Walking on Serpents and Trampling Dragons * mp3 * lezing en tekst

Verspreid de liefde

De volgende preek werd gehouden door Zijne Eminentie ++ Aartsbisschop Dr. Stephen Michael tijdens de sabbatdiensten op 15 oktober 2016. Dit werd LIVE online uitgezonden op de Koninkrijksboodschap. klik hier om de audio mp3 te downloaden.

Lopen op slangen en vertrappende draken

Isa 27: 1 KJV - 1 “In die dag zal YAHWEH met zijn pijnlijke en grote en sterke zwaard leviathan, de doordringende slang, straffen, zelfs leviathan die kromme slang; en hij zal de draak doden die in de zee is. "

Jezus zei dat als je gelooft, je slangen zult vertrappelen. Er staat ook dat als je door slangen wordt gebeten, het je niet zal schaden. Wat betekent dit?

Dit is voor zoveel mensen een interessegebied geweest. De eerste Messiaanse profetie spreekt over het zaad van de vrouw die Zijn hiel op de kop van de slang kneust. Veel vreemde sekten hebben gezegd dat Jezus ons vertelde dat als we gebeten worden door een giftige slang, het gif ons niet zou doden. Er zijn vreemde gebedsgenezers geweest die zich door slangen laten bijten om te bewijzen dat ze gezalfd zijn. Maar dat gaat vaak vreselijk mis. Ze weten niet dat ze in de meeste van die gebieden waarover Jezus sprak, geen giftige slangen hadden!

Laten we dus bespreken wat de Bijbel erover zegt. We gaan in op Hebreeuwse en Griekse woorden, en ik ben eerlijk gezegd bang dat sommige hiervan je misschien versteld doen staan. J Bedenk dat ik de Bijbel niet heb geschreven, maar ik zal je graag helpen om een van deze verzen te vinden, of om enig onderdeel op te zoeken. Deze studie omvat lang niet alles, maar omdat ik alleen het woord presenteer, is het ijzersterk en goed voor de leer.

Mar 16: 17-18 KJV - 17 “En deze tekenen zullen hen volgen die geloven; In mijn naam zullen zij duivelen uitwerpen; zij zullen in nieuwe tongen spreken; 18 Ze zullen slangen opnemen; en als ze iets dodelijks drinken, zal het hun geen kwaad doen; zij zullen de handen op de zieken leggen en zij zullen genezen. "

Psa 91:13 KJV - 13 “Gij zult op de leeuw treden en opteller: de jonge leeuw en de draak zult gij vertrappen. "

U zult in de Bijbel zien dat er slangen zijn en dat er slangen zijn. Slangen zijn lager dan slangen. Slangen, zoals degene die Eva verleidde, kunnen spreken en lopen, tegenwoordig worden ze waarschijnlijk meer als draken beschouwd.

Slangen werden lang geleden het symbool van ziekten en demonische spirituele aanvallen. Zelfs vandaag de dag tonen de meeste medische instellingen het symbool van de aan de paal gehangen slang (die Mozes in de woestijn opzette). In de woestijn gingen, zoals we zullen lezen, "vurige slangen" onder het land en doodden veel van de mensen. Ze stierven niet onmiddellijk, maar waren in staat om naar de gespietste 'vurige slang' te komen kijken en te herstellen.

Over dit soort slangen sprak Jezus vaak. Dit soort zegt ook dat het de gelovigen zou bijten, maar het zal ons geen kwaad doen. Er waren geen giftige slangen in veel van de gebieden die in het Nieuwe Testament worden genoemd.

Hij zei niet dat alleen de giftige ons niet zouden doden, maar ook de niet-giftige. Als het alleen maar over gewone slangen had gesproken, dan had Hij het over giftige slangen gehad. Aangezien er in de meeste van deze gebieden geen slangen bestonden, weten we dat het over iets heel anders gaat.

Laten we naar de Schrift kijken voor meer informatie. Eerst de vurige slangen waarmee Mozes in de woestijn te maken had (die door YAHWEH waren gestuurd om hen te straffen voor hun minachting).

Num 21: 6 KJV - 6 “En YAHWEH zond vurige slangen onder de mensen, en ze bijten de mensen; en veel mensen van Israël stierven. (miljoenen misschien) "

Toen het volk zich bekeerde, bad Mozes tot YAHWEH en Hij gaf Mozes een oplossing,

Num 21: 8-9 KJV - 8 “En YAHWEH zei tegen Mozes: Maak u tot een vurige slang en zet haar op een paal; en het zal geschieden dat een ieder die gebeten is, wanneer hij ernaar kijkt, zal leven. 9 En Mozes maakte een koperen slang, en zette die op een paal, en het geschiedde dat, indien een slang iemand had gebeten, toen hij de koperen slang zag, leefde hij. "

Klinken die als normale slangen voor jou? Deze slangen hadden nog iets meer. Ze waren niet alleen vurig (zoals elektronisch / subatomair) maar ze kunnen ook vliegen. Dit gaat terug tot de oudheid, in veel oude tradities. Deze tradities bestaan tot op de dag van vandaag als legendes over draken, maar ook over slangen.

YAHWEH liet dit gebeuren om de mensen in hun trots te laten zien dat ze niets zijn en niets waren zonder YAHWEH. Zich tegen YAHWEH keren nadat Hij hen zo wonderbaarlijk had verlost, was echt iets vreselijks om Zijn gezicht aan te doen.

Mozes 'staf hield ook dit oude geheim vast:

Exo 4: 1-5 KJV - 1 “En Mozes antwoordde en zei: Maar zie, zij zullen mij niet geloven, noch naar mijn stem luisteren, want zij zullen zeggen: YAHWEH is niet aan u verschenen. 2 En YAHWEH zeide tot hem: Wat is er in uw hand? En hij zei: Een stok. 3 En hij zei: Werp het op de grond. En hij wierp het op de grond, en het werd een slang; en Mozes vluchtte ervoor. 4 En YAHWEH zei tot Mozes: Steek uw hand uit en pak hem bij de staart. En hij stak zijn hand uit en ving hem, en het werd een staf in zijn hand: 5 Opdat zij mogen geloven dat YAHWEH, de God van hun vaderen, de God van Abraham, de God van Izak en de God van Jakob, is verschenen. tot u. "

Veel van de Celtic Knotworks geven ons een kijkje in het begrip van dit onderwerp. De kruisen hebben vaak deze weefsels om zich heen, omdat het kruis ze verstoort, blootlegt en afbreuk doet. De Bijbel spreekt over de duivel is ook een van deze draken die oorlog voert tegen degenen die de geboden en het getuigenis onderhouden. (Openbaring 12:17). Het kruis maakt altijd demonische angst, zoals onze Koning was "is het Lam dat werd geslacht vanaf de grondlegging van de wereld". Als we ons zijn kruiswerk herinneren, heeft het altijd het effect van het vernietigen van slangen. Vooral als u iemand bent die ervoor heeft gekozen om ook naar Hem te volgen zoals Hij deed, en de geboden te onderhouden. En er staat dat we de draak / duivel overwinnen door het “bloed van het Lam en door het woord van ons getuigenis”. Opb 12:11.

Hier is een Keltisch en een Gotisch voorbeeld.

Gerelateerde afbeeldinggotisch kruis

De bedoeling was voornamelijk om de duivel eraan te herinneren dat hij vernietigd zal worden door het kruis, zoals Christus werd gedood vóór de grondlegging van de wereld. Toen Hij naar de hemel ging, ging Hij naar voor de tijd (eeuwig betekent altijd was en zal altijd zijn). Adam communiceerde waarschijnlijk deze belofte aan Zijn zonen dat de Messias zou komen.

De tradities van het gebruik van het kruis gaan terug tot zeer oude tijden vóór Christus. Ook de Hebreeuwse profeten wisten dat Christus op een dag aan een kruis zou worden gekruisigd, net zoals het Paaslam elk jaar aan een kruis wordt gehangen.

Je zult in hun tradities zien dat kruisen werden gebruikt als wapen om te vechten tegen boze slangengeesten. Deze waren van mensen die in één Schepper God YAHWEH geloofden, dat Hij de wereld zo liefhad dat Hij hen nog een kans en overwinning gaf door het offer van Zijn zoon. Velen wisten van de komende redder, en velen waren afstammelingen van de twaalf stammen waaruit deze overtuigingen voortkwamen.

De Knotwork overall wordt meestal gezien als een opgerolde slang die in zijn staart bijt. Dit geldt ook voor Viking-mythologieën, en eigenlijk bestaat deze kennis in bijna elke cultuur. Het werd zelfs nog beter begrepen door de apostelen. Het sluwe kunstwerk van Israël omvatte ongetwijfeld deze afbeeldingen. In de meeste mythologieën blokkeren en bewaken ze de rijken die naar de hemel leiden. Een soortgelijk woord van de Cherubische ordes werd gebruikt om degenen te beschrijven die de hof van Eden bewaken, zodat niemand daar terug kan gaan. Ze hebben vurige zwaarden.

Het woord voor slang is een totaal ander woord dan slang (in het Hebreeuws en in het Grieks). Slangen zijn soms helemaal geen slang. Het komt van het woord "serafijn" dat van Strong is 8314. Bij deze link je kunt elke keer zien dat het Hebreeuwse woord in de hele Schrift verschijnt. Je zult zien dat het duidelijk een dubbele betekenis heeft. Degenen die in wezen de macht hebben om op te stijgen naar Gods aanwezigheid. Vaak verwijst het naar de hogere cherubische orde (hoger dan aartsengelen):

Jes 6: 2, 6 KJV - 2 “Daarboven stond de serafijnen: [H8314] elk had zes vleugels; met twee bedekte hij zijn gezicht, en met twee bedekte hij zijn voeten, en met twee vloog hij. … 6 Toen vloog er een van de serafijnen [H8314] voor mij, met een levende kool in zijn hand, [die] hij met de tang van het altaar had genomen: "

 

Broeder Rav Jeff Smith deelde meer met ons over deze cherubische orden (het lijkt erop dat er niet slechts één cherubische orde is). In Openbaring staat dat een van de bevelen van Serafim die verlost zijn door het bloed van Christus een lied zingt dat Hij ons (christenen) heeft verlost.

Hij moest dit zeggen over de "e'paniym" -orde van de zegenende Aanwezigheid van het Gezicht van Yahweh, de o'phan of O'pennim van de Serafijnen of Cherubijnen, engelen van het Paniy / Gezicht of Aanwezigheid, bestaande uit roterende, draaien, draaien en karnen rond en rond daaromheen in de tijd, wegbewegen van of in beweging naar voor EN na tijd.

Dat woord is de sleutel, paniym werd gegeven aan Manasse, die met Efraïm in en uit zou weven. Efraïm om door te gaan met de beloften, en Manasse om in te halen met die Paniym-zegen van Genesis 48:20 https://www.blueletterbible.org/kjv/gen/48/20/t_conc_48020, twee broedernaties die alle beloften van Zijn uitverkorenen hebben gehad om een Grote natie en een gezelschap van Naties te zijn (zoals we weten vervuld in profetieën van slechts twee naties op aarde) weet iemand welke naties die profetieën vervullen? We hebben hier veel boeken over. Jacob Israël sprak de zegeningen uit met zijn armen over elkaar en zei dat de een de ander zal volgen, maar de ander zal hem inhalen. Over hun zaad gesproken en de beloften in de eindtijd nakomen.

Soms verwijzen deze “serafijnen” / slangen naar een speciale kracht van straffende boodschappers die YAHWEH creëerde om de rebelleren te straffen (zoals Hij deed met de Israëlieten in de woestijn). We weten allemaal dat satan oorspronkelijk een goed geschapen wezen was, bekend als een gezalfde cherubijn. De meeste mensen weten gewoon dat cherubijnen en serafijnen engelen zijn. Sommigen weten echter niet dat er draken zijn die die titel dragen. Wij geloven dat dit de 1/3 van de engelen waren die, nadat ze uit de hemel waren geschopt, verdorven raakten en er lelijk uitzagen enz. Toch worden ze soms door God gebruikt om de opstandigen te straffen. De duivel werd ook lang geleden verordineerd om een rechter in de hemel te zijn en zoals alle engelen die actief zijn in de muziek. Deze lagere draken of serafijnslangen worden verondersteld nog steeds in de wereld te bestaan.

Hier is wat meer over deze serafijnen. Klinken ze als normale slangen?

Jes 14:29 “Verblijd u niet, gans Palestina, want de staf van hem die u geslagen heeft, is verbroken; want uit de wortel van de slang zal een cockatrice voortkomen, en zijn vrucht zal zijn. een vurige H8314 vliegende slang. H8314 "

Jer 8:17 KJV - 17 “Want zie, Ik zal slangen sturen, cockatrices, onder jullie, die niet [zullen] bekoord worden, en zij zullen u bijten, zegt YAHWEH. "

Luk 10:19 KJV - 19 "Zie, Ik geef u macht om op slangen en schorpioenen te treden, en over alle macht van de vijand: en niets zal u op enigerlei wijze deren."

Klinkt dit als een normale slang? Eentje die kan vliegen? Onthoud dat ze een speciale taak hebben. Het is niet voor iedereen weggelegd.

Waar had Jezus het dan over, terwijl hij op slangen liep? Ik denk dat het zwaar verwijst naar de "onreine geesten", zoals degenen waarvan Jezus zei dat ze ziekten veroorzaakten. Laten we eens kijken naar enkele verzen die aantonen dat "onreine geesten" ziekten veroorzaken.

Mat 8:16 KJV - 16 Toen de avond was gekomen, brachten zij velen tot hem die door duivelen bezeten waren; en hij wierp de geesten uit met [zijn] woord, en genas allen die ziek waren:

Mat 10: 1 SVV - 1 En toen hij [hem] zijn twaalf discipelen had geroepen, gaf hij hun macht [tegen] onreine geesten, om ze uit te werpen en om alle soorten ziekten en allerlei ziekten te genezen.

Het medische symbool van de slang op een paal lijkt veel op wat Mozes optilde. Het lijkt erop dat ze iets weten en het niet delen. Veel mensen weten niet wat de oorzaak is van virussen, het kan niet op een microscoop worden gevonden en er wordt aangenomen dat het iets vurigs is (zoals deze slangen die de wereld in en uit kunnen gaan. Er zijn zeven hemelen in de Bijbel) Henoch sprak over 12, en dat was ook de Bijbelse canon tot 100 jaar geleden), dus misschien leven die wezens meestal in een andere hemel.

Voorlopig geven ze er echter de voorkeur aan dat het boek van Henoch niet voor iedereen is om te lezen, en iedereen drugs laat gebruiken enz. Ze zouden veel geld verliezen als mensen zouden worden vrijgelaten zonder hun pharamakia-medicijnen en bevrijd zouden worden van het bloed. van Jezus Christus en zijn manier van leven.

Dit onderwerp zal binnenkort deel 2 hebben. Het kan echter in een uitgebreide versie worden gevonden in een van de weinige boeken die uitkomen. De omliggende onderwerpen zijn ook beschikbaar in ons online archief voor de Koninkrijksboodschap. Andere leringen zoals deze zullen de komende weken ook op dit netwerk worden onderwezen.