Bijbels kunstwerk wordt door God geboden voor kerken (orthodox antwoord voor de twijfelende Toms)

Verspreid de liefde
Voor al onze twijfelende Toms / protestantse vrienden die er zijn, we willen dat je de feiten over bijbelse kunstwerken kent. De meeste orthodoxe theologen hebben u geen antwoord gegeven, maar lieten u in de kou staan. Dit is een eerste poging in de geschiedenis van de canonieke orthodoxe kerk van de Culdees. Eindelijk hebben protestanten nu een antwoord van de orthodoxen, in een gepubliceerd werk over waarom kerken goede kunstwerken moeten gebruiken. Dit is gekomen zoals voor het eerst onthuld door de orthodoxe kerk van de Culdees.
Let op, het waren enkele van onze vervreemde Neo Culdees die de beweging vormden die naar Amerika kwam. Elke universiteit en kerk in Amerika (niet verbonden met een staatskerk) gebruikte nog steeds onze Orthodoxe Engelse Liturgie (BCP). Daarom blijft het de verantwoordelijkheid van de orthodoxe Culdees om hen terug te begeleiden naar re-integratie.
 Jerusalem Synagogue 1st Century
PATTERNSOFEVIDENCE.COM
Verbluffende Bijbelse mozaïeken ontdekt in de oude synagoge door Steve Law | 20 juli 2018 | Bewijs, Moses Series | Een mozaïek uit de synagoge uit de 5e eeuw in het noorden van Israël met een afbeelding van de Israëlitische spionnen die terugkeren uit het land Kanaän. (Foto: Jim Haberman, U. North Carolina in Chapel Hill) En de ...

Hier zijn enkele van de vele vormen van bijbelse kunstwerken voor kerken

· Cherubijnen krijgen de opdracht om in de heiligdommen te worden uitgehouwen. Veel cherubs en omringende kunstwerken zijn versierd door de tempels van YAHWEH in de Bijbel (dwz de tempels van Mozes, Salomo en Ezechiël) met de meest sluwe kunstwerken afgebeeld op de sluier in Exodus 26: 1 en 36: 8. In 1 Koningen 6: 23-29 zijn ze rondom in alle muren van het huis uitgehouwen met cherubijnen, palmbomen en open bloemen, zowel van binnen als van buiten. Met grotere afbeeldingen en meer versieringen in 2Kronieken 3. In Ezechiël 41: 18-20 staat dat ze ook werden afgebeeld "door het hele huis rondom".
· Houten gesneden kunstwerk wordt in alle heiligdommen genoemd in Psalm 74: 4-9 en zegt in vers 6 "echter" (strongs 6256), de goddelozen hebben geprobeerd het te verbranden. · Sluw kunstwerk van "goud, zilver en koper" Exodus 31: 3-4 · Verfraaiing van de tempel Ezra 7:27 · Het is ook gebruikelijk om de "Vlaggen van het huis van onze vader", wapenschilden en andere geboden Bijbelse symbolen te snijden we moeten samenkomen onder, zoals gebruikt voor burgerlijke gebouwen, en voor genealogische doeleinden in Numeri 2: 2.
· Afbeeldingen van de heiligen in het heiligdom as the “Most finest gold stones of the sanctuary” which are called “holy sons of Zion” and repeats “finest gold” that has become “esteemed as earthen pitchers, the work of the hands of the potter” en “are poured out in every street.” Lamentations 4:1-2 · Cherubim are depicted on ten carts and ten lavers 1Kings 7:29, 36
· Cherubim are associated with places His presence was manifested Psalms 80:1; 99:1. As David said He would always remain in the Temple, it may be that He brought depictions of the cherubim wherever he went. No doubt, this is one of the inspirations for decorating our “prayer closet”. · His Majestic Ornament (probably the cross) has been mis-used by the wicked Ezekiel 7:27. (Note, the Cross is very ancient as Yahshua was “slain from the foundation of the world” as it says in Revelation 13:8 and 1Peter 1:20 as our sacrificial Lamb. The Hebrew Passover lambs were always placed on a beam that looked like the cross. A dozen more reasons for decorating with, or wearing a cross can also be found.)
· Graven standbeeld kunstwerk van kruisen was used for remembering He is raised up as a serpent on a Cross, as our healer in Numbers 21:8. We must lift up the cross ensign for Israel, just as it was necessary for Moses to lift up the serpent on a rod.

John 3:14 “And as Moses lifted up the serpent in the wilderness, even so must the Son of man be lifted up:”

· HET KRUIS. Dat teken waren we verzegeld is het Tau- of T-kruissymbool, die bij alle Hebreeuwse dopen werd gebruikt. “En YAHWEH zei tot hem (de cherub bij het altaar): Ga door het midden van de stad, door het midden van Jeruzalem, en zet een merkteken (tav) op het voorhoofd van de mannen die zucht en die schreeuw om alle gruwelen die in het midden daarvan worden gedaan. " (Ezechiël 9: 4)
Er bestaat dus geen twijfel over de cherubijnen (of serafijnen) zullen kruisen begeleiden, as the Seraphim did in their first Biblical appearance. The cross symbol reminds of Christ’s victory on the Cross (the primary aspect of the gospel) and the sealing His redeemed for their victory over evil. Revelation 5:9 it says these cherubim(now morphed to higher seraphim) are the redeemed by the blood of the Lamb, and that there are hundreds of thousands of them “in the throne, on the throne and around the throne”. Therefore these depictions of cherubim are of those who are Saints. The main 4 cherubim are also called Matthew, Mark, Luke and John manifestations of Christ in their gospels. The cherubim of glory, winged symbols of Lion, Ox, Man and Eagle. These manifestations of Christ will be evident in the lives of His literal body, the Saintly church members.
In de oudheid, vóór de tv, hadden ze alleen iconen, en dus werden iconen anders gebruikt om ze te animeren met lichten / kaarsen, enz., Maar niet met aanbidding. Ze zouden ze ook versieren enz. Zoals gevonden bijbels was geboden, zoals te vinden in dit artikel. Versier niet alleen, maar praat over hun glorieuze werken… en schilder het voor sommigen die niet konden lezen, en noem het edelstenen in Zijn tempel, zoals bevolen is.
Tv kijken zou veel godslasterlijker zijn als je de normen toepast van degenen die tegen iconen zijn. Mensen die tv kijken, worden veel emotioneler en toch is het geen aanbidding, dus we veroordelen onze vrienden niet die alle geboden willen onderhouden. We zouden allemaal moeten praten over de glorieuze werken van de rest van de kerk die voor ons plaatsvonden. Verval niet in valse stigma's.
Onze Engelse liturgie is voornamelijk te vinden in het Book of Common Prayer. Daarin worden geen iconen vermeld, maar er is altijd tijd om de grote getuigen en inspiraties te herinneren van degenen die voor ons waren.
The Pictish Stones of Scotland (and those of Ireland) are great examples of churches following this Biblical principle of engraving sanctuaries with cherubim artwork and “lifting up crosses” the same way Moses lifted up the serpent rod.
Eassie Stone