Een lering over het gebod 'Liefde met heel het hart, de ziel, het verstand en de kracht'

Verspreid de liefde
Sabbat Groeten in Christus aan al mijn dierbare vrienden. Veel zegeningen en liefde van het Aartsbisdom Benelux, Orthodoxe Kerk van de Culdees. Degenen die vandaag niet bij ons konden zijn in de liturgie, maar vanuit huis of elders doen, wil ik deze lering sturen om eraan te herinneren dat je je hart en ziel gebruikt in gebed. Dit lesgeven (of coaching) is een vervolg op onze vele studies die je gratis kunt downloaden op mp3 of met ons live in de chatroom kunt deelnemen aan fellowship. U kunt ook met ons meedoen (vanuit uw plaatselijke huis in de dagelijkse liturgie, en in de Liturgisch BCP-gebed, "DE SHAMA" Een gebed van het christendom en van de Culdees.)
Gelukkige sabbat, zoals er staat: 'leer deze en spreek over deze liefdesgeboden als we thuis zitten, wandelen, als we gaan liggen en opstaan', dat goede nieuws van zijn Koninkrijksbestuur dat op aarde komt. Ik bid dat al mijn vrienden en geliefden in het geloof zullen blijven zoals Yahshua Petrus vermaande (dat geloof was ooit aan de heiligen overgeleverd). Allen werken aan Zijn Koninkrijk, zoals er staat: "Zoek eerst Zijn koninkrijk, dan zullen al deze dingen (levensbehoeften) u worden toegevoegd." Dagelijks bidden, niet alleen voor het dagelijkse brood van deze dag, maar ook voor het afkeren van al die dingen die tegen Zijn liefde voor de mensheid onderwijzen, hen helpen zich om te keren, en toch een diepere boodschap voor 'de geroepenen' 'de uitverkorenen', 'de heiligen "," de eerstelingen "," de oververkopers "," de gelovigen "," de gehoorzamen "," de rechtvaardigen "," de heilige "," de voorbestemde "," de uitverkorenen "," de geheiligde "en" de verheerlijkt ”. En iedereen die zich zelfs maar voor één van Zijn woorden schaamt, Yahshua zal een openlijke schande maken voor de hele wereld, voor Zijn vader, en voor de heilige engelen zoals Hij heeft beloofd. Alle overwinning en liefde.
 
Omdat liefde zo essentieel en essentieel is, hoop ik dat deze boodschap van liefde "met heel hart, ziel, verstand en kracht" een zegen voor je zal zijn. Omdat het het eerste en belangrijkste (niet-onderhandelbare) gebod is dat nu mogelijk is door de bovennatuurlijke kracht van de Heilige Geest op een hogere, meer wonderbaarlijke manier, zoals onze voorvaderen zo genadig hadden volbracht in hun nalatenschappen die wij allemaal kunnen volgen. Ik hoop veel nieuwe vrienden te maken in deze onderstaande leerstelling die we op veel manieren bespreken, vaak in de Orthodoxe Kerk van de Culdees, zoals in onze laatste 400 opgenomen mp3's op http://Christsassembly.com (en komt in veel aanstaande leringen naar voren) over liefhebben “met heel het hart” en vernieuwen in die kennis, zoals in de onderstaande studie.
Let op de volgorde waarin het liefdesgebod wordt gegeven "... met heel het hart, heel de ziel, heel het verstand en alle kracht". Het zegt niet het hele lichaam. Ook in het oude testament werd het woord geest niet gebruikt. De geest wordt er ook niet in alle evangeliën voor genoemd. Hij die het vleesgemaakte woord (Christus) is, wordt afgebeeld met een lerende nadruk op emoties voor elk evangelie (gezichten van leeuw, os, mens en adelaar van deDe glorie van YAHWEH die eeuwig is en concreet uitgedrukt via Matthew, Mark, Luke en John). De geest kan als een van de laatsten op de lijst worden beschouwd, omdat het denken de rest zo snel kan loskoppelen. Je denkt ook alleen aan wat je hebt gekozen voor je houding van het hart. David zei: Ik heb uw woord in mijn hart verborgen, opdat ik niet tegen u zondig. De geest is niet de bron van gedachten, het hart is dat wel. De geest / het brein / het intellect is meer als een antenne, en toch zit het meest vitale transmissiesysteem (en als een computercomputer met een cpu, harde schijf, enz.) Waar het allemaal werkt, in het hart. Het hart, en zelfs de buik, en zelfs elk orgel neemt informatie op en slaat deze ook op als een harde schijf. Er zijn veel Schriftplaatsen over deze feiten. We moeten ons lichaam herprogrammeren, het slechte eruit halen en het gebod onderhouden om 'vervuld te worden met de geest'. We weten dat de 'vrucht van de Geest liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid en zelfbeheersing, daartegen is er geen wet (alleen overwinning en meer overwinningen claimen) ”. Het zegt "de geest van de mens is de kaars van YAHWEH die de binnenste delen van de buik zoekt" en de volledige wapenrusting van YAHWEH maakt ons bestand tegen alle vurige pijlen van de vijand. Elk van de harnassen bedekt het gebied van het lichaam (elk orgaancentrum) dat de vrucht herbergt van de geest die YAHWEH meer liefheeft dan alleen het verstand . De geest zal automatisch denken en willen doen wat juist is als de houding van het hart eenmaal is veranderd, omdat het eerst en vooral zegt: 'bekeer je / verander je denken' en dan werden ze niet alleen genezen en hersteld, maar ook niet gestraft voor het verlaten van Hem (de Christus) en Zijn levenspad.
DALING MET DE GEEST IN HET HART AF
Theophan the Recluse definieert gebed als 'staan voore God met de geest in het hart. " Wat betekenen deze woorden? Vr. Kallistos Ware legt uit,

“Zolang de asceet bidt met de geest in het hoofd, zal hij nog steeds uitsluitend werken met de middelen van het menselijk intellect, en op dit niveau zal hij nooit een onmiddellijke en persoonlijke ontmoeting met God bereiken. Door zijn brein te gebruiken, zal hij op zijn best God kennen, maar hij zal God niet kennen. Want er kan geen directe kennis van God zijn zonder een buitengewoon grote liefde, en die liefde moet niet alleen uit de hersenen komen, maar uit de hele mens - dat wil zeggen uit het hart. Het is dus noodzakelijk dat de asceet van het hoofd naar het hart afdaalt. Hij hoeft zijn intellectuele vermogens niet op te geven - de reden is ook een geschenk van God - maar hij wordt geroepen om met de geest in zijn hart af te dalen. "

EEN HOOFD EN HARTGELOOF
Het hoofd zoekt God, maar het is het hart dat Hem vindt. “Want de mens gelooft in zijn hart en is zo gerechtvaardigd…” schrijft St. Paulus (Romeinen 10:10). Wanneer het hoofd in het hart neerdaalt, wordt het "hoofd" -geloof een "hart" -geloof. Het wordt niet slechts een "hoofd" geloof of slechts een "hart" geloof, maar een "hoofd-in-het-hart" geloof. Net zoals liefde, naastenliefde en de andere belangrijke deugden niet alleen in de geest kunnen bestaan, maar in de eerste plaats van het hart zijn, zo is het ook met ons geloof en vertrouwen in God. We mogen Jezus niet in de geest laten blijven en Hem slechts een koude intellectuele trouw geven. Hij moet afdalen in het hart waar we zijn aanwezigheid zullen kunnen voelen en onze wil aan Hem zullen overgeven.

Om weer terug te keren naar Theophan the Recluse:
'U moet niet alleen met woorden bidden, maar ook met de geest, en niet alleen met de geest maar met het hart, zodat de geest begrijpt en duidelijk ziet wat er in woorden wordt gezegd, en het hart voelt wat de geest denkt. Al deze tezamen vormen een echt gebed, en als er één afwezig is, is uw gebed ofwel niet perfect, ofwel is het helemaal geen gebed. "
Johannes Chrysostomus zegt dat God onze gebeden luider hoort als we bidden met de geest in het hart.

EEN UNIE VAN GEEST EN HART
De over-intellectuele geleerden in Constantinopel bekritiseerden St. Gregory Palamas en zijn manier van bidden. Geloof was voor hen slechts een kwestie van de geest, niet van het hart. Voor Gregory Palamas was het beide. En de kerk steunde zijn mening.

'Je moet met je geest in je hart afdalen', benadrukt Theophan. “Momenteel zijn uw gedachten aan God in uw hoofd. En God zelf staat als het ware buiten jou, en dus blijven jouw gebed en andere geestelijke oefeningen uitwendig. Terwijl je nog in je hoofd zit, zullen gedachten dat wel doen. . . altijd ronddraaien als sneeuw in de winter, of wolken muggen in de zomer. . . Al onze innerlijke wanorde is te wijten aan de ontwrichting van onze krachten, de geest en het hart die elk hun eigen weg gaan. De geest moet in eerste instantie tot een overeenstemming komen met het hart, en uiteindelijk uitgroeien tot een vereniging van de geest met het hart. "

WIJ DENKEN DAT WIJ BIDDEN
Vader Jan van Kronstadt heeft het over mensen die 'gebed noemen wat geen gebed in ali is: een man gaat bijvoorbeeld naar de kerk, staat daar een tijdje, kijkt naar de iconen of naar andere mensen, en zegt dat hij tot gebed heeft gebeden. God; of anders staat hij thuis voor een icoon, buigt zijn hoofd, zegt enkele woorden die hij uit zijn hoofd heeft geleerd, zonder begrip en zonder gevoel, en zegt dat hij heeft gebeden - hoewel hij met zijn gedachten en zijn hart helemaal niet heeft gebeden , maar was ergens anders, met andere mensen en andere dingen, en niet met God. "

Hij gaat verder met te zeggen: "Dus hij die niet met zijn hart bidt, bidt helemaal niet, want alleen zijn lichaam bidt, en het lichaam zonder de geest is niets meer dan stof."

Theofan schrijft:
'Daal af van het hoofd naar het hart. Dan zul je alle gedachten duidelijk zien, terwijl ze voor het oog van je scherpziende geest bewegen. Maar verwacht niet dat je je gedachten op gepaste wijze kunt onderscheiden, totdat je afdaalt in het hart. . .
«. . de vereniging van de geest met het hart is de vereniging van de spirituele gedachten van de geest met de spirituele gevoelens van het hart. . .
'Wees niet lui bij het afdalen. In het hart is leven, en je moet daar leven. Denk niet dat dit iets is dat alleen door de perfecten moet worden geprobeerd. Nee. Het is voor iedereen die begonnen is de Heer te zoeken. "

DE REIS BINNEN
Door met de geest door gebed in het hart af te dalen, roept de Kerk ons op om te maken wat Dag Hammarskjöld noemde "de langste reis, de reis naar binnen" naar het centrum van ons wezen dat niets anders is dan de aanwezigheid van God binnenin.

Het geheim van heiligheid en geluk staat voor iedereen open. Als we vijf minuten per dag onze verbeelding tot bedaren kunnen brengen, onze ogen kunnen sluiten voor de dingen van onze zintuigen, onze ziel kunnen binnentreden die de tempel van de Heilige Geest is, en daar met onze Heer kunnen communiceren, zal het leven gelukkig, kalm en vertroost zijn. zelfs temidden van pijn.

Als je op een zeeschip zit, is het niet de bedoeling dat je voor onbepaalde tijd in een haven blijft, hoe aantrekkelijk die ook is. Je moet de zeeën van het leven bevaren. Uw bezoeken aan een haven zouden maar één doel moeten hebben: u een meer zeewaardig schip maken. Het doel van gebed is precies dat: niet om ons verankerd te houden in veilige havens, maar om ons in staat te stellen de zeeën van het leven te bevaren, ongeacht het weer.

Duik vaak in gebed. Laat de woorden niet alleen op uw lippen blijven. Laat ze van je lippen naar je gedachten naar je hart gaan. Laat uw hart zonder woorden zijn, maar nooit uw woorden zonder hart. Terwijl u bidt, zal de versterkende aanwezigheid van Jezus bij u zijn. De genezende liefde van Jezus zal over je worden uitgestort. De herrijzeniskracht van Jezus zal door je heen stromen om je geest, ziel en lichaam aan te raken, te zegenen en te genezen.
“Leidinggevenden zijn moeilijk te zien
Hun kostbare tijd mag ik niet verspillen;
Ik maak nerveus afspraken
En praat haastig met ze.
Maar op elk moment van de dag of nacht
Op plaatsen geschikt of vreemd,
Ik zoek en krijg zonder uitstel
Een interview met God ”.
(Authur onbekend)
+ + + + + + + + + +
'Kom nou, kleine man!
Vlucht een tijdje voor je taken, verberg jezelf
voor een beetje ruimte van de onrust van
uw gedachten. Kom, leg uw
zware zorgen, en terzijde geschoven
uw moeizame bezigheden. Voor even
terwijl u uw tijd aan God geeft, en
rust een poosje in Hem. Enter
in de binnenkamer van je geest,
sluit alle dingen uit behalve God en
wat u maar kan helpen bij het zoeken
God; en de deur van hebben gesloten
uw kamer, zoek Hem. "
- Anselmus van Canterbury