DAGELIJKSE OVEREENKOMSTMACHT: The Daily Shama Prayer, een Keltisch-orthodoxe en bijbelse goddelijke liturgische gebed van het ware Israëlische christendom

Verspreid de liefde

This great Biblical Liturgy (in New Testament and Old Testament) is called “the Shama”, and it, or it’s equivalent, is daily chanted in all Christian Orthodox circles. Some even do it twice or three times per day.

It daily binds you to the yoke of Nationalist Israel covenants in at the starting and ending of each day. We do this within the age old understanding of British Israelism. Our English Orthodox liturgy is found below.

You may also skip directly to the liturgical text itself (with the accompanying benedictions) here: https://www.celticorthodoxy.com/2022/01/benedictions-surrounding-shema-israel-prayer/

Het is een tijd van reflectie op het #1-gebod en het #2-gebod. Het is een persoonlijke herinnering aan God en een goede dag voor uw dag. Het maakt deel uit van aanpassen zoals met een kompas, om op het pad te zijn waarvoor we allemaal zijn gemaakt. Het begingedeelte "Horen" in het Grieks en het Hebreeuws werd gebruikt voor "gehoorzaamheid", dus het verklaart aan uw lichaam "Hoor, Israël" wat betekent Reageer op wat je hebt gehoord, gehoorzaam en heers met God. Dat is de betekenis in het origineel, "Shama Israël", zoals Christus verklaarde in Marcus 12:29.

Hieronder vind je een handige print die je voor je muur kunt gebruiken. Kadreer het in of houd het bij de hand om uzelf eraan te herinneren over de woorden te mediteren. Er is een korte versie en een lange versie, wissel elkaar af als je je passend voelt in je gebedsdienst.

Dit is de oudste van alle christelijke liturgieën, rechtstreeks uit de tempeldiensten zoals herhaald door Christus. Het staat vandaag in het Anglicaanse Book of Common Prayer (het wordt door alle orthodoxen geaccepteerd en gebruikt) als onderdeel van de communiedienst. De gemeente zingt het vóór de decaloog (of 10 geboden). In Rite II gebruikt de Anglicaanse en Episcopale Kerk voornamelijk dit tempelgebed "Hoor o Israël" in plaats van de tien geboden. Veel van de liturgieën zeggen in plaats daarvan "Hoor wat Christus zegt", wat ook altijd dezelfde liturgische betekenis of nadruk is.

Hieronder vindt u een kopie van het officiële Anglicaanse Missaal, waar het een essentieel onderdeel is van de dagelijkse communie:

Anglican Missal (printed 1921)

Dit wordt "de Shama" genoemd. De ware Orthodoxe Culdees hebben de Shama, samen met het Onze Vader, altijd behandeld als een fundament van christelijke gebeden die worden gebruikt tijdens de Goddelijke diensttijden (ochtend en avond). Anglicanen doen het minimaal tijdens de middagdienst tijdens de communie. In ieder geval hebben de standaard BCP-liturgische boeken in het voorwoord dat de bisschop enigszins kan afwijken om een aantal festivals op te nemen of te schrappen voor de lokale behoeften. Dit hangt ook af van de beschikbaarheid van predikanten, waarvan de bisschop zal helpen. Dit maakt plaats voor de meer orthodoxe Culdees en ons meer letterlijke Keltisch Israëlitische geloof.

We zien in het bijbelse verslag dat de heilige Paulus, Jezus (Yahshua) en alle apostelen de tempeltijden van het gebed in acht namen, en deze gebeden tweemaal daags baden, zoals de gewoonte is in de orthodoxe kerk van vandaag samen, zoals gevonden in de canonieke uren, en gebruikt in de tijd van zonsopgang en zonsondergang nog steeds door de joden.

De Shama wordt samen met andere zegeningen gereciteerd (of samen met het Onze Vader-gebed), zoals Daniël bad, met het gezicht naar Jeruzalem tijdens de ochtend- en avonddiensten, die bij zonsopgang en zonsondergang zijn.
Paulus zei dat hij in de tempel geloften van de Nazireeërs aanbood om te bewijzen dat het christendom deze oude manieren van gebed moest volgen (zie Handelingen 21: 20-23). Hij leerde dat iedereen de wet zou moeten volgen, hoewel het niet een vereiste is dat iedereen alles eerst perfect moet houden voordat hij in aanmerking komt voor redding. Tweemaal in het boek Handelingen moest hij enkele Farizeeën corrigeren die zeiden dat werken een voorwaarde voor redding waren. Vervolgens gaf hij een overzicht van de wetten 'onthoud u van afgoden, dingen die zijn gewurgd en van bloed', een korte schets van de levitische wetten, en zei: 'dan zult u het goed doen' (wat betekent voor hun lichamelijke gezondheid, niet voor eeuwige redding) en uitgelegd dat ze de rest van de wet in detail konden leren in elke stad waar de wet elke sabbatdag wordt gepredikt (zie de context in Handelingen 15:21).

We weten dat goede werken meer als een product komen nadat ze zijn gered, niet als een voorwaarde voor onze eeuwige redding. Alleen het bloed van Jezus Christus kan voor eens en voor altijd, bij aanvaarding, voor altijd onze eeuwige redding bezegelen. Maar daarna zullen we overvloedig zijn in goede werken, en onze beloningen bovenop dat zekere fundament in Christus zullen allemaal iets voortbrengen dat tot in de eeuwigheid blijft bestaan, of het nu eeuwig verlies of een eeuwige schat is (1 Kor 3: 11-15).

De zegeningen van het hebben van de goede werken zoals de dagelijkse gebeden zijn duidelijk in alle vruchten van het goed begonnen zijn met de dag met YAHWEH. Het is een dagelijkse vernieuwing van Christus in ons, terwijl we bidden “om het dagelijkse brood van deze dag” in het gebed van de Heer. Elke dag vereist misschien iets nieuws, en we claimen elke dag dienovereenkomstig. Het is een daad van geloof en een opperste zegen om onze dag goed te beginnen en zelfs samen dezelfde woorden te chanten in overeenstemming met twee of meer. Veel meer wanneer het gezongen wordt in overeenstemming met meer van Zijn kerk wereldwijd!

Gezamenlijke gebeden en gezamenlijke gebeden hebben een bijzondere kracht. Het betaamt ons dan om deze gebeden samen te bidden, inclusief de hele dagelijkse diensten. Als u onze gemeenschappelijke liturgie widget, dan weten we welke Psalmen we vandaag bidden en zingen. Dit is ook de fundamentele orthodoxe praktijk, een paar psalmen in de ochtend en avond als onderdeel van het psalter, dag 1-30 elke maand. Het gemeenschappelijke psalter is opgenomen in het Book of Common Prayer. We gebruiken de 1928-versie voor gebruik in de kerk in het algemeen. Als iemand het eens is over gebeden in de naam van Christus, hebben we een speciale belofte van YAHWEH dat het zal gebeuren. De beste gebeden rechtstreeks uit de Bijbel worden benadrukt in onze liturgie, en ook in het Psalter, wat een grote zegen is om de hele maand door alle Bijbelse Psalmen te chanten. In de dagelijkse dienst is ook een Schriftlezing, wat ervoor zorgt dat we ook de hele Bijbel doornemen en onze gebeden volledig Bijbels zijn van Goddelijke inspiratie. We geven elke zaterdag (sabbat) een openbare dienstpreek die is gebaseerd op het lectionarium van de bijbel voor die dag. Dus dagelijks kunnen we allemaal dezelfde gebeden, de Psalmen, enz. Reciteren, en samen nadenken over dezelfde verzen van de Bijbel terwijl we proberen om het hele woord van God te doorlopen. De mens leeft niet alleen van brood, maar (leeft / bloeit) van elk woord.

We raden echter aan om in ieder geval elke dag niet alleen het Onze Vader te gebruiken, maar ook de Shama. Het wordt gereciteerd door de meerderheid van zijn kerk en werd meer gedaan in de puur orthodoxe Keltische kerk (de Culdees). Erkennend dat dit allemaal nationalistische (Koninkrijks) gebeden zijn, niet alleen voor onszelf, maar het is een gezamenlijk gebed omdat we bidden tot “Onze Vader” voor “Ons brood”, “Onze vergeving” en “Onze verlossing”. We bidden nationaal in overeenstemming als Zijn uitverkoren regering op aarde, en dat is krachtig. Het zal altijd vrucht voortbrengen.

God helpt ons steeds beter te worden als we Hem dagelijks zoeken, onze kruisen op ons nemen en Hem volgen. Niemand zal ontkennen dat de beste manier om onze dag te beginnen is in gezamenlijk gebed.

Het Shama-gebed komt uit de Bijbel en uit de verklaring van Christus hieronder. Als tempelgebed was het eeuwen voor Christus stevig verankerd. Het werd voor het eerst ingesteld door de patriarchen en geformaliseerd door de mannen van de Grote Vergadering, die werd voorgezeten door Ezra, de priesterlijke schrijver, rond het jaar 450 vGT. DE GROTE VERGADERING VAN DE 120 MANNEN VAN ISRAËL OMVAT: • HAGGAI • ZACHARIAH • MALACHI • MORDECHAI • NEHEMIA • EZRA.

Hebreeuws Culdee-gebed uit de eerste eeuw

Afdruk- en frameversie, Culdee Hebreeuws-christelijk gebed

HET EERSTE EN GROOTSTE GEBOD

door

Jezus de Christus: "DE DAGELIJKSE SHAMA"

In Marcus 12:29 citeert Jezus het Hebreeuws van de eerste eeuw

Gebed genaamd de "SHAMA", van Deuteronomium 6: 4.

En Jezus zei: "De eerste van alle geboden is:

HOOR O ISRAËL, YAHWEH, ONZE ELOHIM IS

EEN YAHWEH. En gij zult YAHWEH, uw Elohim, liefhebben

met heel uw hart en met heel uw ziel en met allen

uw verstand en met al uw kracht: dit is de eerste

gebod."

Het volledige gebed uit Deuteronomium 6: 4 (in KJV):

“Hoor, Israël: de HEER, onze God, is één HEER:

En gij zult de HERE, uw God, liefhebben met al het uwe

hart en met heel uw ziel en met al uw kracht.

En deze woorden, die ik u heden gebied, zullen

wees in uw hart: en gij zult hen ijverig onderwijzen

tot uw kinderen, en zult over hen spreken als u

zit in uw huis, en wanneer u langs de

weg, en wanneer u ligt, en wanneer u opstaat

En gij zult ze binden tot een teken op uw hand,

en zij zullen zijn als voorhoofd tussen uw ogen.

En u zult ze op de posten van uw huis schrijven,

en aan uw poorten. "

Bovenstaande tekst is een functioneel liturgisch gebed. Voor meer informatie over de achtergrond van de Engelse liturgie kun je een geweldige analyse vinden die we in het volgende artikel hebben samengesteld:

Opvolging van ons Book of Common Prayer, Our Primary Liturgy

Benedictions Surrounding “the Shema Israel” Prayer of Christendom

 

Geef een reactie