Scandinavian Legends en de Hebreeuwse Bijbel

Verspreid de liefde

Ik zou deze bijbelstudie van John R. Salverda graag willen verspreiden, aangezien de adel van Goths een erfelijke titel is en evenals werd bevestigd tot gezalfd, moeten we de oudere (pre-Mozes ') dezelfde verhalen / teksten leren die ook overeenkomen . In dit werk legt hij de vervulling van Odin en Thor uiteen als zijnde de Hebreeuwse God en Zijn spoedig komende zoon die de wereld van de slang zal verlossen en zal doden (alle Bijbelse profetieën).

Hoewel dit geen canonieke bijbelse teksten zijn (en nergens als gezaghebbend worden beschouwd), zijn het wel belangrijke historische teksten. De conclusies zijn misschien onjuist, maar vormen een van de vele onderzoeksgebieden voor studenten van de Bijbelse geschiedenis.

De citaten uit de Noorse Edda's zijn allemaal afkomstig uit de Bijbelse Genesisverslagen. Het hele scheppingsverhaal van de boom in het midden van de tuin, fruit uit Eden, de slang die ze uit het paradijs liet vallen, de slang eruit gooide om op zijn buik door de aarde te gaan. Zelfs de vloed van Noach en de regenboog, om maar een paar exacte citaten uit beide te noemen. http://www.britam.org/AesirSalverda.html