Groeten aan de AOCC Heilige Synode

Verspreid de liefde
Brief afgeleverd en voorgelezen op de Bisschopsraad (Heilige Synode) van de Amerikaans-orthodoxe katholieke kerk, Western Rite Metropolia.
Groeten aan allen die zijn samengekomen voor de AOCC Heilige Synode van 14 oktober 2016. Ik bid dat de gemeenschappelijke doelen mogen zijn zoals onze Koning ons had verteld "zoek eerst Zijn Koninkrijk en gerechtigheid" en zoals Hij ons vertelde te bidden voor Zijn Koninkrijk om te komen en gedaan te worden op aarde. Ik bid dat YAHWEH onze gemeenteleden tot Heiligen zal maken door de vernieuwing in de Goddelijke Diensten. Moge de AOCC dit seizoen een vernieuwd vaartuig zijn voor een uitstorting van de zalving in al onze invloedrijke regio's. Als ik daar persoonlijk had kunnen zijn, had ik graag een pleidooi gehouden voor de leken om meer deel te nemen aan de dagelijkse diensten. Zoals tegenwoordig de Anglicaanse kerk (hoewel niet zo conservatief als ze ooit was) al haar leden aanmoedigt om elke dag de ochtend- en avondpsalmen te zingen thuis of in de kerk (als onderdeel van de goddelijke dienst). We hebben een aantal van deze bronnen in onze app geïntegreerd. Zoals de Western Rite AOCC begrijpt, is de Engelse liturgie (boek met gemeenschappelijk gebed uit 1549) een afstammeling van het Sarum-missaal volgens de criteria uiteengezet door de Heilige Synode van Rusland in 1907. Deze liturgie is aangevuld met materiaal uit de Sarum Missaal, gotisch missaal, Yorkse ritus en 1718 Schotse niet-jurylid liturgie. Een epiclesis van het gotische missaal is inbegrepen. 
Het is niet mijn bedoeling mijn vooringenomenheid voor de Engelse liturgie aan te prijzen, maar te zoeken naar een uitgestrektheid voor meer om geestelijk de vruchten te plukken van het rechtzetten van hun dagen en avonden in de dagelijkse gebeden. Dit gaat uit de oudheid. Er is natuurlijk ook de compline in de oudere versies van deze liturgie. Ook dit zou volgens mij op de juiste dagelijkse tijden moeten zijn. Ochtend (middag optioneel) en zonsondergang. We hebben ook apps waarmee we deze allemaal kunnen combineren voor handig gebruik voor zowel de clerus als de leken. Samen met alle onderdelen, The Psalter, Collects of the day, the lectionary, etc.
 
Deze liturgie is ook niet beperkt tot de Anglicaanse, de Amerikaans-orthodoxe westerse ritus, de United Reformed Church, de Presbyterianen en de Nederlands Hervormden. Zelfs de meest separatistische "Congregationalistische Kerk" heeft deze ritus van 1645 tot op de dag van vandaag gehouden (onlangs onder de "Congregationalistische Federatie" die heeft geprobeerd de meer orthodoxe versie van de denominatie te herstellen). Verschillende van de belangrijkste universiteiten in Amerika werden opgericht als congregationalistische bijbelcolleges. Deze orde van aanbidding is onomstotelijk de meest Amerikaanse en christelijke manier gebleken. Voor gedetailleerde informatie over dergelijk gebruik kunt u het boek "Freedom or Order ?, The Eucharistic Liturgy in English Congregationalism 1645-1980" downloaden.
Ik zal meer over dit gebied publiceren om anderen te bereiken en aan te moedigen in het praktische gebruik en de vele voordelen van de goddelijke diensten. De belangrijkste ochtend- en avonddienst kan thuis worden gedaan, minus de Absolutie en de Eucharistie. Ik vraag uw gebeden bij deze taak om meer gezinnen aan te moedigen deel te nemen aan de dagelijkse dienst. Natuurlijk zullen velen moeten worden geadviseerd om op dit gebied evenwichtig te zijn en niet te veel op zich te nemen dan ze aankunnen. Tenminste het gebed van de Heer op Zijn tijden (ochtend, avond en middag) om te beginnen en zich omhoog te werken. 
Ik moedig iedereen op de AOCC Heilige Synode aan om door te gaan in het geloof, en weet dat YAHWEH een beloner is van degenen die Hem ijverig zoeken. 
Moge YAHWEH u allen zegenen
+ Abp Stephen Michael K.
Orthodoxe Kerk van Culdees, AOCC - WRM