Viering van Saint Eadbert, bisschop van Lindisfarne

Verspreid de liefde
Saint Eadbert, bisschop van Lindisfarne, Engeland, van 688 tot aan zijn dood op 6 mei 698

Vandaag hebben we Saint Eadbert gevierd. Wat een geweldige bisschop van Lindisfarne.

Ik wil u aansporen om aangemoedigd te worden door de heldendaden in het verleden van de heiligen die ons voorgingen. Dit is zodat we hun grote voorbeelden volgen en weten dat we die oude paden moeten bewandelen. KJV:

Jer 6:16 "Zo zegt de HEERE: Sta op de wegen, en zie, en vraag naar de oude paden, waar is de goede weg, en wandel daarin, en gij zult rust vinden voor uw ziel ..."

Ons wordt verteld dat dit ook iets is wat Elia zal doen voor de grote en verschrikkelijke dag van YAHWEH:

Mal 4: 5-6 “Zie, ik zal u de profeet Elia zenden voordat de grote en geduchte dag van Yahweh komt. En hij zal het hart van de vaders tot hun kinderen wenden, en het hart van de kinderen tot hun vaderen. Anders zal ik komen en het land met een vloek slaan. "

Zie ook:

Mat 5:14 'U bent het licht van de wereld. Een stad die op een heuvel ligt, kan niet worden verborgen. "

Ef 1:18 'De ogen van uw begrip zijn verlicht; opdat gij zult weten wat de hoop is van zijn roeping, en wat de rijkdom van de heerlijkheid van zijn erfenis in de heiligen, "

Hoewel veel koningen en zelfs de aartsbisschop van Canterbury Saint Eadbert onder druk zetten om Rome te gehoorzamen, wilden hij en andere Keltische geestelijken niet toegeven.

Groot-Brittannië werd van oudsher beschouwd als onder het Patriarchaat van Jeruzalem, maar volgde geen van beide strikt de gehoorzaamheid.

Ook de eerste bisschoppen van de Jeruzalemkerk waren naar Glastonbury, Engeland verhuisd: http://orthodoxchurch.nl/2020/04/the-jerusalem-church-moved-to-britain-and-the-apostolic-see-of-glastonbury-later-called-the-second-rome-many-1st-2nd-century-british-saints/

De Romeinse historicus Bede schreef dat hij de Schrift kende en de wetten van het Oude Testament volgde, en hij schreef niets negatiefs over hem zoals hij deed over andere Culdees.

De Apostolische zetel van de Culdees van Glastonbury zelf heeft meer bewijs en geldigheid van anciënniteit dan Rome had. Als we door zo'n structuur zouden gaan, zou het een hogere rang hebben dan de Culdees.

We wisselen soms de Keltische kerk uit met Culdees omdat dit één volk was. Culdees was echter een naam die werd gegeven aan de nieuw arriverende Judese christenen uit Jeruzalem in de eerste eeuw. Tegenwoordig noemen we onszelf de “Kerk van Culdees”.

Terwijl Rome opvolging claimt van Peter, hebben wij dat ook, en ook van andere apostelen die hebben bijgedragen aan de bouw van de eerste eeuwse kerk van Groot-Brittannië. De vroege monniken van de Culdees werden vervolgens door heel Europa gestuurd.

Overweeg om vandaag lid te worden van de Orthodoxe Kerk van Culdees.

Jes 58:12 En die van u zullen zijn, zullen de oude woestenij bouwen; gij zult de fundamenten van vele geslachten vestigen; en gij zult worden genoemd: Hersteller van de breuk, Hersteller van paden om in te wonen.