Apostolic Succession of the Primace Rev Dr Stephen MK Brunswick, Primace, OCC

Verspreid de liefde

Hierin zijn enkele van de priesterlijke lijnen die worden herkend in orthodoxe kringen van het christendom (oost en west). Deze lijnen sluiten in directe opvolging van de Heilige Apostelen aan in een wijdingsceremonie van zalving en handoplegging.

Als bisschop die een bezoek brengt aan een buitenlandse jurisdictie is het gebruikelijk dat er een herinwijding wordt verricht om de geldigheid van de sacramenten binnen die gemeenten te bevestigen.

Hoewel sommigen geloven dat deze wijdingen niet nodig zijn, beschouwen verschillende universiteiten wereldwijd deze als een vereiste voor iedereen die in priesterlijke dienst handelt. De Engelse kerk, en vele andere kerken die niet onder de structuur van Rome vallen, besloten de bisschoppelijke opvolging te behouden. Dit omvat alle internationale erkenningen, aangezien er staat dat de Engelse kerk "haar episcopaat heeft behouden, maar niet van paus Gregorius, die Augustinus de monnik hierheen stuurde, maar van Jozef van Arimathea". Dit gaat samen met een breder herstel en erkenning binnen de oosters-orthodoxe kerk (de ware orthodoxe kerk, die ontsnapte aan de bolsjewistische bloedbaden door in de catacomben te wonen, AKA Catacombe-kerk. In overeenstemming met de kanunniken van de oorspronkelijke Russische kerk, Sabbat op zaterdag.)

[Speciale opmerking over de sabbat:De Didascalia van de apostelen wordt in het grootste deel van de orthodoxe wereld als canoniek beschouwd, en daarin is de sabbat zaterdag en wordt het een dag van rust en aanbidding genoemd. In de Stoglav, een officieel manuscript van de Russisch-orthodoxe kerk, gedateerd in het jaar 1556, dat materiaal bevat van de Raad van Moskou tijdens het bewind van Ivan IV (1531-1584), staat een hoofdstuk over de sabbat:
“Op gezag van Peter en Paul bevelen we de mensen om doordeweeks te werken. Maar laten ze op Subota (sabbat) en op Nedelja (zondag) aanbidden in de kerk en bidden, en laat ze iets leren ter wille van het goede geloof. De Subota is het beeld van de hele schepping, terwijl de Nedelja de dag van de opstanding is. " Lees meer in het boek dat is gepubliceerd door His Eminence ++ aartsbisschop Dr. Stephen Michael, "Het eren van de sabbat in de orthodoxe kerk“.]

+ Stephen Michael (Nott-Brunswick) was consecrated with multiple titular anointings on February 7th, 2015. A main anointing that has been functional for a time was Archbishop of Glastonbury. The main duties are as the international Primace of the Culdees’ Church. These offices were performed by three Orthodox Archbishops of valid Apostolic Succession in right standing within our communion. These assisting Bishops were under multiple contracts not interfering with the independence of the Culdees’ jurisdictions, but in mutual help to our congregations, removing doubts regarding canonicity and recognizing each other per the canons of the Orthodox faith, for the expansion of services to the local peoples.

Download de pdf om de hoofdlijnen van de toegewijde aartsbisschoppen voor de Apostolische opvolging en aflevering van Zijne Eminentie ++ Aartsbisschop Dr. Stephen Michael - klik hier voor de PDF

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in lezen Een korte geschiedenis van de orthodoxe kerk van Culdees

Of misschien wilt u erover lezen De historische Keltische kerk en de huidige orthodoxe Keltische kerk