Zoals het hoofd onafscheidelijk is van het levende lichaam, zo zijn zijn heiligen dat ook

Verspreid de liefde

Zoals het hoofd onafscheidelijk is van het levende lichaam, zo zijn zijn heiligen dat ook

 

Psalm 89: 5 "En de hemelen zullen Uw wonderen prijzen, O YAHWEH: Uw trouw ook in de gemeente van de heiligen."

 

We kunnen nooit ontsnappen aan de realiteit dat we samen met alle heiligen in de hemel bidden. Zelfs als je alleen 'Onze Vader' bidt, roep je alle heiligen aan die je voorgingen. We weten dat alle heiligen niet meer dag en nacht voor ons bidden. Paulus moedigde degenen in zijn brieven ook aan om voortdurend zonder ophouden te bidden, in talrijke passages 'voortdurend voor alle heiligen bidden'. Dat is wat gelovigen doen. We bidden voor de militant van Christus op aarde.

Ef 6:18 "Altijd biddend met alle gebed en smeking in de Geest, en daarop wakend met alle volharding en smeekbede voor alle heiligen;"

Er is veel geestelijke activiteit gaande als we onszelf geven om voor onze medeheiligen op aarde te bidden. Rom 8:27 "En Hij die de harten doorzoekt, weet wat de geest van de Geest is, omdat hij voor de heiligen pleit volgens de wil van God." Het heeft een wederkerige stroom van gebed en erkenning van Zijn hele kerk, degenen in de hemel “de zegevierende kerk” en degenen op aarde “de militante kerk”.

Zoals iedereen die dat gebed zei, merk op dat het niet “MIJN Vader” of “MIJN brood” zegt, maar “ONZE vader” en “ONS brood”, “Vergeef ONS / HEN anderen” etc. Dit zijn niet jouw persoonlijke gebeden om te kiezen en te kiezen, u bidt samen met Zijn hele ware Israëlische christelijke naties. Het omvat Zijn hele kerk, verleden, heden en toekomst. Natuurlijk blijven we gefocust op het heden, en op “het dagelijkse brood van deze dag” voor Zijn huidige rechtvaardige koninkrijk dat boven alles macht, vorstendom, heerschappij en macht is.

Die heiligen, zoals alle heiligen, de overwinnaars, bidden aldus dat zijn koninkrijk zowel op aarde als in de hemel geschiedt. Zoek het eerst boven alle andere dingen. Al degenen die niet onder de macht van de tweede dood zijn, zijn bij YAHWEH die met Hem leven en regeren. Er staat dat zij / wij in de eerstelingen zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat allen die nooit de dood hebben geproefd zoals Christus velen beloofde, rechtstreeks in de hemel zouden worden opgenomen, zoals Henoch en Elia. Ze worden niet allemaal genoemd, maar er zijn veel tradities over wie rechtstreeks naar de hemel ging. Paulus bijvoorbeeld, die het "het merkteken van de hoge roeping in Christus" noemde, had geen geregistreerde lichamelijke dood. Mary is nog een andere. Ze bidden en werken allemaal voor ons, net als de engelen.

Vaak worden de profeten die naar de aarde terugkeren, aangezien als een engel. Toen Johannes bijvoorbeeld neerviel om een engel te aanbidden die hem de visioenen liet zien, antwoordde de engel:

"Toen zei hij tot mij: Zie dat gij het niet doet, want ik ben uw mededienstknecht, en van uw broeders, de profeten, en van hen die de woorden van dit boek bewaren: aanbid God." (Openbaring 22: 9)

Hoewel de Schrift vol staat met voorbeelden van verzoeken en gebeden rechtstreeks tot engelen en anderen in de hemel, houdt dit GEEN aanbidding in. Sommigen vroegen het Abraham rechtstreeks in de hemel, sommigen richtten zich tot Gabriël, sommigen, zoals Jacob vroeg een "Engel van God", zegen zijn kleinzonen.

Er zijn tal van gevallen waarin de heiligen rechtstreeks worden aangesproken. Echter, meestal komt het in de Bijbel naar voren dat een engel rechtstreeks wordt aangesproken in een zegen of gebed, het wordt in de eerste plaats gedaan met het eren en verwijzen naar degene die zij dienen, YAHWEH God. We zullen enkele van die voorbeelden bespreken.

In ieder geval betekent bidden vragen, niet aanbidden. Natuurlijk zou iemand te ver kunnen gaan, zoals ze deden in de woestijn met de bronzen slangenstaf die YAHWEH Mozes geboden had te maken. Enkele generaties later begonnen ze de bronzen slang als een god te beschouwen, en daarom werd hij eerder gebroken dan dat de mensen in afgoderij vervielen. Buigen en groeten werd in het verleden nooit afgoderij genoemd, en velen eren tegenwoordig onze nationale helden en ze noemen het ook geen afgoderij.

Er zijn veel 'liederen van heiligen', net zoals er in elk land van de wereld veel liederen van 'nationale helden' zijn. Een voorbeeld is het zingen van het 'lied van Mozes' in Openbaring,

Openbaring 15: 3 “En zij zingen het lied van Mozes, de dienaar van God, en het lied van het Lam, zeggende: Groot en wonderbaar zijn uw werken, YAHWEH God Almachtig; rechtvaardig en waar [zijn] Uw wegen, Gij Koning der Heiligen. " We zullen nog een paar van deze voorbeelden bespreken.

Tijdens het zingen van nationale helden, zelfs dansen en feesten, een parade houden, groene kleding dragen, bijvoorbeeld op Saint Patrick's Day, het zijn allemaal normale en mooie herinneringen aan onze christelijke leiders. Het is in de geest, "onze vaders en moeders eren".

Aanbidding is uitdrukkelijk verboden voor iemand anders dan YAHWEH Zelf. Dus de enige keer dat een orthodoxe liturgie spreekt over het aanspreken van de Levende Heiligen als we samenkomen, is met de zin "bid alstublieft voor ons". Omdat we weten dat ze al druk bezig zijn met bidden voor ons, zullen sommigen beweren dat het niet echt is om ze te 'vragen' om iets nieuws te doen, maar wanneer we in Gods aanwezigheid komen om te erkennen op welk niveau van de hemel we binnenkomen

In Hebreeën 12, de verzen 22-23, staat: “Maar u bent gekomen tot de berg Sion, en tot de stad van de levende God, het hemelse Jeruzalem, en tot een ontelbare groep engelen, tot de algemene vergadering en de kerk van de eerstgeborenen, die in de hemel zijn geschreven, en voor God, de Rechter van allen, en voor de geesten van volmaakte rechtvaardige mensen. "

Cherubijnen zijn geverfd en uitgehouwen in al Gods aardse tempels "rondom hen", zoals er staat in Ex 26: 1, 36: 8, 1Kon 6: 23-29, 2Chr 3 en Ezechiël 41: 18-20. In tegenstelling tot de leugens van de onorthodoxe haters van onze religie, heeft God geboden dat deze afbeeldingen in onze gebedshuizen aanwezig zijn. Ja, dit is de ware God van het oude testament. Afbeeldingen waren niet verboden, maar werden bevolen! We hebben een uitgebreid artikel geschreven van vele andere voorbeelden waarin de God van Israël YAHWEH aanbidders heeft geboden om vele AFBEELDINGEN, HOUTGESNIJDEN, GRAVURES en andere kunstwerken op te nemen in de heiligdommen van aanbidding.

Hoewel we reeds in ons normale dagelijkse leven "omringd zijn door een zo grote wolk van getuigen, en elk gewicht opzij moeten leggen, en de zonde die ons gemakkelijk overvalt" (Heb 12: 1), betaamt het ons om ook niet te negeren. dat we zijn wanneer we dichter bij Zijn aanwezigheid komen, in gebed en in aanbidding, dat we in nauwer contact komen met de grote cherubische orden, zoals degenen die,

"... rust niet dag en nacht, zeggende: Heilig, heilig, heilig Here God Almachtig, die was en is en zal komen." (Openbaring 4: 8).

Deze cherubs die overal in de heiligdommen geschilderd of gesneden zullen worden, zijn degenen die zingen dat ze "verlost zijn door het bloed van het Lam", en "Hij heeft ons tot koningen en priesters gemaakt, en wij zullen op aarde regeren" (Openb. 5 : 9-10).

Alleen de heiligen voldoen aan de definitie van deze gegraveerde cherubs, want dat is de exacte tekst uit Openbaring Hoofdstuk 5, vers 9 en 10, "... koningen en priesters die op aarde regeren" en "verlost door het bloed van het Lam!" Zeker, "engelen" werden niet verlost door het bloed van het Lam. Alleen mensen vielen in Adam en hadden het bloed van het Lam nodig om “verlost” te worden. De tekst gaat verder met te zeggen dat er niet slechts vier zijn, maar miljoenen van hen, op de troon, op de troon en rond de troon.

De meeste orthodoxen zijn het erover eens dat de vier evangeliën Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes (evenals de rest van de apostelen) deel uitmaken van de Cherubijnen. Het is traditioneel om elk met de vier aspecten van de cherubs, leeuw, os, mens en adelaar, in verband te brengen. Deze orde van “verloste heiligen” wordt ook genoemd in Ezechiël 1 en andere plaatsen als Zijn heerlijkheid. Dit zijn ook de vier vlaggen van Israël voor Dan-Eagle, Ephraim-Ox, Ruben-Man en Judah-Lion, die de overwinnende Israëlieten in het algemeen symboliseren, die oorspronkelijk het "koninklijke priesterschap" zouden zijn. Nu zijn de christelijke Israëlieten die heilige natie en het “koninklijke priesterschap” (1Pt 2: 9).

Het artwork is goed, dus het kan niet worden genegeerd waar je bent. Soms helpt het om de herinnering te brengen dat de hemelse gastheren YAHWEH prijzen, tot Hem bidden en tot Hem vragen. Ze vragen ook naar Zijn huidige kerksituatie, aangezien ze allemaal nog steeds zoeken naar "Zijn Koninkrijk kome en zal geschieden op aarde" en "eerst Zijn Koninkrijk en gerechtigheid zoeken", zelfs terwijl ze zijn overgegaan naar de hogere onstoffelijke wereld.

Omdat ze in een perfecte staat verkeren en niet worden vastgehouden door het corrupte fysieke lichaam van het vlees, zijn ze in staat om zeer effectief meer te bidden dan we ons kunnen voorstellen. Het is dus geen slechte gewoonte om dit voortdurende vermogen van de heiligen te erkennen.

David sprak vaak over hoe de hele schepping YAHWEH zou moeten prijzen, dat zelfs wij onze ziel zouden moeten vertellen om YAHWEH te zegenen, zoals degenen in de hemel Hem voortdurend prijzen.

Psalm 89: 5 "En de hemelen zullen Uw wonderen prijzen, O YAHWEH: Uw trouw ook in de gemeente van de heiligen."

Iedereen in de hemel weet wat er op aarde gebeurt. In talloze Bijbelverzen laat het zien dat zelfs de oudtestamentische heiligen op de hoogte zijn van onze gebeden tot YAHWEH en dat ze inderdaad samen met ons voorbede doen, en voortdurend voor ons. We zullen een paar van die verzen bespreken die laten zien dat ze onze gebeden horen. Hoewel er grotere volumes zijn die dat aspect documenteren, zal het grootste deel van dit artikel de minder besproken aspecten van het aanroepen van heiligen behandelen. Het aanroepen van de namen van de triomferende kerk (of Heiligen) is inderdaad een lofprijzing voor YAHWEH en Zijn glorie op aarde. Zijn levende kerk die Hem heerlijkheid brengt.

Jezus (Yahshua) zei dat Hij ons zou erkennen, over ons zou spreken en de namen van de namen van Zijn eerstelingen, heiligen, zou prijzen voor de grote vergaderingen.

Jezus zei in Openbaring 3: 5 “Hij die overwint, die zal gekleed worden in witte klederen; en Ik zal zijn naam niet uitwissen uit het boek des levens, maar Ik zal zijn naam belijden voor Mijn Vader en voor Zijn engelen. "

Jezus vindt het zo bijzonder om zijn heiligen bij zijn Vader en de engelen aan te roepen. We moeten ook samen roemen in de rest van Zijn kerk, het lichaam van Hem die het hoofd is, Jezus de Christus (Yahshua).

Hij zei dat zijn grote heerlijkheid aan zijn heiligen was gegeven, en de hele kerk van heiligen is één op dezelfde manier dat Yahshua één was met de Vader toen Hij op aarde was. Zie Johannes hoofdstuk 17, verzen 21-23.

Paulus wilde dat we allemaal een speciale verlichting van onze ogen zouden krijgen 'om de rijkdom van zijn heerlijkheid in de heiligen te leren kennen', zoals er in Efeziërs 1:18 staat. U kunt uw geest niet rond deze waarheid wikkelen zonder een speciale hulp van de Heilige Geest.

Deze heerlijkheid, zei Christus, dat Hij heeft gedeeld met Zijn ene lichaam van de kerk, is een bovennatuurlijk, eeuwig leven dat ons niet laat drukken door het graf (die beiden wedergeboren waren en geteld in de eerstelingen).

Dit onderwerp van de eeuwige eerstelingen is een groter onderwerp met ook veel verzen in de evangeliën. Laten we voor de eenvoud eens kijken in 1 Korintiërs hoofdstuk 15, in het bijzonder naar de verzen 23, 49, 50 en 51.

23: “Maar ieder mens in zijn eigen volgorde: Christus de eersteling; daarna zij die van Christus zijn bij zijn komst.

49 “En zoals wij het beeld van het aardse hebben gedragen, zullen wij ook het beeld van het hemelse dragen.

50 “Dit nu zeg ik, broeders, dat vlees en bloed het koninkrijk van God niet kunnen beërven; noch beërft het verderf de onverderfelijkheid.

51: "Zie, ik toon u een mysterie; We zullen niet allemaal slapen, maar we zullen allemaal veranderen, "

De Schrift is duidelijk over de velen die niet willen slapen, zij waren degenen in de eerstelingen. Deze waarheid wordt genoemd in Openbaring 20: 6: “Gezegend en heilig is hij die deel heeft aan de eerste opstanding; over zo iemand heeft de tweede dood geen macht, maar zij zullen priesters zijn van God en van Christus, en zullen met hem als koningen heersen. jaar. "

Sommigen zullen beweren dat de zielen van degenen die onthoofd werden die Christus smeekten, werd verteld om een poosje te rusten (en dus denken ze dat het over “zielslaap” gaat) Openb. 6:10. Er staat echter niet dat in de Bijbel, in het Grieks, dat woord voor rust gevitaliseerd moet worden en eigenlijk het gebruiken van energie op een feestelijke manier kan zijn. Je kan zien elke keer dat Griekse woord anapauō is gebruikt om het te bevestigen. Het is echter mogelijk dat deze zich in een luxe rustsituatie bevinden, aangezien dit woord de andere keren wordt gebruikt. Er staat dat terwijl ze zielen zijn onder het altaar, ze nog steeds een verzoekschrift hebben en niet zwijgen in het graf. Dit wordt allemaal genoemd omdat ze werden getroost en gezegd dat ze moesten wachten, en ze kregen allemaal witte gewaden. Als ze helemaal in slaap zijn, hoeven ze niet te worden getroost, en zouden ze ook geen van de mondelinge verzoeken hebben die ze in de hemel hebben.

Omdat we nog steeds één zijn met Christus, zoals geciteerd in zijn gebed, bad Hij dat Zijn kerk één zou zijn op dezelfde manier als Hij was met Zijn Vader terwijl Hij in de hemel bleef en Hij als zoon een tijd op aarde verbleef. Op die manier zouden we één zijn met Zijn hele kerk. Zoals Paulus de beloften van Christus had herhaald dat we het eeuwige leven zouden hebben, in 2Corinthiërs 5: 8: "We zijn zelfverzekerd, zeg ik, en willen liever afwezig zijn van het lichaam en aanwezig zijn bij YAHWEH." (Hoewel ze niet allemaal in deze volgorde van eersteling staan.)

Heb 2: 11-12 “Want zowel Hij die heiligt als zij die geheiligd zijn, zijn allen één; daarom schaamt Hij zich niet hen broeders te noemen, 12 zeggende: Ik zal uw naam aan mijn broeders verkondigen, te midden van de kerk zal ik u loven. "

Over gebeurtenissen in de eerste eeuw gesproken: er waren meer dan één keer dat het leek alsof Christus verwachtte dat de namen van zijn heiligen geprezen zouden worden met verwijzing naar Gods werking in hen. Ook degenen die tegen Zijn woord waren, dat Hij voor hen beschaamd zou zijn voor Zijn Vader en al de engelen:

Mar 8:38 “Een ieder die daarom beschaamd zal zijn over mij en over mijn woorden in dit overspelige en zondige geslacht; van hem zal ook de Zoon des mensen beschaamd worden, wanneer Hij komt in de heerlijkheid van Zijn Vader met de heilige engelen. "

Het is een gevestigde doctrine, aangezien de meeste theologen het erover eens zijn dat we worden beschouwd als onderdeel van het "lichaam van Christus". We maken deel uit van Zijn feitelijke lichaam. Hij is de wijnstok en wij zijn de ranken. Hoewel takken altijd secundair zijn, is het het deel waarnaar we verwijzen, het deel dat we aan de buitenkant zien als we naar de hele wijnstok verwijzen. Net zoals de tempel uiterlijke delen en innerlijke delen heeft, en God woont in het heiligen der heiligen, worden wij zowel Zijn tempel als Zijn lichaam genoemd.

Om deze concepten verder te ontwikkelen, schreef Paulus in Kol 2: 9-10: “Want in Hem woont al de volheid van de Godheid lichamelijk. 10 En gij zijt volmaakt in Hem, die het hoofd is van alle vorstendom en macht: "

Dus "al de volheid van de godheid" is ook in ons (tenminste in degenen onder ons die deel uitmaken van de eerstelingen). Degenen die niet de eerstelingen zijn, maken geen deel uit van het lichaam van Christus, maar kunnen worden meegewogen als onderdeel van de bruid van Christus.

Dus elk spreken over de "Levende brieven" (2 Kor 3: 2), "de rijkdom van de heerlijkheid van Zijn erfenis in de heiligen" (Ef 1:18), is opnieuw een lofprijzing van Jezus Christus Zelf, van wie ze deel uitmaken. .

Deze "lofprijzers van Christus" moeten zeer eerbiedig en eervol worden genoemd (zolang het niet naar het niveau van aanbidding jegens hen gaat). In de meeste orthodoxe kringen wordt het verering genoemd (of het eren en groeten van je oudsten) en niet aanbidding. Het is een belangrijke levitische wet dat wanneer we in de buurt van het gezicht van een oudste komen, we moeten opstaan om hen te begroeten en te eren (Lev 19:37). Hieronder valt ook 'het eren van je vader en moeder'. Het was gebruikelijk om wierook en andere geschenken namens koningen en leiders aan te bieden, zoals de wisemen het naar de Christus brachten. Zoals Paulus het noemde "eerbetoon aan wie eer toekomt, eer aan wie eer toekomt" (Rom 13: 7).

Bij elke herinnering aan hun daden en het prijzen van God, geven we YAHWEH altijd de eer van Zijn inwonende Geest voor het levend maken van hen tot hun vele goede werken. Het waren vaten met een goede opbrengst die de ene God van Israël dienden. Ze worden ook wel goden of elohim genoemd, zoals Christus zei “zegt het woord niet dat jullie allemaal goden zijn? (Joh. 10:34, Ps 82: 6) ”, zoals er in Ps 82: 1 staat:“ God staat in de gemeente van de goden en oordeelt onder de goden ”.

Dit vertelt ons verschillende dingen, waaronder dat God ons niet zal oordelen (of rekenen) op basis van de goddelozen, maar op basis van hoe we ons meten in vergelijking met de rest van de goddelijken (heiligen). God zal ons ook niet meten met de lafaards en verliezers, maar met de winnaars en "de machtigen die naar Zijn woord luisteren en uitblinken in kracht", en "er is niet één zwakke onder hun stammen" (Ps. 105: 37) Zoals Paulus zei "wij zijn meer dan overwinnaars" (Rom. 8:37) en Johannes schreef: "Wij overwinnen de duivel door het bloed van het lam en het woord van ons getuigenis" (Openbaring 12:11).

Heel vaak vinden we in de Bijbel dat gebeden tot YAHWEH de aartsvaders en anderen aanroepen die ons voorgingen, hen prees en YAHWEH's door hen heen werkt, als het raken van de basis van de nieuwe gebeden die we vragen dat Hij beantwoordt voor Zijn Koninkrijksbestuur op aarde.

Jacob bad in zijn zegen tot zijn kleinzonen dat de God van zijn vaderen en dat de engel van God (zonder het tetragrammaton te noemen) de jongens zouden zegenen. Natuurlijk staat in andere verzen de naam YAHWEH, maar in deze passage werd het tetragrammaton (of YAHWEH) niet gebruikt, maar alleen de verwijzing naar YAHWEH toen Hij zei Gen 48: 15-16 'de God die Abraham en Izak eerder hadden gelopen . " (Meer bewijs dat de enige God die Hij aanriep, was YAHWEH God, zie ook Gen 24:40, aangezien er ook staat dat God Zijn engel of Malak in het Hebreeuws zendt.) Malak betekent Engel, terwijl Elohim een bredere betekenis heeft die normaal gesproken verwijst naar YAHWEH.

Dus Jacob riep de Angel / Malak aan, en YAHWEH de Elohim van Zijn vaders, waarvan Hij ook Zijn vaders had geprezen, hun namen aanroepend in het gebed.

Heel vaak beginnen bijbelse gebeden met de uitdrukking "God van onze vaderen". Het aanroepen van alle soorten voorvaderen is passend.

Het vermelden van onze voorvaders brengt het bij ons thuis, in een verwante relatie met de wonderen en erfenis. Door deze voorouders als contractuele partijen van onze gebeden te brengen, met verwijzingen naar onze relatie met hen, wordt een geheel nieuwe dimensie aan ons gebedsleven toegevoegd.

We zijn het erover eens dat het aanroepen van Christus Jezus (Yahshua) alleen voldoende is, en we debatteren daar op geen enkele manier over. Echter, het noemen van Zijn heerlijkheid in Zijn dienstknechten brengt des te meer eer aan Christus, door te spreken over het werkelijke lichaam van Christus!

Alle mensen zullen het erover eens zijn dat we ‘in de richting van de tempel’ aanbidden, zoals de Bijbel zegt dat we moeten doen. Dat betekent echter niet dat we de tempel zelf aanbidden. We aanbidden de ene YAHWEH God die in die tempel leeft en werkt. Nu wij die Christus 'Tempel EN Lichaam worden genoemd, Zijn letterlijke lichaam, vervallen we niet in afgoderij door eenvoudig onszelf te wijzen op de Koning der Koningen, door onze richting te geven aan Zijn (en de Heilige Geest) daden in de kerk. Maak altijd melding van de werkelijke heerlijkheid van Christus die in hen werkt.

Tal van apocriefe boeken vermelden profeten zoals Jeremia bidt voor Gods nationalistische volk (nu de christelijke Israëlieten).

De meesten zullen het erover eens zijn dat we allemaal "geesten onderscheiden", "oorlog tegen geesten", "uitgeworpen geesten" moeten zijn, maar weinigen volgen de andere kant van de medaille. Gewoon weten dat er een open communicatie is die altijd in de Geest loopt, zoals we voor u hebben geciteerd uit het Heilige Woord van God, dat is een krachtige verlichting op zich.

We zijn verbonden met het hele lichaam. Wist u dat elk moment, al uw cellen elektronisch communiceren met elke andere cel in uw menselijk lichaam? Dat is wetenschap. Het hart en het bloed pulseren naar alle cellen van uw lichaam. De hersenen sturen ook signalen naar elk deel van je lichaam, het is allemaal in verbinding en communicatie. Elke cel kan ook je emoties voelen en het functioneren ervan veranderen.

Als we geestelijk groeien, kunnen we naar het hoofd gaan, Ef 4:15 "Maar als we de waarheid in liefde spreken, mogen we in alle dingen opgroeien in Hem, die het hoofd is, zelfs Christus:" en Paulus schreef verschillende keren dat we dat zijn. reeds met Hem gezeten in hemelse gewesten ver boven alle macht, vorstendom, heerschappij en macht. Ook dat "en alle dingen onder Zijn voeten heeft gelegd en Hem tot het hoofd over alle dingen heeft gegeven aan de kerk, die Zijn lichaam is, de volheid van Hem die alles in allen vervult." (Ef 1: 22-23)

Dus degenen die overwonnen hebben, hebben inderdaad het vermogen om ogenblikkelijke communicatie te hebben en een grote dienst te dienen voor de God van Israël, voorbede te doen en te bidden voor Zijn kerk op aarde.

Openb. 3:21 "Hem die overwint, zal Ik toestaan met Mij op Mijn troon te zitten, zoals Ik ook overwon, en met Mijn Vader op zijn troon ben neergezet."

Aan degenen in de hemel vragen "bid alstublieft voor ons" gaat terug tot vóór de zondvloed van Noach. In het boek Henoch (voorheen een ontvangen canoniek boek), hoofdstuk 9, verzen 2-3:

“De aarde roept de stem van hun geschreeuw tot aan de poorten van de hemel. En nu voor u, de heiligen van de hemel, maken de zielen van de mensen hun kostuum en zeggen: "Breng onze zaak voor de Allerhoogste."

We ontdekken dat niet alleen de gewone zielen van de mensen wisten een verzoekschrift bij de aartsengelen te richten, maar ook de nakomelingen van de waarnemer.

In het boek Henoch, Hoofdstuk 10 staat dat alle bastaardzonen van wachters (of reuzen) vele verzoeken aan Gabriël zullen doen, maar YAHWEH beval hem om geen van hun verzoeken te beantwoorden.

Gabriël en Michaël moesten allebei fysiek naar de aarde komen om het gebed van Daniël te beantwoorden (zie Daniël 10:13). Er staat dat de engel (Gabriël) hulp had van de aartsengel Michaël om naar de aarde te komen om het gebed te beantwoorden.

Maria en Jozef werden door Gabriël benaderd om de geboorte van de Christus aan te kondigen. Hun interactie met de engel was erg goed en eerbiedig.

Op de berg van transfiguratie werden Elia en Mozes onmiddellijk geïdentificeerd door de apostelen en ze wilden hen een huis geven om in te verblijven.

Jezus (Yahshua) zei dat VELEN die daar bij Hem waren, nooit de dood zouden smaken (Mat 16:28, 9: 1 maart, Luk 9:27, Jhn 8:52). Dit geeft geloof aan de filosofie dat Maria en vele anderen in de hemel werden opgenomen zoals Henoch en Elia. Er is ook geen verslag van de dood van Paulus (Saulus van Tarus).

In 2 Timoteüs hoofdstuk 1 wordt vermeld dat Paulus samen met zijn voorvaders met een goed geweten bidt. Vervolgens noemt hij de voorouders van Timoteüs, zijn moeder en grootmoeder bij naam, die als eerste zijn gave hadden.

Vers 10: Maar wordt nu geopenbaard door de verschijning van onze Heiland Jezus Christus, die de dood heeft afgeschaft en leven en onsterfelijkheid aan het licht heeft gebracht door het evangelie:

Hij noemt dan Onesiphorus die hem bezocht, hoewel hij al de geschiedenis inging voor zijn martelaarschap. Toch hielp hij Paul nog steeds in de gevangenis toen iedereen zich tegen hem had gekeerd. "

In Hebreeën 12 komt het tot een hoogtepunt op het onderwerp "Zijn nieuwe en levende weg" van zijn priesterschap. In hoofdstuk 10:20 noemt de nieuwe tempel zelf en de sluier ervan als Christus 'lichaam dat voor ons is gebroken. In vers 1 staat: Daarom, aangezien wij ook omringd zijn met een zo grote wolk van getuigen, laten we elk gewicht en de zonde die ons zo gemakkelijk overmeestert opzij leggen, en laten we met geduld de wedloop rennen die voor ons ligt. .

Dus om te besluiten over het kunstwerk (of iconen van heiligen), moeten we het "verfraaien van de heiligdommen" niet opgeven op dezelfde manier waarop de oude Hebreeuwse synagogen "versierd waren met cherubijnen" zoals we in dit artikel hebben behandeld. Behalve die verordeningen uit het Oude Testament om de cherubs in de synagogen te laten graveren, zijn er nog enkele die aantonen dat zulke kunstwerken door God worden geboden. Het blijft inderdaad een goede herinnering voor tijden van aanbidding, en het gedenken van de God die we aanbidden. "De God van onze vaderen" en "de God van Israël" en "de God van de heerscharen":

In Psalm 74: 4-9 wordt vermeld dat er in alle heiligdommen van hout gesneden kunstwerken zijn die voortdurend voorkomen, en in vers 6 zegt "echter" (strongs 6256) dat de goddelozen hebben geprobeerd het te verbranden.

 • Sluw kunstwerk van "goud, zilver en koper" Exodus 31: 3-4
 • Verfraaiing van de tempel Ezra 7:27
 • "Ensigns of our Fathers house", wapenschilden en andere kunstsymbolen worden in Numeri 2: 2 over het algemeen opgericht voor paradebijeenkomsten, voor burgerlijke gebouwen en voor genealogische doeleinden.
 • Het kunstwerk van een gesneden beeld van Kruisen werd gebruikt om te herinneren dat Hij is opgewekt als een slang aan een kruis, als onze genezer in Numeri 21: 8. (Zoals de Zoon des mensen zal worden verhoogd, Johannes 3:14.)
 • Afbeeldingen van de heiligen in het heiligdom als de 'mooiste gouden stenen van het heiligdom' die 'heilige zonen van Zion' worden genoemd en 'het beste goud' herhalen dat 'als aarden kruiken wordt gewaardeerd, het werk van de handen van de pottenbakker "En" worden in elke straat uitgegoten. " Klaagliederen 4: 1-2
 • Cherubijnen worden afgebeeld op tien karren en tien lavabomen 1Koningen 7:29, 36
 • Cherubim wordt geassocieerd met plaatsen waar Zijn aanwezigheid werd gemanifesteerd Psalm 80: 1; 99: 1. Zoals David zei dat Hij altijd in de Tempel zou blijven, kan het zijn dat Hij afbeeldingen van de cherubs meebracht waar hij ook ging. Dit is ongetwijfeld een van de inspiratiebronnen voor het versieren van onze "gebedskast".
 • Zijn Majestueuze Sieraad (waarschijnlijk het kruis) is verkeerd gebruikt door de slechte Ezechiël 7:27. (Merk op, het kruis is erg oud aangezien Yahshua werd "geslacht vanaf de grondlegging der wereld" zoals het zegt in Openbaring 13: 8 en 1 Petrus 1:20 als ons offerlam. De Hebreeuwse Pascha lammeren werden altijd op een balk geplaatst die eruitzag zoals het kruis. Er zijn ook nog een tiental redenen om te versieren met of een kruis te dragen.)
 • Opmerking: verschillende commentaren zeggen dat "Zijn sieraad" de cherubsversieringen zijn van Mattheüs, Marcus, Lucas en Johannes als de leeuw, os, mens en adelaar voorstellingen van Christus de Koning.
 • De sluwe kunst van de "kwastjes en franjes" in de vier hoeken van onze kleding wordt gebruikt om dagelijks naar te "kijken" om ons aan Zijn geboden te herinneren, en niet geleid te worden door vleselijke hartstochten zoals in Numeri 15:39.
 • Veel cherubs en omringende kunstwerken zijn versierd door de tempels van YAHWEH in de Bijbel (dwz de tempels van Mozes, Salomo en Ezechiël) met de meest sluwe kunstwerken afgebeeld op de sluier in Exodus 26: 1 en 36: 8. In 1 Koningen 6: 23-29 zijn ze rondom in alle muren van het huis uitgehouwen met cherubijnen, palmbomen en open bloemen, zowel van binnen als van buiten. Met grotere afbeeldingen en meer versieringen in 2Kronieken 3. In Ezechiël 41: 18-20 staat dat ze ook werden afgebeeld "door het hele huis rondom".

De Bijbel wijst ons erop dat de heiligen ook eeuwig zijn, wat betekent dat ze teruggaan in de tijd. De voorbestemde waren altijd in de hand van de Vader. Zoals Mozes had gezegd in Deu 33: 2 “En hij zei: YAHWEH kwam van de Sinaï en stond op van Seir tot hen; Hij schitterde vanaf de berg Paran, en Hij kwam met tienduizenden heiligen: uit Zijn rechterhand ging een vurige wet voor hen. Ja, Hij hield van de mensen; al zijn heiligen zijn in uw hand; en zij gingen aan uw voeten zitten; een ieder zal van uw woorden ontvangen. "

 

Laten we allemaal teruggaan naar deze orthodoxe manieren en bewustzijn verspreiden tegen degenen die onze broeders belasteren als afgodendienst, wanneer ze onze christelijke leiders vieren en de tempels verfraaien, precies zoals God had bevolen met Gods enige zegevierende en kerkelijke kerk in eenheid.

We moeten voortdurend over de kerk spreken en hun vroomheid blijven navolgen. 'Ernstig strijden voor het geloof dat eens aan de heiligen werd overgeleverd' (Jud 1: 3) als we God eer geven voor zijn werk in hun leven, in ons leven en in het leven van al onze bijbelse voorouders, waarbij we eerbied betuigen aan allen die deel uitmaken van het lichaam van Christus. Omdat ze voortdurend voor ons bidden, weten we dat er een constante 'gemeenschap van heiligen' is waarin we ons kunnen verheugen en aangemoedigd kunnen worden. De meeste protestanten belijden ook de Apostolische Geloofsbelijdenis, dat ze geloven in "de gemeenschap der heiligen".

Het is zo'n aanmoediging om te weten dat de heiligen die ons zijn voorgegaan, voor ons bidden.

Jezus Christus (Yahshua) bad dat de kerk allemaal één mag zijn op dezelfde wonderbaarlijke manier dat Hij één is met de Vader.

Joh 17: 21-23 “Dat ze allemaal één mogen zijn; zoals Gij, Vader, zijt in Mij, en Ik in u, opdat ook zij één mogen zijn in Ons; opdat de wereld mag geloven dat Gij Mij gezonden hebt. 22 En de heerlijkheid die gij Mij gegeven hebt, heb Ik hun gegeven; opdat zij één mogen zijn, zoals Wij één zijn: 23 Ik in hen, en U in mij, opdat zij in één volmaakt worden gemaakt; en dat de wereld mag weten dat U mij hebt gezonden en hen hebt liefgehad, zoals U Mij hebt liefgehad. "

Dit spreekt boekdelen. We moeten begrijpen hoe het komt dat wij stervelingen allemaal één kunnen zijn op dezelfde manier als Yahshua één was met de Vader. Hij was in veel opzichten één met de Vader, en op dezelfde manier zijn we allemaal één met de rest van Zijn kerk. Yahshua sprak verder over de grootste glorie in het universum die was gegeven door Zijn Vader en hoe Hij die glorie heeft verleend aan deze ene eeuwige kerk. We bidden dat dit artikel vandaag verschillende van deze mysteries aan het licht heeft gebracht. Deze waarheden moeten mogelijk meerdere keren worden gelezen en opnieuw worden gelezen totdat ze in uw hart en begrip komen. Het is belangrijk om het hele woord te leren, en dit is slechts een van de vele bemoedigende waarheden die u zult leren van onze Primace van de OCC, Zijne Eminentie ++ aartsbisschop Dr. Stephen Michael.

Dit artikel is een nieuwe iteratie in lekentaal, van de orthodoxe theologie over het verschil tussen een idool en een icoon. In technische termen (Grieks) is het verschil tussen idool en icoon of de latreia (goddelijke dienst) uiteindelijk gericht is op God (dwz aanbidden naar de tempel) of stopt bij de persoon of het ding, dat dan een afgod wordt. Proskunesis (om aanbidding uit te drukken, om relatieve aanbidding aan te bieden) is een daad van eerbied die geschikt kan zijn voor andere dingen en mensen dan God, maar dit hangt af van de intentie en de context. Proskunesis is geen afgoderij als het in relatieve zin wordt aangeboden, met de bedoeling om alle dingen naar de goddelijke bron te verwijzen. Alle eer komt bijvoorbeeld toe aan God, maar we bieden eer aan ouders en koningen / heersers met verwijzing naar God die de bron en autoriteit is.