Keltische en bijbelse drums voor luide lof en militaire parade

Verspreid de liefde

Sommigen hebben onze vergaderingen aangevallen voor het gebruik van doedelzakken en trommels op onze jaarlijkse pelgrimsfeesten en kruistochten. We hopen het record recht te zetten dat dit orthodoxe Bijbelse instrumenten zijn. Schrijf naar marshalofsalem (at) yahoo.com als je vragen, correcties of aanvullingen hebt voor dit artikel.

De Ierse "trommels" (taboret - KJV) en "zakpijpen" (psalterium - KJV) dateren uit de eerste eeuw voor Christus (toen de profeet Jeremia kwam met het Aäronisch priesterschap, de harp van David, de schrijver Baruch, de dochters van de koning en de letterlijke troon, de steen van de scone. Er is enorm veel bewijs dat verkondigt dat deze bijbel Gods koninkrijk naar de Britse eilanden heeft getransplanteerd. Talrijke verslagen zoals de annalen van Ierland, genealogieën van heiligen, het gedateerde graf van Jeremia en de plaats van prinses Tea Tephi in de genealogie van de Ierse edelen allemaal als aanvullende bewijzen van het Israëlitische erfgoed van Ierland vandaag.)

Bijbels druminstrument

Voorbeeld van een historische Israëlitische drum / taboret of "Toph" in het Hebreeuws. De Ierse bodhran.

Instrument naar keuze door de zonen van Aäron. Het wordt "de inheemse trommel van Ierland uit voorchristelijke tijden" genoemd. Een van de traditionele militaire instrumenten van de Keltische landen. Het bleef intensief in gebruik in Schotland en Engeland nadat de Keltische Galliërs door Rome waren gedecimeerd. In traditionele Cornish-muziek noemen ze het een crowdy-crawn. De bodhran werd ook gevonden in de Keltische muziek van Galicië, vaak begeleidend bij de gaita gallega (Galicische doedelzak).

 

Overal ter wereld aangekondigd, wordt het "Ierse ras" "de zonen van Aaron" genoemd. Het is een veelgebruikte uitdrukking om te zeggen, in plaats van "hij is een Ier" om te zeggen "hij is een zoon van Aaron".

Dit werd ongetwijfeld gefundeerd door de zus van Aäron, Miriam de profetes, zoals in de volgende passage. Ze toonde grote ijver en leidde de oorlogsmuziek uit de eerste strijd van Israël:

 

Exo 15: 20-21 KJV - 20 'En Mirjam, de profetes, de zuster van Aäron, nam een trommel in haar hand; en alle vrouwen gingen haar achterna met tamboerijnen en dansen. 21 En Mirjam antwoordde hun: Zing voor YAHWEH, want Hij heeft heerlijk gezegevierd; het paard en zijn berijder heeft Hij in de zee geworpen. "

 

Het Hebreeuws hier voor timbrel is 'Toph'. Tamboerijnen en timbrels worden bij vele gelegenheden in het Oude Testament genoemd en lijken, behalve cimbalen, de enige percussie-instrumenten te zijn waarnaar wordt verwezen. "Prijs Hem met het timbrel en dans ..." Psalm 150: 3-6.

 

'The New Grove Dictionary of Musical Instruments', zegt dat 'tamboerijn' in de Schrift afkomstig is van het Hebreeuwse woord 'Tof' of 'Toph' (Hebreeuws; mv. Tuppin), terwijl de andere Engelse vertalingen 'timbrel' of soms 'tabret' zijn . Het zegt dat dit inderdaad frame-drums zijn (zoals de bodhran), zonder jingles, en voegt eraan toe dat, omdat frame-drums vaak werden gebruikt in de omliggende gebieden, het waarschijnlijk is dat de oude Israëlieten ze ook gebruikten. De Oxford 'Companion of Musical Instruments' zegt over 'historische tamboerijnen', dat het, voor zover te zien, oude frame-drums zijn zonder jingles.

'Percussion Instruments and their History' van wijlen James Blades, verwijst ook naar instrumenten uit Mesopotamië en Egypte rond 1100 voor Christus. Deze omvatten frametrommels, kleine pauken (baz) en vaasvormige vaten van klei. Blades merkt op: "In bijbelse verwijzingen worden de woorden rinkelend en metaal gebruikt in verband met bellen en cimbalen, maar niet met tabret of timbrel (gewoonlijk verkeerd vertaald als tamboerijn)."

 

U wist niet dat doedelzakken het Bijbelse Psaltry-instrument waren?

Het is vertaald van het Hebreeuwse woord nebel. Als je gewoon in het woordenboek van Strong kijkt, of een ander lexicon eigenlijk, dan lees je dat het een instrument is van een opvouwbare tas en pijpen.

 

 

Er zijn nog veel meer verzen over het gebruik van zulke luide oorlogsinstrumenten in onze geestelijke oorlog voor Zijn Koninkrijk dat op aarde komt en gedaan wordt, de geweldige inspiratie en motiverende deuntjes voor onze aanmoediging en vooruitgang op aarde. De hemel zal zeker een aantal geweldige instrumenten hebben die verder gaan dan ons huidige technische begrip van elk modern elektrisch type. Er zijn tal van verzen die van ons eisen dat we vernieuwen en nieuwe melodieën creëren in onze culturele stammenoorlogen. Ik zal er een aantal hieronder noemen. Ons wordt verteld om voor Hem "nieuwe liederen" te zingen en niet alleen de oudste opnieuw te zingen. We moeten voortdurend nieuwe melodieën maken (gebaseerd op de universele waarheden van zijn woord) en te allen tijde in ons hart voor Hem zingen.

 

Liefde, zorgzaamheid en waarde kent vele manifestaties. Het komt niet altijd tot uiting in glimlachen, het komt vaak tot uiting in huilen. Het kan zich uiten in woede. Het kan ook tot uiting komen in het "haten van het kwaad" en het zingen van zijn wraakwoorden die Hij heeft beloofd dat Hij zal doen met degenen die ervoor hebben gekozen slecht te blijven en zich niet te bekeren. Niet om anderen in vuur en vlam te zetten, zoals alleen ons eigen inspirerende lied is. We moeten 'de goddelozen waarschuwen' in liefde, zo nodig met tranen smeken, zo lang mogelijk, en hen aansporen zich te bekeren.

 

Er zijn vele soorten melodieën voor verschillende situaties. Zang en melodie worden vaak gebruikt bij het onderwijzen en vermanen,

 

Col 3:16 KJV - 16 “Laat het woord van Christus rijkelijk in u wonen in alle wijsheid; elkaar onderwijzend en vermanend in psalmen en hymnen en spirituele liederen, zingend met genade in uw hart voor YAHWEH. "

 

Er kan gezegd worden dat er veel verbeterde versies van deze instrumenten zijn die luid weerklinken zodat duizenden, zoals in de oudheid, kunnen horen vanwege onze motivatie en inspiratie voor Zijn grote donderende en machtige daden die Hij op aarde heeft verricht. In de hemel spreekt het van grote stoten muziek en het maken van harde geluiden en tumult met zulke instrumenten. Aan de andere kant is er altijd de meer rustige en vredige muziek. Ik geloof dat je zonder het luide geluid niet echt kunt genieten van vredige of kalmere deuntjes.

 

Vrede opmerken is iets waarvan de Scriptuer zegt dat het wordt nagestreefd of gelezen, KJV heeft het verkeerd vertaald om vrede na te streven. Vrede is een constant bewegend object. Het is niet iets dat we kunnen vinden door te gaan liggen, maar het kan veel moeite kosten. Met dat gezegd kan het helpen om krachtigere muziek te hebben! Na het lezen van wat meer bijbelverzen over bijbelse muziek zul je vast en zeker de ware muziek van God vinden. Het woord God is het woord voor "machtig".

 

Veel van Israëls oorlogen werden gewonnen door de luide muziek en zang alleen! Er zit grote kracht in lof! Er is niet altijd kalme en stille complimenten, soms is het luider en met grote kracht.

 

Hier zijn enkele verzen die je een idee geven van muziek die niet zo beperkt was als je zou kunnen zeggen:

 

Psa 150: 5 KJV - 5 Prijs hem op de luide cimbalen: loof hem op de hoog klinkende cimbalen.

Psa 149: 3 Laten ze Zijn Naam loven in de dans; laten ze Hem lofzingen met tabet en harp.

Psa 33: 3 KJV - 3 Zing voor hem een nieuw lied; speel vaardig met een hard geluid.

Psa 98: 4 KJV - 4 Maak een vreugdevol geluid voor de HERE, heel de aarde; maak een luid geluid, en verheug je en zing lof.

Psa 150: 4 KJV - 4 Loof hem met de trommel en dans: loof hem met snaarinstrumenten en orgels.

Psa 149: 5-9 Laat de heiligen vreugde hebben in heerlijkheid; laten ze luid zingen op hun bedden. Laat de hoge lofprijzingen van God in hun mond zijn, en een tweesnijdend zwaard in hun hand;

Om wraak te oefenen op de heidenen en straffen op de mensen; Om hun koningen met kettingen te binden, en hun edelen met ijzeren ketenen; Om aan hen het geschreven oordeel uit te voeren: deze eer hebben al zijn heiligen. Looft de Heer.

Psa 98: 4 KJV - 4 Maak een vreugdevol geluid voor de HERE, heel de aarde; maak een luid geluid, en verheug je en zing lof.

Psa 118: 14-16 KJV - 14 De HERE is mijn kracht en lied, en is mijn redding geworden. 15 De stem van vreugde en zaligheid is in de tenten van de rechtvaardigen; de rechterhand des HEEREN doet dapper. 16 De rechterhand des HEEREN is verheven; de rechterhand des HEEREN doet dapper.

Psalm 33: 2 SVV - 2 Loof de Heer met de harp: zing voor hem met het psalterium [en] een instrument van tien snaren.

Psalm 144: 9 KJV - 9 Ik zal een nieuw lied voor U zingen, o God; op een psalterium [en] een instrument van tien snaren zal ik u lofzingen.

Psa 5:11 KJV - 11 Maar laat allen die hun vertrouwen op u stellen, zich verheugen: laat hen ooit juichen van vreugde, omdat u hen verdedigt; laat ook hen die uw naam liefhebben, blij zijn in u.

Psa 32:11 KJV - 11 Verblijdt u in de HERE, en verheugt u, rechtvaardigen, en juicht van vreugde, allen die oprecht van hart zijn.

Psalm 47: 1, 5 KJV - 1 [[Aan de hoofdmuzikant, een psalm voor de zonen van Korach.]] O, klap in je handen, alle mensen; juich tot God met de stem van triomf. … 5 God gaat op met een gejuich, de HEER met het geluid van een bazuin.

Psa 132: 16 KJV - 16 Ik zal ook haar priesters met redding kleden: en haar heiligen zullen luid juichen van vreugde.

Zep 3:14 HTB - 14 Zing, dochter van Sion; juich, o Israël; wees blij en verheug je met heel het hart, dochter van Jeruzalem.

1Th 4:16 KJV - 16 Want de Heer zelf zal uit de hemel neerdalen met een gejuich, met de stem van de aartsengel en met de bazuin van God; en de doden in Christus zullen eerst opstaan:

1Ch 13: 8 KJV - 8 En David en gans Israël speelden voor God met alle macht, en met gezang, en met harpen, en met psalmen, en met trommels, en met cimbalen, en met trompetten.

1Ch 15:16, 28 KJV - 16 En David sprak tot het hoofd van de Levieten om hun broeders aan te stellen als zangers met muziekinstrumenten, psalterieën en harpen en cimbalen, klinkend, door de stem met vreugde te verheffen. […] 28 Alzo bracht gans Israël de ark van het verbond des HEEREN op met gejuich en met geluid van de cornet, en met trompetten, en met cimbalen, geluid makend met psalterieën en harpen.

1Ch 16:42 KJV - 42 En met hen Heman en Jeduthun met trompetten en cimbalen voor degenen die geluid moesten maken, en met muziekinstrumenten van God. En de zonen van Jeduthun [waren] dragers.

1Ch 25: 1 KJV - 1 Bovendien scheidden David en de oversten van het leger zich af voor de dienst van de zonen van Asaf, en van Heman, en van Jeduthun, die zouden profeteren met harpen, met psalterieën en met cimbalen; en het aantal de arbeiders volgens hun dienst waren:

2Ch 5: 12-13 KJV - 12 Ook de Levieten [die] de zangers waren, allen van Asaf, van Heman, van Jeduthun, met hun zonen en hun broeders, [zijnde] gekleed in wit linnen, met cimbalen en psalterieën en harpen, stonden aan de oostkant van het altaar, en met hen honderdtwintig priesters die op trompetten bliezen :) 13 Het geschiedde zelfs, toen de trompetters en zangers als één waren, om één geluid te maken om gehoord te worden in het prijzen en danken van de HEER; en toen zij [hun] stem verhieven met de trompetten en cimbalen en instrumenten van muziek, en de Heer loofden, [zeggende]: Want [Hij is] goed; want zijn goedertierenheid [duurt] tot in eeuwigheid: dat [toen] het huis was gevuld met een wolk, [ja] het huis des HEEREN;

Neh 12:27 KJV - 27 En bij de inwijding van de muur van Jeruzalem zochten zij de Levieten uit al hun plaatsen, om hen naar Jeruzalem te brengen, om de inwijding met blijdschap te houden, zowel met dankzegging als met gezang, [met] cimbalen, psalterieën en met harpen.

 

Onze muziek door het hele christendom past ook in dit plaatje hieronder. Zoals we weten komt Hij terug om alle goddelozen in de grote wijnpers te werpen, totdat het bloed tot aan de teugel van het paard 600 mijl (in de vallei van Armageddon) is gestegen. Hij heeft beloofd om allen te straffen die niet goddelijk zullen zijn (goddelijk is "machtig" in het origineel). Hij belooft zelfs nog erger voor degenen die zich verheugen in en de bevordering van wetteloosheid of ongerechtigheid bevorderen. We willen niet dat er iemand omkomt, maar dat ze berouw hebben. God heeft echter gezegd dat ze maar zo lang weg kunnen komen met het begaan van grote misdaden, fraude en kwaad.

 

 

Geef een reactie