Ex-president Zuma van SA gaf trots toe dat hij opdracht had gegeven tot de moord op blanke burgers bij de bombardementen op het winkelcentrum Amanzimtoti

Verspreid de liefde

 

6 mei 2019 - Zuid-Afrika's ex-president Jacob Zuma geeft toe dat hij opdracht had gegeven tot de bomaanslag waarbij 4 blanke Zuid-Afrikaanse burgers - waaronder 2 Afrikanerkinderen - werden vermoord in Amanzimtoti, KwaZulu-Natal op 23-12-1985.


  •  Zuma gaf dit toe in een toespraak in zijn moedertaal Zoeloe terwijl hij in een campagnetoespraak een nieuw huis schonk aan de vader van de geëxecuteerde bommenwerper: 

 

1 reactie

  1. Jacob Zuma heeft nooit voor de Waarheids- en Verzoeningscommissie getuigd over zijn rol bij de bomaanslag op Amanzimtoti en heeft dus ook GEEN amnestie aangevraagd of verkregen volgens de regels die de commissie destijds had vastgesteld. Zumas bekentenis zoveel jaren later maakt hem vatbaar voor berechting voor deze oorlogsmisdaad bij het Internationaal Strafhof in Den Haag. Hij geeft toe dat hij opdracht heeft gegeven tot een bomaanslag op burgerdoelen in Zuid-Afrika.

Reacties zijn gesloten.