Het belang van vasten en bidden voor bevrijding en genezing

Verspreid de liefde

 

Mat 17:21 KJV - 21 "Maar dit soort gaat niet uit, maar door gebed en vasten."

Op momenten dat de apostelen ontdekten dat ze niet gemakkelijk in staat waren om mensen te genezen of hun demonische ziekten te verdrijven, vertelde Christus hen dat ze, om de macht te hebben om zulke demonische ziekten uit te drijven, dit alleen konden doen door te bidden en te vasten. In de meeste gevallen was alleen het opleggen van handen, de zalving met olie, het bevelen van de geest in Yahshua's naam nodig. Er waren echter tijden dat dit nog niet genoeg was, en het was een sterker spiritueel bolwerk. Vasten en diep bidden was vereist, “we moeten verminderen opdat Hij zou toenemen”. Diepere gebeden worden bereikt tijdens vasten en opoffering.

Deze boodschap is om iedereen aan te moedigen om een aantal belangrijke vasten en gebed te doen, zoals bijbels is en zeer cruciaal is voor gelovigen in de tijd dat we leven. Niet alleen om onszelf te bevrijden, maar ook om voorbede voor onze geliefden om verlost te worden.

Vasten werd door de Ouden als zo belangrijk beschouwd dat er extra vakanties zijn ingevoegd, waaronder vasten. Hoewel velen het erover eens zullen zijn dat de meeste van deze vasten niet expliciet worden geboden, kunnen ze toch van vitaal belang zijn voor het voortbestaan van de gelovigen in tijden van grote ellende. Maar om deze vitale praktijk te beperken tot louter een traditie van mensen, of ritueel, zou betekenen dat we de hele redenen achter de bevrijding enorm mislopen.. De belangrijkste reden is dat we het vlees onder onderwerping brengen, zodat onze geest opnieuw kan domineren en onszelf kan bevrijden. Het is ook een "goed werk" om te vasten en degenen die het religieus doen, zijn vaak veel gezonder.

Er zijn anderen die vasten simpelweg noemen als “werken” die ons niet kunnen redden, en het negeren. Ze betreden een wankele grond. Natuurlijk kunnen werken op zichzelf (zonder eerst Christus voor redding te ontvangen) ons niet redden, maar dat is over het algemeen een grote uitweg voor luiheid en is onbijbels. Als we eenmaal zijn gered, moeten we "overvloedig zijn in goede werken". Elke christen zal het erover eens zijn dat nadat God ons heeft gered, Hij ons de Heilige Geest geeft die ons bovennatuurlijke kracht geeft, zodat we meer goede werken kunnen doen dan we ooit hadden kunnen dromen, niet minder.

Dus om de vrucht en het bewijs van redding (goede werken) te hebben, zouden we allemaal goed bekend moeten zijn bij degenen om ons heen,

zoals Christus zei, Mat 5:16 KJV - 16 "Laat uw licht zo schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken mogen zien en uw Vader, die in de hemel is, verheerlijken."

En zoals Paulus zei, Phl 4: 5 KJV - 5 “Laat uw gematigdheid aan alle mensen bekend zijn. YAHWEH [is] nabij. "

Vasten zou zeker niet iets moeten zijn waar we tegen zijn, zoals sommige protestanten zeggen dat we zouden moeten zijn. In plaats van te promoten om bevrijd te worden zoals Christus heeft voorgeschreven, doen ze mee aan "pick on the pius" -wedstrijden, gewoon door de gerechtigheid aan te vallen. Deze opvatting is tegenwoordig zo populair geworden dat als je aan het vasten bent, je door deze goddeloze zogenaamde christenen wordt geminacht. Het is niet zoals vroeger, waarin iemand je respect betoonde voor het vasten. Zelfs toen iedereen samen vastte, was het niets bijzonders of extra's. Christus zei alleen "Ze krijgen hun beloning van de mens, omdat ze alleen hun goede werken doen zodat de mens het kan zien ... als je het alleen deed voor God om te zien, dan zal Hij je openlijk belonen [geparafraseerd]." (Matt. 6: 4-6)  Noch de manier van vasten of bidden werd echter door Christus veroordeeld, en toch veroordelen en vallen velen mensen tegenwoordig voor het doen van goede werken als wrede en goddeloze monsters waarover David sprak over die aanval op Zijn uitverkorenen. Zoals er staat "als de rechtvaardigen nauwelijks worden gered (verlost van problemen), waar zal de goddeloze en zondaar verschijnen?" (1 Petrus 4:18). Er staat overal in de Schriften dat de goddelozen zullen worden vertrapt als gras, maar de rechtvaardigen zullen blijven als bomen die zijn geplant door rivieren van levend water, die hun vruchten op het juiste moment voortbrengen, hun blad zal niet verdorren. Er wordt herhaaldelijk gezegd dat de goddelozen zullen worden uitgeroeid en dat de rechtvaardigen in het land zullen blijven. Begrijp me echter niet verkeerd, dat is niet het doel van deze boodschap om deze vervolgingzonden die zo subtiel de kerken zijn binnengeslopen bloot te leggen, maar het is om degenen aan te moedigen en op te bouwen om te leren genezen en bevrijden van Satans vele bolwerken van leugens om te voorkomen dat u wordt verlost!

Zoals Paul zei, Phl 4: 5, 11-14 KJV - 5 “Laat uw gematigdheid aan alle mensen bekend zijn. De Heer [is] nabij. … 11 Niet dat ik spreek uit gebrek: want ik heb geleerd, in welke toestand ik ook ben, [daarmee] tevreden te zijn. 12 Ik weet hoe ik vernederd moet worden en ik weet hoe ik overvloedig moet zijn: overal en in alle dingen wordt mij opgedragen zowel verzadigd te zijn als honger te hebben, overvloedig te zijn en in nood te lijden. 13 Ik kan alle dingen doen door Christus, die mij kracht geeft. 14 Ondanks dat u goed gedaan hebt, hebt u met mijn ellende meegedeeld. '

Als u zich herinnert, moest zelfs Christus Zelf 40 dagen bidden en vasten. Er wordt ons gezegd dat we zijn leven moeten navolgen en zijn soort gematigdheid moeten demonstreren. "Neem je kruis op en volg Mij". Zoals Hij in elk evangelie zei, als iemand Zichzelf niet verloochent en Zijn kruis opneemt, kan Hij Hem niet volgen. Hij zei dat het kruisigen van je vlees moet gebeuren. Vasten is een onderdeel van onszelf verloochenen en Christus volgen. Soms moeten we het doen. Deze religieuze manieren van vasten, zoals in de vastentijd, zijn geen domme tradities van mensen, maar worden goed doordacht en onder gebed overwogen door de vroege oudsten in de kerk om te worden ingesteld als op Christus gerichte feesten van de levende kerk van God. Dat was om beproefde manieren te vinden waarop God iedereen in de gemeenschap consequent verlost.

Hoewel het waar is, brengen alle goede werken vrucht voort. Toch is het het geloof in waarom je het doet, dat het des te krachtiger maakt. Vasten en bidden is de reden. Overwinning hebben over de macht van de vijand enz.

 

Vasten en bidden geeft ons een tijd om de drukke zorgen van de wereld buiten te sluiten, zoals Jesaja zegt “ga je gebedskasten binnen” en concentreer je op Hem, en alle ergste problemen zullen tegen de ochtend verdwijnen. "Hij die zijn gedachten bij Hem bleef, zal in volmaakte vrede zijn". "Mediteer met je eigen hart op je bedden, enz.". Sommigen hebben extra vasten en gebed nodig. In ieder geval, omdat we allemaal te veel in alle zorgen van deze wereld verwikkeld raken, wordt het vlees de baas over ons leven. Het vlees bederft en verzwakt ons, dus Christus gaf ons deze formule van vasten om ons terug te brengen naar ons oorspronkelijke ontwerp. We zijn allemaal gebouwd om Zijn kerk en schepping hoog te houden en te ondersteunen, en dat is door Hem te herdenken, de Schepper die alle dingen bijeenhoudt door Zijn wil. Er zijn nog veel meer dingen die we hierover kunnen zeggen, maar we weten vooral dat we gemaakt zijn om Hem te aanbidden. Een terugkeer naar de dagelijkse diensten (ochtend en avond) is dus ook een goede zaak om ervoor te zorgen dat dit principe het hele jaar door wordt gevolgd.

In onze Keltische Liturgie (BCP) enz. Hebben we dagelijks de bijbelse mandaten om de dagelijkse gebeden en psalmen te doen. Zoals Christus ons vertelde om DAGELIJKS te bidden, zoals blijkt dat we moeten bidden voor "het dagelijkse brood van deze dag". En toen Hij werd gevraagd wat is het grootste gebod? Hij zei dat het het DAGELIJKSE sjama-gebed was van de Hebreeën en van het christendom. Zie de tekst die wordt gedaan bij zonsopgang en zonsondergang Goddelijke diensten.

Sommigen willen misschien allemaal debatteren of de vastentijd bijbels is of niet. Dat is allemaal een ander onderwerp. Waar het echter allemaal op neerkomt, is dat we ons in gevaarlijke tijden bevinden en dat we te allen tijde moeten bidden, vasten en verzegeld zijn onder het kruisteken. Christus is degene die ons redt en door Zijn wettelijke rechten heeft Hij voor ons betaald aan het kruis, hebben we recht op de overwinning en elke vloek wordt verbroken. Het kruis is het ultieme symbool dat iedereen eraan herinnert dat we werden gered door het Lam dat werd geslacht bij de grondlegging van de wereld. Vasten houden is iets geweldigs om te doen in gezamenlijke aanbidding, en als we het samen doen, moedigen we elkaar er doorheen, precies zoals we zouden moeten. Als u die ondersteuning momenteel niet heeft, maar wel meer wilt weten over de Keltische Kerk of Liturgie voor de dagelijkse diensten, neem dan contact met ons op via minister@christsassembly.com en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wat bonusmateriaal over de vastentijd:

Lent is een HEBREEUWS christelijk festival! De verbrande palmtakken die voor het uitlenen worden gebruikt, hebben een rijkere geschiedenis dan men wellicht weet. Ik zal daar later op ingaan. Maar eerst wil ik je vertellen over de betekenis van verzegeld zijn met het kruisteken. Het is een groter onderwerp, en het is ook bijbels uit de Hebreeuwse tijd. Dopen en zalving werden gedaan in het teken van de Hebreeuwse Tau-letter of kruis. Het is ook het teken dat aan alle mensen werd gegeven, een kruis, die, toen de vernietigende engelen het zagen, wisten dat ze die niet moesten doden, zoals te vinden is in het boek Ezechiël.

Lees DIT ARTIKEL over de Hebreeuwse ondertekening met het kruis!  Ik hoop dat dit artikel je een geheel nieuwe betekenis geeft over jezelf verzegelen onder bescherming door het kruis. Ook in de geestelijke oorlogvoering, hoe we sommige demonische machten alleen kunnen verslaan door vasten en gebed! Hoe dit teken werd gebruikt om jezelf te markeren als verzegeld tegen zelfs de grootste nationale vloeken en oordelen! Hoe het werd gebruikt bij het zalven van pasgedoopte Hebreeën! Hoe en waar deze informatie allemaal vandaan kwam, en vandaag aan ons werd doorgegeven voor onze overwinning! “En YAHWEH zei tot hem: Ga door het midden van de stad, door het midden van Jeruzalem, en plaats een merkteken (tav) op het voorhoofd van de mannen die zuchten en roepen om al de gruwelen die in het midden daarvan worden gedaan. . " (Ezechiël 9: 4). Dit lijkt veel op het Pascha-teken van het bloed van het Lam, dat ook aan kruisen werd gehangen, en profetisch van het bloed van het Lam van God dat ons die wettelijke rechten geeft om beschermd te worden tegen de doodsengel.

Nu over die gezegende Hebreeuwse palmen die we gebruiken (en zij gebruikten) voor de as die we in de vastentijd gebruiken om onze parochianen te verzegelen met het bordje het kruis over het voorhoofd. Eerst zouden de palmtakken worden verzameld volgens het gebod "voor altijd" in Leviticus 23, om jaarlijks de loofhutten met de palmen (en andere takken) te maken voor het loofhuttenfeest. Het is een tijd van grote vreugde en een feest van vreugde. Het was ook de echte geboortedatum van Yahshua's. Velen beweren dat alleen Zijn conceptie op 25 december wasth(of daaromtrent op sommige kalenders) maar dat is een heel ander onderwerp. Op de 7th grote dag van het feest zou ze allemaal zwaaien en chant "Hosanna" of in het Hebreeuws (Yahsha Ana, of Jezus red ons nu in het Engels). De Hebreeuwse tekst voor Hosanna is YASHA ANA (Jezus redt nu). Dat is een regelmatig gezang uit de Psalmen, de Hillel (dat ook alle christenen maandelijks bidden in protestants-gereformeerde, katholieke en vele andere denominaties van het christendom). Dit is van oudsher overgenomen volgens zeer authentieke verslagen die gezongen zouden worden op het hoogtepunt van dit feest van vreugde, Loofhutten, toen alle Palmen werden bewogen in het geloof dat Christus op een dag de aarde zou bezoeken en onze Koning zou zijn.

De Hebreeën zouden deze vreugdevolle “Hosanna” palmtakken redden, en toen Christus binnen kwam rijden op de ezel, hadden ze deze palmtakken voor Hem gelegd en het Hebreeuwse gezang van Hosanna, van het Loofhuttenfeest. Jaarlijks werden dezelfde palmtakken die werden gebruikt bij het chanten van "Hosanna" gered van het Hebreeuwse Loofhuttenfeest. Enkele jaren hadden de Hebreeën hun palmtakken hergebruikt, soms goed bewaard gebleven zelfs generaties lang. Ze zouden ze redden zoals kerstversieringen tegenwoordig worden bewaard. Voor veel Hebreeuwse gelovigen was het een herinnering aan dit feest van Vreugde en viering, dat de Messias in de wereld zou komen en "tabernakel" onder ons. Bijbels gezien zouden we allemaal deze palmtakken moeten gebruiken die werden verzameld tijdens de jaarlijkse viering van de geboorte van Christus in de tabernakels en die zwaaiden op het vroege Loofhuttenfeest, en dan ook ter herdenking (hoewel niet geboden) om te gebruiken op “Palmzondag”. In beide gevallen, als je alleen Palmen van Palmzondag hebt, zal het nog steeds voldoende zijn, aangezien we hetzelfde zingen voor dezelfde Koning, onze Koning, de Koning van Israël en eniggeboren zoon van YAHWEH, de God van Israël en Schepper van alle dingen. Veel van de eerste eeuwen van het christendom hebben aangetoond dat dit loofhuttenfeest door de meerderheid van de kerk werd gehouden. Dus alle originele Palmen kwamen uit hun sukkot en zwaaiden tijdens de Hoshana Rabbah (הושענא רבא, "Grote Hosanna") van het Hebreeuwse festival.