Ordelijk wandelen met de Heilige Geest en werkelijk wedergeboren worden, onze orthodoxe lectieboodschap voor de sabbat, 6e dag van de 6e maand

Verspreid de liefde
Voor degenen die niet live bij ons konden komen, kun je dit bericht beluisteren op youtube op https://youtu.be/MKcp_0ZtpW0
In de lezingenboodschap van vandaag werden we verder aangemoedigd, zoals elke week, om te groeien in die wandeling met YAHWEH in Zijn ecclesia / miqra / kerk, het eigenlijke lichaam van Meshiac en wat dat letterlijk betekent om Zijn Tempellichaam te zijn. Leer meer over wandelen met YAHWEH zoals ordelijk wordt gedaan, in Zijn bevelen. Ook over wedergeboren worden, zoals er in het Aramees staat, dat niet wedergeboren en NIET van boven geboren zegt, maar de tekst is iets heel anders in het originele Aramees! Allen gingen in op dit grote voortdurende thema van orde in de Heilige Geest, zoals de apostelen deden.
Onze belangrijkste Lectionary-tekst voor deze sabbat Handelingen 18.22-19.7 [KJV, mondeling met heilige namen]
En toen hij in Caesarea was geland, omhoog was gegaan en de kerk had begroet, ging hij naar Antiochië.
En nadat hij daar enige tijd had doorgebracht, vertrok hij en trok het hele land van Galatië en Phrygië in orde om alle discipelen te versterken.
En een zekere Jood genaamd Apollos, geboren in Alexandrië, een welbespraakte man en machtig in de Schriften, kwam naar Efeze.
Deze man werd onderwezen in de weg van de Heer; en zijn vurig van geest, sprak en leerde hij ijverig de dingen van de Heer, wetende alleen de doop van Johannes.
En hij begon vrijmoedig te spreken in de synagoge: toen Aquila en Priscilla het gehoord hadden, namen ze hem bij zich en legden hem de weg van God beter uit.
En toen hij geneigd was Achaja binnen te gaan, schreven de broeders, de discipelen aansporend hem te ontvangen: die, toen hij kwam, hen veel hielpen die door genade hadden geloofd:
Want hij overtuigde de Joden op machtige wijze, en dat publiceerde hij door de Schriften te bewijzen dat Jezus Christus was.