migration från Israels gamla palestinska hem till de europeiska hemmen som de angelsaxiska, skandinaviska och germanska folken. Naturligtvis inte under deras gamla namn, men det är också uppfyllandet av Guds profetia att han skulle ”kalla sina tjänare vid ett annat namn.” Visst vet du nu att Bibeln identifierar Israel och bara Israel som Guds tjänare.

Israelisternas migration täckte cirka 12 århundraden, under vilken tid de nämndes av olika historiker och skrev på olika språk, under olika århundraden så därför nämndes under olika namn. Till och med idag, om du skulle läsa en tidning i London, en tidning i Paris och en Berlin-tidning, allt daterad i slutet av 1940, skulle du upptäcka att den brittiska tidningen sa att Frankrike det året invaderades av "tyskarna". den franska tidningen sa att invasionen var av "Les Allemans"; och den tyska tidningen sa att invasionen skedde av "der Deutsch", men alla tre pratade om samma människor och samma invasion. På samma sätt får vi inte bli förvånade över att israeliterna fick olika namn på assyriska, grekiska och latinska språken. Likaså ändras även på samma språk namn från sekel till sekel, precis som vi idag aldrig talar om ”Böhmen”, som det kallades för ett sekel sedan, utan bara om ”Tjeckoslovakien.

Du kommer ihåg att den ursprungliga 12 stamnationen Israel bröt upp i två nationer vid kung Salomons död, omkring 975 f.Kr. De norra 2/3 av landet, innehållande de tio stammarna, behöll namnet "Israel", medan den södra 1/3, innehållande stammarna Benjamin och Juda, med många av leviterna, tog namnet "Juda" efter den kungliga stammen. Från och med den tiden behöll de sin separata existens tills de slutligen slogs samman till en stor migration, som vi kommer att se.

De flesta av kungarna i det tio stammade norra riket Israel utmärkte sig mer för sin ondska än för någon förmåga. OMRI, som regerade från 885 till 874 f.Kr., var dock en kraftfull och skicklig kung. Även om lika onda som de andra och hans regeringstid betraktades, bland de andra nationerna i västra Asien, som den grund som den nationella identiteten därefter vilade på. Dagens språk talade om en familj, en stam eller till och med en hel nation som ett ”hus” eller hushåll. Om du har läst din bibel mycket, måste du säkert komma ihåg Guds många hänvisningar till ”Israels hus” eller kungariket Juda. Men frasen användes också på den tiden för att hänvisa till en nation som "huset" för en stor kung som styrde den. Assyrierna började bland annat kalla de 10 stammade kungariket Israel "Omri-huset". På hebreiska var "hus" "bahyith" eller "bayth", på engelska vanligtvis stavat "BETH" och uttalas "BETH". På de relaterade semitiska språken på assyriska var detta ”BIT”. Det hebreiska ”OMRI” skrevs ibland på assyriska ”HUMARI”, ibland KUMRI

Med detta förord i åtanke, låt oss börja spåra israeliterna från deras palestinska hemland i den assyriska erövringen och utvisningen. I II Kungaboken 15:29 läser vi: ”På Pekas, Israels konungs dagar, kom Tiglat-Pileser, konungen av Assyrien, och tog Ijon och Abel-Bet-Maachah och Janoa och Kedesh och Hazor och Gilead och Galileen, hela Naftalis land och förde dem till fångar till Assyrien. ” I Krönikeboken 5:26 står det: ”Och Israels Gud väckte Pul, Assyriens konungs ande, och Anden av Tiglat-Piléser, konungen i Assyrien, och han förde dem bort, även Rubeniterna och Gaditerna och halva Manasses stam och förde dem till Halah och Habor och Hara och till floden Gozan ända till denna dag. ”

Bekräftelse på detta finns i inskriptioner av Tiglath-Pileser som arkeologer har grävt upp och finns i våra museer idag. En av dessa säger: ”Städerna Gala'za (troligen assyriska för Galileen), Abilkka (förmodligen assyriska för Abel-bet maacha), som ligger vid gränsen till Bit Humria, hela landet Naftali i sin helhet, jag tog med inom gränsen till Assyrien. Min tjänsteman satte jag över dem som guvernör. Landet Bit Humria, hela dess folk, tillsammans med allt deras gods, förde jag till Assyrien. Pahaka, deras kung, avsatte de och jag placerar Ausi som kung. ” Som bekräftelse på denna förändring av kungar läser vi i II Kungaboken 15:30, ”Och Hosea, Elahs son, gjorde en konspiration mot PEKAH, Remaljas son, och slog honom och dödade honom och regerade i hans ställe.

Erövringen har således börjat i de nordöstra och norra delarna av riket omkring 740 f.Kr. arbetade sedan söderut, ner till den starkt befästa huvudstaden Samaria, som fångades omkring 721 f.Kr. En annan konung av Assyrien regerade vid den tiden. II Kungaboken 18: 9-11 antecknar det på följande sätt: ”Och det hände sig under det fjärde året av kung Hiskia (av Juda), som var det sjunde året av Hosea, son till Ela, Israels konung, att Salmanezer, kung från Assyrien, kom upp mot Samaria och belägrade den. Och i slutet av tre år tog de det, till och med i Hiskjas sjätte år, det är nionde året för Hosea, Israels konung, togs Samaria. Och kungen av Assyrien förde Israel till Assyrien och satte dem i Halah och i Habor vid floden Gozan och i Medernas städer. ” Vi vet att kung Shalmanezer dog mot den senare delen av denna belägring och den slutliga erövringen och utvisningen genomfördes av hans efterträdare, kung Sargon II. Som en bekräftelse på detta säger en inskrift av Sargon II: ”I början av min regeringstid tog jag staden staden Samaria som jag belägrade. 27 280 av dess invånare förde jag bort. ”

Deporteringen av en hel nation tog naturligtvis en lång tid. Resan måste organiseras, med tillräckliga förnödenheter för varje konvoj på varje etapp av resan och korrekt organisering av de platser som valdes för att ta emot dem. Vi vet att Sargon II inte höll ”städerna” i Mederna öster om Zagrosbergen förrän några år efter 721 f.Kr., så omkring 715 till 712 f.Kr. är det rätta datumet för deporteringen till Media. De platser till vilka Israel deporterades av assyrierna kan sammanfattas i korthet som att de utgör en båge eller halvcirklar runt den södra änden av Kaspiska havet.

Denna utvisning tog in hela befolkningen i de tio nordliga stammarna som utgjorde Israels nation. Från denna tidpunkt är uppdelningen i stammar uppenbarligen förlorad och det är som en nation som kungariket Israel flyttade in i sitt assyriska fångenskap.

Detta lämnade de andra två stammarna som fortfarande bor i södra kungariket Juda. Assyrien och Egypten var de två jätte imperierna för den dagen, var och en som sökte dominans över alla de mindre och svagare nationerna. Assyrien hade drivit egyptiskt inflytande ut ur västra Asien, tillbaka till Afrikas kontinent och hade gjort alla de mindre nationerna som omger Juda till vasallstater med stor hyllning till Assyrien. Assyrernas brutala och våldsamma karaktär gjorde dem inga vänner och deras vasala stater letade alltid förhoppningsvis efter något sätt att fly från den assyriska makten. Egypten höll hoppet om uppror vid liv genom erbjudanden om militär hjälp till dem som skulle göra uppror mot Assyrien. En kungs död verkade vara den mest lämpliga tiden för uppror, eftersom hans efterträdare skulle behöva tid för att organisera sin makt och kanske till och med möta lite konkurrens hemma om sin tron. Därför, när kung Sargon II av Assyrien dog, omkring 705 f.Kr., började revolter i västra Asien, där kungariket Juda under kung Hiskia deltog i det, i hopp om militär hjälp från Egypten. (Även om profeten Jesaja varnade för att upproret skulle misslyckas.)

Den nya kungen av Assyrien, Sanherib, började återhämta sitt imperium. Den ena upproriska staden efter den andra erövrades med den hemska grymheten som kännetecknar Assyrien. År 701 f.Kr. invaderade Sanheribs enorma armé riket Juda. Halvvägs genom det pausade de kort för att besegra den egyptiska armén och fortsatte sedan för att belejra Jerusalem. Ingen av Judas mindre städer kunde motstå. II Kungaboken 18:13 och Jesaja 36: 1 säger att ”I kung Hiskjas 14: e år kom Sanherib upp mot alla de befästa städerna i Juda och erövrade dem.” Därefter följde belägringen av Jerusalem, som avslutades när Herrens ängel dödade 185 000 assyriska soldater på en natt, och Sanherib gav upp belägringen och flydde tillbaka till sitt eget land.

Som en bekräftelse på detta säger Sanheribs egen dokumentation av detta: ”Jag belägrade då Hiskia från Juda, som inte hade underkastat mig mitt ok, och jag fångade 46 av hans starka städer och fästningar och otaliga småstäder som var runt dem, med mishandling av vädrar och angrepp på motorer och attack av fotsoldater och av gruvor och brott som gjorts i väggarna. Jag tog ut det från 200 150 personer, både små och stora. Hiskia själv, som en burfågel, höll jag käften inne i Jerusalem, hans kungliga stad. ” Forntida kungar var stolta över sina segrar, men aldrig för sina nederlag. Kung Sanherib misslyckas därför taktfullt med att säga hur belägringen av Jerusalem slutade. Men han bekräftar tillfångatagandet av alla andra Judas städer och utvisningen av 200 150 personer.

Kom ihåg att alla människor i de tio nordliga stammarna redan var bosatta runt den södra änden av Kaspiska havet, i den assyriska deportationen av Israel. Till dem lades en stor del av de två södra stammarna i Benjamin och Juda; så att den assyriska utvisningen inkluderade alla de tio stammarna och en betydande representation från de andra två. Dessa var de människor som blev dina förfäder och mina när de flyttade till Europa.

Under åren expanderade det ökande antalet israelitiska stammar norrut längs båda sidor av Kaspiska havet. De var inte i grunden stadsbyggare utan jordbrukare och herdmän. Förmodligen under den tidigare delen av sin vistelse här avskräckt assyrierna strängt byggandet av städer som naturligtvis skulle vara befästa motståndscentra. När de flyttades in i detta område, samlade som fångar, rånade alla sina tillhörigheter, var de tvungna att göra sig borstskydd eller bås där de stannade under en längre tid. Här i sydväst kallar våra indianer ett sådant borstskydd för "wickiup"; Hebréerna kallade det en ”soocaw” som också använde namnet på ett tält. Det var det enda huset en nomad ägde. Flertalet av "soocaw" var "succoth". Så småningom slogs detta över i "Södra", användes av en tältbo eller nomad och blev slutligen sytisk ".

Den stora snidningen på Behistun Rock gjorde omkring 516 f.Kr. bar inskriptioner som visade de många olika nationerna som var biflod till kung Tarius I av Persien. Dessa inskriptioner skrevs på gamla persiska, på median och på assyriska. De visade att bland dessa fanns en sytisk nation som på assyrisk och babylonisk kallades "Gimiri", vilket betyder "stammarna". Från "Gimiri" härstammade namnet "Cimmerians", som bosatte sig något norrut och in i Ukraina. Men Behistun-inskriptionerna uppgav också att dessa människor kallades "Sakka" på persiska och median. Redan de senare namnen börjar utvecklas.

Den stora grekiska historikern HERODOTUS, som levde från 484 till 425 f.Kr. och i allmänhet kallades "Historiens fader", talar om dessa människor, säger: "Sacae eller skyter, var klädda i byxor och hade på huvudet långa, fortfarande kepsar stiger till en punkt. De bar bågen i sitt land och dolken: förutom dem bar de slaget eller sagaris. De var i sanning amyrgiska skyter, men perserna kallade dem Sacae, eftersom det är det namnet som de ger alla skyter. ” Förresten, några av de magnifika snidade väggarna i de forntida ruinerna av persiska palatset i Persepolis visar illustrationer av dessa Sacae i byxorna och spetsiga mössor, vilket ger hyllning till den persiska kungen.

Vi får nu ytterligare ledtrådar till dessa människor. Herodot säger att skyterna eller Sacae först uppträdde i det landet på sjunde århundradet f.Kr., vilket är samma period då Israels stammar bosatte sig där av sina assyriska erövrarna. Deras användning av stridsyxan som vapen är en överföring från deras historia som Israel. I Jeremia 51:20 säger Gud om Israel: ”Du är min stridsyxa och krigsvapen, för med dig kommer jag att bryta nationerna och med dig fördärva jag riken”. Vi kommer att se senare att namnet utvecklades från SAKKE till SAXON; och det är anmärkningsvärt att stridsyxan var saxarnas stora vapen.

Dessa skyter eller Sacae levde upp till Guds beskrivning av Israel som hans stridsyxa och krigsvapen. De blev ett militärt folk med stor makt som gjorde mycket för att bryta upp forntida nationer. Den grekiska geografen och historikern STRABO, som bodde mellan 63 f.Kr. och omkring 21 e.Kr., säger: ”De flesta skyter, som börjar från Kaspiska havet, kallas” Dahae Scythae ”och de som ligger mer mot öster,“ Massagatae ”och“ Sacae '; resten har det vanliga namnet "skyter", men varje stam har sitt eget märkliga namn. Sacae hade gjort invasioner som liknar Cimmerians och Trares, några nära sitt eget land, andra på större avstånd. De ockuperade Bactriana och fick besittning av den mest bördiga kanalen i Armenien, som kallades efter deras eget namn, Sacasene. De avancerade till och med till Cappadocians, de som är särskilt belägna nära Euxinehavet (idag kallat Svarta havet), som nu kallas "Pontici."

Detta var bara den första delen av deras expansion. När ett sekel hade gått sedan de deporterades till detta land Scythia hade de blivit starka nog för att börja den långa serien av trakasserande krig mot sina erövrarna, assyrierna. De saknade styrkan för att fånga den kraftigt befästa gruppen av städer om den assyriska huvudstaden och i sin tur gör deras nomadvanor det lätt för dem att dra sig tillbaka inför en alltför kraftfull assyrisk armé. Men generationerna av denna ständiga krigföring slog ned assyrierna "blödde dem vita", så att när mederna slutligen överträffade Assyrien och erövrade Nineva 612 f.Kr., var deras seger ganska lätt mot de utmattade assyrierna.

Från och med nu kan jag hänvisa till bara ett historiskt verk som helt spårar skyterna till deras bosättning i England som de angelsaxer. "A Anglo-Saxons historia" av Sharon Turner gör ett fantastiskt jobb med detta. Som de flesta av er vet är jag advokat av yrke. En advokat lär sig snart att skilja mellan den man som faktiskt känner till fakta och den man som bara upprepar här, det vill säga skvaller och rykten han har hört från andra. Hur vet vi om dessa andra faktiskt vet vad de pratar om? Om inte en man har sett händelsen med egna ögon, är hans idéer om ämnet inte bättre än noggrannheten i den information han fått.

Nu kan ingen historiker i vår tid ha någon personlig kunskap om vad som hände för 2000 år sedan, så hans skrifter kan inte vara bättre än det källmaterial som han har fått från människor som levde och skrev i en tid då noggrann information fortfarande kunde finnas. De flesta moderna historiska böcker är baserade på ganska sparsam dokumentation från tidiga källor, eftersom det är så mycket lättare för en historiker att kopiera från en annan. Men Sharon Turners "Angelsaxers historia" är en av de mest dokumenterade historiska studierna som någonsin producerats och dess tillförlitlighet är utom tvekan. Han spårar brittiska angelsaxer tillbaka till skyterna; tyvärr går han inte ett steg längre och spårar skyterna tillbaka till Israel; men vi kan göra det från andra källor.

Låt oss gå tillbaka till skyterna, då Israels folk blev kända i det land de fördes ut till. Diodorus Siculus, en grekisk historiker som levde i Julius och Augustus Caesars tider, säger detta: ”Scytierna hade förr i tiden en liten markväg, men (genom sin tapp) växte sig starkare gradvis utvidgade de sitt herravälde långt och nära och äntligen uppnått ett stort och härligt imperium. Först satte sig väldigt få av dem, och de som var mycket föraktliga för sitt genomsnittliga ursprung, sig nära floden Araxes. Efteråt fick en av deras forntida kungar som var en krigskonstig prins och skicklig i vapen alla sina bergiga delar så långt som till Kaukasus. En tid efteråt dämpade deras efterkommande, som blev känd och framstående för mod och krigsfrågor, många territorier. Sedan vände de armarna åt andra hållet och förde sina styrkor så långt som till floden Nilen i Egypten. ”

Andra historiker antecknar att BLONDSYTIER gjorde en expedition mot Palestina och Egypten omkring 626 f.Kr. Staden Scythopolis, i Jordan Valley, är uppkallad efter en bosättning på denna razzia. Men för att fortsätta med Diodorus Siculus skrev han: ”Denna nation blomstrade mer och mer och hade kungar som var mycket kända: från vilka SACANERNA och massagerna och arimaspierna och många andra som kallas av andra namn härstammar bland andra. Det fanns två anmärkningsvärda kolonier som drogs ut ur de erövrade nationerna av dessa kungar. Den som de förde ut från Assyrien och bosatte sig i landet mellan Paphlagonia och Pontus. Den andra drogs ut ur Media, som de placerade nära floden Tanais som människor kallas Sauromatians. ”

Lägg märke till hur Guds öde för dessa människor fungerade. De skulle inte lämna några fickor hos sitt folk i de länder där deras erövrar hade bosatt dem. Men när de hade fått stor makt kom de tillbaka och plockade upp alla som var kvar och tog dem med i den migrerande massan. Likaså berättar historien att de plundrade Babylon, efter att mederna och perserna hade störtat, och förde med sig sådana av Judas och Benjamins folk som inte skulle återvända till Jerusalem.

Redan i tidiga tider, före den slutliga massrörelsen till Europa, hade skyterna börjat sin marsch till sina nya hemländer, där en del av dem redan hade anlänt före början av den kristna eran. Plinius den äldre, en romersk historiker som levde från 23 till 79 e.Kr., säger detta: ”Namnet” Scythian ”har sträckt sig åt alla håll, även till Sarmatae och TYSKARNA. Men detta forntida namn ges nu bara till dem som bor utanför dessa nationer och lever okända för nästan hela resten av världen. Bortom (Donau) finns Scythias folk. Perserna har kallat dem med det allmänna namnet Sacae, som bara tillhör den närmaste nationen av dem. De äldre författarna ger dem namnet Aramii (arameer). Många av dessa skyter är ganska otaliga. I sitt liv och sina vanor liknar de mycket folket i Parthia (Persien). Stammarna bland dem som är mer kända är Sacae, Massagetae, Dahae osv.

Andra har noterat denna tidiga migration till Tyskland. Herodot nämner till exempel en migration och bosättning av ett folk som han kallar Sigynoe, som själva hävdade att de var kolonister från Media och som migrerade så långt som floden Rhen. (Kommer du ihåg att "medarnas städer" bland de platser där israeliterna flyttades om?)

Observera också att Plinius den äldre sa att ”De äldre författarna ger dem namnet Aramii”, det vill säga ”arameiska”, på modernt språk som kallas syrisk. I 5 Mosebok 26: 5 befalldes varje israelit att erkänna att ”en syri som var redo att förgås var min far, och han drog ner till Egypten och bodde där med få och blev en nation, stor, mäktig och folkrik.” Därför kunde sådana forntida författare korrekt identifiera israelitiska skyter som "arameer", för de hade kommit från ett land som var en del av Syrien.

Bland skytternas stammar lockade massagerna uppmärksamheten från alla forntida historiker genom deras antal och krigsliknande förmåga. De som beskrev dem mer detaljerat delade in dem i Massagetae och Thyssagetae. Den "Getae" delen av namnet utvecklades snart till "Goth". Massagetae var de större goterna och Thyssagetae var de mindre goterna. Således hittar vi redan bland skyterna namn som vi kan identifiera som de människor som senare genomförde de stora migrationerna till Europa. Gotarna, som vi vet, kallades senare "Ostrogoths", vilket betyder "Östgotar" och "Visigoter" som betyder "Västgoter".

För att gå några århundraden tillbaka var Sacae medier och perser allierade i attacken mot Babylon 536 f.Kr. Kom ihåg att Gud hade sagt att Israel var ”Min stridsyxa och krigsvapen; för med dig ska jag bryta nationerna i stycke och med dig förstöra jag riken. ” Så Gud hade använt Scythian Israel för att upprätthålla ett konstant krig mot Assyrien i nästan ett sekel, tills Assyrien var för försvagad för att motstå mederna och perserna. Då använde Gud det skytiska Israel, Sacae, för att hjälpa till under erövringen av Babylon, när det var dags. Senare var kung Cyrus av Persien dum nog att försöka erövra sina tidigare allierade Sacae, men han dödades i striden. Kung Darius försökte också erövra dem, men de var ett nomadiskt folk drog sig tillbaka före hans massiva arméer tills han gav upp och gick i pension.

Professor George Rawlinson säger att den ursprungliga utvecklingen av det indoeuropeiska språket ägde rum i Armenien, som, kommer ni ihåg, vid den tiden var ockuperat av det ”skythiska” Israel. Visst från dessa människor kan vi spåra införandet av detta språk i Europa.

Denna kraftfulla och allt fler människor spred sig därefter längre norrut, både öster och väster om Kaspiska havet. Väster om den trängde de in i Volga- och Don River Valley som Sauromatians och Royal Scyths, nomadiska folk. För att nå dessa länder hade de kommit upp genom Kaukasusbergen med ett stort pass som idag ockuperas av den georgiska militärvägen. Kanske har kommunisterna bytt namn på detta pass under de senaste åren, men från urminnes tider och fram till våra egna liv var detta pass känt som "Israels pass". Europas vita ras kallas ofta ”kaukasiska” eftersom förfäderna till många av dem därmed kom ut ur Kaukasusbergen.

När Alexander den store inledde sin stora plundrande expedition över västra Asien och så långt som Indien, var han tvungen att täcka kanten av de länder som Scythians innehade. I sin gränslösa fåfänga och ambition ville han också erövra dem. Men det registreras att deras ambassadörer sa att de aldrig skulle ge upp för honom, att de var nomadiska folk som, om de inte kunde motstå, kunde dra sig tillbaka på obestämd tid inför hans arméer. De hade inga rika städer som han kunde erövra och plundra. Alexander invaderade deras länder tillräckligt länge för att utkämpa en svår strid med dem och besegrade de skytiska styrkor han mötte. Men detta var uppenbarligen bara en lektion för dem att inte attackera flankerna på hans styrkor, för han ledde sina styrkor ut ur deras territorium och återvände aldrig till attacken.

Kom ihåg att Israel är "Guds stridsyxa och krigsvapen." De hade redan försvagat Assyrien och som mediernas och persernas allierade hade hjälpt att störta Assyrien och Babylon. De hade slagit bort persernas försök att erövra dem. I artikeln "Scythians" registrerar Chambers Encyclopedia (1927) att "Scythiansna, efter omkring 128 f.Kr., överskred Persien, dirigerade flera persiska arméer och tog hyllning från de persiska kungarna. Under det första århundradet före och det första århundradet efter Kristus invaderade horder av skyter, efter att ha störtat de baktriska och indogrekiska dynastierna i Afghanistan och Indien, norra Indien och där behöll de sig med varierande förmögenhet i fem århundraden längre. Jats of India och Rajputs har båda tilldelats skytiska anor. ”

Madison Grant skriver att ”Forntida Bactria bibehöll sin nordiska och ariska aspekt långt efter Alexanders tid och blev inte mongoliserad och fick Turkestans olyckliga namn förrän på sjunde århundradet (AD). Saka var de blonda folken som bar det ariska språket till Indien. ”

Ett land som är så vidsträckt och inte det israelitiska skyternas ursprungliga hem, men som redan har några invånare när de bosattes där, måste naturligtvis visa olika typer av människor. De nordiska eller ariska israelitiska skyterna erövrade dessa andra raser. Medan vissa talar om en mongoloidtyp som finns i vissa delar av Scythia, är antika författare ganska väl överens om att de dominerande skyarna Sakka eller Massagetae var ett nordiskt folk. Dr. Hans Gunther, professor vid Berlins universitet, i sin "Racial Elements of European History", som publicerades på 1920-talet, skriver: "Undersökningarna av spåren som lämnats av den vidsträckta nordiska befolkningen, Sacae (Scythians), med dess många stammar, är väl värda uppmärksamhet. Det hade bott på stäppen i sydöstra Europa och spridit sig så långt som Turkestan och Afghanistan och till och med till Indus.

Den forntida författaren som Polemon of Ilium, Galienos, Clement of Alexandria och Adamantios, säger att Sacae var som kelterna och tyskarna och beskriver dem som rödaktiga. Scythian-stammen av Alans beskrivs också som att ha ett nordiskt utseende. Ammianus (ungefär 330-400 e.Kr.) kallar dem 'nästan alla långa och stiliga, med hår nästan gult och med en hård look.' "

Vi har sett att namnen på Massagetae och Thyssagetae utvecklats till goter, östgotar (eller östgotar) och västgotar (eller västgotar). Historikern Ptolemaios, som dog omkring 150 e.Kr., nämner ett skythiskt folk, härstammande från Sakae, med namnet SAXONS, som hade kommit från Media. Albinus, som bodde under det första århundradet f.Kr., säger också: "SAXONS härstammade från de forntida Sacae i Asien och under tiden blev de SAXONS." Prideaux rapporterar att kimbrierna kom från svarta och kaspiska havet och att med dem kom ANGLI.

Vi är nu långt in i etablerad europeisk historia. I början av 400-talet e.Kr. var många av goterna redan kristna. På 400-talet fanns det flera kollisioner mellan Visigoths och Rom och 410 Visigoths blev Italiens herrar och erövrade Rom. Senare flyttade de vidare till södra Frankrike och norra Spanien där de bosatte sig permanent. Ostrogoterna bosatte sig i det som är modernt Ungern omkring 455 e.Kr., under Theodoric the Great. De erövrade Italien omkring 493 och inrättade ett Ostrogoth-rike i Italien som dock var kortlivat. Deras ättlingar är de ljust skinniga och blonda italienarna i norra Italien. Men goterna hade avslutat det romerska riket. Guds stridsyxa "som förstörde kungariket i den babyloniska imperiets ordning.

Angli och saxarna flyttade upp Donau-dalen och bosatte sig i Tyskland och längs de baltiska stränderna, som det är känt. Därifrån koloniserade Jutes, Angles och Saxons England efter att de romerska legionerna drogs tillbaka 408 e.Kr.

Egentligen trängde de tidigaste migrationsvågorna in i de yttersta kanterna på den europeiska kontinenten, delvis för att de kunde röra sig genom nästan tomma länder utan att möta några människor som var tillräckligt starka för att effektivt motstå dem, delvis för att de drevs längre av israelitens senare vågor. migrationen kommer bakom dem. Därför tycker vi att bosättningen på den skandinaviska halvön är ganska väl avslutad innan ankomsten av juterna, vinklarna och saxarna längs Östersjöns södra strand.

Stammarna som bosatte sig längs Östersjöns stränder var ett stort maritimt folk, som några av israeliterna hade varit, även när de fortfarande var i Palestina och som Gud hade profeterat. Juterna, vinklarna och saxarna kom inifrån Östersjön, men deras havsburna angrepp på England var tunga och kontinuerliga. Senare, på inbjudan av britterna, bosatte de sig längs de östra stränderna i East Anglia, Mercia, Northunbria, Sussex, Wessex, Essex och Kent.

William erövraren invaderade England 1056, med normannerna. De var faktiskt vikingar som hade bosatt sig vid Frankrikes kust i provinsen Normandie. "Norman" härstammar verkligen från "Norseman".

Så vi ser att Israels migrationer, först in i Scythia, expanderar där och sedan får namnen på goter, angli och saxar. Under dessa namn flyttar in i deras nuvarande europeiska hemländer, är ett väletablerat historiskt faktum. Det finns också den fascinerande historien om de tidiga migreringarna till sjöss, men det är ett annat ämne i sig.

Lämna ett svar