De Israëlitische oorsprong van de Scythen door Steven M. Collins

Verspreid de liefde

DE ISRAELITISCHE OORSPRONG VAN DE SCYTHIANS

DOOR STEVEN M. COLLINS

INVOERING:

De tien stammen van Israël verdwenen in wezen uit hun voormalige koninkrijk Israël rond 721 voor Christus. Voor die tijd waren ze al eeuwenlang een machtig koninkrijk in het oostelijke Middellandse Zeegebied. Ze waren bondgenoten geweest van de stadstaten Tyrus, Sidon, enz. In wat historici nu het Fenicische rijk noemen. Hun alliantie domineerde de maritieme handelsroutes van de oude wereld en werd vanaf de tijd van koning David ook op het land een machtige militaire macht. Ze werden buitengewoon gezegend door God in de tijd van koningen David en Salomo, maar een lange opeenvolging van zondige koningen leidde tot een gestage achteruitgang van de kracht en invloed van het koninkrijk Israël. Gedurende een periode van ongeveer 20 jaar tussen 740-720 v.Chr. Gingen de tien stammen van Israël in verschillende golven in buitenlandse ballingschap. Aan het begin van deze periode namen de Assyriërs de stam Naftali en de Gileaditische stammen Gad, Ruben en de halve stam Manasse (II Koningen 15:29). Rond 721 v.Chr. Waren alle tien stammen van Israël die het noordelijke koninkrijk Israël hadden gevormd uit hun land verwijderd (II Koningen 17:18). Terwijl het huis van Juda een tijdje in het Beloofde Land verbleef, hebben velen zich verbaasd over het lot en de toekomst van de tien stammen van Israël. Waar zijn ze heen gegaan? Terwijl de Bijbel voorspelde dat de stammen van Israël zich letterlijk naar alle vier de richtingen zouden verspreiden (Genesis 28:14), is de rest van dit artikel gewijd aan het verbinden van veel van de verbannen stammen van Israël met een grotendeels genegeerde confederatie van stammen die later ontstond in de regio van Zuid-Rusland: de Scythen.

Aanwijzingen voor het opsporen van de verbannen tien stammen:

De tien stammen van Israël kunnen na hun ballingschap worden getraceerd via zowel seculier als schriftuurlijk bewijs. Dit artikel zal een aantal van de belangrijkste bewijsstukken geven om dit te doen, maar eerst moeten eerst enkele wijdverbreide misvattingen over de tien stammen worden aangepakt. Door velen wordt algemeen aangenomen dat de tien stammen 'door God in de steek zijn gelaten' of dat ze 'zijn uitgestorven'. Geen van beide veronderstellingen is correct.

De tien stammen van Israël werden geleid door de twee stammen die afstammen van Jozef: Efraïm en Manasse. Deze stammen kregen de goddelijke "geboorterecht" -zegeningen van Jacob (later "Israël" genoemd) toen hij stierf (Genesis 48: 8-22). De zegeningen van het eerstgeboorterecht bleven vanaf die tijd bij deze stammen. Deze zegeningen omvatten grote bevolkingsgroepen, materiële rijkdom, nationale macht, enz., En God gaf ze onvoorwaardelijk en permanent aan Abraham en zijn nakomelingen. Nationale zonden en rebellie konden God soms veroorzaken om deze zegeningen in te trekken, maar ze konden niet permanent verloren gaan. Dit is een belangrijk punt dat God zelf maakte in een profetie betreffende de op het punt staande verbannen Israëlieten in Hosea 1. De profetie in Hosea 1 werd geschreven decennia voordat de tien stammen in ballingschap gingen vanwege hun groeiende zondigheid. Hosea 1: 1-9 profeteerde dat God op het punt stond de tien stammen van Israël uit hun land te verbannen, maar dat de stam Juda zou mogen blijven. De meeste mensen denken dat deze profetie een grimmig oordeel is over de tien stammen die God hen in de steek liet. Echter, Hosea 1: 10-11 spreekt een goddelijke zegen uit die na hun ballingschap over de tien stammen zou worden uitgestort. Vers 10 profeteert dat God de bevolking van de tien stammen enorm zou vergroten nadat hij ze uit het beloofde land had verwijderd. De belofte van een grote bevolking maakte deel uit van de geboorterechtzegeningen die aan Abraham (Genesis 22: 15-18). Hosea 1:10 herhaalt de taal van Genesis 22:17 dat Abrahams nakomelingen zo talrijk zouden zijn als "het zand van de zee". Deze profetie bevestigt dat God zijn verbond met Abrahams eerstgeboorterecht-nakomelingen niet was vergeten. Hij bevestigde dat hij zou doorgaan met het uitstorten van de zegeningen van de zegeningen van het eerstgeboorterecht over de tien stammen na hun ballingschap. Deze belofte geeft ons een belangrijke aanwijzing over het lokaliseren van de getransplanteerde tien stammen: het moeten een groot aantal mensen zijn met een grote populatie!

Laten we een andere aanwijzing onderzoeken. Genesis 21:12 profeteerde dat de nakomelingen van Abraham bekend zouden staan onder de naam van de zoon van Abraham, Isaac. Aangezien de zegen van het eerstgeboorterecht aan Efraïm en Manasse werd gegeven, zou de naam van Izak in de eerste plaats op deze twee stammen worden geplaatst. Genesis 48:16 vermeldt dat Jacob (genaamd "Israël") Efraïm en Manasse zegende met de volgende woorden: "Laat mijn naam op hen genoemd worden, en de naam van mijn vaderen Abraham en Isaak." Deze zegen bevestigt dat deze twee stammen door de geschiedenis heen de naam Izak op hen zullen dragen. Dit was al gebeurd voordat de tien stammen in ballingschap werden gestuurd. Een profetie in Amos 7:16 verwijst naar de tien stammen van Israël (dwz het "huis van Israël" in vers 10) als "het huis van Izak". In de oudheid werden er geen klinkers geschreven, dus de medeklinkers van Izaaks naam zouden "SC" of "SK" zijn (afhankelijk van de taal waarin het woord voorkwam). De profetische aanwijzing toepassen in Genesis 21:12, we moeten zoeken naar de verbannen tien stammen van Israël door stammen te lokaliseren waaraan de naam van Izaak is gehecht.

Welke richting gingen de tien stammen?

Hoewel deze auteur gelooft dat groepen migrerende Israëlieten naar een aantal verschillende locaties trokken, geeft de Bijbel ons bewijs dat de meeste van de verbannen Israëlieten over het algemeen naar het noorden en oosten van het oude Beloofde Land trokken. II Koningen 15:29 stelt dat de Gileaditische stammen en de stam Naftali werden "weggevoerd ... in ballingschap naar Assyrië". Het Assyrische rijk lag ten oosten van het koninkrijk Israël, dus deze stammen werden oostwaarts naar Azië vervoerd. Toen de inwoners van Samaria werden weggevoerd, II Koningen 17: 6 stelt dat ze werden getransplanteerd naar de regio's Halah, Habor en de steden van de Meden. Media werd lange tijd geïdentificeerd met het gebied ten zuiden van de Kaspische Zee, dat enigszins in noordoostelijke richting van Samaria lag, maar het was nog steeds grotendeels oostwaarts. Het apocriefe boek II Ezra (13: 39-46) vermeldt dat veel leden van de tien stammen ontsnapten aan de Assyriërs en onafhankelijk migreerden naar een land genaamd "Arzareth". Seculier bewijs geeft aan dat dit in de regio van de Zwarte Zee en het Kaukasusgebergte was.

Een middeleeuwse joodse historicus genaamd Eldad wordt aangehaald als de bron van een rapport dat ten tijde van de val van Samaria de tien stammen van Israël 'de ramp ontweken, met hun kudden wegtrokken en nomaden veranderden, en dat het opperhoofd ... wie zij benoemden tot 120.000 paarden en 100.000 voet. " Om door 220.000 soldaten te worden begeleid, moet het grootste deel van de ontsnappende Israëlieten meer dan een miljoen mensen hebben geteld. Het Zwarte-Zeegebied waarnaar ze naar verluidt zijn ontsnapt, ligt bijna recht ten noorden van het oude koninkrijk Israël. De Bijbel heeft een verslag dat aangeeft dat Eldads rapport feitelijk is. In Jeremia 3 zond God een verzoeningsboodschap naar de tien stammen van Israël, terwijl hij verkondigde dat het einde van het koninkrijk Juda nabij was. Deze boodschappen aan Israël en Juda werden gegeven ongeveer een eeuw nadat de tien stammen in ballingschap gingen. Het is zeer opmerkelijk dat God Jeremia vertelde dat de boodschap aan de tien stammen (dwz “Israël”) naar het noorden gestuurd moest worden. God wist waar de tien stammen een eeuw na hun ballingschap waren en hij vertelde Jeremia dat ze "ten noorden" van Jeremia's locatie in Jeruzalem woonden. Trek vanuit Jeruzalem een lijn naar het noorden en je komt in het Zwarte-Zeegebied, precies waar oude bronnen een groot aantal migrerende Israëlieten plaatsen. De mensen die in die regio woonden, stonden bekend als "Scythische" of "Sacae" -stammen. Waren dit de Israëlitische stammen?

Oorsprong van de Scythen:

De meeste Israëlitische stammen die rond 721 v.Chr. In Azië zijn verspreid. Seculiere historische verslagen moeten worden geraadpleegd om verwante stammen te identificeren die pas ongeveer in die periode in Azië aankwamen. De Encyclopedia Americana vermeldt dat de Scythen aankwamen in de regio van Zuid-Rusland "ongeveer 700 v.Chr." Een historicus van de Scythen, Tamara Talbot Rice, schreef het volgende: "De Scythen werden geen herkenbare nationale entiteit ... vóór de achtste eeuw voor Christus ... door in de zevende eeuw voor Christus hadden ze zich stevig gevestigd in het zuiden van Rusland ... Assyrische documenten plaatsen hun verschijning ... aan de oevers van het Urmiameer [net ten zuiden van Armenië] in de tijd van koning Sargon (722-705 voor Christus) een datum die daar nauw mee overeenkomt van de eerste vestiging van de eerste groep Scythen in Zuid-Rusland. "

Deze verslagen (en anderen) vermelden dat de Scythen "verschenen" in Zuid-Rusland op het moment dat de tien stammen van Israël op de vlucht waren voor de laatste Assyrische invasie. Het verslag van Tamara Talbot Rice dateert de Scythische aankomst in Armenië en Zuid-Rusland tot de tijd dat de Bijbel zegt dat de Israëlieten uit hun thuisland werden verwijderd (zoals hierboven vermeld, waren sommige stammen al door de Assyriërs gevangengenomen en hadden ze geen keus over: waar ze zijn verplaatst). Het verslag van Rice merkt ook op dat de Scythen stevig gevestigd waren in Zuid-Rusland tegen de 7e eeuw voor Christus. De boodschap van God aan de tien stammen ('Israël') in Jeremia 3 werd gegeven tegen het einde van de 7e eeuw voor Christus, en het geeft aan dat ze dat waren. gelegen "ten noorden" van Jeruzalem. De Scythen woonden recht ten noorden van Jeruzalem in het Zwarte-Zeegebied

De Scythen stonden ook bekend als de "Sacae" of de "Saka". De Encyclopaedia Britannica stelt dat de termen "Saka [Sacae] en Scyths als synoniemen werden beschouwd". De beroemde Griekse historicus Herodotus schreef dat "de Perzen alle Scythen Sacae noemen". In deze verslagen is het duidelijk dat de Scythische stammen bekend staan onder een vorm van de Hebreeuwse patriarch, Isaac. De Scythische stammen die bekend staan als de ‘Sacae’ of ‘Saka’ droegen de naam Izak op zich, waardoor de profetieën in Genesis 21:12 en 48:16 dat de Israëlitische stammen die naam zouden dragen. Als dit al het bewijs is dat er was, zou de gelijkenis toeval kunnen zijn. Dit is echter veel meer bewijs dat de Scythische Sacae de ontheemde Israëlitische stammen waren.

De Israëlitische gebruiken en namen van Scythia:

Men zou kunnen stellen dat de opkomst van de Scythen in het Zwarte-Zeegebied op hetzelfde punt in de geschiedenis dat de tien stammen van Israël het koninkrijk Israël ontvluchtten, slechts toeval was. De aanwezigheid van unieke Israëlitische culturele kenmerken en namen onder de Scythen bevestigt echter dat de Scythen inderdaad verdreven en verplaatst waren van Israëlieten uit de tien stammen van Israël.

Hierboven is opgemerkt dat de Scythen bekend stonden als "Saka" of "Sacae", en dat deze naam van Isaac door de geschiedenis heen op de tien stammen van Israël zou worden gedrukt. Het thuisland van de Scythen was niet beperkt tot alleen het Zwarte-Zeegebied. Ze begonnen zich snel oostwaarts over de steppen uit te breiden naarmate hun bevolking groeide, en ze vestigden zich ook in Klein-Azië en de bergen van de Kaukasus. Een vroege Scythische hoofdstad heette "Sakiz", waarmee opnieuw aan de wereld de betekenis van de naam van de Israëlitische patriarch, Isaac, voor hun geschiedenis werd verkondigd.

Het Griekse verhaal van Xenophon noemt de "Saciërs" van Azië die "zeer zwaar leden" door toedoen van de Assyriërs, en een Romeinse schrijver, Plinius, verklaarde dat de Scythen "afstammen van slaven". Deze verslagen onthullen sterke verbanden tussen de Scythen, dwz (de Sacers), en de Israëlieten. De Israëlieten waren inderdaad afstammelingen van Israëlitische slaven in Egypte die door Goddelijke actie via de Exodus in de tijd van Mozes werden bevrijd. Ze hadden ook zwaar geleden onder de handen van de Assyriërs, omdat Assyrië in bijbelse tijden herhaaldelijk oorlog voerde tegen het koninkrijk Israël totdat de stammen ofwel door Assyrië werden gevangengenomen of in gedwongen ballingschap werden gedreven. Herodotus merkte de aanwezigheid op van "Sacae" in zowel het leger als de vloot van de Perzische monarch Xerxes, die rond 480 v.Chr. Tegen de Grieken optrok. Men kan verwijzingen vinden naar de "Sacae" van Herodotus als de "Sacans". Een schrijver die de term "Sacans" gebruikt als synoniem voor de "Sacae" is Paul Cartledge, die die term gebruikt in zijn boek Thermopylae.

Herodotus schreef ook dat de Scythen terugschrokken om varkens te gebruiken of te houden. Hij schreef: "Zij [de Scythen] brengen geen varkensoffers en zullen ze ook niet in hun land houden." Aangezien de Scythen niet alleen weigerden varkens toe te staan voor offerdoeleinden, maar ze ook volledig van hun grondgebied verbannen, is het duidelijk dat de Scythen ook niet het vlees van varkens aten. Dit vermijden van varkensvlees is een karakteristieke, op de Torah gebaseerde, Israëlitische voedingskenmerk. Herodotus schreef ook dat de Scythen het niet tolereerden dat hun eigen mensen zich overgaven aan afgodische Griekse religieuze ceremonies. Herodotus haalde twee gevallen aan om zijn punt duidelijk te maken. De eerste betrof een Scyth genaamd Anacharsis, die in het geheim riten vierde ter ere van "de moeder van de goden" en "beelden" (dwz afgoden) droeg als onderdeel van de riten. Een andere Scyth zag dit en rapporteerde hem aan de Scythische koning, Saulius, die persoonlijk Anacharsis executeerde omdat hij zich overgaf aan een afgodisch Grieks gebruik. Merk op dat de koning die Anacharsis executeerde een karakteristieke Israëlitische naam droeg: "Saul-ius." Saul was natuurlijk de naam van de eerste Israëlitische koning, die de voorganger was van koning David. Herodotus haalt ook het verslag aan van de Scythische koning, Scyles, die werd geëxecuteerd door zijn eigen broer nadat Scyles had deelgenomen aan een hedonistisch Grieks festival ter ere van Bacchus.

Opgemerkt moet worden dat Herodotus ook bizarre praktijken en rituelen vastlegt die worden beoefend door verschillende volkeren in de "Scythische" regio die niet gebaseerd waren op enige rudimentaire Torah-traditie onder de Israëlieten. Het is ook belangrijk op te merken dat er veel verschillende etnische groepen en stammen waren die door historici "Scythen" werden genoemd. Herodotus merkt zelf op dat er een verschil was tussen de "Scythen" en andere stammen die leefden in de regio die werd gedomineerd door de Scythen. Hoewel Herodotus schreef dat de "stomste naties ter wereld" in het Zwarte-Zeegebied woonden, stelde hij de Scythen vrij van deze negatieve classificatie. De term 'Scythian' omschreef zowel een levensstijl als een nationale afkomst, en alle volkeren en stammen in het steppegebied werden bekend als 'Scythen'. De term "Saka" of "Sacae" identificeert de Israëlitische stammen in de regio, aangezien die naam een afstamming van de Israëlitische patriarch, Isaac, behoudt.

Seculiere berichten dat de Scythen in de Zwarte Zee het gebruik van varkens voor welk doel dan ook vermeden en afgodische gebruiken verbieden bewijst Jeremia 3:11's verslag waarin God zei: "het teruggevallen Israël heeft zichzelf meer gerechtvaardigd dan het verraderlijke Juda." Dit dateert van ongeveer 620 voor Christus, de tijd dat de Scythen zich in de Zwarte Zee-regio's hadden gevestigd. Aangezien Jeremia 3 vermeldt dat Israël zich toen 'in het noorden' van Jeruzalem bevond, en de Scythen ten noorden van Jeruzalem in het Zwarte-Zeegebied woonden, is het duidelijk dat de Scythen de tien stammen van Israël waren die door God in Jeremia 3 werden aangesproken. .

De rivieren die uitmondden in de Zwarte Zee hadden vroeger namen als de Ister, Tyras, Borysthenes en Tanais. Nadat de Scythen dat gebied waren binnengekomen, kregen deze rivieren nieuwe Israëlitische namen op basis van de naam van de Israëlitische stam Dan. De nieuwe namen van deze rivieren waren de Donau, de Dnjestr, de Dnjepr en de Don. De Israëlitische stam Dan had de neiging geografische locaties te hernoemen naar hun eigen stamnaam (Jozua 19:47). Collier's Encyclopedia bevestigt dat er geen twijfel over bestaat dat de Scythen deze rivieren hun moderne namen hebben gegeven. Er staat: "De namen van de ... rivieren Donau, Dnestr, Dnepr en Don zijn Scythisch ..." Deze rivieren zijn tot op de dag van vandaag bekend onder deze Scythische namen op moderne kaarten, en al deze Scythische namen zijn gebaseerd op de Israëlitische stam van Dan.

De "Iberiërs" van de Kaukasus:

Zoals hierboven vermeld, leefden de Scythen in de regio van de Zwarte Zee en de bergen van de Kaukasus. Tegen de tijd van de eerste eeuw voor Christus heette een koninkrijk in de bergen van de Kaukasus "Iberia" en droegen zijn koningen routinematig de dynastieke naam van "Pharesmenes". De Iberiërs stonden bekend als Scythen of Scythische bondgenoten. De term "Iberia" is gebaseerd op de naam "Eber", de naamgenoot van de Hebreeën. Dezelfde naam, "Iberia", was eerder geplaatst op de moderne regio van Spanje en Portugal, die vroeger deel uitmaakten van het Fenicische rijk van Israël, Tyrus en Sidon. De naam "Pharesmenes" omvat de exacte naam van Phares, de voorvader van koning David, aan wie de belofte van koninklijke nakomelingen werd gegeven.

De massageten en koningin Tomyris:
Toen Cyrus de Grote over het Perzische rijk regeerde, viel hij Scythische stammen binnen die in de buurt van de Kaspische Zee woonden rond 528 v.Chr. De primaire Scythische stam heette de Massageten, en ze hadden een koningin genaamd Tomyris. Overweeg deze namen. De leidende Scythische stam die bekend staat als de Massa-getae vertoonde een opvallende gelijkenis met de naam van de leidende Israëlitische stam Manasse. Ook werd koning David beloofd I Koningen 8:25 dat zijn nageslacht voor altijd heersers over het volk van "Israël" (dwz de tien stammen van Israël) zou omvatten. In Genesis 48: 14-16, werd de term "Israël" primair geplaatst op de leidende stammen van Efraïm en Manasse. Tamar was een veel voorkomende en bekende naam onder vrouwen in de afstamming van koning David. De moeder van Pharez (de voorvader van David) heette Tamar (Genesis 38: 6-29), David’s own daughter was named Tamar (II Samuel 13), and a granddaughter of David was also named Tamar (<a class="rtBibleRef" href="https://biblia.com/bible/esv/2%20Sam%2014.27" data-reference="2 Sam 14.27” data-version=”esv” data-purpose=”bible-reference”>II Samuel 14:27).

Als de Massageten de Israëlitische stam Manasse waren, een leidende stam van de tien stammen van Israël, zouden bijbelse profetieën over de nakomelingen van koning David als heersers over Israël beweren dat deze stam een koninklijke afstamming van koning David zou hebben. Ten tijde van de invasie van koning Cyrus door de Massageten en andere Scythische stammen, heette de koningin van de Massagetae Tomyris. De eerste twee lettergrepen van haar naam zijn: "Tomyr-", gevolgd door een laatste lettergreep. De gelijkenis van de Israëlitische naam "Tamar" en de Scythische / Massageten koningin genaamd Tomyris is duidelijk en opvallend. Wanneer de klinkers van de namen worden verwijderd, zijn de medeklinkers identiek: "TMR."

De bovenstaande voorbeelden laten zien dat namen van de afstamming van koning David werden gevonden onder de heersers van de Scythen, of ze zich nu in de westelijke regio's van de Scythen bevonden (het Kaukasusgebergte aan de Zwarte Zee) of hun oostelijke regio's waar de Massageten ten oosten van de Kaspische Zee woonden. . De aanwezigheid van namen uit de afstamming van koning David onder de Scythische stammen bevestigt dat de Scythen afstammen van de tien stammen van Israël, zoals Gods belofte aangaf dat Davids nageslacht specifiek over de tien stammen van Israël zou regeren door de geschiedenis heen.

Scythisch kunstwerk onthult dat ze Semieten zijn:

Sommigen nemen aan dat de Scythen vanuit Centraal-Azië naar de Zwarte Zee-regio migreerden. Historisch bewijs toont gemakkelijk aan dat deze aanname onjuist is. De Scythen waren beroemd in de oudheid vanwege hun prachtige gouden kunstwerken. Als de Scythen afkomstig zijn uit Centraal-Azië, zouden hun zelfportretten Scythen met Mongoolse of Oosterse gezichten moeten tonen. Dit is niet het geval. Op dit gouden kunstwerk schilderen de Scythen zichzelf uniform af als Semieten die vaak een baard hebben. Illustraties van Scythen in de McClintock en Strong's Cyclopedia of Biblical, Theological and Ecclesiastical Literature geven Scythische mannen, vrouwen en jongeren uniform weer als blanke (of Semitische) individuen.

De Scythen waren niet bepaald wilde barbaren uit Centraal-Azië. Net als de Israëlieten uit de oudheid waren ze bekwame landbouwers die niet alleen kuddes en kudden vee hoedden, maar ook gewassen verbouwden. In feite waren ze graanexporteurs naar andere volkeren in de antieke wereld. De Scythen exporteerden slechts tientallen jaren na de tijd van Herodotus op jaarbasis 600.000 schepels graan naar Athene. Wilde barbaren uit het binnenland van Azië wilden nauwelijks rijgewassen verbouwen en oogsten, onderhandelen over internationale handelscontracten en deze nakomen, enz. De Scythen waren behoorlijk beschaafde mensen.

Georges Charriere, auteur van het boek Scythian Art: Crafts of the Eurasian Nomads, schrijft deze observatie over het bekwame kunstwerk van de Scythen: “Er is geen reden om te concluderen dat deze stijl van kunst zijn oorsprong vond in de Altai of in een andere regio. van Siberië. Samen met de andere elementen van de Scythische cultuur, is het… ontstaan in de perifere regio's van Assyrië, onder de Iraanse taalstammen die zich in het noorden van Iran vestigden ”(Nadruk toegevoegd). Dit is een belangrijke opmerking! Het is al lang bekend dat veel van de Israëlieten in ballingschap gingen naar Assyrische regio's of de Medo-Perzische regio van Iran (II Koningen 15:2918:11). Charriere merkt op dat het Scythische kunstwerk (en "andere elementen van de Scythische cultuur") zijn oorsprong vond in de streken waarin de gevangengenomen Israëlieten voor het eerst werden geplaatst. Daarom laten de Scythische kunstwerken, hun fysieke verschijning en andere aspecten van hun cultuur zien dat de Scythen vanuit het zuiden naar hun Zwarte Zee / Russische steppegebieden migreerden, niet vanuit de meer noordelijke uithoeken van Centraal-Azië of Siberië.

Het christelijke Nieuwe Testament bevat ook een opmerking van de apostel Paulus die bevestigt dat de Scythen geen barbaren waren. In Kolossenzen 3:11, Noemt Paulus een reeks dichotomieën waarin hij "Scythisch" en "barbaars" als tegenpolen noemt! Zijn verslag dat aangeeft dat de Scythen beschaafde volkeren waren, dateert uit de eerste eeuw na Christus

Korte geschiedenis van de Scythen:

Veel geschiedenisstudenten hebben veel gehoord of gelezen over de geschiedenis van het Assyrische en Perzische rijk. Weinigen hebben echter geleerd dat de Scythen drie grote oorlogen tegen Assyrië en Perzië hebben gevoerd en ze allemaal hebben gewonnen.

In ongeveer 624 v.Chr. Lanceerden de Scythen een massale invasie in Klein-Azië, Mesopotamië, Syrië, Media, enz. Ze marcheerden door het Heilige Land en bereikten Egypte, maar spaarden de Egyptenaren die eerbetoon aan de Scythen betaalden. Het Assyrische rijk werd echter "overstroomd" en veroverd door Scythische legers. Als afstammelingen van de tien stammen van het koninkrijk Israël die door Assyrische legers uit hun vaderland werden verdreven, hadden de Scythen (dwz de "Sacae" die de naam "Isaac" op hen droeg) alle reden om wraak te nemen op Assyrië. De Scythen waren in deze oorlog met de Babyloniërs verbonden, hoewel de grootste last van de oorlog blijkbaar werd gedragen door de Scythen, wier enorme legers het hele Midden-Oosten binnenvielen en bezetten. De Encyclopaedia Britannica stelt eenvoudig; "Nineve werd veroverd en vernietigd door het Scythische leger."

De Scythen bleven niet lang in hun veroverde streken. Historische bronnen melden dat ze 10-25 jaar bleven en vervolgens naar hun thuisland terugkeerden om te leven. Het is opmerkelijk dat, hoewel ze Assyrië met groot geweld verwoestten, Herodotus schreef dat de Scythen door het Heilige Land marcheerden op weg van en naar Egypte "en niemand kwaad deed". De stad Beth-Shan in het Heilige Land werd inderdaad omgedoopt tot Scythopolis, blijkbaar ter ere van hen, maar zeker ter nagedachtenis aan hen. Het was op dit moment, toen ze in grote aantallen het Heilige Land waren binnengegaan en tot aan Egypte marcheerden, dat de Scythen weer opdoken in de bijbelverslagen. De Bijbel noemt ze echter met hun historische, Israëlitische stamnamen in plaats van de Griekse naam "Sacae" of "Scythen".

Er is een deel van de Bijbel dat critici hebben aangevallen omdat het "bewijst" dat de Bijbel interne tegenstrijdigheden heeft. In feite biedt juist dit gedeelte diepgaand bewijs dat de Bijbel historisch accuraat is. De veronderstelde tegenstrijdigheid komt voort uit het feit dat while II Koningen 17:18 stelt dat de hele stam van Israël werd verwijderd uit het Beloofde Land behalve de stam Juda omstreeks 721 v.Chr., de Bijbel stelt ook dat mensen van de verdreven stammen ongeveer een eeuw later weer in het land aanwezig waren tijdens de regering van koning Josia van het koninkrijk Juda. Koning Josia leidde een opwekking in het koninkrijk Juda en herstelde de naleving van Gods wetten. II Kronieken 34: 6-9 vermeldt dat er tijdens de regering van Josia opnieuw mensen aanwezig waren in het Beloofde Land uit de stammen Efraïm, Manasse, Simeon, Naftali en Benjamin. II Kronieken 35: 17-18 stelt duidelijk dat "kinderen van Juda en Israël (dwz de tien stammen van Israël) beiden" aanwezig "waren bij een Pascha dat werd gesponsord door koning Josia. Hoe verzoent men deze schijnbaar onverenigbare passages? Gemakkelijk!

Herodotus en seculiere geschiedenis vermelden ondubbelzinnig dat de "Scythen" (de "Sacae") Mesopotamië en het Midden-Oosten binnenvielen vanuit hun thuislanden in het Zwarte-Zeegebied rond 620 v.Chr. 25 jaar. Deze Scythische aanwezigheid in het Heilige Land vond plaats tijdens de regering van koning Josia van het koninkrijk Juda, wiens paschaviering werd bijgewoond door leden van de stammen Manasse, Efraïm, Naftali, Simeon, enz. Die weer "aanwezig" waren in het gebied. van het voormalige koninkrijk Israël. Het verband is duidelijk. De mensen die door Herodotus de Scythen of Sacae werden genoemd, waren dezelfde mensen die in de Bijbel bij hun Israëlitische stamnamen werden genoemd! De gecombineerde verslagen van Herodotus en II Chronicles tonen verre van een bijbelse tegenstrijdigheid aan, maar tonen duidelijk aan dat de Scythische Sacae de afstammelingen waren van de tien stammen van Israël, omdat de Bijbel deze Scythen bij hun Hebreeuwse stamnamen noemt! De Scythen / Israëlieten bleven niet lang in hun historische stamland in het Heilige Land, en ze migreerden misschien twee decennia later terug naar het Zwarte-Zeegebied.

De geschiedenis van de Scythen is even opmerkelijk als in geschiedenisteksten over het hoofd wordt gezien. Ze waren in de oudheid een grote wereldmacht, maar worden in historische verslagen nauwelijks genoemd. Behalve dat ze het Assyrische rijk verpletterden, versloegen de Scythen ook tweemaal massale invasies van hun thuislanden door het Perzische rijk. De eerste Perzische invasie vond plaats rond 528 voor Christus toen de beroemde Perzische monarch, Cyrus de Grote, de oostelijke Scythische stammen binnenviel die ten oosten van de Kaspische Zee woonden. De dominante Scythische stam die binnengevallen moest worden, waren de Massageten, wiens heerser de eerder genoemde koningin Tomyris was (wiens naam een vorm was van de Israëlitische naam "Tamar"). Het Perzische leger werd verpletterd en Cyrus de Grote verloor zowel zijn leger als zijn hoofd.

De tweede Perzische invasie van Scythisch grondgebied vond plaats in 512 voor Christus toen koning Darius een leger van 700.000 soldaten de Balkan Europa binnenmarcheerde en de Scythen van de Zwarte Zee aanviel door via Oost-Europa hun grondgebied binnen te marcheren. Koning Darius werd afgeslagen door de Scythen, maar in ieder geval overleefden Darius en het grootste deel van zijn leger hun terugtocht naar Perzië.

De vergeten maar fascinerende geschiedenis van de Scythen wordt veel gedetailleerder onthuld in het boek van deze auteur, Israel's Lost Empires, dat online kan worden besteld op www.bibleblessings.net.

Conclusie:

Dit artikel heeft overtuigend bewijs geleverd dat de Sacae Scythen de afstammelingen waren van de tien stammen van Israël die naar Azië werden verplaatst. De geschiedenis van de Scythen, die een gebied bewoonden en regeerden dat veel groter was dan veel andere "rijken", is een belangrijk, maar vreemd genoeg ontbrekend element van de wereldgeschiedenis. De belangrijke rol van de Scythen in de wereldgeschiedenis is zo goed als weggelaten uit geschiedenisboeken. Zou het kunnen dat de Scythen grotendeels worden genegeerd in moderne geschiedenisteksten, omdat als hun geschiedenis en cultuur in enig zinvol detail zou worden onderzocht, hun Israëlitische oorsprong duidelijk zou worden?

De moderne seculiere mensheid voelt zich veel meer op zijn gemak met een wereldbeeld dat het mogelijk maakt te denken dat er geen Schepper God is die hen niet alleen heeft gemaakt, maar hen ook verantwoordelijk zal houden voor hun daden in dit leven. De evolutietheorie is zo doordringend in moderne academische en onderwijssystemen dat de meeste mensen aannemen dat dit anti-bijbelse wereldbeeld waar is gebleken. Niets is verder van de waarheid verwijderd. Atheïstische en evolutionaire schrijvers nemen een bijbels 'minimalistische' kijk op de wereldgeschiedenis aan, die ervan uitgaat dat de Bijbel onwetenschappelijk is en dat de oude koninkrijken van Israël en Juda kleine, onbeduidende koninkrijken waren aan de oostelijke Middellandse Zeekust.

De waarheid is dat de koninkrijken Israël en Juda beide voortkwamen uit het uiteenvallen van het wereldwijde Fenicische rijk dat voorheen ook de stadstaten Tyrus en Sidon omvatte. De twee grootste koningen van dit wereldwijde Fenicische rijk waren de bijbelse koningen, David en Salomo. Toen het Israëlitische koninkrijk viel, werden veel van zijn mensen ofwel in ballingschap gevoerd of naar andere delen van het uitgestrekte Fenicische rijk gemigreerd om hun onafhankelijkheid te behouden. Dit feit wordt bevestigd door de profeet Daniël die, terwijl hij de zonden en de verstrooiing van het volk van de koninkrijken van Israël en Juda belijdt, verwijst naar het volk Israël (de tien stammen) als zijnde zowel "dichtbij als ver weg" van de Perzische locatie waar hij woonde (Daniël 9: 7). Veel van de overzeese koloniën van het Fenicische rijk waren inderdaad "ver weg" van Perzië. Dit artikel heeft laten zien; echter, dat het grootste deel van het verbannen volk van de tien stammen van Israël naar het Zwarte-Zeegebied migreerde en bekend werd als Scythen of "Sacae".

Om met succes de tien stammen van Israël in de geschiedenis op te sporen en te lokaliseren, moet men een "maximalistische" benadering van de Bijbel en de wereldgeschiedenis toepassen. Zo'n benadering neemt de Bijbel letterlijk als het geïnspireerde Woord van een Schepper-God. Een neutraal onderzoek van de wereldgeschiedenis bevestigt dat de maximalistische benadering van de Bijbel de juiste is, omdat bijbelverhalen samenvallen met seculiere verslagen. De Bijbel verklaart in Hosea 1:10 dat de afstammelingen van de tien stammen van Israël niet zouden "uitsterven", maar liever in bevolking zouden groeien tot het punt dat ze nauwelijks konden worden geteld. Genesis 21:12 profeteerde ook dat ze voor altijd bekend zouden staan onder de naam van hun voorvader, Isaac. Klassieke historici bevestigen dat de Sacae Scythen beiden ongelooflijk talrijk waren en de naam Isaac droegen. Een onderzoek van hun geschiedenis en cultuur bevestigt ook de aanwezigheid van veel Hebreeuwse namen en gebruiken onder de Scythische stammen. Het is ook opmerkelijk dat de Scythen waren verdeeld in sterke stameenheden; ze hadden geen centrale keizer die over al hun vele stammen regeerde. Dit is een typisch kenmerk van de Israëlitische geschiedenis, waarin de individuele stammen vaak onafhankelijk van elkaar handelden.

De realiteit dat de Scythen de afstammelingen waren van de tien stammen van Israël, verandert radicaal het standaardparadigma waarmee de wereldgeschiedenis in de moderne wereld wordt begrepen. De moderne kijk op de wereldgeschiedenis negeert of verlaagt de geschiedenis en de juiste rol van de vele koninkrijken en rijken die afstammen van de gecombineerde twaalf stammen van Israël. Scythia is niet het enige Israëlitische wereldrijk of grote macht wiens rol in de wereldgeschiedenis wordt genegeerd of onderschat. Voor een volledige geschiedenis van de naties, rijken en koninkrijken die afstammen van de stammen van Israël vanaf de tijd van de patriarchen tot de moderne tijd, worden lezers verwezen naar de 4-boekenreeks van deze auteur die de ware rol van de stammen van Israël onthult. door de wereldgeschiedenis. Israel's Lost Empires, dat de oorsprong en geschiedenis van de Scythen onderzoekt, is het tweede boek in de 4-delige serie. De overige boeken in deze serie documenteren de ware geschiedenis van de tien stammen van Israël en identificeren hun nakomelingen in de moderne wereld. Veel andere artikelen van deze auteur kunnen worden gelezen of bekeken op de volgende websites: www.stevenmcollins.com, www.bibleblessings.net, www.israelite.info en www.britam.org.


Kolonel JC Gawler, Onze Scythische voorouders geïdentificeerd met Israël, p. 9
Encyclopedia Americana, 1988 Ed., Vol. 24, p. 471
Tamara Talbot Rijst, De Scythen, blz. 19-20, 44
Encyclopaedia Britannica, 1943 Ed., Vol. 20, p. 238
Herodotus, De geschiedenis, 7. 64
Tamara Talbot Rijst, De Scythen, p. 45
Xenophon, Cyropaedia, V. ii. 23-26
Plinius, Natuurlijke geschiedenis, IV, xii, 80
Herodotus, De geschiedenis, 7. 64 en 96
Paul Cartledge, Thermopylae, blz. 232 en 239
Herodotus, De geschiedenis, 4. 63
Ibid, 4. 76
Ibid, 4. 78-80
Ibid, 4. 46
Collier's Encyclopedia, Vol. 17, p. 434
George Rawlinson, De zesde grote oosterse monarchie, p. 232
Boris Piotrovsky, Liudmila Galanina en Nonna Grach, Scythische kunst, platen 118-119, 126-129,158-159,166-173184-187, 196-198, 202, 267-268
John McClintock en James Strong, Cyclopedia of bijbelse, theologische en kerkelijke literatuur, Vol. IX, zie "Scythian", blz. 489490
Zenaide Ragozin, Media, p. 414
Georges Charriere, Scythian Art: Crafts of the Eurasian Nomads, Inleiding, p. 13
Werner Keller, De Bijbel als geschiedenis, blz. 272-273
Ibid, p. 272
Encyclopaedia Britannica, 1943 Ed., Vol. 2, p. 857
Herodotus, De geschiedenis, 1. 105