Educatieve informatie over de orthodoxe kerk van de Culdees

Verspreid de liefde
Wilt u meer weten over de orthodoxe kerk van Culdees?
Als u een lid bent, bedenk dan dat u een evangelist bent, waar u ook gaat. We zijn levende brieven. Aangezien we “alle dingen moeten bewijzen, vasthoudend aan het goede”, zorg ervoor dat u het kent geschiedenis van de orthodoxe kerk van Culdees vrij goed. Dan kun je die "werkman zijn die zich niet hoeft te schamen, die terecht het woord van de waarheid heeft verdeeld ... die heeft gestudeerd om te laten zien dat hij goedgekeurd is ..."
Als u deel uitmaakt van onze orthodoxe familie, bedenk dan dat wanneer iemand u vraagt tot welke kerk u behoort, u vrijmoedig moet antwoorden:
"De orthodoxe kerk van de Culdees (het is Keltisch)". De Keltische kerk maakt een comeback en de oorspronkelijke Amerikaanse oprichters en protestantse hervormers waren Neo Culdees. Ze volgden een orthodoxe liturgie die velen uit het oog zijn verloren, zoals te vinden is in ons Engelse Book of Common Prayer.
We verenigen in elke kerk, maar onze belangrijkste dag van aanbidding is zaterdag. Dit helpt ons om op te gaan in bijna elke kerk, om het heiligdom op zaterdag te verhuren, wanneer het gebouw alleen op zondag bezet is.
Samen met andere orthodoxe kerken hebben we ook de gewoonte om op zaterdag diensten te doen. Als True Orthodox hebben we een meer Culdean-trouw aan de dagelijkse en jaarlijkse Hebreeuwse Goddelijke diensten. Dit is zoals aangegeven in de BCP van 1928 (onze Engelse liturgie). In de inleiding staat dat een bisschop of aartsbisschop aanvullende (of minder) feesten kan hebben die kunnen afwijken van de belangrijkste BCP. Twee van deze punten zijn het eens met het Canadese boek van Common Prayer, de "Collect for Saturday", en het algemene gebruik van "Hear O Israel" vóór de eucharistische decaloog.
Onze + Abp. Stephen Michael maakt al 25 jaar deel uit van de Culdean-kerk. Hij is een lid van de AOC Heilige Synode, en nu ook een geassocieerd predikant binnen de Russian Church of True Orthodox Christians. Hij bekleedt meerdere canonieke wijdingen in de orthodoxe kerk. Als onze huidige Primace kun je meer van zijn achtergrond lezen die is opgenomen in onze algemene kerkgeschiedenis.
Voor meer informatie over onze Keltisch-orthodoxe kerk (Culdees), wilt u misschien een aantal van de volgende dingen lezen:
 1. Korte geschiedenis van de orthodoxe kerk van Culdees (Keltisch)
 2. Columbanus en de Keltische kerk, Quartodeciman (14-20 Nisan) Viering van Pasen / Pascha
 3. PDF: "ECCLESIASTISCHE ANTIQUITEITEN VAN DE CYMRY" OF DE OUDE BRITSE KERK ZIJN GESCHIEDENIS, LEER EN RITTEN - volledig geschiedenisboek over verlopen copyright

 4. Gratis hoofdstuk "Verspreiding van de Culdean-kerk" uit "Geschiedenis van de Schotse natie" of De geschiedenis van de Keltische kerk (alle drie de delen): Geschiedenis van de beschaving van prehistorische tijden tot middeleeuwse tijden.

 5. Het eren van de sabbat in de historisch-orthodoxe kerk *** GRATIS online versie van het boek van + Abp. SM.
 6. Voedingswetten in de orthodoxe Keltische kerk
 7. DE IERSE PAUS-KONINGEN VOORMALIG DE HEERSERS VAN BRITTANNIË - volledig historisch artikel

 8. TABERNACLES (EERDER DAN 25 DECEMBER) was zeer populair bij christenen in alle orthodoxe gebieden - Mijn artikel
 9. Liturgisch BCP-gebed, "DE SHAMA" Een gebed van het christendom en van de Culdees is gehandhaafd van 450 voor Christus tot op de dag van vandaag - Mijn artikel
 10. De (Apostles 'Didascalia) Amidah Prayers schetsen veel van onze bestaande gebedsdiensten van de christenheid. - Mijn artikel
 11. De "Didache" uit de eerste eeuw, zoals aanvaard door TCAWW, de Culdee, en een grotere gemeenschap van kerken. - Mijn artikel
 12. Opvolging van ons Book of Common Prayer, Our Primary Liturgy - ons artikel

 13. Gratis hoofdstuk uit het boek "Celt, Druid and Culdee"

 14. Hebreeuwse Keltische oorsprong van de christelijke kerk - ons artikel
 15. De Keltische Kerk in Groot-Brittannië - Amazon-boeklink
 16. St Joseph van Arimathea - Amazon-boeklink
 17. De oorsprong en vroege geschiedenis van het christendom vanaf de dageraad tot de dood van Augustinus - Amazon-boeklink
 18. Schotse onafhankelijkheidsverklaring, het kostbaarste bezit van Schotland - Amazon-boeklink
Wij geloven in de God van Israël en zijn gebod om de sabbat te heiligen. Alle religieuze denominaties zijn het erover eens dat het van vrijdagavond zonsondergang tot zaterdagavond zonsondergang is. De meesten zijn het erover eens dat de Bijbel zegt dat het voor altijd is gevestigd. Zie bijvoorbeeld onze primaire liturgie, het Anglicaanse Book of Common Prayer, de "Collect for Saturday". De zaterdagsabbat is de belangrijkste reden waarom we in onze cultuur de term "weekend" hebben, waar de werkdagen of "weekdagen" alleen van maandag tot en met vrijdag zijn. God heeft dat teken bewaard dat we Zijn volk zijn in elke generatie, voor altijd, zoals er staat in Exodus 31:13 en Ezechiël 20:12. Maar tegenwoordig weten maar weinig mensen dat het nog steeds de officiële orthodoxe leer is dat zaterdag de sabbat is.
De sabbat werd ingesteld voordat Mozes en zijn christelijke Israëlische kerk deze ook in de eeuwen daarna hebben gehouden. Het wordt nog steeds gehouden, en de Bijbel zegt dat de sabbat door Zijn volk zal worden gehouden, zelfs als er een "nieuwe hemelen en een nieuwe aarde" is.
Niet alleen Joden en Zevende-dags Adventisten leren dit, maar het wordt ook onderwezen in de katholieke en orthodoxe kerk. Onze belangrijkste belijdenis, de Apostolische Geloofsbelijdenis, omvat werkelijk alle denominaties. We geloven in een gesloten communie, en deelname mag alleen op uitnodiging plaatsvinden. Dit helpt ervoor te zorgen dat mensen die binnenkomen er echt in geïnteresseerd zijn om tot het geloof te worden bekeerd. Het doorlopen van een instructiefase, gedoopt en / of bevestigd worden, maakt deel uit van het proces om een van Gods getrouwen in de kerk te worden.
De sabbat is altijd belangrijk geweest voor degenen die orthodox zullen zijn in ons geloof. Het is, zoals we weten, een van de grotere geboden. Het is het 4e van de 10 geboden. Sommigen van ons moeten gewoon ons geloof beter kennen, hoe het in elke generatie is onderwezen.
Aangezien onze voorvaderen ons land aan Jezus Christus hebben opgedragen, is het nu belangrijker dan ooit dat we verantwoordelijk zijn als een goed voorbeeld voor Gods koninkrijk. We leven in een tijd waarin er grote rebellie is en afvallig is van Zijn goedheid. Zijn geweldige wetten zijn gezondheid en zegeningen voor iedereen. Zijn liefde en goedheid zouden een stralend, lichtend voorbeeld van ons moeten zijn, om mensen van de wereld te verleiden om uit de zonden te komen, alle zonden te belijden en te wandelen in de nieuwheid van het leven in het licht van de leer van de wet van Christus.
Wij geloven wat er in elke generatie is onderwezen, en dat "er geen eigen interpretatie van het woord is".
Bid erover, en als u dan weet dat het goed zou zijn om samen te komen, kom dan samen. Wij kunnen ook bij u komen. We hebben een kerksysteem dat werkt voor het starten van nieuwe gemeenten voor degenen die gekwalificeerd zijn. We zien misschien ook mogelijkheden om bestaande fellowshipgroepen op te bouwen en te versterken.
We hebben een geordende structuur die helpt bij het bouwen van assemblages in uw regio. Onze belangrijkste liturgie is de Engelse liturgie, het Book of Common Prayer. Neem contact op met Minister@ChristsAssembly.com als u samen wilt werken aan het starten van een nieuwe bijeenkomst in uw regio. Als u nieuw bent in het geloof, kunnen we zien of we u aanbevelen voor een congres bij u in de buurt.