Migraties van de Goten POSTER

Verspreid de liefde

MIGRATIONS OF THE GOTHS

(enlarge in other window)

 

If any are interested in getting this graphic in the larger format Neem contact op. It is 12×18″ on thick poster paper, for mounting in your office. (From p. 44 van Robert B.'s God's (TRUE) Chosen People
- Guthones / Goths / Getae / Jeats ("het volk van God"); en Teutons ("van de hele stam", de naam was oorspronkelijk Teutones Guthones en werd afgekort tot Goth; Deutsche {German} en Nederlands komen beide van het woord Teuton);
[* het is ook mogelijk dat de Deense stam Jeats hun naam ontleende aan een variant van Jutes.]
- Celt / Keltoi / Galatai (wat betekent: "de verborgen mensen" - "Mijn volk is een verloren schaap geweest ... ze hebben ze weggestuurd op de bergen: ze zijn van berg naar heuvel gegaan, ze zijn hun rustplaats vergeten ... Omdat [ jullie] hebben Mij verlaten en hebben Mijn Wet niet gehouden ... Daarom zal Ik jullie uit dit land werpen in een land dat jullie niet kennen ... [maar] Mijn ogen zijn op al hun wegen: ze zijn niet verborgen voor Mijn aangezicht … [Maar Hij zal hen weer bijeenbrengen] uit alle landen waarheen Hij hen verdreven had ”; Jeremia 50: 6; 16: 11,13,17,15).
- Gaels / Galliërs (sommigen denken dat deze twee woorden één en hetzelfde zijn; ik geloof echter dat ze verschillend zijn. Hoogstwaarschijnlijk komt Gallië van het Hebreeuwse gaw-al, genummerd als #1350 in Strong's Concordance, wat betekent: nabestaanden, om te verlossen ”of zelfs“ verlost ”of zelfs“ bloedwreker ”). Ik geloof echter duidelijk dat het woord -
- Goth komt van de Israëlitische stam Gad, wat in het Hebreeuws #1410 gawd is, van #1464 guwd, "to menigte, aanval, overwinnen, binnen te vallen", wat gerelateerd is aan #1413 gawdad, "to menigte, snee (alsof je in ) ”. Dit verklaart duidelijk het gedrag van de Goten, evenals de Kelten die zich zelfs eerder over Europa verspreidden dan de Goten.
Gadhael, Gaidheal of Gaoidheal, was de nationale naam van de Kelten van Caledonië (Schotland). De Romeinse Gallia was echter niet van de Keltische wortel gal, maar een Latinisering van de Germaanse wal (de Germaanse w wordt vaak g in talen die op het Latijn zijn gebaseerd; zoals blijkt uit de beroemde families Welf en Waiblingen in Duitsland, die Guelph en Ghibellene werden. in Italië). Strabo, de Griekse geograaf van de vroege Britten, schreef: “een plaid om zijn lichaam gewikkeld,…. Hij sprak vloeiend Grieks, dat je zou hebben gedacht dat hij was opgegroeid in het Lyceum, en hij had zijn hele leven met de Academie van Athene gesproken ”. Soortgelijke dingen zijn gezegd over de vroege Schotten; wat geen verrassing is, aangezien de oude Britten, Cornish, Welsh Silurians en Merovingische Frankische koningen allemaal hun voorouders herleidden tot de Trojanen (Grieken uit Troas). John Eadie schreef in zijn, A Commentary on the Greek Text of the Epistle of Paul to the Philippians (1859) dat de woorden Galatae, Galat, Galli en Kelti hetzelfde woord zijn en dat de oude naam van Schotland, Caledonia, genoemd is naar de Caledonii, komt van de Griekse woorden Kalatia / Kalaton. Hij zegt ook dat Gael een samentrekking is van Gadhael, Gaidheal of Gaoidheal, en verantwoordelijk is voor namen als Argyll (Ar-gadhael). Hij zegt dat de woorden verband lijken te houden met de Ieren, Gal, "een strijdkreet", en Gala, "armen"; en zal daarom “gewapend” betekenen (vertaald als pugnaces, aramti, in het Latijn). Strabo schreef dat ze "oorlogszuchtig, gepassioneerd en altijd bereid waren om te vechten".