De nieuwe naam voor echte Israëlieten, de etnische en culturele naam "christen".

Verspreid de liefde

Deze korte studie gaat geenszins in op het eeuwenoude onderwerp van de christenheid als het Israël van de Bijbel en de geschiedenis. We hebben duizenden boeken die in detail op die studie ingaan. Zie onze Boekwinkel daarom.

Een korte studie waaruit blijkt dat de naam Christian de nieuwe naam is voor de ware Israëlieten en de Apostelen ("die regeren vanaf twaalf tronen en de twaalf stammen van Israël oordelen", zie Matt 19:28 en Luk 22:30). Zoals je in de volgende studie zult zien, toont de originele Griekse tekst aan dat deze naam christelijk de naam is die aan de Israëlieten werd gegeven als hun nieuwe naam, "de naam christen zoals geopenbaard door YAHWEH God".

Verspil uw geboorterecht niet zoals Esau deed, door Dr. Comparet.

ZIJ - EN U - WORDEN GEROEPEN

"CHRISTENEN" - WAAROM?

Door

Ed Robinson

       . . . En de discipelen werden in Antiochië eerst christenen genoemd (Handelingen 11:26)

 

We begrijpen dit vers allemaal - of niet? Het betekent duidelijk dat de naam "christen" op niemand werd toegepast totdat hij die dag in Antiochië aan de Israëlitische discipelen van Christus werd gegeven. Maar WHO Ze christenen genoemd? Wisten de joden? Wisten de Romeinen? Of noemde God hen christenen?

God spreekt tot Zijn volk in Jesaja 62: 2 - “. . . En je zult met een nieuwe naam worden genoemd, die de mond des Heren zal noemen. "  En in Jesaja 65:15 vertelt God Israël door middel van de profeet Jesaja dat Hij dat zal doen “. . . noem zijn dienstknechten bij een andere naam. "

 

Hoe goed onze verschillende Engelse vertalingen van de bijbel ook mogen zijn, ze zijn niet in staat alles naar voren te brengen wat in het Grieks is. In zijn boek "De minister en zijn Griekse Nieuwe Testament”, Zegt AT Robertson over onze Engelse vertalingen: “Het is niet mogelijk om de delicate gedachten, de nuances van taal, in vertaling te reproduceren (naar Engels). De versheid van de aardbei kan in geen enkel extract behouden blijven. "

 

Dit betekent niet of impliceert zelfs niet dat onze Authorized King James Version of andere vertalingen niet goed zijn. Integendeel, de geautoriseerde versie en enkele andere vertalingen zijn uitstekend. Ze laten gewoon niet alle delicate betekenisnuances, levendige woordafbeeldingen, taal idiomen, enz. Zien die inherent zijn aan de Griekse taal. Om een beter begrip van een bepaald woord of bepaalde zin in de Schrift te krijgen, moeten we ons daarom tot de oorspronkelijke tekst van het Nieuwe Testament, het Grieks, wenden. Met behulp van een goede bijbelconcordantie met zowel de Griekse als de Hebreeuwse woorden die zijn uitgelegd, kan zelfs de leek, die misschien niets van het Grieks weet, de betekenis van de oorspronkelijke Griekse en Hebreeuwse woorden bestuderen.

Laten we nu teruggaan naar Handelingen 11:26 en proberen vast te stellen 'Wie' de discipelen christenen noemden.

Het Engelse woord "Called" komt in het King James New Testament niet minder dan 127 keer voor, maar het is vertaald uit 27 verschillende Griekse woorden, elk met een eigen betekenis. Het unieke karakter van het woord "geroepen" in dit vers is het onderwerp van deze studie.

"Geroepen", zoals vertaald in Handelingen 11:26, komt van het Griekse woord "chrematizo", dat wordt uitgesproken als "chray-mat-id-zo". Hoewel dit Griekse woord acht keer voorkomt in de Griekse nieuwtestamentische teksten, werd het alleen met "Geroepen" vertaald tweemaal, waarvan er één wordt gebruikt in onze onderwerptekst, Handelingen 11:26. We zullen dit straks verder bespreken. Maar laten we eerst een paar van de andere woorden die zijn vertaald in ons Engelse woord 'Called'.

Het woord "kaleo" komt voor in de Griekse tekst en wordt in totaal 102 keer vertaald met "Geroepen". Strong's Concordance definieert dit woord als 'bellen, bieden, een naam geven', bijv. "En hij belde' (Kaleo) zijn tien bedienden. . . "(Lucas 19:13),". . . en hij 'belde' (kaleo) zijn naam Jezus. " (Mat.1: 25)

Op 11 plaatsen komt "geroepen" van "kletos", wat betekent "uitgenodigd of aangesteld, bijv.". . . velen worden 'geroepen' (kletos), maar weinigen zijn gekozen. " (Matt. 22:14) en “. . . voor hen die de 'geroepen' zijn (kletos) volgens zijn doel”(Rom.8: 28).

Het Griekse woord "lego" wordt 37 keer vertaald met "geroepen" en wordt gebruikt in verzen als Matt. 27: 33- ". . . naar een plaats 'genaamd' (Lego)Golgotha . . . "En". . . zichzelf vooral dat wordt 'genoemd' (Lego) God. . . "(2 Thess. 2: 4)

Vijfentwintig keer is het woord "geroepen" vertaald van het Griekse woord "proskaleomai" en wordt het soms als volgt gebruikt: "Toen 'riep' Paul (proskaleomai) een van de centurions voor hem ... " (Handelingen 23:17)

"Pheno" wordt 16 keer vertaald met "geroepen", en een van de betekenissen is "adresseren in woorden of met naam" (Strong's), bijvoorbeeld ". . . toen hij 'belde' (feno) Lazarus uit zijn graf. " (Johannes 12:17)

Het bovenstaande zijn slechts enkele van de vele woorden met hun verschillende betekenissen die zijn vertaald in het enkele Engelse woord 'genaamd'. Een goede bijbelconcordantie zal (voor geïnteresseerden) een volledige lijst met verwijzingen naar de verschillende woorden en hun betekenis opleveren.

Wat betreft ons woord "Chrematizo" zoals het voorkomt in Handelingen 11:26 over de Israëlitische gelovigen: ". . . de discipelen werden eerst christenen "genoemd" in Antiochië, " we zien dat de meeste autoriteiten dit interpreteren als zijnde christenen genoemd, omdat, zo zeggen ze, dat de belangrijkste of primaire zaak (roeping) van de discipelen was; dwz ze waren volgelingen van Christus. Nu is het triest, maar waar, dat de meeste autoriteiten de neiging hebben om hun eigen vooropgezette ideeën over de Bijbelse leer hun oordeel te laten beïnvloeden bij de vertaling en / of interpretatie van de verschillende passages van de Bijbel. (Dit is weliswaar een zeer moeilijke praktijk om te vermijden) En het is waar dat in bepaalde contexten de bovenstaande interpretatie van Handelingen 11:26 nauwkeurig zou kunnen zijn. Een nader onderzoek van de betekenis en het gebruik van dit woord "chrematizo" in de originele Griekse tekst lijkt er echter op te wijzen dat het veel meer betekent dan dat!

In Strong's Concordance is het woord "chrematizo" woord nr. 5537. De volledige definitie is als volgt:

      “Vanaf 5536, om een Orakel (maakt de oorspronkelijke betekenis van 5530 compleet) dwz goddelijk

       intiem; impliciet (completeert de seculiere betekenis van 5532) om een firma voor te vormen

       zaken, dwz (genetive case) dragen als een titel; worden genoemd, worden vermaand (gewaarschuwd) van God,

       onthullen, spreken. "

Webster's Dictionary definieert "Oracle" als “Het antwoord van een godheid op een of ander onderzoek; iemand die met inspiratie of autoriteit spreekt; het antwoord of oordeel door een orakel. " Dus "chrematizo" lijkt te duiden Goddelijke openbaring!

Eerder werd vermeld dat "chrematizo" slechts twee keer in ons Engelse woord "genaamd" wordt vertaald! Ditzelfde woord komt echter nog zes keer voor in de Griekse tekst van het Nieuwe Testament. Het wordt vier keer weergegeven met "gewaarschuwd", één keer "onthullen" en één keer "gesproken".

In Handelingen 10:22 Cornelius, zou de centurion zijn geweest “Door God gewaarschuwd door een heilige engel om u te laten halen (Peter). . . “In Mattheüs 2:12 waren de wijzen dat “Gewaarschuwd God”In een droom om niet naar Herodes terug te keren. In Mattheüs 2:22 was Jozef “gewaarschuwd voor God”In een droom, en ging naar Galilea. En in Hebreeën 11: 7, het onderwerp van geloof, was Noach:gewaarschuwd voor God. " In elk geval ontvingen ze goddelijke openbaring.

In Lucas 2:26 “. . . het werd onthuld (chrematizo) voor hem (Simeon) Door de Heilige Geest dat hij zou de dood niet zien voordat hij de Heer Christus had gezien. " Simeon ontving goddelijke openbaring.

In Hebreeën 12:25 “. . . Want als ze ontsnapten niet wie hem weigerde (Christus) dat sprak  (chrematizo-geopenbaarde God) op aarde . . . "Nogmaals, Christus sprak goddelijke openbaring!

De enige andere plaats waar "geroepen" wordt vertaald van "chrematizo" (anders dan Handelingen 11:26) is in Romeinen 7: 3– "Dus zolang haar man leeft, zal ze met een andere man trouwen, dat zal ze zijn 'gebeld' (chrematizo) een overspelige vrouw. . . " Is zo een vrouw een overspelige vrouw omdat mannen haar zo noemden? Nee, het is omdat God overspel definieert in Zijn wet, "voor bij de wet is de kennis van zonde. " Jezus verwees naar deze wet in Matt. 5:32 - “. . . maar ik zeg u dat een ieder die zijn vrouw verstuurt, spaart om de oorzaak van hoererij, haar overspel doet plegen. "  Jezus 'woorden in het Nieuwe Testament vormen goddelijke openbaring.

Als we "chrematizo" zouden toepassen op Romeinen 7: 3, dezelfde interpretatie die veel autoriteiten erop toepassen in Handelingen 11:26 (dwz'gebeld' Christenen, omdat dat hun voornaamste of voornaamste bezigheid of roeping was), zouden we willen dat de vrouw een overspelige "genoemd" zou worden - omdat dat haar voornaamste of voornaamste bezigheid of roeping was! Met andere woorden, die interpretatie maakt dat ze een professionele hoer of prostituee is, en noch Jezus in Mattheüs 5, noch Paulus in Romeinen 7 zeggen of impliceren zoiets. Beiden hebben het alleen over huwelijk en echtscheiding. Daarom moet de gebruikelijke interpretatie van de passage in Handelingen 11:26 onnauwkeurig zijn!

"Chrematismos" is een Grieks woord dat is afgeleid van chrematizo, "en wordt alleen gebruikt een keer in de hele Bijbel. Het wordt gedefinieerd in Strong's Concordance: “Van #5537; een goddelijke reactie of openbaring - antwoord van God. " De enige keer dat dit woord wordt gebruikt, is in Romeinen 11: 4- “Maar wat zegt het antwoord van God (chrematismos) voor hem? "

 

Na het bekijken van de context van de bovenstaande verwijzingen, en de relatie met God Zelf in elk geval, lijkt het zelfs nog waarschijnlijker dat "goddelijk geopenbaard" de betekenis is van "chrematizo" in Handelingen 11:26.

Als de discipelen alleen de naam "christenen" hadden gekregen van de andere mensen om hen heen, zou Lukas een woord als "lego" hebben gebruikt, dat hij ook gebruikte in Handelingen 6: 9-"Ze er ontstonden een aantal van de synagoge die 'genoemd' wordt (Lego) de synagoge van deLibertines ... " of een van de 25 andere Griekse woorden die in onze Engelse Bijbel met "geroepen" worden vertaald. Door "chrematizo" in Handelingen 11:26 te gebruiken, moet Lukas bedoeld hebben om aan te tonen dat God de grondlegger was van de naam "christen", want 'chrematizo' duidt op goddelijke openbaring. Daarom kunnen we de volledige betekenis van Handelingen 11:26 als volgt lezen: “. . . En de discipelen waren (door de mond van God) christenen genoemd in Antiochië. "

 

En dat brengt ons bij de belangrijke vraag: waarom zou God zich zo druk maken om deze Israëlieten een nieuwe naam? We vinden een deel van het antwoord in Jesaja 62: 2, waar de profeet tot het tienstammige Israël spreekt (in tegenstelling tot het huis van Juda), zeggende: “. . . je zult worden genoemd met een nieuwe naam, die de mond van de Heer zal noemen. " Ook in Jesaja 65:15 lezen we dat God zal “. . . roep Zijn dienstknechten langs Een andere naam. " Die genoemde "nieuwe naam" moet "christelijk" zijn - dat waren ze Christenen genoemd eerst in Antiochië.

Beschouw ook de profetie in Hosea 1:10, waar God via Hosea tot (het tienstammen) Israël spreekt. Hij zegt, " . . . en het zal geschieden dat op de plaats waar het tot hen werd gezegd, gij bent mijn volk niet, daar zal tot hen worden gezegd: gij zijt de zonen van de levende God. "  (Een zeer belangrijk vers, aangezien het van toepassing is op de Israëlieten van vandaag - de zogenaamde, Verloren schaap. ed)

Het is vreemd, maar niettemin waar, dat Gods dienstknecht, de christenen, door hun herders, hun predikanten en bijbelleraren verteld is en wordt verteld dat zij niet Israël zijn; maar dat ze de zonen van God. Ze prediken tot hun gemeenten met behulp van 1 Johannes 3: 1-2 waar Johannes, die aan de christenen schreef, zei: "Zie, wat voor liefde heeft de Vader ons geschonken om de zonen van God te worden genoemd."  Maar alsof ze de Waarheid weerleggen, zeggen ze dat we geen afstammelingen zijn van de mensen tot wie Hosea profeteerde!

(Worden ze geïntimideerd door onjuist onderwijs in het seminarie, de theologische school en / of zo geabsorbeerd door de verkeerde vertalingen en transliteraties van het Woord?)

Er zijn veel bewijzen dat de christelijke volkeren (in het algemeen gesproken) afstammen van Israëlieten. De ruimte staat ons hier niet toe om historisch en archeologisch bewijs te herhalen dat de grote menigten Israëlieten vele eeuwen voor Christus naar Europa migreerden, noch om andere

Bijbelse argumenten.

Maar het feit dat "Christelijk ' is de "nieuwe naam"Voor Israëlieten, en dat de naam" christen "wordt toegepast op onze volkeren en naties, zou u deze zeer belangrijke kwestie verder moeten laten onderzoeken. Want dan zou je inderdaad kunnen ontdekken dat je een Israëliet bent, binnen de bladzijden van het Woord!

De Bijbel is geschreven aan, voor en over Israël, maar wij zijn de mensen die het drukken, verspreiden, beschermen en gebruiken, meer dan enig ander Ras. Het kan tijd zijn, aangezien de geschiedenis zich begint te onthullen en de gebeurtenissen een voorafschaduwing zijn; voor jou om gehoor te geven aan Gods oproep "Kijk naar uw vader Abraham, en naar Sara die u gebaard heeft." (Jes.51: 2)

God zei door Mozes, de profeet:

     "...Op deze wijze zult gij de kinderen Israëls zegenen, zeggende tot hen: De Heer zegene

     u, en bewaar u: de Heere laat Zijn aangezicht op u schijnen, en wees genadig

     u; De Heer heft Zijn aangezicht op u op en schenkt u vrede. En ze zullen zetten

     Mijn Naam over de kinderen Israëls: en Ik zal hen zegenen. (Nummers 6: 23-27)

 

(Het is van belang hier op te merken dat wanneer deze algemene "zegening" wordt uitgesproken, de begin- en slotregels worden weggelaten - aangezien ze zo duidelijk identificeren met wie God sprak: en over wie, christenen kunnen terecht vragen, was verantwoordelijk voor een dergelijke omissie?)

 

///////////////

 

Opmerking van Pastor Sheldon Emry: Dit artikel is geschreven door een man uit North Carolina. Als hij je nieuwsgierig heeft gemaakt waarom ons Ras wordt 'genoemd' met een naam die God Zelf is, geplaatst op de Israëlieten, zou je dat in de komende tijd moeten begrijpen. herstel van Israël, (Handelingen 3: 9-21), waar Petrus over sprak; Israël zal worden hersteld als Zijn Koninkrijk, zoals oorspronkelijk gevormd op Mt. Sinai. Alle stammen zijn nu verzameld in Amerika, wachtend op die enkele trompetstoot die Zijn terugkeer aangeeft.

///////////////

En u, lezer, als u bij het lezen van de Bijbel het woord tegenkomt "Israël," begrijp dat je jezelf misschien in het Woord hebt gevonden - als een van Zijn uitverkorenen; maar toch “Gedeeltelijk verblind”- zoals Paulus tegen de Romeinen zei, degenen die ook als" heidenen "werden aangeduid, maar die dat in werkelijkheid ook waren Israëlieten- (zie Romeinen 11:25). Lees dat vers met zo'n begrip, en het kan uw ogen openen voor de Israëlische waarheden en die van uzelf! (JRN)