De Jeruzalemkerk verhuisde naar Groot-Brittannië, en de Apostolische Stoel van Glastonbury, later het "Tweede Rome" genoemd. Veel Britse heiligen uit de 1e-2e eeuw getuigen hiervan, zie bijgevoegde pdf van Saints

Verspreid de liefde

Opvolging van de bisschoppen en kerk van Jersalem. 

Een studie van het Priory of Salem Institute of Theology

Veel mensen weten niet hoeveel autoriteit Sint Josef (De oom van Christus, de dokter van het Sanhedrin) had. Hij werd algemeen erkend als de meest geschikte erfgenaam van de troon en kroon van koning David. Velen dachten dat hij de troon van Rome zou overnemen en tot koning van Israël zou worden gekroond. Hij had ook veel invloed in het Sanhedrin, met een gedeeltelijke bloedlijn naar de lijn van Aäron, waardoor hij veel macht kreeg onder de hogepriesterschap van Jeruzalem. 

Als je je het verhaal herinnert hoe Aaron werd gekozen, was het door zijn staf. Er zijn veel Hebreeuwse leringen over de staf / roede van autoriteit. Mozes liet Aäron, samen met de hoofden van de andere 12 stammen, hun staven tot de ochtend bij elkaar nemen en op een teken wachten. De volgende ochtend had de staf van Aäron ontluiken en amandelen verbouwd. Dit was een geweldig teken. Zo'n teken bestaat ook bij St Joseph van Arimathea, die zijn ontluikende staf op Glastonbury plantte. Zijn personeel op Glastonbury staat bekend als de heilige doorn, die sinds de 1e eeuw groeit.   

Er zijn veel mensen geïnteresseerd in de lijnen van priesters en bisschoppen die zijn gewijd vanaf het priesterschap dat in Engeland (en Keltisch Galilea enz.) Was opgericht door St Joseph van Arimathea. Veel priesters uit Wales hebben hun afkomst lang teruggevoerd tot het Levitische (en huis van Aäron) priesterschap via de Sint-Jozeflijn van priesters (de opvolgers van de bisschoppen hielden deze verslagen bij voor hun kerkelijke vereisten). De Culdees (Engels, Iers en Schots) volgen hun regels of wijding in ononderbroken opeenvolging terug tot de heilige Jozef van Arimathea, en ook van de heilige Johannes de Heilige Apostel en andere apostelen.

In Engeland waren er verschillende bisschoppen uit de eerste eeuw die mede-consecrators waren, gedocumenteerd. De heilige Aristobulus was bijvoorbeeld de assistent van de heilige apostel Andreas. Hij was de eerste bisschop van Groot-Brittannië en hij was erg oud. Na zijn dood nam de heilige Jozef zijn plaats in en werd hij formeel ingewijd door de heilige apostel Sint Philip. Verschillende verslagen zijn het erover eens dat deze apostel met hem, de heilige Maria, en de apostel de heilige Jacobus naar Marseille (Frankrijk) kwam. Hoewel de verwijzingen naar de eerste eeuw in overvloed aanwezig zijn, weten de meeste mensen pas over de connectie van Groot-Brittannië met Jeruzalem rond de tijd van koning Arthur, Columbanus en van het hof St. David van Wales, die als aartsbisschop werd gewijd tijdens een bezoek aan Jeruzalem. De orthodoxe kerk in Jeruzalem verviel kort na die periode, maar werd weer nieuw leven ingeblazen door de kruisvaarders. Er is echter altijd een orthodoxe kerk aanwezig geweest in Jeruzalem. De Keltische Britse kerk is ook erg trots op hun opvolging van de kerk van Efeze (van St. John de Heilige Apostel). Hoewel de opvolgers van Johannes werden uitgesloten van de kerk van Rome, stemde de rest van de orthodoxe kerkwereld ermee in om in volledige gemeenschap te blijven. De latere manieren zijn van alle kanten overeengekomen dat de geldige sacramenten zijn voortgezet vanuit deze lijn van priesters.

The church of Ephesus (as St Paul had commanded the representatives of Corinth and Galatians) had sent representatives to Jerusalem at least three times a year for the three Pilgrimage feasts of Israel. The more cultivated church in the farthest West became known as the “cities of God” and “new Jerusalem”. Although the Scriptures do afford the church to have local sites to do Pilgrimages to visit, still Jerusalem in Israel held an important place in their hearts, long after the destruction of the Temple. This led to the Crusades later as Christians would get killed on the routes to these commanded festival observances. The Eastern orthodox cried out for help from the farthest West Orthodox.

De heilige Jacobus de Heilige Apostel werd door de apostelen de eerste bisschop van Jeruzalem genoemd. Hij wordt vermeld in een van de verschillende regels van apostolische opvolging in de oosterse kerk (hoewel de Roomse Kerk niet graag andere erfopvolgingen erkent dan die van Petrus in Rome. meer bewijs voor de Britse opvolging dan enig ander).

Sommige mensen wijzen graag op de geaccepteerde orthodoxe regels van de Jeruzalem Apostolische opvolging van bisschoppen dat Marcus, de bisschop van Jeruzalem vanaf 135 nC, zijn strijd voor de Hebreeuwse bediening van zijn voorgangers had opgegeven. Hier is geen bewijs voor, behalve dat hij hun eerste "heidense" bisschop wordt genoemd, en dat was toen de Joden door de Romeinse regering werden verboden. We hebben echter voldoende bewijs van de opvolgers van de kerk in Jeruzalem in het verste westen. Veel van de gebeden van deze Jeruzalemse regels bevatten tegenwoordig dagelijkse gebeden in de kapellen van de orthodoxe anglicaanse kerk, waarbij het Hebreeuwse gebed wordt gezongen "Hoor, Israël”Ten tijde van de dagelijkse communie.

Sommigen geven graag een tussenstop met de datum waarop de heidense bisschop Marcus in 135 n.Chr. Het priesterschap in Jeruzalem overnam. Historici waren het er echter over eens dat ze niet kunnen bewijzen wat alle bisschop Marcus in Jeruzalem veranderde, maar dat ze daar allemaal onder grote slavernij van vervolgingen verkeerden. Het werd hen inderdaad door de Romeinen verboden om veel dingen te doen, en om deze reden vertrokken er nog veel meer zoals Christus hun had opgedragen "als je de gruwel van verwoesting ziet, vlucht dan naar de bergen, enz." Er lijkt geen enkel bewijs te zijn van enige doctrines die door Marcus zijn overgenomen. Maar in de Didascalia, die zelfs tijdens het hoogtepunt van de vervolging weergalmde, is het duidelijk dat onder de dagelijkse diensten de sabbat altijd een hoge plaats innam. Er staat veel meer in ons boek "de 7e dagsabbat in de orthodoxe kerk“.

Misschien is de lijn van Culdees van Saint John beter, aangezien zijn opvolgers (zoals Polycarpus en Polycrates enz. Sterker vasthielden aan het Pascha, de feesten en de sabbatten. Ze gaven niet toe aan de druk van Rome en bleven alle bisschoppen leiden. van Anatolië. Hun opvolgers werden de bisschoppen van Lyon in Frankrijk / Gallië. Ze wijdden later veel van de vroege Britse kerk in. Sommigen zeggen dat het wederzijdse steun in beide richtingen was, door de Keltische missionarissen te sturen en te ontvangen. een grote bibliotheek over het onderwerp.

Toch is er misschien nog iets met de Jeruzalemlinie. We hebben langere geschiedenissen opgetekend van bisschop (apostel) James, bijgenaamd de Rechtvaardige, die ook betrokken was bij het verplaatsen van de kerk in Jeruzalem naar Groot-Brittannië. Vind bijgevoegd in de volgende pdf, een korte lijst van Britse heiligen uit de eerste en tweede eeuw. Deze kwamen voornamelijk van de kerk in Jeruzalem en bleven in Groot-Brittannië. De latere interactie van deze Culdees weer terug in Jeruzalem begon niet zomaar met de heilige David. Er was een constante interactie. De moeder van Constantijn is slechts een voorbeeld van de familietraditie van het zeilen van Groot-Brittannië naar Jeruzalem, aangezien ze van de Arimathea-linie was via King Coel, die begraven ligt in Glastonbury. 
Dus hier is een gedeeltelijke opsomming van onze Culdees-beweging (Jozef werd de eerste Culdee genoemd), waar ze met succes uit de vervolgingen daar in Jeruzalem en later in het hele Oosten kwamen. Veel historici schreven over de regio's van Groot-Brittannië (Schotland en Wales) waar geen Romeinse wapens zijn doorgedrongen. Dit was belangrijk tot aan de tijd van de vervolgingen van Diocletianus, enz. In Groot-Brittannië was er relatieve vrijheid. Terwijl de historicus Tertullianus uit het begin van de 2e eeuw het nog niet de 'Tweede Rome“, Hij schilderde het als bloeiend af, net als vele anderen. Allemaal erop wijzend dat het een belangrijke "Apostolische Stoel" is. Terwijl Groot-Brittannië zich in de volgende 10 eeuwen ontwikkelde, was het overal unaniem dat Glastonbury concreet een onafhankelijke Apostolische Stoel was. Het was nooit Bijbels om te proberen een dergelijke centrale controle uit te oefenen, en daarom maakt het wegblijven van die praktijk het niet minder belangrijk. Veel kerkenraden gaven zich over aan de kerk van Engeland vanwege haar anciënniteit en authenticiteit, aangetoond in haar apostolische oorsprong. Na het lezen van de bijgevoegde PDF van vroege Britse heiligen (1e-2e eeuw) het zou duidelijk moeten worden dat Glastonbury (en andere Welsh Engels-orthodoxe kerken) een satelliet van Groot-Brittannië waren. De meesten waren het erover eens dat Groot-Brittannië altijd onder het patriarchaat van Jeruzalem stond, niet Rome. Daar wordt zeker een zeer sterke samenwerking aangetoond.

Wist u Glastonbury Abbey vier keer zo groot was als de kathedraal van Constantinopel?

In the Domesday Survey completed in 1088AD, the Abbey with it’s original twelve hydes is listed as the “Domus Dei” (House of God) and Secretum Domini (Secret of our Lord). No other church grounds in the Domesday shared that distinction. 

Over de hele wereld kreeg het verschillende titels, zoals "het tweede Rome", "de meest heilige grond op aarde", "het heilige eiland", "het moederland", "de oude kerk", "de moeder van de heiligen". , ‘De bakermat van het christendom’, ‘Gebouwd door de handen van God zelf’"De bron en oorsprong van alle religie", "gebouwd door de handen van Christus zelf (- Augustinus 'eigen erkenning)'.

PDF BESTAND: Britse heiligen uit de eerste en tweede eeuw

Lees hier meer:

Talrijke oude manuscripten ter bevestiging van St. Joseph (van het Sanhedrin) Stichtte het Brits Hebreeuwse priesterschap in Glastonbury in 36AD - St. Andrew's en St. Joseph's OCC. Home of Watchman News, de Priorij van Salem en TCAWW (orthodoxchurch.nl)