GEZOCHT! EEN PAAR GOEDE MANNEN. - Een oproep voor vrijwilligers in het leger van de Heer!

Verspreid de liefde

(Een oproep voor vrijwilligers in het leger van de Heer!)

door Brig. Gen. Jack Mohr, CPDL

'Wees sterk en verlaat u als mannen. Verlaat u als mannen en vecht ”(1 Samuël 4: 9).

"Let op, sta vast in het geloof: houd op als mannen, wees sterk!" (1 Korintiërs 16:13).

Er is tegenwoordig een thema dat onder alle klassen van mensen in populariteit lijkt te groeien. Het is te zien in films, op tv, in kinderspeelgoed, in sport en in de media in het algemeen. Dit thema is: "de wereld is van de sterken!" Het is een nieuwe variatie op het oude thema dat zei: "macht maakt goed!" Onder dit thema heeft de regering van de Verenigde Staten zichzelf tot politieagent van de wereld gemaakt en door ons te mengen in de zaken van andere staten, hebben we de vijandschap van het grootste deel van de wereld verdiend. Waar we ooit van hielden, of in ieder geval bewonderd werden, worden we nu gehaat!

Wij mensen in de Christian Identity Movement zijn ook besmet met deze "macho" -denken. Als we maar genoeg vuurwapens en munitie hebben; als we alleen de media konden beheersen, dan zouden we aan het roer staan en zouden de zaken in onze regering goed geregeld worden.

We "ooh" en "aah" over de briljante prestaties van de mensheid; op de genialiteit van machtige leidinggevenden, op machtige spieren. "Als we maar sterker waren, zouden we deze oorlog kunnen winnen", zeggen we.

Maar helaas is God niet onder de indruk van de dingen die indruk maken op de mensheid en een verrassend aantal belijdende christenen, waaronder een groot aantal in de Christian Identity Movement, wordt door de vijand misleid om te proberen aan de wereld te bewijzen dat we geen stelletje “zwakzinnige mietjes. 'We zijn taai! weet je! "

Sommige van onze identiteitsmensen zijn tot het uiterste gegaan om dit te bewijzen door in camouflagepakken rond te paraderen, met hun mooie geweren, alsof deze dingen het kenmerk waren van "krijgers voor Jezus Christus". Door dit te doen, hebben we onszelf neergezet als "extremisten, een gevaar voor alle anderen die niet geloven zoals wij." Dit is stom! Oorlogen worden niet gewonnen door optochten en luide woorden van opschepperij. Ze worden niet gewonnen door anderen te vertellen hoe moedig we zijn. Daarom geloof ik sterk in “Loop zacht; maar draag een grote stok! " Met andere woorden: “Ga niet opscheppen over hoe je de minderheden en de Joden in elkaar gaat slaan; schreeuw je haat tegen anderen niet vanop het dak en vertel hoe je ze gaat elimineren. " Wees in plaats daarvan voorbereid! Wees voorbereid op de strijd, maar schep er niet over op.

Er is een oud gezegde dat hier waar is: "Laat hij niet opscheppen die zijn wapenrusting aantrekt, zoals hij die het uitdoet." Met andere woorden: schep op na het gevecht, niet ervoor. Negen van de tien keer, als je tot die tijd wacht, zul je moeten toegeven dat het niet je eigen kracht of schittering was die de dag won, maar het leiderschap van onze opperbevelhebber, Jezus de Christus!

Tegenwoordig worden mannen en vrouwen overal aangespoord hun sterke punten te bevestigen en hun zwakheden en mislukkingen te negeren. Maar terwijl christenen de wereld proberen te bewijzen hoe briljant en succesvol we zijn, bevestigen we het verkeerde idee van de wereld dat "groot en sterk" goed is, wat er ook bij hoort.

Waarom willen christenen indrukwekkend zijn in de ogen van de wereld, toen Jezus zei dat als de wereld ons liefhad, wij niet een van de zijnen waren? De Bijbel leert ons: "God heeft de dwaze dingen van de wereld uitgekozen om de wijzen te verwarren; en God heeft de zwakke dingen van de wereld uitgekozen om de machtigen te verwarren." (I Cor. 1:27).

De meesten van ons hebben schilderijen gezien van de bijbelse held, Simson. Ze beelden hem af als een reus van een man met uitpuilende spieren - een krachtpatser van kracht. Maar er is iets mis met dit concept, aangezien het niet schriftuurlijk is. De Bijbel vertelt ons dat de Filistijnen niet konden achterhalen waar Simsons kracht vandaan kwam. Dit geeft voor mij aan dat hij een man was met een normale lichaamsbouw. Rechters 14:19 vertelt ons de bron van zijn kracht toen 'de Geest des Heren op hem kwam'. Hij was een gewone man totdat hij God toestond hem te gebruiken.

Er zijn veel krachtgebieden waar christenen naar zouden moeten verlangen. Er zeker van zijn dat onze beslissingen juist zijn en worden genomen in overeenstemming met Gods wil, is er een van! Verleidingen kunnen weerstaan; moed om Gods wil te doen, zelfs als het de minachting van mensen verdient. Dit zijn allemaal waardevolle krachtgebieden waarnaar we zouden moeten verlangen en waarnaar we zouden moeten verlangen.

Maar we maken een grote fout in ons denken als we onze zwakheden negeren. Zie je, het grote verschil zit hem in of we vertrouwen op onze aardse bronnen, of op de "Geest des Heren". Begrijp me nu niet verkeerd. Ik geloof dat God wil dat Christian zich voorbereidt op de dagen van beproeving die in het verschiet liggen. Hij wil dat wij voor onze eigen mensen zorgen. Zijn eigen leringen geven dit aan. In Lucas 22 zien we hoe Hij de inspanningen van het Koninkrijk met zijn discipelen bespreekt. Hij herinnert hen aan de dagen dat Hij hen uitzond zonder enige middelen om de Koninkrijksboodschap te prediken en toen Hij vroeg: "Had u iets nodig?" Ze waren in staat om te antwoorden: “Nee, Heer! we hadden niets nodig. " Maar dan maakt hij in vers 36 een zeer belangrijke opmerking die de meeste christelijke predikers volledig hebben genegeerd. Hij zei "Maar nu!" Wat geeft die verklaring aan? Het duidt op een verandering. Het zegt: "Ik heb je eens gezegd zonder enige voorbereiding de deur uit te gaan, maar er is een verandering opgetreden en als je nu geen beschermingsmiddel hebt, koop er dan een, zelfs als dat betekent dat je je kleding moet verkopen om het te krijgen!"

Vervolgens geeft de apostel Paulus in 1 Timoteüs 5: 8 nog een christelijk voorschrift als hij zegt: “Zorg voor jezelf; vooral je eigen gezin. Geef ze voedsel, kleding, onderdak, bescherm ze. Want hij die deze dingen niet zal doen, is erger dan een ongelovige. " (Dit is een parafrase van dit vers - ED.)

Net zoals God in 2 Korintiërs 12: 9 tot Paulus sprak en zei: "Mijn genade is u voldoende; want mijn kracht wordt volmaakt in zwakheid", zo spreekt Hij vandaag tot Zijn volk.

Toen Jezus de laatste paschamaaltijd at met Zijn volgelingen in die bovenkamer, vertelde Hij hun over Zijn komende berechting en terechtstelling. Hij kende hun hart, dus vertelde Hij hoe ze Hem zouden verlaten in Zijn uur van grootste nood. Peter, de sterke van de groep; degene die altijd ergens een antwoord op had, zei: “Ik niet, Heer! Wat alle anderen ook doen, ik ben bereid om met jou te sterven! " Toen zei Jezus: "Vanavond zul je Mij driemaal verloochenen" (Mattheüs 26:35). Het is interessant om op te merken dat alle discipelen hetzelfde zeiden.

Zijn ze niet geslaagd voor de test? Ze faalden zelfs vóór de test! Ze konden niet eens wakker blijven terwijl Jezus in de tuin bad en toen de vijand arriveerde, waren ze al een geslagen bemanning. Ik weet hoe Peter zijn zwaard tevoorschijn haalde en een uithaal naar een van de vijanden nam, maar dit was zijn laatste show van opschepperij; vanaf dat moment viel hij uiteen!

Ik kende onlangs een man die geobsedeerd was door zijn eigen kracht. Zijn naam was Randall Rader. Hij had de leiding over de militaire training van de CSA (het kruis, het zwaard en de arm van de Heer). Hij zei tegen me: “Ik zal me nooit overgeven! Als de regering met ons rotzooit, zullen we ze de kans geven zich over te geven voordat we ze uitroeien! Hij liep graag rond in zijn camouflage-uniform, met een pistool om zijn middel en een Mini-14 over zijn schouder. Hij was het beeld van een dappere man! Toen raakte hij betrokken bij de ORDER in Washington en toen die groep "ontplofte", was hij de eerste man die onder druk van de regering faalde. Hij werkte zo grondig samen met degenen die hij ooit zijn vijand had genoemd, dat hij nu voorwaardelijk vrij is, terwijl zijn kameraden lange gevangenisstraffen uitzitten. Goed of fout. Zijn fysieke kracht betekende niets als de "chips op waren".

De Heer heeft ons in Jeremia 17: 5 gezegd: "Vervloekt is de man die op de mensheid vertrouwt en het vlees tot zijn kracht maakt." Dit is een van de grootste zwakheden van de identiteitsbeweging. Te veel van ons geloven dat onze kracht ligt in onze bewapening en in onze fysieke moed. We stellen ons vertrouwen in de mens.

Toen ik onlangs een trend zag binnen de beweging om Adolf Hitler te vergoddelijken en te verheerlijken, schreef ik een klein traktaat getiteld THE HITLER CULT! Het was een waarschuwing voor onze mensen om hun vertrouwen niet op de mens te stellen, maar op God. Het heeft allerlei ongelooflijke flauwekul en beledigingen getrokken. Ik ben er zelfs van beschuldigd agent te zijn voor de Joodse Liga tegen laster. Maar of je het nu wilt accepteren of niet. Onze kracht zal niet via onze eigen rechterarm komen.

Psalm 33: 16-17 vertelt ons: “De koning wordt niet gered door een machtig leger; een krijger wordt niet verlost door grote kracht. " In Habbakuk 1:11 lezen we: "Maar zij zullen schuldig worden gehouden, zij wiens kracht hun god is." Sommige mannen in de Identity Movement hebben zichzelf getrotseerd door te geloven dat ze op eigen kracht succesvol kunnen zijn.

Het simpele feit is dat alle mensen op zichzelf zwakkelingen zijn. Ik had een lid van de nazi-partij, die het niet eens was met mijn traktaat over Hitler, die opschepte over de straatgevechten waarin hij was geweest en hoe hij de joden in elkaar had geslagen. Hij dacht dat dit hem een man maakte! Hij daagde me zelfs uit om hem te ontmoeten in de boksring, om te bewijzen dat hij gelijk had en ik ongelijk. (Hij is ongeveer 40 jaar jonger dan ik - ED). We willen onze zwakheden misschien niet toegeven, maar we hebben ze toch. Jezus vertelde zijn volgelingen - Zijn volk in Johannes 15: 5 - "Zonder mij kunt u niets doen." We kunnen dit beter onthouden! Zonder Christus als onze opperbevelhebber zijn we een geslagen volk, een verslagen natie.

Het maakt niet uit hoe zuiver uw Israëlitische bloed is. Het zal waardeloos voor u zijn op de dag van de beproeving, als u niet aan de kant van de koning staat. Dit betekent dat je een persoonlijke relatie met Hem MOET hebben. De Bijbel noemt dit "wedergeboren". Ik weet dat velen van ons die term niet leuk vinden, omdat hij zo vreselijk misbruikt is in de fundamentele christelijke wereld; maar het is een goede schriftuurlijke term. Jezus gebruikte het op een dag toen hij sprak met een zuiverbloedige Israëliet genaamd Nicodemus, die Hem vroeg hoe hij het Koninkrijk van God kon binnengaan. Jezus zei: "Nicodemus, als u ooit het Koninkrijk van God wilt zien, moet u wedergeboren worden" (Johannes 3: 3).

Is dit een mystieke formule? Sommige kerken hebben het zo gemaakt! Er zit helemaal geen magie in. Het is de eenvoud zelf. Ten eerste kunt u het niet verkrijgen tenzij u door de Geest van God wordt geroepen. De Bijbel leert dit duidelijk. Als deze oproep komt, moet je jezelf eerst erkennen als een rebel tegen God, iemand die opzettelijk Zijn wetten heeft overtreden. Dus je eerste stap moet zijn om Zijn vergeving te vragen. Wanneer Hij je genadig vergeeft, beloof je dan "trouw" aan Hem als je leenheer. In wezen beloof je: “U bent mijn Heer vanaf deze dag; uw wetten zijn mijn wetten; Ik zal je trouw blijven tot in de dood! " Als je dit hebt gedaan, verandert de Heilige Geest je natuur en word je een "kind van God" en een Israëliet die klaar is voor het Koninkrijk.

Er zijn vaak momenten waarop het lijkt alsof de kansen tegen ons zijn opgestapeld. De vijand heeft de macht, het geld, de media, zelfs de steun van de meeste zogenaamde christelijke kerken, de joods-christelijke kerken. Wat hebben we nog over?

Dus slaan we in onze bijbel Rechters 6 en 7 op en lezen we het inspirerende verhaal over een man genaamd Gideon. Gideon was een bescheiden man, hij omschreef zichzelf als 'het jongste lid van de minste familie van het land'. Toch was het deze bescheiden boer die God riep om Zijn volk Israël uit de slavernij van de Midianieten te leiden.

Toen de Midianieten hun leger van 135.000 man verzamelden tegen deze parvenu, kon hij slechts 35.000 slecht bewapende mannen bijeenbrengen, zij waren in de minderheid met vier tegen één. Maar God zei tegen hem: “Gideon, je kracht is te groot. Als je de vijand verslaat, zullen de mannen zeggen: kijk wat we hebben gedaan! Weg met al degenen die bang zijn. " Dus toen Gideon aankondigde dat alle angstigen konden vertrekken, vertrokken 22.000 mensen, waardoor hij een leger had dat in de minderheid was van 13 tegen één. Opnieuw zei God: "Het zijn er te veel!" U herinnert zich hoe hij de mannen op de proef stelde en hoe hij 300 gedisciplineerde mannen opzij zette om een taak uit te voeren die 32.000 niet aankonden. Met deze 300 gedisciplineerde mannen behaalde God een grote overwinning zonder ooit een wasbeer te gebruiken.

Wat een les voor het moderne Israël als we met onze rug tegen de muur staan, omringd door een vijand die ons wil vernietigen, met beperkte middelen. We kunnen niet zien hoe we kunnen winnen en velen van ons zijn vastbesloten om indien nodig te sterven, in plaats van als slaven te leven. Maar God zegt: „Een paar toegewijde mannen is alles wat ik nodig heb. Wees voorbereid, stel dan je vertrouwen in mij en ik zal je de overwinning geven. " Sommigen van ons zullen ongetwijfeld sterven in het komende conflict, maar we kunnen sterven met deze kennis, we gaan winnen, want onze God heeft dit beloofd. Als we bereid zijn de dingen op zijn manier te doen. En wanneer de rook van de strijd verdwijnt, zullen ons Israëlische volk, en ook de vijand, zonder enige twijfel weten dat we de overwinning niet hebben behaald vanwege onze superieure macht; we hebben niet gewonnen vanwege onze superieure moed of militaire strategie; we hebben het gewonnen in de 'kracht van de Heer'.

Dit is de reden waarom God ons vaak moet "kleineren" tot het punt waarop we afhankelijk zijn van Hem in plaats van van onszelf. Hij wil dat we ons vertrouwen alleen op Hem stellen. Er is voor ons geen reden om over onze kracht op te scheppen, aangezien onze 'kracht wordt vervolmaakt in onze zwakheid'.

Dit betekent niet dat Gods volk zich niet op het komende conflict moet voorbereiden, zoals sommigen onderwijzen. Sommigen zeggen dat als je je voorbereidt, dit een teken is dat je je geloof in God hebt verloren. Niet zo! Noah werkte 120 jaar lang niet, bouwde een boot en luisterde naar de gejoel van de wereld, omdat hij zijn gezin mee wilde nemen op een vakantiecruise. Hij bouwde de ark omdat hij geloof in God had en God gebruikte het voor de redding van Zijn volk. Jozef sloeg zeven jaar lang geen graan op in Egypte, zodat hij het aan de vijanden van Egypte kon verkopen, zoals ons land doet; hij deed het ter bescherming van Gods volk. Mensen, we zijn op weg naar de 'show down battle of the world'. Onze mensen zullen niet worden opgenomen uit de puinhoop waarvoor ze op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk zijn, naar een groot "feest in de lucht", terwijl de wereld door een hel op aarde gaat. Maar laat u nooit voor de gek houden door te geloven dat u in uw eigen kracht sterk genoeg bent om alles aan te kunnen dat langskomt. Broeder, zuster, als u dat doet, rijdt u voor een schokkende val!

Pas als we aan onszelf en onze medemensen en vooral aan God erkennen dat we de vijand niet op eigen kracht kunnen overwinnen, zal God met het wonderbaarlijke ingrijpen. "Vertrouw op God met heel je hart en steun niet op je eigen inzicht." (Spreuken 3: 5).

Ware nederigheid betekent niet dat we rond moeten gaan vertellen hoe dom we zijn en hoe we niets goed kunnen doen! Dit is domheid! Toch heb ik enkele christenen gezien, identiteit-christenen die dit doen en geloven dat het nederigheid is. Voor mij is het misselijkmakend! Ware nederigheid bestaat erin onze eigen zwakheden te kennen, ze toe te geven en dan voor Almachtige God YAHWEH te staan, terwijl we Zijn kracht aannemen in plaats van onszelf. Het is dan dat Zijn ontzagwekkende kracht in werking kan treden voor Zijn volk.

Als we onze zwakheden erkennen, hoeven we geen show voor de wereld op te zetten. Dit is een familieaangelegenheid. We hoeven niet de deur uit te gaan om te laten zien hoe sterk we zijn. Ik heb gemerkt dat dit bijna altijd een façade is voor lafheid. Als we onze zwakheden aan Hem toegeven en bereid zijn om zijn kracht aan te nemen en op Hem te steunen voor onze leiding en begrip, dan zullen we bewijzen van zijn wijsheid en macht zien, en de waarheid van Jesaja 54:17 zal duidelijk worden: 'Nee wapen dat tegen u wordt gevormd, zal voorspoedig zijn, en elke tong die in het oordeel tegen u zal opstaan, zult u veroordelen. DIT IS HET ERFGOED VAN DE DIENSTEN VAN DE HEER. " (Nadruk toegevoegd.)

God heeft Zijn volk deze directe opdracht gegeven, zoals gevonden in Jeremia 9:23, 24: “Laat de wijze man niet roemen in zijn wijsheid, en laat de machtige man niet roemen in zijn macht; laat de rijke man niet roemen in zijn rijkdom; Maar laat hij die roemt, hierin roemen, dat hij mij (God) begrijpt en kent, dat ik de Heer ben die goedertierenheid, oordeel en gerechtigheid oefent op aarde; want in deze dingen heb ik behagen, zegt de Heer. "

In het elfde hoofdstuk van het boek Hebreeën in het Nieuwe Testament vinden we het opwindende verslag van mannen en vrouwen die christelijke helden waren. Ze deden buitengewone dingen, omdat ze hun vertrouwen in YAHWEH God stelden. De verzen 33 en 34 vertellen ons dat ze vanwege hun "geloof" koninkrijken onderwierpen, gerechtigheid bewerkten, beloften verkregen, de muil van leeuwen stopten; doofde het geweld van vuur, ontsnapte aan de scherpte van het zwaard, werd uit zwakheid sterk gemaakt, werd dapper in de strijd, draaide zich om om de legers van de aliens te vluchten. "

Bedenk, onze Meester, Jezus de Christus was niet een of andere "gespierde" reus. Hij werd afgebeeld als een "lam", doorboord voor onze zonden.

Maar onderschat deze "zachtmoedigheid" niet. Binnenkort zal Hij voor een dag terugkeren en de wereld zal Hem en Zijn toorn zien, de "toorn van het Lam" (Openbaring 6:16). Op die dag zal Hij terugkeren als de Leeuw van de stam Juda, de Koning der koningen en de Heer der heren, om Zijn rechtmatige plaats als heerser van dit universum in te nemen.

Dus als laatste vermaning voor degenen onder u die zijn terugkeer verwachten: 'Wees sterk in de Heer en in de kracht van zijn macht. Doe de GEHELE PANTSER van God aan…” Zie je, mijn christelijke vriend, het is jouw taak om een "soldaat" te zijn in de frontlinies van de strijd. U mag geen FOXHOLE-BEWONER zijn!

Het einde